Sunday, December 21, 2014

Bloggers Day Out di Klang Parade

 

Bloggers Day Out di Klang Parade  | Creating New Memories . . Last 13hb Disember 2014 hari tu, ai berkesempatan melepak bersama 30 bloggers  yang lain di Klang Parade. kita kasi pusing habis satu mall okayyyy ! ai dulu pernah sekali datang bersama auntie tapi time tu Klang Parade so so jekk.. but now, Klang Parade gila ohsem babeeee . . . baru lepas renovate lah katanyaaaa plus banyak shops yang best best !


"" Klang Parade telah membuat pelancaran secara besar-besaran menandakan siapnya beberapa inisiatif dalam meningkatkan beberapa aset asas yang diubah dan menjadikan Klang Parade sebuah pusat membeli belah komuniti yang moden. Kerja-kerja menaiktaraf ini telah digerakkan oleh pemilik pusat membeli belah Klang Parade itu sendiri iaitu ARA Asset Management Limited yang mana kerja-kerja menaiktaraf tersebut telah dimulakan pada bulan Jun 2013 yang lalu. Penambahan termasuk membesarkan kawasan umum (2 atrium), kawasan membeli belah dan kawasan makanan dan minuman supaya menjadi pusat membeli belah yang lebih selesa untuk pengguna. ""   

semua bloggers yang terlibat kasi chance bergambar duluuuuuu wiwiiii ~


Pendaftaran pada pukul 4pm. ngam ngam ai sampai.. daftar dan diberi goodies beg wiwiiiii ~ ai like.. okay apa aktiviti pertama kitaorang di Klang Parade ini? its karok babeeee ... lets go! tapi boleh pulak masa otw tu, kitaorang dikejutkan dengan suprise dancing . . . ! sapa sapa ? Its Rejuvenate Dance Crew dari 8TV Showdown and Astro Battleground di Peanut Butter Studio. Actually studio ini bakal dibuka. sapa sapa yang berminat nak belajar menari boleh la join... ohsem sangat dance diaorang k! ai ade lah record tapi tak leh nak masuk dalam blog ni haaaa .. sabau ajelah!

 thank you katanyaaaa ;))

 behave sangat bloggers ni kannn hekhekeh


 machem machem mimik muka diaorang buat style sangat korang !

Facebook Peanut Butter studio : https://www.facebook.com/PeanutButterStudioMy
Facebook Rejuvenate:  www.fb.com/RejuvenateDanceCrew



Lepas tengok cutey cutey dance, kitaorang proceed ke karok LOL. dekat mana ? Firezone Family KTV. serius ini tempat favourite! tapi bila dah ramai sangat, aiols jadik malu pulak nak nyanyi.. kehkehkeh . . cantik ! besar ! happening sangattttt Family KTV ni. bilik yang kitaorang dapat, perghhhh gila besau okay ! bayangkan semua bloggers boleh muat dalam tu? mampu? screen ada TIGA! sofa panjang sangatttttttttttttttttt. kaw nak tido pon bolehhhhhhhh  ;p
 

  KBBA in the house yaw ~

 besar kan bilik dia? paling besar ! so boleh lah buat gathering sambil berkarok kannn ;))

 layari website;  http://www.firezonefmktv.com
untuk keterangan lanjut ;))


Settle berkaraoke kitaorang buat apa? heading to Circus Circus Entertaiment. ni tempat main main game gituew ~ haa fefeling jadik budak budak sangatt kenss . kuikuiiii ~ di sini, kitaorang diberi token seplastik dan sila la "having fun" dengan game game yang ada............... wahhh best sangat ! lets gooooooooooo . . . ! semua benda nak main..... lupe kejap umur berapa ni cik kak? kehkehkeh...

 main bola jaring, baling pon kelaut dahhh HAHA

 ramai ramai depan entrance Circus-Circus ;))
mai datang sini bawak anak anak cuti sekolahh nii heeee ~


selepas berlibur segala kat Circus Entertaiment, kitaorang proceed dengan Amazing Mall Hunt. ala ala treasure hunt gituew  ~ kitaorang dibahagikan mengikut kumpulan warna reben yang diberikan masa awal awal lagi.. ai dapat kaler kuning..  so bermakna ai is Yellow Team wiiii~  apa task Yellow team? lets  do ittt bebehhhh ... Mula sekali kitaorang dibawa ke kedai Little Hearts. Kedai ni jual patung banyakkkkkkkkkk sangatttttttt omeyomey angat semuanya ! apa yang perlu kita buat? pilih salah satu patung dan selfie bersama! HAHHAA mudah bukan? kalau kaki selfie , tarak hal punya laaaa...

 haa nampak ai dah pilih pinky pinky jewww ~

 ayuh selfie !

 dan hasilnya.. upload ! 

 this is my Yellow Team... ;))
dapat goodies dari Little Hearts . . .



Lepas tu kitaorang dibawa ke Kedai Makan Teppanyaki Gril.. untuk makan !! Nope. ada aktiviti yang tersembunyi ye semuaaaa..... kitaorang kene teka makanan apa yang kitaorang makan sambil mataku tertutup rapatt gituew ~ mampu makan macam tu? memang takkklaaaaa.... ikan kemana, ayam kemana, tahu tahu sumbat masuk dalam hidung KHAKHAKAHKAH

 salmon itu panjang ke? HAHAHAHA

 jangan tersuap orang depan sudah laaaa hiks

 rare makan sambil tutup mataaaa.. yg pasti TAK kenyang HAHHAHA


okay ask terakhir Yellow Team, heading to Hip Hop Arena.. actually sini kedai baju bajan comel comel teruk semua ada jual dekat sini... ai jeling jeling jeee.. task disini kitaorang diminta pose like hip hop yaw ~ ni nak bagitahu, pernah korang tengok pose hip hop gegurl pakai skrit? nahh amikkk HAHAHHAHHA

 dengan nad nad pun pakai skrit haa gasak laaa pose hip hop menda nyeee weiiiii HAHHAHHA


okay settle segala taskkk, masa untuk makan yeayyyy . makan dimana? kat mana? kat mana? dekattt Fourt Court Junction dia.............. HALAL dont worry. kedai yang TAK HALAL telah diasingkan... dont worry ;)) kami diberi vouchers RM30 sorang...... so melantak lah semua yekk. kehkehkehehhh

muka kenyang hikhihik


lepas makan tahu tahu dah pukul 8.30malam.... tiba masa untuk bergumbiraaa bersama Upin Ipin yang setia menunggu para bloggers.....lepas bergambar tamatlahhhhh Bloggers Day Out pada hari inii di Klang Parade  ;)) jujur ai cakap, Klang Parade tempat yang sesuai untuk hang out bersama family, kawan kawan or gathering.. tempat dia tak sesak. kedai banyak. tempat makan banyak.... parking senang cari. . lokasi pun strategik untuk orang Lembah Klang.............. jemput datang semua ke:

 KLANG PARADE
No 2112, Jalan Meru,
41050 Klang, Selangor,
Malaysia

Facebook Rasmi Klang Parade: Klang Parade

 riang ria di klang parade  ;))

with adik natcumi and kakak farah yang omey angat !



Last but not least, thank youuuu sooo much to ARA Asset Management Limited for having us, team Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) to spend our day in Klang Parade. we all enjoy sangat ! Terima kasih kerana mempercayai Blogger Malaysia esp KBBA ~ #muahciked

happy !






Yang next time nak datang karok lagi sini hiks,
signature ms eida

22 comments:

  1. Enjoy habiss..best keluar reramai mcm ni

    ReplyDelete
  2. Bestnya Ida.. sesekali jumpa blogger2 lain.. havoc..

    ReplyDelete
    Replies
    1. keluar sikit dari kempomponggg hehhehehehe ~

      Delete
  3. bestnyer eida!!!!!!....mcm nk try pegi je kt klang ni. hehehehe

    ReplyDelete
  4. Salam kenal, jom kita sama2 bertukar link dan follow each other. Jemput singgah blog saya blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..... nnti saya jenguk yaaaaa tungguuuuuuuuuu

      Delete
  5. ohoo..comel comel semuanya pergi event..bestnya lah...whoaa

    ReplyDelete
  6. Blogger famous mmg selalu dtg invitation...
    Kita ni bila la ada sape nak jemput hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaahaii manaaa ada famous ... eh sedap pulak famous amos. lama tak makan kehekhekehekeh

      Delete
  7. enjoy ... baru pg jgk ... lps renovate ni mmg bnyk perubahan.. suka main bowling kat sini hihihihi .. tempat karok tu salu lalu jer.. x pernah masuk.. ramai kata best luas... ate x reti karok mmg x masuk lah huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak.. nyanyi jee.. bukan ade sape dgr pun....... jerit sekuat hatii heeeeeeeeeee

      Delete
  8. hwaaa... bestnyer... i balik kg that day... grrr....

    ReplyDelete
  9. bestnye idaaaa..meriah kan bile blogger2 berkumpul..yg paling best tgk bile kene mkn sambil tutup mata..hahaha..ape yg jadik la tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhahahahahhaha tapi pengalaman besttt agaknya macam tu laa orang buta rsa hmm hmm

      Delete
  10. Gilaaaaaaaaaa best...thumbs up!...akak suka blogger buat mcm ni...baru lah blogger maju ke hadapan, seronok tgk mcm2 acara ada haaaa....tersenyum akak kt opis...dik ida sure enjoy kan...jom karoks dik hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akakk jommmmmmmmmmmm karok !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page