Wednesday, November 19, 2014

T E A S E R Bercuti ke Koh Lipe

 
 
the real one. sunrise di Koh Lipe
 selalu nampak pemandangan macam ni dalam poskad je kehkehkeh


Sawadikap ! ;)) i'm back ! wehooooo ! Koh Lipe is awesome babeee ! ! Apa Koh Lipe? Apakah benda itueew? Dimanakah letaknya? Apa ada situ?  *lap peluh kejap nak jawab semua soalan ni* HAHA Mostly semua macam tercengang cengang bila ai mula upload gambar Koh Lipe ni dekat Instagram (follow @idabaharum) .. celah mana laaa ida pergi ni hoiiiii . . . . kannnn? ;p


Tapi percayalah, ai takkan pergi tempat yang TAK BEST . rugi tau duit aiols yang TAK berapa nak ramai nie kehkehkehkeh.. Untuk makluman, percutian ke Koh Lipe adalah trip adik beradik . . dekat IG saja gatal guna hestek #tripadikberadiks. walau adikberadik, ai tetap bawak bantal pelok sekali . heyy mana boleh tinggal babeeee. kang malam malam macam mana nak jalankan projek pistol?? muahahahahheeee~ ~ Ok, mari kita berkenalan dengan Koh Lipe . . Koh Lipe ini di daerah Satun, Thailand. perlu pasport ye anak anak walaupun Koh Lipe ni tak jauh mana dari Malaysia ;))
 
 boleh nampak tak dimana letaknya Koh Lipe?



Bila boleh pergi Koh Lipe ni??
November-May: Waktu TERBAIK dan boleh pergi melalui Langkawi (Telaga Harbour)
May-Oktober: Pergi melalui Pak Barra ataupun Satun (Thailand) (sepanjang tahun pun boleh)
Jun-Julai: Tidak digalakkan pergi sebab monsun sane tengah ON


Macam mana nak pergi Koh Lipe ni?
Disebabkan ai dari Malaysia, ai pilih untuk ke Koh Lipe melalui Langkawi. naik feri ye bukan speedboat seperti yang digembar gemburkan dalam blog lain. *taksukabetulsalahinfoni* grrrrr . . .  naik feri dari Telaga Harbour Langkawi ke Koh Lipe hanya mengambil masa 1jam30minit sahaja. tapi sempat jugaklah kalau nak buat taik mata kehkeh . . next entry ai tunjuk cara pembelian Tiket Feri dari Telaga Harbour ke Koh Lipe okay? #muahcikedkatai

 
kenalkan, ni la the only one kakak sulung ai ;)
haii semua pada kak iera kitaaaaaa  

 lagi seorang, hai semua pada adik ai, lya................. paling tinggi paling kurus, 
sudah berpunya okaybaiiii ;p


Macam mana ai terdetik nak pergi Koh Lipe? masa tu dah tak ingat. tapi seingat ai petang-petang sebelum balik kerja gitu, dok search 'pulau paling cantik di Thailand' sekali keluar lahhh Maldives of Thailand-Koh Lipe. . apalagiiiiiiiiii.. mari kita survey dan sediakan table bajet wiiiiiwiiwiiiii ~ agak agak lepas $$$$, kita pergi tahun ini jugak muahahahahhahaa . . dan last sekali, ai ajak mereka yang sudi join percutian ai ini... kuikuikuii ~ begitulah ceritanya . . so, sesiapa yang plan nak ke Koh Lipe, stay tuned yekk. . ai akan update sedetails yang mungkin .... see u next entry bebehhhhh

nangis lajulaju tengok pemandangan santekk macam ni di tambah dengan pasangan romantika jadik model. huwaaa nangis balikkkk  ;p


(tapi secantik cantik Koh Lipe ada keburukan dia. nanti ai bagitahu ehhh)


p/s : rasa macam nak buat sikit giveaway pada yang sudi baca entry ai. sebabnya kita ada beli sourvenir lebihh. mau takkk? so jangan terlepas satu entry Koh Lipe pun tahu! ai perhati dari situ jekk nantii heeee ~



iklan iklan iklan ;

  klik gambar jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))





*Entry Berkaitan* KLIK









Yang sudah masuk kerja ye hari ni, so agak busy plus sedikit lemau! ;psignature ms eida

57 comments:

  1. alamakkk...cepat2 update...mcm nk p je..mcm nk jee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam nak jee.. wajib laaa hehhehehhe pergi usul dkt hubby cepatannn heeee~

      Delete
  2. cadangan yang menarik untuk early next year :D

    ReplyDelete
  3. br teaser..gmbr cantik..amboi model yg last tu romantika...nk ole2..fm ada hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. FM ade., masuk giveaway ida yekk! hihihihihihi

      Delete
  4. Akak dah lama tau psl koh lipe ni dan tertarik sb senang nak pegi (read : takut naik flight!)

    But tak ramai yg ade cerita psl koh lipe ni almaklum la nak pegi askar ramai kan!

    Jadi bila kamu yg pergi ahkak suka dik sb kamu punyer update adelah sgtttt detail!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida pergi naik flight. tapi nk ke langkawi akak boleh naik kete jek... hehehhe ~ okay akak tunggu ida update yek! kompem jadik punya akak pergi laaaa hehehhehe~

      Delete
  5. bestnye...air laut tuh nampak bersih jer..mesti best nih...update la lg..nak tahu jgk bajet cmne..nanti boleh pergi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bajet tak byk lepas je awak pergi.. okay sepantas kilat saya update tauuu next week hehehhehe~

      Delete
  6. i mnanti 4 nxt entry..myb nk ke sna if ada bnda yy mnarik.dr sgi mknn n pgnpn pn jgn lpa mskkn.kikiki

    ReplyDelete
  7. BEST nya...tak pernah dengar lagi nama tempat ni...:-)
    Semoga segera menimang cahayamata, ya..;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kak.. tapi femes sangat berbanding krabi phuket tapi dia lah palingg cantikkkkkk heeee~

      Delete
  8. Alaahhh..potong stim ...tak sabarnye nak baca next entry....
    Sejak sy balik krabi hari tu terus search pulau cantik di Thailand gak...terkuar Koh Lipe. Berangan gak nak ke sana. tp pelan2 dulu plan. Okay nnt baca entry eida, dapat gambaran nye ya..Nak gak join giveaway..buat la..buat la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann! ida pun search pulau paling cantikkk hhehehhehe.. tp serius mmg cantik!

      Delete
  9. sila cepat2 update cerita maldives ni..kite x zabar nk bc ceritanye dan cuci mata ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeeeee~ baik sepantas kilat tau ida updatee hehhehe

      Delete
  10. Wah.. x sabarnya eida.. nak tau detail.. cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar ehhh ida pon tak sabar nak berkongsii hehehhee

      Delete
  11. assalamualaikum ida.. bestnya.. cepat update lagi.. heeeee

    ReplyDelete
  12. keburukan dia mesti hanjing yang bersepah tu kan?? hadoi pikiq byk kali bila baca hanjing bersepahh.. tapi cantikkkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeee! sangat bersepahh ! kat sane anjing tu dah macam kucingg erkkkkkk tobat nak pergi lagii! myabung nyawaaaaa hukhuhuk

      Delete
  13. seriously can't wait for next entry punye review sbb mmg plan nak pegi.... pelisssss cpt sikit hupdet reviewwww dearie ieda yg kiut muahahahahahaha =P

    ReplyDelete
  14. sy pon duk usha island ni tuk next trip...
    so...akk cpt2 update next entry..hiks...
    xsabar nak #tripadik beradik gak...kikiki

    ReplyDelete
  15. seyes cantiknya tempat ni eida...harus i tunggu your next entry. ada keinginan nak pegi jugak ni :)

    ReplyDelete
  16. cantiknya pemandangan.
    subhanallah.

    boleh share tak guna kamera ape ye?
    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat cantikkk. indahnya ciptaan DIA kann


      ida just tgkp pic guna samsung mega sahaja ;))

      Delete
    2. oh ya plus ada guna gopro jugakk heee~

      Delete
  17. Adik idaaaaaaaaaa...tetiba jerit kuat2 hahahhaha cantik.ye pantai koh lipe...ish mcm tau2 je thn dpn akak nk pi mana dh siap book.dh hahahha...ish leh ejast ni pi sini.kalo.free kikiki...dik mana gambar lg x puas tgk ni....cpt updateeeee hehehhe eh GA ek...campak kt akak je hadiah tu...akak nak hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye akakkkkkkkkkkk............... boleh slot in kak. . tido satu malam yekkk! hehehhehe~

      Delete
  18. Menarik nih..sis JM pun belum pernah ke sana..perlu baca semua entri yg akan di kongsi nampaknya..welcome back Eida!!!

    Ingatkan tadi boleh naik flight AA...perlu naik dari Langkawi iyer..kalau dari KL direct x boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah memang naik flight AA dri KL-Langkawi. dia xde airport sendiri.. pulaunya kecik saje kakk. heehehehe ~

      Delete
    2. nak ke pulau mesti naik boat. tak kesah dari lgkawi or satun.

      Delete
  19. huwaaaa..nangess tgk pantai die..cantik gilosss..
    ermm..tp nk tau jgk ape keburukan die tuu..
    ai is xsabar nk tggu entry baru..
    hukhukhuk..
    cepattt pelissss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheheh~ ida dah mmg gilosssss duduk sanee HHAHAHHA

      Delete
  20. Memang cantik sangat koh lipe. Ingatkan koh lipe tu kuala lipis :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkoh kuala lipis ade Dato CT jeeee mana ade pantaii cantikkk hiihihi

      Delete
  21. Actually aku dan kawan-kawan pun ada plan nak Koh Lipe ni tapi konvoi naik kereta masuk ikut Wang Kelian, insyaallah tahun depan

    :))

    N.H.M.H

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh masuk tru satun ya? thailand? penatnyaa drive.. hikhikhik.. enjoyyy!

      Delete
  22. Woww... memang seronok la Koh Lipe ni. kalau ada rezeki ni pasti saya akan pergi.

    ReplyDelete
  23. glupp !!! dah kenapa ada buruknya pulak ... ni yg x sabar nak baca ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mencikkk keburukan ituew.. no wonder dia tak berapa nak femes macam krabii kakk huhuhuhu~

      Delete
  24. sis cepat update...xsabar nk taw semua cita...
    view kt sana cantik bangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ye ye secepat kilatt ida update hihihihihih.. aah sangat cantik!

      Delete
  25. he eleh..kereknye.bkn nk hegeh sgt copy.org nk buat rujukan ja.x perlu la mention no no x dibenarkan.mcm org nk sgt.review bkn best sgt pon.cehhh

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page