Monday, November 24, 2014

JAKIM SAHKAN CADBURY MALAYSIA ADALAH HALAL




Tak percaya Cadbury Halal? Baca SINI (link dari website JAKIM) . . Selama ini berita palsu tersebar.. sekarang ni dah SAH HALAL ! yeayyyyy . . jangan machem machem, coklat kegemaran tuh ! sekarang ni dengan yakin 100% boleh makan, bila JAKIM (iaitu pakar segala pakar) dah SAHKAN ianya HALAL. kita dengar cakap pakar je okay? kita jangan dengar pakar media sosial yang sokmo negatiffff . . .  tapi buat sesiapa yang masih was was nak makan Cadbury, ianya terpulang pada diri sendiri. tak siapa paksa.. tapi aiols ikut kata pakar wiwiwiiiii ~


boleh refer website http://www.cadbury.com.my



kalau korang usha Facebook Cadbury klik SINI, sedaya upaya mereka nak kembalikan kepercayaan semua orang kan? bukan senang... bertabah la. kalau betul ianya dah HALAL pasti peminat Cadbury akan kembali...... machem ai. hikhikhik . . korang macam mane? dah yakin or masih was was? share pleasee reason korang! sajaaa nak tahuuu .. sebab Si Anon suka bab bab HALAL HARAM ni khakahkahakah kita bikin panas nakk? mihmihmih ~








Yang gila suka makan coklat ! tu pasal gemuk kot? hikhikhik
signature ms eida

28 comments:

  1. Ok noted dik ida...sekarang dh boleh bg tau asben coklat cadbury dah halal weeeeeeehaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. cadbury tak pernah haram. jakim buat semakan semula je..... tapi kini dah sah HALAL, konfiden sikit nak makan kannn ;))

      Delete
  2. Ada gak tgk dlm berita aritu..
    Kalo yakin mkn.. klo x yakin or was2 jgn mkn.. kan jatuh haram

    Lya buat.msa ni mmg xrasa lagi nk mkn semula. Lg pom mmg jns x mkn coklat sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee~ xpe tak makan pun xpe.... its just info yang perlu disebarkann ;))

      Delete
  3. jarang beli cadbury..
    kalo mkn pon sebb member beli.. haha
    btw, alhandulilah dah disahkan halal now.. bolh lh beli bnyk2 bt stok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii teru snak p beli buat stok! HHAHHAHAHA

      Delete
  4. Replies
    1. kkekekkee. ida pun! dah jakim kata HALAL, bedal ajelaaa hikhikkk

      Delete
  5. Takpe la...dah cerai talak tiga dengan produk tu, memang dah tak rujuk balik. Lagipun dah dekat 3 tahun tak sentuh coklat....boleh je hidup. Huhuhu.....banyak lagi produk coklat homemade org Melayu buat boleh dimakan tanpa was-was...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg laa.. tak makan nasi pun boleh je hidup. hihihi makan la benda lain kan.... its just info yg perlu disebarkan agar orang awam tak was was dahh ;)) kalau tak berminat, its up to individu tapi tak perlu la kondem produk orang lain.... ;))

      Delete
  6. Kalau dah sah alhamdulillah, kalau mereka yang menghalalkan yg haram dosa biar mereka tanggung. klu was2 jgn makan yg tak was2 selamat menikmati coklat cadbury yeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu was2 tak yah makan.. settle! xyah banyak bunyi kannn HAHAHA

      Delete
  7. Nice sharing Ida ..thanks ats pencerahan ini ..........

    ReplyDelete
  8. Assalam Ida,
    anak akak ni dolu2 PEBERET dia tau3
    memang TETIAP HARI makan cekelat ni he3
    peh timbui isu TAK HALAL tu
    akak teruih blacklist
    tukor jadi kit kat he3
    sampai la ni
    masih tak yakin a.k.a was was
    so better TAK la kan3
    tapi lain orang lain pendapat kan3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak............. xpe kak.. dah tak yakin, tak salah. jakim pun tak paksa orang makan HAHHAHAA

      Delete
  9. cadbry kene sabotaj..mule2 dulu mmg rase bende tu mcm betul..bile kaji balik (cehh..kaji sgt)..xkan la JAKIM nak pandang remeh bab halal haram..ini melibatkan dosa..xkan dorg berani nk tanggung dosa orang yg makan kan?sepupu suami, kakak ipar die keje kt kilang cadbry, die ckp dr bawah spi atas sume pekerja n pihak atasan org melayu..ade sorg member yg keje dlm bahagian pemakanan bgtau, sebenarnya coklat ni die menyerap..klu kite letak ape2 sebelah die dlm jangka masa yg lama akan menyerap bnd sebelah tu dr segi rasa n bau pun..may b ms dlm stor coklat tu die simpan berdekatan ngan makanan yang ade DNA ba** kan..xmustahil ia menyerap..sori..ni hanya pendapat dr ape yg didengar & dibaca..*peace*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tak tahu la nk percaya yg mana.. huhuhuu.. tapi ida follow jakim.. ;))

      Delete
  10. ada gak tgk iklan kat TV mewar warkan coklat cadburry ni HALAL tapi kedan dari kes yg dulu tu ramai yg kurang dgn coklat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul. kalau la dulu itu fitnah, berdosa lah dia buat fitnah dah tak psal2 semua boikot cadbury.. hanya DIA yang MAHA MENGETAHUI ;))

      Delete
  11. walaupon dh tahu ianya halal..tapi ank tekak ni xleh nak trrima jgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpee jgn dipaksa anak tekak itueww hehheheh~

      Delete
    2. tu la.. xpa coklat lain ada lagi...

      Delete
    3. hehehe~ tapi ida sebatt jekk.. HHHAHHAA

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page