Monday, November 3, 2014

Budjet/Bajet Bercuti ke Kuching


 
meow meow ;p


atas permintaan, meh kita buat entry budjet/bajet percutian ke kuching ni. tak banyak sangatt pakai duitnya. pergi saja saja kan.. hikhikhiik , nak nak pulak ada beberapa item yang ai boleh claim huuu ~ tapi sudah ada yang request mari kita selesaikann ;)) bagi ai kalau nak pergi bercuti ke Kuching, cukup dalam 3hari2malam dah boleh pergi semua tempat yang WAJIB pergi tu... jika lebih, korang leh release tension lepak lepak depan waterfront or lepak hotel saja ;))


Budjet/Bajet ke Kuching dua orang dua hari satu malam adalah seperti ;

a) Rujuk entry Bercuti ke Kuching PART 1 klik
Tiket Flight hubby KL-Kuching-KL RM322
Isi Minyak Kereta RM40
Tol dari rumah ke KLIA2 (SKVE-Elite) RM5.70
Break1st di Starbuck RM33
Baju Motorcross hubby RM25
Dua tin air (panas hoi!!) RM4
Dua helai baju kebaya (motif utama!!) RM76


b) Parking Kereta di KLIA2 RM86 - rujuk entry Bayaran Harga Parking Kereta di KLIA2 klik


c) Sewa Kereta RM180 - rujuk entry Sewa Kereta Murah di Kuching klik


d) Makan seafood di Topspot RM60 - rujuk entry Tempat Makan Sedap di Kuching klik 


e) Rujuk entry Bercuti ke Kuching PART 2 klik
Tiket Masuk Sarawak Cultural Village RM116
Shoot Pipe 2x RM2
Sepasang kayu TAS RM10
Beli air dua botol (haus weiii!!) RM4
Beli kek lapis RM125
Beli Rokok syg 2 kartun RM60 + dua kotak kecik rokok RM3
Bayar hotel dua hari satu malam (Magherita Hotel) RM203
Oh ya di Pasar Serikin kita ada beli FM laa RM40 


f) Rujuk entry Bercuti ke Kuching PART 3 klik
Ikan Masin dua ekor RM20
Beli 3bungkus- black pepper RM32
Beli kopi di kedai depan Waterfront 1kg RM22, RM16.50
Beli cap Kuching untuk abah RM8
Beli kain pelikat sayang RM13
Beli beg tote Kuching 1pcs RM13.90, beli 3pc so RM41.70


antara hasil shopping ai kuikukkuii FM tak tinggal.. haii meowww


Total keseluruhan bajet ke Kuching adalah RM1,525.90


p/ s: ingin membaca semula Entry Bercuti Ke Kuching, mohon KLIK SINI ya ;)) tq so much koranggggg babaiii.. jumpa lagi di next vacay  ;p




 IKLAN ;))
 klik gambar jika ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))







Yang tak sabar next vacay wiwiwiiiiiiiii ~
 signature ms eida

22 comments:

  1. ingat nk g kuching gak.nt leh kelebet balik entry ida.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ida...wahhh bestnya. thanks bagi bajet. boleh bookmark~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila, ajak hadi yekkkkk hihihihihii

      Delete
  3. ada yg boleh claims..leh jimat lagi kan.. seribu lbh untuk 2 org ok lagi tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah boleh claims tapi tak tahu lepas ke takk HHAHHAA

      Delete
  4. 2 hari 1 malam je dah 1.5k glurpppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. milo jgn ikut ida nye bajet sgtt.. andi ny etiket je dah 3rat.. kalau promo kan dpt 70++ jee hihihihihi

      Delete
  5. banyak tertinggal ni.. kene khatam satu2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macehh sudi khatam ida punyaaa entry! wiwwiwiiii ~

      Delete
  6. Bagus entry dik ida ni...mudah nanti nak buat bajet kalau nak pi ke sana lagi sekali kan...syiokkk ye pi kuching...meowwwwwwww

    ReplyDelete
  7. Assalam ida,
    akak bagi caption untuk gambor 1st tu ek
    Pandangan blakang
    Pandangan sisi
    Pandangan cekak
    Pandangan kepak
    he3 :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak................. HHAHHAHA pandaii yek akak 10markahhhh!! wiwiwiiiii~

      Delete
  8. Comelnya FM meow tu huhuhu.. jelesss nih ;)

    ReplyDelete
  9. wahhh..short vacay ke mana plak tu..bestnye jalan2..nk ikuttt..hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa itu jerla kerjanyaaaa vacay vacayy vacayy dak ida ni hikhikhikhik

      Delete
  10. Amboi smpi 2 karton, klu g kuching xbawa blik ikan masin terubok&kek lapis mcm xsah kan.... extra ole2 xde ke,hehee...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde cikna. beli cukup2 je niii hikhikhikhik next time yeeeeeeeeee

      Delete
  11. paling suka kalau entry ida jalan² ni.. lps tu ada list bajet.. walaupun bkn nak pg skrg.. tp dah tau mana nak rujuk nanti kalau pg...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page