Monday, November 3, 2014

Bercuti ke Kuching Part 3

 

episod percutian ke Kuching bersambung semula.. harus dihabiskan cepat sebabnya nanti ada short vacay lagi muahahhhaha ~ mendang jee ada.. mohon redha ;p pada hari keesokkannya hari Isnin, pepagi lagi kitaorang dah bangun pergi break1st di cafe, pukul 10am kontraktor dah tunggu depan lobi.............. tak payah la ehh ai cerita kerja apa yang ai buat eh ehhhh? hikhikhik yang pasti dalam pukul 12tengah hari, kerja settle, kontraktor bawak pergi makan makanan paling famous di Kuching iaitu Mee Kolok Hj. Salleh. . sedap weii . serius ! entry makan Mee Kolok , ai dah update awal awal, korang boleh baca balik dekat SINI yekkk ;))
 
 hubby kene paksa bangun pagi teman kita pergi buat kerja. kekekeekehh


lepas makan, balik hotel untuk check out. . lepas check out kitaorang gerak ke Pasar Satok yang mana dah berpindah ke area Kubah Ria, Satok.. ai nak beli ikan terubuk masin, beli black pepper untuk emak... lepas tu pergi ke Waterfront Kuching. ingatkan nak ajak hubby naik sampan 50sen menyusuri sungai Sarawak tu tapi hubby TAKNAK! pelik kan? so kitaorang just jalan jalan kedai kat depan waterfront tu. banyak sangat sourvenir yang ada.. ai nak cari kopi timbang. perghh kopi timbang sarawak paliiiinggg sedap tahuk! nasib jumpa dekat kedai runcit area situ....

 tak beli pun
 
ikan terubuk masin ni, call je untuk order. tak yah datang pun xpe. nanti mintak driver amikkan? kan?

ai beli black pepper! bestt sedap! orang kata nak kurus makanla black pepper. ;))





TAK beli harap maklum. HAHA


WAJIB beli hoiiiiiiiiii  


depan waterfront. hubby taknak naik sampam 50sen. cruise tak sempat pulak.
 so berposing-an ajelahhhhhh


settle shopping segala, tengok jam baru pukul 2pm? masih ada masa. kontraktor bawak pergi ke Kilang Pasu. kilang tu on the way ke Airport Kuching, so singgah kejap. tak de beli apa pun. tengok tengok sahaja. walaupun ada juga yang berkenan tapi arghh malas laaaa.. seramik kot! kang pecah nayaa rugiiii......................... kita cuci mata sahaja yekkk ;p

alalalalalala omey omeyy miawwwwww


lai lai lai pasuu pasuuuu


okay ini semart kan? cawan versi meow . . . nak beli tapiiii malas nak
 jaga dalam flight kekhekehkeh



pasu kecik. dia lambakkk kan je dalam tu. slumber je huuu ~


dalam pukul 4.30pm kitaorang sampai di Airport Kuching, terus masuk gate semua. ingatkan dah lewat sebabnya flight pukul 5.30pm..... kemain laju ai jalan sekali eh eh ehhhh gate belum buka lagii.. fuhh ~ dalam pada kekalutan itu, ternampak seseorang hikhikhik... kita jumpa kawan se-Korea kita !!!! wiiiiii ~

 
  sebelum itu, lupa nak bagitahu, sebelum korang masuk Sarawak, pihak imigresen ada bagi kertas putih ni. sign dan simpan okay. bila nak fly balik, serahkan pada imigresen. kalau hilang? denda!!!!!! pleasee jangan hilangg tau tau tauuu

wiwiwiiii ~ kawan se-Korea kita pun pergi buat kerja kat kuching.. 
eceh banyak pulak projek JKR kat sinii huuu ~ 


touch down di KLIA2 dalam pukul 7pm.. terus gerak keluar takleh lama lama kang parking mahal muahahhahha.. nak dijadikkan cerita, balik dari KLIA2 tu kitaorang asyik bersembang sampaikan tersalah masuk simpang , sudahnya,  sampai ke KLANG kitaorang HAHHAHHA. dah tak pasal pasal......... sampai rumah pukul 10pm.................. mandi mandi gomol gomol rindu dekat mushang sikit, terus tidooooooooooooooooooooooo.. esoknya kerja! eh kerja ke? EL kan? kehkehkehkehkehhh


IKLAN ;))
klik gambar jika ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))


Kira-kira
Ikan Masin dua ekor RM20
Beli 3bungkus- black pepper RM32
Beli kopi di kedai depan Waterfront 1kg RM22, RM16.50
Beli cap Kuching untuk abah RM8
Beli kain pelikat sayang RM13
Beli beg tote Kuching 1pcs RM13.90, beli 3pc so RM41.70



p/s : nak entry budjet ke Kuching takk??








 Yang akhirnyaaaa habis jugak entry kuching kuikuikui, jenuh nak habiskan!
signature ms eida

14 comments:

  1. amboi seronoknya!! belanja cx ikan terubuk masin satu please. huhu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ida, wahhh bestnya. murah rezeki ida dapat jalan2.. ehhh nak la entri bajet kuching. senang nak refer nanti. hihiiii ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila............... nnti refer yekk hehehhehe

      Delete
  3. black pepper tu kira kg jugak ek :)

    ReplyDelete
  4. pjgnya kayu manis dia...kalau saya mest nk beli tue.. bnda yg xpernah tgk pjg tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa ida xbeli pon.. pnjg sangatt kehkehekeh.. yg pendek pun tak habis2 guna lagii huhuhuhuhuhu

      Delete
  5. rindu pulak nak pergi kuching..
    eida.. kat entry ni ade gambar amzar motel.. gambar bilik kami tu..
    http://zairidanfifi.blogspot.com/2013/06/wordless-wednesday-28.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tak duduk amzar. full that dayy hehehhehehhe~

      Delete
  6. sonok jgk jln2 sarawak kann..mkn pun sedap2..ermm..nk plan gi sarawak la thn dpn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeee~ dapattiket murah takkkk hari tu ade AA promoo.. dgr citer srwk rm140 jeee

      Delete
  7. saya pernah pergi Kuching sekali tahun lepas. tak pernah rasa mee kolok sebab takut tak sedap. tapi apa yang saya suka kat sana adalah Kek Lapis Sarawak. hahaha

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page