Tuesday, November 25, 2014

Bajet Persekolahan Anak Masuk Darjah Satu

 

Mak bapak mana yang TAK teruja anak nak masuk darjah satu kan?  Kali pertama nak masuk sekolah rendah ni. banyak nya lahai nak kene buat persediaan bajet untuk anak masuk darjah satu kan? dalam masa yang sama kene fikir baju berapa helai? stokin cukup ke? kasut beg alatan tulis itu ini . . bajet yuran segala yang perlu di bayar ketika masuk sekolah lagi . . . pheww ~ bukan senang menjadik seorang ibu bapa... pahammm pahammm ~ kompem semua pelik la ni dah kenapa tetiba ai nak bercerita pasal persiapan dan bajet anak masuk sekolah darjah satu ni? haaaa korang jangan fikir ai kelentong tahu, sumber ai boleh dipercayai yekkkkk *beliau minta nama dirahsiakan* baiklahhhhhh  


Sumber ini dianalisa dari mereka suami isteri sendiri. gigih buat table. catit itu ini. bagus dipratikkan oleh semua para ibu bapa diluar sana yekk . . bior bajet tak larikkkkk hikhikhik . . baiknya hati beliau bila meminta ai untuk meng-entry-kan bahan analisanya... ouh terharu ! hikhikhik

jom kita tengok persiapan bajet anak masuk darjah satu mereka dahulu sekitar tahun 2013 ;
 
 



Berikut adalah senarai persiapan dan siap sekali bajet untuk anak anak yang baru nak masuk alam persekolahan darjah satu terutamanya. ibu ibu dulu buat macam ni takkk? ai syak ai mesti buat jugak kot sebabnya bajet travel pun ai buat table, apa ntah lagi kalau anak nak masuk sekolah kannnnnn? ai is suka benda benda gini hee~


"akak tak de blog, tapi akak nak share pasal bajet anak masuk sekolah ni. awak share lah dalam blog awak tu yekk.. tak tahu la penting ke tak tapi dulu anak akak nak masuk sekolah, akak google tak dapat banyak info mengenai bajet sekolah.... so hopefully ini dapat berkongsi dengan ibu ibu yang akan dilema anak anak baru nak sekolah. hee ~ akak buat table berdasarkan pengalaman sendiri tapi jangan pulak ko gatai masuk nama akak tau !"  petikan dari akak tersebut heeee ~besarlah harapan ai share dengan semua para readers yang bergelar ibu ... supaya hajat akak ini tercapai heee ~









Yang akan share lagi satu lagi persiapan anak masuk sekolah, next entry ya?
 signature ms eida

25 comments:

  1. hihihihi mmg tgh mencari info mcm ni.. dulu cr info taska jer ... skrg cari bajet anak nak masuk darjah satu pulak... kalau ada kesempatan nak up entry jugak nanti hihihihi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi up kan mana tahu membantu ibu2 di luar sanaaa ;))

      Delete
  2. alhamdullillah.. next year anak saya dah darjah 2.. ringan sikit..

    ReplyDelete
  3. menarikkkk sgt ni. info bgs!...penuh info blog eida ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hukhukhuk mana ada... biasa biasa sajokk sue!

      Delete
  4. semoga dipermudahkan urusan untuk settlekan semua tu..

    ReplyDelete
  5. Pastu ada lak stetment kuar kat news, gaji 2k lebih dari cukup. Ni belanja sekolah anak pun dah half dari gaji. Sobs.

    ReplyDelete
  6. Salam Ida. Yessss ni lah yang Mama dok tercari cari! Kena sangat pada masanya, mmg tgh nak buat bajet utk si kembar nak masuk darjah 1 next year. Mama sharekan ni kat my blog boleh? I will credit it to your blog. Thanks Ida! And sampaikan salam & thank u so much kat kakak yg share kan list ni yer. Thanks! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam mama kembar........ boleh boleh share ajelaaaa ;)) okay ida sampaikann..

      Delete
  7. bagus Eida tlg share bagi piahk akak tu

    ReplyDelete
  8. ssuai sgt info ni utk ibu cam sya 1st time ank masuk thn 1...minta izin share bleh??

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. tq ;)) ida xleh nk follow sbb xde link. boleh tinggalkan link blog tak?

      Delete
  10. gulllpppsss.. pengsann tengok costing ..tu baru untuk sorang.. hehehehe.. mentabung laa dari sekarang.. sobb soobb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeeeeeeee............ marilah menabunggggg hehehe~

      Delete
  11. lya bru settle bab baju sekolah asya..
    \1st time mmg x reti nak membeli..
    huhu..mahal2 jugak ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn selalunya dilema ibu2 untuk 1st time.... selalunya baju budak lagi mahal kannn? bertabah laaa hehe

      Delete
  12. bagus ni info... walaupon saya xkawen n xda ank lagi..leh share dekt kawan2 yg ank nk masuk drjah 1

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun ida dah kawen tapi xde anak tp ilmu tetap akan berguna satu hari nnti kannnn hehehe ~

      Delete
  13. menarik info ni. sgt membantu untuk bajet masuk sekolah next yr. di saat ekonomi yg mencabar ni. thank you.
    www.drshimamatsaad.com

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page