Monday, October 27, 2014

Tempat Makan Sedap di Kuching, Sarawak

 

Tempat Makan Sedap di Kuching, Sarawak . . korang kalau pergi Kuching jangan risau pasal tempat makan. . ada satu tempat makan sedap di Kuching yang ai nak rekemen korang semua. datang sini tau. penat ai review! HAHAHA . . 

bagi pencinta makanan seafood, inilah tempat makan seafood paling sedap di Kuching . . iaitu di FoodCourt Top Spot yang terletak di bangunan UTC di tengah tengah bandar Kuching ;)) macam mana nak ke Top Spot ? direction nya, dari tugu Kuching yang kat tengah tengah bandar tu, korang cari bangunan UTC. dekat sangat. jalan kaki je. Naik lift sampai Tingkat 1 dan tukar lift untuk ke Tingkat 6 dimana terletaknya FoodCourt TopSpot ni ;)) nak tukar lift macam mana? korang tanya je kaunter dalam bangunan UTC situ heee ~ jom tengok apa yang ai order ?

 paling sedap ! udang butter. pleasee order. satu pinggan ni ai makan sorang sila percaya sebabnya hubby tak makan udang kehkehkehkeh rugikan?  ;p

 menu WAJIB order, sayur midin goreng belacan. serius ini memang TERBAIK !!!!!!

 tomyam campur. tak order pun xpe. biasa biasa je. tomyam thailand lagi sedap ehhh?
*misshatyai*

 disebabkan hubby tak makan seafood, kita order kan dia ikan merah goreng. hubby cakap sedap rangup. ok baiklah ;)) ai tak amik sangat ikan goreng, duk hadap udang jeee aaaahhhh sedapnyaaaaaaaaaa


total ai makan seafood berdua di FoodCourt TopSpot, nasi dua, air buah dua, menu seperti di atas RM60. mahal ke murah? janji perut kitaorang kenyang tahappppppppppppp malasnyaaa nak jalan kaki untuk balik ke hotel lepas tu kehkehkehekehhh ~ FoodCourt TopSpot ni buka petang sampai malam. waktu puncak pada pukul 8pm. kalau korang nak datang sini, sila datang awal or datang paling lambat pukul 9pm, sebabnya kalau korang datang waktu puncak macam ai datang, jenuh cari meja hoiiiii . . ramai umat manusia. panas. heyyy sabau ajelaahhhhh ;p


okay, next tempat makan ;



ok pada siang hari, datang ke Kuching tak rasa Mee Kolok, TERsangatlah rugi yek kawan kawan ;p jadik, tempat makan sedap di Kuching yang kedua ialah di area Satok, Mee Kolok Hj. Salleh

 inilah rupa mee kolok itu. nampak simple je kan? rupa macam maggi letak daging je. HAHAHA tapi rasa? heyy sedapppppppppppppp.......... cuma kalau dia bagi ai kuah cili lebih, bagi lagi pedas, lagi sedap !!! heeeeeeeeeee ~


inilah harga semangkuk Mee Kolok/Sapi. Kedai Mee Kolok Hj. Salleh ni famous. penuh orang.. ai terpaksa menunggu lebih 30mins untuk makan semangkuk Mee Kolok. hukhukhuk.. tapi nasib berbaloii tunggu eeeee sedapp weiiii


nah alamat Kedai Makan Mee Kolok Hj. Salleh 
Lot 206, Section II Ground Floor Kuching
No tel pun ada haaaaa 082-422206 untuk tempahan boleh lah kot?



setakat short vacay dua hari satu malam ai di Kuching, inilah tempat makan yang ai sempat singgah. banyak lagi sebenarnya tempat makan sedap di Kuching ni kalau korang spend masa lama sikit .. heee ~ selamat bercuti korang ! ;))




IKLAN ;))
klik gambar jika ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))





kira-kira
Dinner di FoodCourt TopSpot RM60
Lunch Mee Kolok Hj. Salleh RM18.90







Please please korang datang makan sini tauu sedap !!!

 signature ms eida

43 comments:

  1. udang tue nmpk menyedapkn.... pernah makan mee golok kat Sogo... tak sedp sgt la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mee golok? typo eh.. hehehhe.. sogo ade jual? tak pasan pulakkk huhuhu

      Delete
  2. rindunya nak pergi kuching..haritu pon ada makan dekat foof court top spot ni memang sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida takmo dah pergi lagiii hikhikhik ckup la dua kali sahaja ;p

      Delete
  3. nampak best..lagi2 mee kolok tuh..tak pernah makan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah? haaa patut try sekaliiii niii .. heee~

      Delete
  4. Replies
    1. heee ~ semua dah penah pergi kucing, milo je.. milo cepat ajak mcdeee pergiiiiiii

      Delete
  5. top spot ni belakang pullman tapi kami tak pergi sbb hasben xnak..hahaha..mee kolok mmg sedap!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ann manyak singgah tempat lain kannnnnn .. ida pergi topspot ajeee dgn mee kolok tu haa yg lain tak sempat kehkehekeh

      Delete
  6. Bnyknye mkn'an, klu g srwk wajib mkn sayur midin tu kn...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. itu macam trademark dia kan.. siyes sedappppp!

      Delete
  7. teringin nak makan mee kolok tu...nanti nak cuba cari kat JB...diorang cakap ada juga jual kat JB nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat JB ada? tentu tak sama dgn yg ori kat srwk. pergi laa sane hihihihih

      Delete
  8. ni yg malas baca ni...kan dah terliur sama!haishhh...

    ReplyDelete
  9. alaa ida..top spot kedai yg mn 1?die ade byk kedai kan?aritu sis zaza mkn kt kedai no 25..menarik jgk..ececece..i ni tny mcm nk pegi besok plak..hik3..mee kolok tu nmpk sedap yuuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah gerai no25 tu la ida pergiii.. heeeeeeeeee ~

      Delete
    2. Salam...top spot ada byk pilihan kedai,kedai no brp yg muslim

      Delete
  10. Sedapnye mkn mkn...

    Salam kenal awak.. :)

    ReplyDelete
  11. saya sangat suka midin goreng belacan :)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum ida.. alamakkk terliurnya T__________T" rugilah andi tak makan seafood

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann rugiiii.......... tapi udah die xleh makan takkan nak paksa kan.. kita enjoy sorng2 jelaa heeee~

      Delete
  13. Wajib mkn kat sepinang sari tu kalau balik kampung...

    ReplyDelete
  14. Assalam ida,
    Alaaaaahaaiaiiiiiiii..
    nakg kuching meow3 jugak laaaaaa
    midin oooo midin ngap3 he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak................. pergi laa kak .. okay jugak kuching niii.. hehe

      Delete
  15. nangisss tgk mknn ni. lapar terus!!!......x pernh smpi lg sarawak. insyaAllah 1 day:)

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. amboiii xbagi can lgsg ida bernafasss sekejapppp hihihihi

      Delete
  17. meleleh tengok makanan tu, tgh lapar ni. haha

    ReplyDelete
  18. Eyza pun suka Mee Kolok Hj. Salleh tu.. sedap.. cuma kat Top Spot tu eyza tak pernah makan lagi.. balik kg ni, wajib terjah ke sana.. :) nak makan udang butter..

    ReplyDelete
  19. eida.. fifi dlu g topspot time maghrib.. dalam 715.. dari hotel niat jamak akhir awal2.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe............ ida lps magrib datang mmg padattt huwaaaaaaa tapi puas hatii sedapppp hehehhehe!

      Delete
  20. Top spot ada byk ke kedai muslim...

    ReplyDelete
  21. Top spot ada byk ke kedai muslim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga kedai muslim. boleh cari. kita boleh nampak orang melayu meniaga ;)

      Delete
  22. Saya asal dari Kuching, Sarawak.. Bila baca ni, alhamdulillah terharu saya bila ramai yg memuji mee kolok hj salleh tu dgn topspot.. kalau makan dekat topspot, pergi kedai No. 25 Bukit Mata.. Mostly, kedai tu paling ramai yg pergi.. Kena booked dulu kalau tak, mmg takde tempat duduk.. Kena tunggu org lain habis makan dulu baru dapat.. Banyak lagi kedai makan dekat Kuching ni.. Ada masa terluang, bawak family holiday ke Kuching ni.. Kuching pun ada tempat manarik utk dikunjungi :) Thank you so much <3

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page