Thursday, October 16, 2014

Salon Du Chocolat Publika



Salon Du Chocolat Publika |  Sedap sangat ! ala coklat kan? mana yang tak sedap. bikin lemak uols. kehkeh .  . Publika ni dekat sangat dengan rumah mak, tapi percayalahhh ini baru kali pertama ai sampai. sedih kan? tak yah sedih sangat laaaa. . HAHAHA

ni semua gara gara adik ai yang suka update dekat Instagram dia tempat makan dessert best di publika. haaaaa sudahnya kakak pun terliur lah kan? mohon dibawa kesini yekkk . . masa cuti Hari Raya AidilAdha isnin tu ai pergi. nan hado sangat orang kat Publika ni. besar jugak banyak kedai jugak cumanya tak dan nak explore satu mall sebabnya rushing nak makan coklat nak makan coklat... kita kene fokus yek anak anak kehkehkeh



Salon Du Chocolat
Lot 26 & 27, Level G2
Publika
Jalan Dutamas 1
Solaris Dutamas
50480 Kuala Lumpur
Malaysia
+6 03 6211 2300
- See more at: http://theyumlist.blogspot.com/2012/05/salon-du-chocolat-publika-kuala-lumpur.html#sthash.PLMLw7gB.dpuf
tips kurus : kalau nak kurus dalam gambar, silangkaki + cekak pinggang please.. nescaya korang akan nampak kurus ! kahkahkahkah
#aladalamgambarje #katluarnampakehgemokjugak? HAHAHA


sampai sampai dekat depan kedai, ai dah nampak 3 Mesin Coklat Fountain, besar besar! best gile kalau ada seketul mesin besar macam tu. kannnnnn ? ada tiga jenis coklat , dark chocolate, milk chocolate dengan white chocolate. semua dessert ni datangnya dari Turki. owner kedai ni pun orang Turki. memang ai tahu, Turki memang kaya dengan dessert, nuts yang sedap sedap. sape cerita? anna cerita.................... ouh istanbul ;))

hari ni kitaorang datang order dua dessert sahaja. sebabnya masih kenyang ni cuma nak rasa rasa kan? so ai order yang paling disukai ramai is Brownies Crepe RM28.00. mak makan dia kata ala lempeng aje. dalam lempeng ni ada brownies cake. HAHAHA tapi serius sedap sangat! lembut crepe dia. kombinasi dua coklat ni memang sedap ! (milk&white) alaaaaaaaaaaaaaa ni yang buat tak sabar nak pergi Instanbul ni.. nak makan coklat asli dari saneee ;))

tu diaaaaa budak pelahap pantang nampak coklat!


oh ya satu lagi dessert, adik ai order is Chocolate Waffle RM17 for half,  RM30 for full . . permintaan adik bongsu. dia macam korang beli waffle then lebur dengan coklat. haa gitu laaa. hikhikhik waffle ni lembut gila! cumanya dia kombinasi dark&milk chocolate tak menjadik. gatai nak mix kan. tapi better mintak milk chocolate sahaja sebab dark tu sangat keras rasa dia. ai dont like. kehkehkeh . . kita boleh pilih ye nak coklat apa ;))


actually banyak lagi dessert yang berunsurkan coklat tapi kita cuba satu satu ya. coklat ni cepat muak kalau makan sekali banyak huuu ~ oh ya kitaorang order air mineral je. ade je air lain tapi ntah nak makan dengan manis manis ni prefer mineral water jekk. itu pun sebotol RM2 kohkohkoh TERcekikkkk~


korang yang kaki coklat, boleh pergi sini cuba test rasa okay heee ~
Salon Du Chocolat
Lot 26 & 27, Level G2
Publika
Jalan Dutamas 1
Solaris Dutamas
50480 Kuala Lumpur
Malaysia
+6 03 6211 2300
- See more at: http://theyumlist.blogspot.com/2012/05/salon-du-chocolat-publika-kuala-lumpur.html#sthash.PLMLw7gB.dpuf
Address: Lot 26-27, Level G2, Publika Shopping Gallery,
  Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1,
  50480 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 6211 2300
Salon Du Chocolat
Lot 26 & 27, Level G2
Publika
Jalan Dutamas 1
Solaris Dutamas
50480 Kuala Lumpur
Malaysia
+6 03 6211 2300
- See more at: http://theyumlist.blogspot.com/2012/05/salon-du-chocolat-publika-kuala-lumpur.html#sthash.PLMLw7gB.dpuf






Salon Du Chocolat
Lot 26 & 27, Level G2
Publika
Jalan Dutamas 1
Solaris Dutamas
50480 Kuala Lumpur
Malaysia
+6 03 6211 2300
- See more at: http://theyumlist.blogspot.com/2012/05/salon-du-chocolat-publika-kuala-lumpur.html#sthash.PLMLw7gB.dpuf
Yang nak pergi lagiii, sape nak follow? hikhik
signature ms eida

31 comments:

  1. ehh salon du ni....slalu tgk ade few fb friend makan sini. they said better than dip n dip. harga pun lg murah dr dipndip. meleleh air liur tgk entry ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida xpernah makan dip2 tapi ini pun dah sedappp huhuhuhuh ~

      Delete
  2. Aduh terliur tgk... Nak pegi jauh bangat... So kena Cari coklat kt sini ja.la

    ReplyDelete
  3. ko dah kenapa goda goda akak suruh pegi try ni!bhahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhhaahhahahahahaha marilah kak kita makan cekelaaaattt ;p

      Delete
  4. Replies
    1. ala ala je ni milo tapi sedapp dekat jeeeee kat publikaaa hihihihi nnti kita pergi yek yekkk

      Delete
  5. mcm ala2 dip n dip...sedapnyeeeee..

    ooooo okayh dh tau dh nak posing mcm mana pasnie,,ahahaa..

    ReplyDelete
  6. pergh.. baca pun dah terliur.. kalau dapat makan mesti sedapppppp.. yummy2!!!

    ReplyDelete
  7. Edaaa oiiii sedappla pulak hahahaha ..Gila coklat jugak huhuhhu jeles tgk coklat tu buat terliur jer hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhahhaa buat aje coklat sendiri buat lempeng siap ! kahkahakahkaha

      Delete
  8. Assalamualaikum ida, wahhhh cokklat. terliur T__________T"

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila, terliur jugak bile dah kene tgok pic ni balik! HAHHAHA

      Delete
  9. Replies
    1. kalau makan lagiiiiii sedappp fifi hihihihihih

      Delete
  10. ida!!nk follow..hik3

    wahh..dapnye..dh lame tringin nk mkn kat dipndip tu tp xpegi2 lg spi skang..mmg nk test brownies crepe die..ehh..ehh..menu dorg ala2 same la..

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. kesat airliur cepat kakk nnti orang nampak kekkekekkee

      Delete
  12. Replies
    1. akak pergi Korea tu jgn lupe posing gitu ye yey yeeeeee

      Delete
  13. Eh.. tetiba ter masuk sini lak..
    akk gugel pasal kedai coklat ni.. skrg dah ada kat quill city mall.. dkt je ngan ofis akk. nanti nak pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh eh alaaaaa tak sudi nak masuk lewteww huhu ~ sedap kekda. coklat kann hehe

      Delete
  14. Ko dh gi eh da? Za br tau sbb search tmpt coklat2. Hahhaa. Pastu nmpk ig fatin liyanakan..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page