Tuesday, October 14, 2014

Healthy Lifestyle | Detox Water

 

Detox Water  |  Healthy Lifestyle . . Kini tiba masa untuk mendetoxkan kembali badan . dulu pernah ai straight amalkan detox water ni, tapi lepas tertinggal sehari je, bila nak mula balik, memang berjanggut laaa weyyy . . sekarang ni ambil balik kekuatan untuk mulakan semula amalkan minum detox water setiap hari. harap harap berkekalan sampai bila bila.. hikhikhik

tiap tiap malam , ai akan buat detox water ni. senang sangat korang. korang pun boleh buat jugak. siapa yang suka minum air masak 2liter sehari tu, korang patut cuba ini juga. dah alang alang korang minum air masak kan? ape salahnya detox sekali heeee ~ dah seminggu lebih ai amalkan detox water ni, rasa badan makin ringan, bila ringan senang bergerak sana sini buat kerja pun pantas dekat office ;)) sukanyaaaa sayaaa . . . this is not diet , this is healthy lifestyle  ;))

kalau ikut cara ai sedia detox water, senang sangat! bahan bahan pun mudah cari.. mari ai berkongsi dengan korang semua cara sediakan detox water ;)) inilah gunanya blog untuk menyampai dan berkongsi ;))


 ini detox water yang paling ai suka !
beberapa slice lemon + daun pudina dua tiga tangkai + air suam
siap !




 ini pun ai suka. detox water fruits kemain!
beberapa slice lemon + daun pudina + 3 biji strawberry. yang ini korang simpan dalam peti ais selama 8jam. contoh, malam korang buat, esok pagi terus bawak pergi kerja, seharian minum ini je okay? dah habis boleh sambung minum air masak sajaaaa ;))
kenapa kene simpan dalam peti ais? biar rasa buah strawberry meresap. pagi korang minum rasa ahhhhhh sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa wiwiiwiii~


 tips : minum air banyak boleh jugak membantu menurunkan berat badan ;))
tips lagi : minum minuman berAIS tak membantu menurunkan berat badan, minum la air suam/air masak/air sejuk dalam peti TANPA ais ;)) 


sebenarnya, banyak lagi cara menyediakan detox water ni. ikut kreativiti korang. korang boleh campur dengan lain seperti berries,  timun , lime , madu pon boleh............ baru baru ni ai cuba campur dengan chia seed, dia ni macam biji selasih, khasiat dia? korang google ehhh. banyak khasiat dia tau.............. sedap sangattt ! #thankstocikbedahlaseryangkenalkanchiaseedpadaai

nanti kalau ada resepi detox water yang lagi extreme, ai share sini okay ;)) 
baii SELAMAT MENCUBA ;))





 " DRINK MORE WATER
YOUR SKIN
YOUR HAIR
YOUR MIND
AND YOUR BODY
WILL THANK YOU "






Yang gigih minum hari hari ;))

signature ms eida

39 comments:

  1. Rasa masam x.. Mcm nk try ja.. Nk ringankan badan yg berat nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. masam jugak sbb letak lemon.. tapi rasa masam tu segarrrr jeeeeeee

      Delete
  2. terbaikk.. nak cube tapi selalu terlupa...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat siap siap tiap2 malam esok pagi minum.............. buat reminder sekali hehehehhehhehe

      Delete
  3. Kena buat jgak nie..thanks ida kongsi ..

    ReplyDelete
  4. nak cuba jugakla tapi minggu depanlah boleh hikhikhik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaahahahhaha bolehhhh jewww miloooooooo

      Delete
  5. Salam. Hee saya doakan cepat mendapat baby 7 8 lapan lagik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. tenkiuuuuuuu amin aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

      Delete
  6. fuh dh start detox water. ari tu beriya buat. tp minum nyer idokkkkk...isk isk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishk ishk ishkkkkkkkk minum laa mestiii nak lagii nnti hehehhehhee~

      Delete
  7. tq for sharing...nak cuba nanti detox water nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. okayy cuba tau tau tauuuu,,,, besttttttttttttttt

      Delete
  8. haaa nak cari semangat nak mula yg susah tu..dah start semangat kannnn sampai tak boleh berenti :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaiku ida.. terliur tengok. tapi ibu menyusu dan ibu mengandung takleh minum air detox ni. heeee nak cuba bila dah boleh minum. thanks kongsi ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheilaaaaaaaa................. haa xyah la buat.. just minum air masak banyak2 ;))

      Delete
  10. Replies
    1. lisa nak beli ape sayanggg?? ini semua homemade sayangg xde beli belii hehehhehe ~

      Delete
  11. Ida..mmg tgh musim ni kot..kat opis akk pun ramai yg buat cenggini..fenomena detox water..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. fenomena. pengaruh kuat! tapi pengaruh ke arah kebaikan xpeee kak hehee~

      Delete
  12. rasa macam best jer detox water ni...ingat nak buat la lepas ni...

    ReplyDelete
  13. yang lemon tu macam sedap ja. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap rasa legaaaaaa minummm bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  14. kita baru nak start minum.. sebab teruja tengok cik bedah & ida buat.. hehehe..

    bila detox, mmg dapat bantu kawal berat badan.. dan badan pun rasa ringan.. bukan diet tapi lebih kepada jaga kesihatan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnn jaga kesihatan dar awal. dulu xnk jaga. skrg ni dah boleh start sikit2..... moga2 membantu hari tua kita kannn ;))

      Delete
  15. Sayang dik ida ni tau...mmg jujur buat entry...akak dh beli buah lemon semalam...so nak gandingkan dgn apa tak tau lg...ni dik bg idea nak buat la...start esok hahahaha...tq dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kelako tauu kak ju ni.. ape kaitan jujur HAHHAHHAHHA

      Delete
  16. Boleh try nih...nak buat detox water nih kena brape liter ieda..akak tgk ieda buat nih mcm besar aje bekas air tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak ida buat 1liter terus! heee ~ 1 liter lagi ida minum air masak jeeee

      Delete
  17. Boleh try nih...nak buat detox water nih kena brape liter ieda..akak tgk ieda buat nih mcm besar aje bekas air tuh

    ReplyDelete
  18. ha'a..mudah dan senang..x perlu nk minum produk detox yg lain leh try buat sendiri je kan Eida

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah buat sendiri ajee jimatttt heeeeeeeeeee~

      Delete
  19. Ni haa yang lisa tnya aritu... waaa bru tau..mekseh

    ReplyDelete
  20. nak mencuba dari dulu lagi tapi tak buat2 hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buatlah.. senang je... kejap dah siap. hehhehee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page