Thursday, October 2, 2014

Cara Mengubah Gubahan Hantaran Fresh Flower

 

Cara Mengubah Gubahan Hantaran Fresh Flower. untuk pertama kali macam ai, memang tak tahu apa apa. jadiknya kita google. tak pun kita tanya orang yang pakar macam salesgirl kat kedai bunga hkhikhikhik... so dengan ilmu yang TAK seberapa ni, ai start lah mengubah hantaran dengan menggunakan fresh flower (bunga hidup) . . jadi ke? lawa ke? macam mana? meh nak ajar... mula mula buat memang takut tak jadik, tapi okay je.............. fresh flower ni memang dah lawa, jadik kita buat la apa pun dekat dia, kompem hasilnya lawa je ! ~ wiwiwiiiii


mula mula korang beli span basah . tak pun korang cakap kat kedai bunga saya nak beli span untuk gubah fresh flower. jangan salah beli tau. sebab ada dua jenis span. basah dengan biasa. lepas itu korang kene rendam span tu dalam baldi berisi air. biar dalam setengah jam ke . . .biar span resap air tu........ tujuan dia, nak bekalkan air yang secukupnya kepada bunga bila kita cucuk batang bunga dekat span tu ;))

 ini adalah span yang sudah direndamkan............  kalau korang try angkat, berat ouuh


perasaan tak ade aluminium foil? ha beli tau korang.. untuk apa? untuk balut bawah span supaya air tak menjejes nanti kat hantaran. . . balut tak perlu loytape ke hape ke, just tekan gitu gitu je. dah melekat......... sapa yang ditugaskan membalut span? hubby !!!!! hikhikhikhik

 siap !!! sebenarnya ini adalah tinggi dan besar. silap ai tak potong bahagi dua span untuk bagi pendek sedikit. so, nanti korang pendekkan sikit span tu yek. kalau tinggi macam ni, fresh flower kene letak di belakang hantaran bukan dihadapan. kalau span pendek, fresh flower boleh letak dihadapan hantaran... ehh? korang paham tak ape ai cuba sampaikan? kuikuikuiii 


 mula ai cadang fresh flower letak dihadapan tapi disebabkan span begitu tinggi tak jadik. kita tukar belakang. tapi cantik jugak. mana mana je ikut korang ok?


 okay start mengubah bunga. sebelum tu, semua bunga bunga yang nak digunakan korang potong pendek . potong batang bunga tu dalam 5inci tapi percayalah korang akan potong pendek lagi lepas tu. tapi jangan potong pendek siap siap kang nak guna panjang nayaaaaaaaaa jewww
oh ya, sapa yang tolong ai potong batang bunga? hubby!!!!!! hikhikhik 
ai hanya mencari idea mengubah bunga. kejap kejap ai cucuk tarik cucuk tarik..... stress bunga tak cukup ! HAHA adik ai beli bunga ikut suka hatii diaaaa jeww.... grrr ;p



dan hasilnya?





 inilah hasil tangan kreatif seorang kakak kepada adiknya. terimalah 
ini salah satu hantarannya. perfume ;))






Yang dah pandai mengubah, nak terima tempahan la? HAHHAHA
signature ms eida

28 comments:

  1. cantikk!!boleh buat biz baru ni...

    ReplyDelete
  2. Wahhh terbaikkk la ida..best tu pndai bab gubah menggubah nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakk ida tak pandaii punn ntah main cucuk ajee terus jadik hikhikhik

      Delete
  3. Lawa je gubahan tu Eida. Yang penting buat dengan tulus ikhlas kan utk org tersayang kan kan kan?

    ReplyDelete
  4. Cantiknya gubahan fresh flower dik ida buat...mmg nampak lain la dgn bunga artificial kan...patutla senyap je...rupanya bz mendeco hehehhe rajin

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeeeeee.. senyap bermakna busyyy kekkekke

      Delete
  5. Replies
    1. terpaksa.. klau tempah lagi mahal huhuhuhuhu~

      Delete
  6. wah...cantik ida! thanks for sharing this...lps ni kalo nk buat hantaran bleh try fresh flowers... tapi tahan lama mana ni eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape ida cantik? ok tq ! HAHHAHAHHAH........... ida buat malam, esoknya tunang.... sampai keesokkan harinya je kot.. xtahan lamaa ST...

      Delete
  7. wow... kite tgn keras... klu buat mesti hancus nih..

    re: nk senang beli kt cosway... kompom ade... yg kite nye beli kat tesco... td g mercato (adik beradik giant pon ade).. giant pon ade la kot... hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tesco ehh? alaaa.. smlm pergi tescoo.. lupe nak cari!!! hihihihi

      Delete
  8. ala.. mana yg lain.. nak tgk jugak.. tgh mencari idea ni untuk mengubah yg lain ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tengok ke? okay nnti ida update yeeeeee

      Delete
  9. cantik nya! saya pernah gubah bunga hidup jugak untuk hantaran. first time, rendam pan lama sangat, jadi hantaran jadi berat sebab banyak air. tobat tak mau buat dah lulz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa xleh rendam lama sangatt.... hikhik rendam yg 10mins pun die dah berat gilosssssssssss

      Delete
  10. cantik la ida..kreatif..klu bg kt ila ntah jd hape la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehhhh ila.. main cucuk2 je... terus jadik! hehhehhe~

      Delete
  11. Replies
    1. span tu ade jual kat semua kedai2 pengantin... boleh tanya

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page