Thursday, October 30, 2014

Bercuti ke Kuching PART 1

 

Bercuti ke Kuching adalah short vacay yang TAK dirancang.. pada mulanya bos suruh ai pergi buat kerja di sana seorang diri. hmm hmm . .  balik buat muka sedih dekat hubby, terus hubby cakap "ok sayang ikut" ya allahhhhhhhhhh bestnyaaaaaaaaaaaaa yeayy yeayy wiiwiiii *golek golek bontot* ciked HAHAHA  terus laju laju search tiket flight untuk hubby. ai punya tiket office yang uruskan ;))
 
thanks hubby sudi teman. aah bawak dua beg itu je. kejap je kan honeymoon kita? kuiiii 



dapatlah tiket ke Kuching dengan harga RM322 *pengsanTAPIredha* kuikuikuiii.. kitaorang akan bercuti ke Kuching selama dua hari satu malam saja. satu hari berjalan sakan, satu hari buat kerja kehkehkeh. sambil buat kerja kita honeymoon, sambil kita honeymoon kita buat anak ##ehhh
 
tema sedondon jeans katanya. dulu tak muat baju ni, now dah muat .. ehh motifff nak bagitau? kahkahkahkahahh


Hari Ahad 19hb, pukul 5.30am kitaorang dah gerak ke KLIA2 dengan menaiki kereta sendiri, cadang parking kereta di KLIA2 sahaja, ye tahu mahal tapi ai boleh claim kehkehkeh. so park aje laa... ;p korang boleh refer entry Harga Parking di KLIA2 SINI . ;)) dalam pukul 6.30am kitaorang sampai . masih awal lagi...... Flight ke Kuching pada pukul 835am. so kitaorang makan makan lepak lepak dulu . flight smooth je. dalam flight ai terpisah dengan hubby sebabnya bila tiket flight goverment, kita dapat duduk HOTSEAT uolss kehkehkeh.. hubby? duduk la bersempit sempit dengan orang lain kat belakang sanun.........kesian ~

KLIA2 sangat efeksyen! takkan tersesat punya. mana mana pun refer lah LCD besar ini heee ~


Pukul 10.30am kitaorang sampai di Kuching International Airport. sememangnya ai dah book kereta sewa di kuching awal lagi........ abang tu dah siap pun tunggu di depan pintu masuk. bravo! oh ya, untuk entry Kereta Sewa di Kuching SINI ;)) okay, destinasi pertama kitaorang di Kuching adalah Pasar Serikin ;)) walaupun ai tahu tak de apa di sana sangat TAPI ai tetap nak pergi sebabnya ai ada motifff. kehkehkeh. lagipun nanti Pasar Serikin akan berpindah tak tahu dimana lagi , yang pasti makin jauh. . so nanti tak berpeluang nak datang lagi, better kita pergi sekarang............ 

hello serikin......... panas ya amat ! peluh tiak kita muahahahhahaha


Perjalanan Airport Kuching ke Pasar Serikin, jauhnya........ makan masa lebih satu jam....... nak ke Pasar Serikin , cari Pekan Bau. . Pasar Serikin ni setiap hari ada. dari pagi sampai pukul 2pm je. . sebelum sampai ke Pasar Serikin, kita akan jumpa Caves dengan Tasik Biru. tak de apa di sini so ai tak berhenti untuk singgah hihiihi ~ sampai saja di Pasar Serkin, omaiiiiii panasnyaaaaaaaaaaaaaaa . . walaupun panas, misi tetap diteruskan mihmihmih ~ jom tengok apa yang ada di Pasar Serikin? banyak ke duit habis? kuikuikuii ~
 
 jangan tak tahu, baju kerawang masa ai beli dekat Medan tempoh hari ada jual di sini !!! OMG !! HAHAHAHAHA




okayyy inilah motifnyaaaaaaaaaaa ! oh pleaseee terliur. ai memang suka pakai kebaya. dulu masa sebelum kahwin rajinlah pakai kebaya uolss. eleh. hubby terpikat dengan ai sebab dia suka tengok ai pakai kebayaaa tauu kehkehkekeh. tapi bila lepas kahwin, cutting dah lari banyak (sedih~), ai dah kurang pakai kebayaa................... ;( but now nak pakai balik! buat inspirasi ai jugak untuk kurus semula huuuuuuuuu ~



ok bai bersambung nantiii ;))


IKLAN ;))
klik gambar jika ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))






Kira kira
Tiket Flight hubby KL-Kuching-KL RM322
Isi Minyak Kereta RM40
Tol dari rumah ke KLIA2 (SKVE-Elite) RM5.70
Break1st di Starbuck RM33
Baju Motorcross hubby RM25
Dua tin air (panas hoi!!) RM4
Dua helai baju kebaya (motif utama!!) RM76







Yang menyesal pulak tak beli kain tu bebanyak, cantik pulak!

signature ms eida

28 comments:

  1. Semoga cepat2 dpt baby #ehhh
    Seronoknye sambil keje sambil honeymoon lagi...
    mommy Irra

    ReplyDelete
  2. mmg panas ya amatt..tapi misi shopping tetap jalan gitu kan..heheh...

    ReplyDelete
  3. two in one.. bukan saja pergi atas urusan kerja sama,pergi untuk mmbuat kerja lain skli tue.. hihi
    beli apa ja kt pasar tue..xda souvenir ka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee~ xdok.. beli tuk diri sendiri sajokkk hihiihihi

      Delete
  4. follow balik http://bicarabihah.blogspot.com/ terima kasih

    ReplyDelete
  5. tak pernah jejak kaki kat kuching lagi...lately nie ramai betul blogger up citer pasal kuching...teringin gak nak pergi...hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee ~ secara kebetulan jeee tu hehhe pegilaa boleh tahan bestt heeee

      Delete
  6. sopping, walaupon window sopping je memang best! retail therapy :-)

    ReplyDelete
  7. meletop pki kebaya ni....hehe. perempuan melayu terakhir sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wowowoowowow taksabar nk tempah uolsss HAHHAHAHHHA

      Delete
  8. Assalamualaikum ida. wahh bestnya. mahalnya tiket andi. sabau jelah. hehheeee. bilalah nak ke sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila...... mahal pn redhaa janji ada orang teman kehkehkehekeh

      Delete
  9. 2 helai semurah itu mmg mitop sgt tuuuuu nak kasi akak jelessss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhikhik.. masalahnya nory lagi dapat murahh huwaaaaaaa ida jelessss hahahhaahhaa

      Delete
  10. Assalam ida,
    uiks, akak baru feeling baca entry tup2 THE END :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak. . alah yekee.. okay pasni ida up berjelaaaa jelaaaaa hihihihihi

      Delete
  11. not bad gak g sana kan..? more like bali pun ada.. haha anyway nice picture.. nak kurus? jom kite kurus sama2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. more like bali? not sure sbb tak sampai bali lagi kehkehekhekehehhhh

      Delete
  12. Kalau ada rezeki lagi datanglah ke Sabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. abdur.. saya sudah ke sabahhhhh last yearrr hehehhehehe

      Delete
  13. 2 lai baju kebaya rm76 je??murrahhhh hoii..rugi xbeli manyak2 woo..tp ok la tu ida dh leh pakai blk baju jeans tu..dah kurus letteww..hihi..i is jelezz

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyesal tak beli byk2 buat jual HHAHHAHAHAHHAHHAHA

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page