Wednesday, September 17, 2014

Pengalaman ke Matta Fair 2014

 

 
here we come, Matta Fair uolsssssss

HAHAHAHA pengalaman lahh sangattt.. Kali pertama ai pergi Matta Fair, tak habis round sebab ada orang tu rimas ramai orang  ;p pergi dengan salah orang. kita nak pergi Matta Fair mesti dengan orang kaki travel jugak. baru jiwa tu sama kan? kalau orang tak minat travel, memang sampai sudah dia mengeluhhhhhh je..last last kita sakit hati balik.. huu ~ ok tak pe. kita jangan ulangi kesilapan itu hihihihi


so, untuk Matta Fair 2014, ai memilih untuk pergi dengan kakak (along) ai.. wiiwiwiiii.. sebab apa ai ajak dia? sebab dia nak travel on November ni. mestiii mestii along nak cari pakej pakej murah kannnnnnnn ;)) habis semua ai kasi tawaf. penat kaki jangan cerita. mahu tercabut kakiku.. tapi kugagah jugakk sebab ada misi ;)) apa je misi ai? ai nak cari hotel BEST tapi MURAH di Bali. . nan hado nye.. dinasihatkan, Matta Fair ni sesuai untuk yang mencari Pakej Pakej sahaja. nan hado jual hotel sahaja yekkkk.... yang ada domestic adalah. tak dapat misi Bali, ai is redho. tak apa. ai pergi bahagian domestic cari apa yang menarik pulak. sebabnya nanti ada short vacay on November dengan kawan kawan politeknik.. nasib jumpa yang murahhhhh ! terus sambaarrr wiiiiiwiwiiii ~ jimattt duit ;))

 
where? and when?


selebihnya? ai kutip flyers je. dah orang memberi kita amik la.... kesian pulak tak amik kan? HAHAHA sudahnya beg ai jadik berat terus ai buang je semua tu. yang best best je ai simpan kekkekeke ~  dekat sini, ai aim sesuatu .. Grand Lexis RM400++ je wehh. harga sebenar? RM800 pun adoooo.... kuikuikuii.. oh ya! dua benda yang ai dapat dari Matta Fair ni. ;

1. Jangan pergi Matta Fair kalau tiada misi ape ape, buat tergoda je! HAHA
2. Sediakan cash yang banyak jika ada misi, kalau tak jenuh la nak cari ATM. boleh guna kad tapi ada charge. rugi aaaaaaaaaaa . . sebabnya semua kene dibayar on the spot. even deposit ke, bayar full ke. so kene ada duit in hand ;))

 
Korea........ pls come to mama  ;))




p/s : tiket masuk RM4/seorang










 Yang dah book dah pon hotel, tak yah pergi Matta Fair pun xpe! ;p
 signature ms eida

33 comments:

  1. Replies
    1. hahaha belum pergi lagi akak dah wishhh ehhehehhe

      Delete
  2. akak pergi tu ari nak carik la kot ada masuk tmpt menarik murah2.
    Tp tak byk pulak booth tourism negara luar.
    Hongkong ada lah. Nak wat pe.. dah pergi... huhu.
    tp domestic mmg byk tahun ni kan.. tp tak tgk sgt pulak.. hurmm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnn yang ida cari pun xde kekda.. dapat benda lain sabor ajelaaa huhuhuhu

      Delete
  3. aiseh...xjmp la ida haritu...

    mmg betul klu xde target confirm rambang mata kan..kami smp 3 hari pergi hahahaishh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnn.. kalau jumpe pun kenal ke? ramai sangat orang kann uhuhuhu

      Delete
  4. Matta fair buat rambang mata. Sesuai untuk ida sebab ida cop duit. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak nak pinjam mesin cop duit ida????? HAHHAHAHHA

      Delete
  5. Sungguhhh!
    Betul cakap dik eida...kena ada misi baru leh pi matta fair..kalo tak tersangkut benda yang bukan2...mmg nak pi sini kena bawa orang yg kaki travel...kalo tak stress oiiiii nak tawaf dgr bebelan orang tak suka jenjalan ni hahahahahha

    ReplyDelete
  6. g bali ari tu budget dlm 500++, termsk flight dlm 750 lh. 500++ tuh termsk hotel, mkn, supir, jln2 sn, and spa. my advice pegi rmi2, so boleh jimat tang supir and hotel. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikkk murahnyaaa budjet?? ida pergi seminggu, hotel je dah cecah rm600 HAHHAHAHA

      Delete
  7. dulu masa duk KL, pernah jugak p Matta fair. sekarang dah pindah JB, memang tak lah kan..

    ReplyDelete
  8. amboiii nak ke korea ek??

    Tak pernah ada chance g matta fair hu3.. Teringin nak g!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. verangan je dulu ke korea... ntah tahun bile nak pergii huhuhuhuh

      Delete
  9. x pernah jejak kaki kat matta fair lagi...

    ReplyDelete
  10. Yg xde misi jgn pg nnt tergoda hahahaha ..... Ok sy note sbb tkt tergoda dan terjebak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHA betulllllllll........... tapi kalau pergii mmg murah gilerrrrrrrrrr

      Delete
  11. Thn ni x sempat ke matta fair..uhuks..xde misi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eceh. baru balik dari bercuti mmg la xde misi hikhikhikhi

      Delete
  12. Assalam Ida,
    akak TAK PENAH p Matta fair..sob3
    baru plan nak p kalo ada kat penang..
    TAPI bila Ida ckp pay by CASH..
    oppppsssssss, tebantut sat, he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak................... aah semua main cash.. tapi ade jugak terima kad... ade charge kalau xsilap idaaa huhuhuh

      Delete
  13. Lamanya akk x jengah blog nie... uhuhuh
    Sekali je rasanya akk penah ke Matta Fair..uhuhu...

    ReplyDelete
  14. selalu pegi matta fair hatiku sayu ajee tengok orang book sana sini. diorang poe poket penuh. CT pegi poket kosong huhuhu..

    korea..!! come to me too..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee ~ boleh penuhkan poket tu.. slow slow .. lama lama penuh laa. heeee ~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page