Sunday, September 7, 2014

Kisah Bunga Adelia Syazwina ;)

 

Cuti Merdeka tempoh hari (1.9.2014), ai bersama geng kembar pergi visit mummy yaya dengan bunga.. rindu sangattt lama tak ketemu. sebelum meroyan baik pergi jumpa kehkehkehkeehhh .. ai pergi sorang je sebabnya hubby pergi naik gunung time tu, tapi sekarang ni dah balik daa.. eh lupa nak cerita ehh hubby kita tak de time Merdeka tu? kuikukuii.. kitaorang sampai rumah mummy yaya dalam pukul 3pm sebabnya ai pergi angkut mama nory dulu.. abah zul kerjaaaaa

 
.............. miss u like crazy u know............ #kaminampakkuruskan? #sapapalingkurus? #naktipskurus? #tanyanory HAHAHHAHA
milo - ida - yaya - nory


sampai sampai je terus dok gomol budak bunga.... omeynya bunga.. sebijik rupa mummy yaya, sian daddy syafiq. mummy cakap "pinjam dan tumpang sperma jeee" HAHAHAHA tapi adalah sekali dua bila bunga meneran rupa daddy.. kuikuikuiii ~ rileks okay daddy.. apa apa pun, daddy tetap akan bersama sama bunga sampai bila bilaaa sebabnya?  Nik Adelia Syazwina Binti Nik Asyraf Syafiq  ;))

 sampai sampai terus letakkan iqy sebelah sebelah dengan bunga . . korang tengok iqy muka gedik je dapat tarik kain bunga huu ~ nory sape ajar iqy niii? ikut abah kottt selalu tarik kain mama khkahkahakhahhh


mungkin ada yang tertanya tanya kenapalaa kitaorang semua dok panggil bunga bunga padahal nama bunga sikit punya sedap kan? haa ni kisah mummy nya dengan daddy nya lahhh. nak tahu kisah sebenar? baca SINI yekkk .. malas pulak nak cerita panjang panjang kat sini HAHHAHAH .. hakikatnya, semua dah melekat panggil bungaaaaa walaupun dalam IC bunga tak de pun mention bunga.. kuikukuiiii .. ai ingat dulu nak panggil adelle. mihmihmih.. tapi dah kesedap panggil bunga pulakkkk... macam suweet suwett je gituuueww ~
 
 hai saya bunga........... saya suka tido atas beanbag mama ida bagiii... 
ramai tanya mana ai beli beanbag ni? korang boleh wasap akak ni okay?
ScalaBeanBag 011-28002045


ramai yang teka, budak iqy ni dah setahun lebih... tengok pada saiz dia. takkkk takk iqy baru je berusia 5 bulan. besar kan? tinggi besar iqy ni.. peluang untuk sado iqy ni tinggi ! kikikikikik~ serius ai kalau jumpe dak iqy ni memang habis kene gomol sampaiiii nangis ai kerjakannnnn  !!! gerammm tahukkk !



tengah tengah bergosipan, eh eh perut berkeroncong lapa haii.. kita datang umah orang sedang berpantang tak bawak pape kan? teruknya lahaii mama ida mama noryy ;p okay xpe kita masak tapi guna bahan bahan umah orang sedang berpantang kahkahkahakah.. ai masak sup ayam , goreng telur dadar goreng ayam goreng buat kuah kicap cili pedas tu... siap !! jemput makan semuaaaa.. habis licinnnn.. hikhikhikhi .. lepas makan sambung gosip lagiii.. bayangkannnnnnn dari petang sampai ke tengah malam baru ingat nak balik? pukul 12am kott baru kitaorang balikk, nasib baik esok kerja, kalau esok cuti lagii, mau tidur umah yaya .. HAHAHAHA


macam biasa, sebelum balik WAJIB posingg dulu... dulu kalau posing kita kita je... sekarang kene angkutt anak pulakkk.. kekekeke ~ doakan ida dan milo dapat angkut anak tahun depann aminnn ;)) kejap sangatt masa berlalu, macam tak sangka nory dengan yaya dah ade anak sekarang.. padahal dulu terkinja kinja dok melompat sana sinii.....kan korang??


tak sabar nak pergii lagii umah yaya jumpe bungaaa.. taknak jumpe mummy. sebab mummy hari hari ade dekat whatsapp kekkeke ~ jom kita serang bunga lagii, nory, milo, makkkkkkkk.... makk kene datang ni.. kali ni nak mandii pool tahuuuuu... andi pun ade nii... ehh dalam blog ke dalam whatsapp ni? kuikuikuii ~ doakan kami bahagia berlima ;)) #gengkeretaputih


 kehadapan mummy yaya & daddy syafiq :
didiklah bunga sebaik mungkin, didik cara korang jangan dengar cakap orang lain.. selagi tak terkeluar dari landasan Islam ;)).. ida & andi doa, bunga akan jadik anak yang solehah, yang mendoakan mummy dan daddynyaaa... ida berharap bunga akan menjadik penyerii kemanisan hidup korang oh yaaaa, mohon beri ida & andi peluang untuk merasai kemanisan ituew jugakk ;)) terima kasihhh hihihi ~ bungaaa tolong doa untuk mama ida dengan bapak andi sekali yekkk. mana tahu bunga dapat kawan sekali dua orang terusss eh eh aminnn ;))








Yang tak sangka sangattt dah ade 3 orang anak yeayy yeayy !
signature ms eida

34 comments:

  1. amin .. moga termakbul doa eida ... kt rasa yaya nampak plg kurus dlm gambar ni .. muka yaya pun tak sembap mcm dalam pantang ... hahaha .. jgn marah yg lain, tp eida pun dah nampak kurus skrg ni .. mmg diet atkins betul² ni yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouhh yaya ehh.. kekekke... minah tu mmg diet bebetul. sedang berpantang kannn ;))

      Delete
  2. comeynye babies ni, cute sangat, k lily is jeles wokeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haii kaklily, mai laa jumpe bungaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  3. tergelak2 bace yg intro tuuu..hahaha..pape pun..moga ida n hubby dpt rasa nikmat tu satu hari nnt..amenn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikuii nape gelakkkkkkkkk hukhukhukhuk..... amin aminnnnnnnnn

      Delete
  4. smart n stylo iqy :)
    gambar dia dgn bunga tu mmg terbaik.
    kiut miut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan........... pasangan sehati sejiwa tu .. ;))

      Delete
  5. Assalam ida..
    Finally tadi akak nampak dlm bloglist page akak blog ida dah berhupdate ngan 'tessttt'...
    sekali tekan takda pulop linknyer..
    he3..
    tp sekurang2nya list update dah ter'update jugak...kalo idak asik ari nyepi bali ajer..he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.... haha yg test tu ida bebetul testtt .. nk tengok keluar ke takkk dalm bloglist.. akhirnyaa keluarga jugakk yeayyy yeayyyy!

      Delete
  6. alaa. comel je dua dua budak kecik ni .

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum idaaaaa...amin. tak sabar jmpa bunga... ritu balik kg, dpt whatsapp yaya pun selang 2 hari hahahaha takda lineeee :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm sheila... ouh yeke.. patutlaaaa yaya cakap sheila tak replyy heheh xpeee.. next time

      Delete
  8. asslmkm.. comelnya cik bunga.. ank nory pun hndsome sesangat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.... makaseh ida ucapkan bagi pihakk heheheh~

      Delete
  9. Seronok tgk u olls akrab macam ni...terharu sis baca...terharu bunga kalau dpt baca bingkisan cerita dari mama ida ni...bunga cantik sgt nama! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama bunga pun kitaorang yg pakat pakat pilihhh hehehhe~ doakan kami bahagia..... akak bile nk jumpeee rindu hoiiiiii!!!!

      Delete
  10. Tak sangka kan...
    Dah 3 orang pewaris geng kereta putih..
    Welcome to world bungaku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann noryy tak sangka.. legasii pewarisss #GKP hehehehe

      Delete
  11. in sha Allah..akak doakan nanti turn EIDA pulak!..

    ReplyDelete
  12. slm Eida.... ya pasti ade rezeki utk ida satu hari nanti..... cuma cepat & lambat jerrr ye idok.. hihihi nanti dapat baby ntah2 blog 3 bln skali baru hapdet hhihi mane taknye... dapat kembo... hihihii insyaallah.... terus usaha, tawakal & berdoa yeeerrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam zila, amin amin............ kannn.. silap silap kembar, blog ntah kemanaaaa pc ntah kemanaa HHAHHAHA

      Delete
  13. semoga Eida dpat baby yg comel jugak aminnn

    ReplyDelete
  14. amboii seronok sakan...bulat bungaa..mata tu..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page