Monday, September 8, 2014

Islamic SteakHouse di Alam Damai

 
 

Wadihana Islamic SteakHouse  |  Alam Damai, Cheras Kuala Lumpur . dah dua kali ai pergi makan sini, kalau dah berkali kali itu maknanya tekak ai suka dengan makanan yang disediakan oleh kedai steak ini.. dekat pun dengan rumah......... cumanya harga agak mahal but its okay, hubby and ai jenis yang tak berkira kalau makanan itu mahal janji kaw sedappppp melayan anak tekak kuu, setttleeeee ~ hikhikhik

 
dimana mana ade lembu ni. kehkehkehkeh
 

mula mula ai datang, kitaorang amik masa sikit nak order, belek satu satu buku menu tu.. semua nampak sedap ! semua nak cuba kuikuikuiiii ~ jom kita tengok apa yang ai order ;))
 
 ini ai punya.. konon nak diet kuikuikuii ~ 
Combo Fajitas 
- Grilled marinated chicken and beef served on hot plate with fajitas condiments RM28.90
Air Caramel Ice Cioccolata RM10.50

Ni hubby punya.. Grilled Chicken Chop
- Grilled boneless chicken leg served with buttered vegetables, 
corn on cob and buttered rice RM20.90 
Air Iced Lemon Tea (Free Refil) RM5.90


ai punya menu tu bebiasa je. sedap lagi ai buat dekat rumah kehkehkhe.. tapi hubby punya chicken chop sedap! lembut. nasi sedap. recomended lah korang makan yang hubby ai order tu.. okay ? ;))


ini terjahan kali kedua kitaorang wiwiiiii ~

WISH Stuffed Roasted Chick
Oven baked of marinated spring chicken served with vegetables, potatoes, corn and mushroom sauce RM29.90
korang rasaaaaaaaa hubby habis takk ayam sekor tu? kehkehkehh..

Grilled Lamb Chop
Served with buttered vegetables, corn on cob, mashed potato and choice of sauce RM34.50
Ice Lemon Tea (Refil) RM5.90 . 


Kali ni kitaorang order Air Ice Lemon Tea sahaja, kongsi dua orang then refil. ecehh ~ dah pandaii sikitt main jimatttt hukhukhuk...... lepas ni datang boleh try menu lain pulak............. jom korang dating dekat sinii.. sini ade sijil HALAL ;)) makan dengan yakin ;))

macam macam menu ada. ada pizza. ada burger.. ada steak. semua ada lah hikhikhik


Info,
No.30, Jalan Damai Raya 2, 
Alam Damai, 56000 
Cheras KL
017-377 6542







Yang tak berapa nak sihat sekarang ni,  
signature ms eida

38 comments:

  1. ermmm . nyum3 . nmpak semua sedap2 laaa

    ReplyDelete
  2. Best yerrrrrrrrr....pernah dengar wadihana ni kawan opis cerita...tapi takde masa lg nak terjah...sonok tgk menu ida mamam...harga tak la mahai sgt tp berbaloiiii weeeeeeeeee...thax dik review...

    ReplyDelete
  3. haritu konon nk try yg kt danau sbb tu yg plng dekat..skali pergi dah pindah - kuciwa..

    akan terjah jugak ni sebab ramai ckp sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat shah alam ade.... tak pun maii la area sinii hehehhee

      Delete
  4. assalamualaikum... dapnyaaaaaa. habis ke andi mkn tu????

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila.......... andi makan tak habis pun.. tinggal sikit tuk mushang kat rumah kekekkekeke~

      Delete
  5. Assalam ida,
    YaAllah picture itu lagi :P
    menggugat keimanan betui...
    geram nengok.... (ayam yer bukan andi :P)
    kalola dekat boleh la akak terjah kedai tu..
    soh deme bukak cawangan kat penang na Ida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak. hhehehehhehhee amboi kak geram dgn andi kitee kuikuikuiiii

      Delete
  6. kemain meriah lately ni makan ye hihi....

    * tumpang...tumpang saya ada jual inai daun, berminat wassap ye, no ada dekat blog saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi mengidam yang luar biasa ni milooooooooooooo... lai lai laiii sapeee nak beli inaiii bleh PM milo yekkkkkk ;))

      Delete
  7. tu dia.. ayam sekor adi makan hihihihi ... sy percaya dia habis sebab makan ayam tu je kan.. kalau ada nasi mungkin tak habis... hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakkkkkkkkk tak habis punnnnnnnnnnnn.... kenyang tahap cipan dah niiii hihihihi.. simpan bgi mushang sikittttt

      Delete
  8. Bestnya tmpat ni...
    Nnt bawak nory gi sini taw...
    Iqy blnja...
    Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. okaii iqy belanjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......... belanja mama ida sekaliii tau iqy!

      Delete
  9. aduh....lapar terus!.......seriously...harga dh mcm tgi fridays u!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tak pernah ke TGI. maybe one day ida terjahhh... kekekke ~

      Delete
  10. Replies
    1. sila! dekat jeeee.. kompem puas hatiiiiii.. berhati2 dgn nafsuuuuu kekekkekke

      Delete
  11. Kalau yang pertama kali datang, agaknya pilih yang mana sedap? Macam nak try la hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try yang chicken chop tu.. sedap sangatt ! ;)

      Delete
  12. x berkira murah ke mahal..itu namanya SUAMI sayang ISTERI...bestnyee..jeless aHKAK!!

    ReplyDelete
  13. Ya Allah kak!!! Sedapnyaaaaaaaa. Terliur dah ena ni tengok.. slllluuurrrrppppppp... ayam seketul tu yang buat ena terliur yang amat sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ena.............ena memang kaki makan !!

      Delete
  14. nyum2..nmpk sdp je..sume memikat ank tekak ni..nk try la nnt..

    ReplyDelete
  15. perghh..sekor ayam tu..huhu..sedapnyaaa...lagi-lagi lamb chop tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhikhik...................... mai laa datangg sinii niss

      Delete
  16. nampak macam menyelerakan sekali nih.

    ReplyDelete
  17. ehh..akak bleum komen sntri ni eh..rasa mcm dah..eh ye ke..pesal x ingat ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. HHAHAHA dah la kakkkkkkkkkkkkkkkk.. ida tak publish jee time tu... tapi xpe .. mai laa datang entry ida byk kaliii hehehhehe

      Delete
  18. sedapnya..harga pun boleh tahan naaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga kita tutup maataa janji perut kenyang HAHHAHHAHA

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page