Tuesday, September 30, 2014

Cabaran 30 Hari : Last Entry yeayyy ! ;)

 

yeayyy ! finally .... #Cabaran30Hari yang dikendalikan oleh Kak Sue Izza telah tamat wiwiwiwiiii~ hari ni hari last bermakna last entry......... memang mencabar betul #Cabaran30Hari ni.. sehari tak siap tak keruan hidup ai.. muahahhahaha......... tapi akhirnya ai berjaya menamatkan #Cabaran30Hari tepat pada waktunyaaaaa ;)) wiwiwiii yeayyyyyy ~ buat last entry ai nak jawab kedua dua soalan , boleh kan kak sue? penat kak sue reka soalan .. ida menghargaii cewahhh ~

Cabaran 30 Hari : Hari 30 : Apa yang dibanggakan tahun ini ?

apa yang dibanggakan? secara jujurnya, ai happy bila bisness ai semakin kukuh. kukuh bermaksud pada ai, dah ada regular customer ;)) asal ada party orang akan cari coklat fountain ai.......... diaorang malas fikir benda lain dahh. senang call ai siap segala......... ai bangga dan happy sangat part tu! walaupun saingan sengit kat luar sana, (siap ada yang tiru bisness ai dari awal hingga akhir) ai percaya rezeki walaupun sakithati orang tu tak reti nak usaha langsung!...........abaikann......... ai target 10 mesin coklat fountain pada tahun 2014. sekarang sudah ada 7 ketul mesin..... mampukah dalam tempoh 2 bulan ini ai capai lagi 3 ketul mesin? doakan la yekkk ;))  oh ya mari kita doa sekali orang yang tiru bisness ai dari awal, maknanya, dari segi harga pakej, nama pakej, supplier, oh ya dah nampak sekarang deco pun dah tiru ai.... hukhuk.. ai is redha dapat 'kawan' macam ini ;(  mungkin keredhaan ini yang dibalas dengan happy tak terhingga rezeki coklat fountain ;)) aminnnnnnnnnnnn




Cabaran 30 Hari : Hari 30 : Apa yang ai dapat dengan berblog ?

dulu buat blog saja saja suka suka saja ;)) tapi rupanya banyak benda yang kita boleh capai kalau berblogging secara serius ni ;)) ai dapat banyak pengalaman jumpa orang sana sini, pergi event sana sini, dapat kenal ramai orang besar kecik segala laaaaaaaaa ............. seronok! double seronok bila dengan berblogging dapat tambah duit poket wiwiwiwiiiiii ~ 


yang paling ai tak lupa dari blog jugak ai kenal my kesayangan #gengkeretaputih... thanks korang jadik sebahagian dari hidup ida ;)) love u girls to the moon !
 

sapa yang ade sapa yang tak de? susah nak berkumpul lima orang sekalii huuu ~
busy like rosmah kaw!

Mila - Ida - Yaya - Nory - Ieza


baru baru ini, dengan berblogging la ai dapat kenalan baru.......... hello Geng Kelab Blogger Ben Ashaari........ walaupun masih baru dengan diaorang ni, ai tahu ada aura dengan diaorang ni........ masing masing tak la kekwat mana hikhik... sokay je. kepala sengal sengal ubi jugakkk ;)) tak kenal maka tak cinta katanyaaaaaa ....besarlah harapan kiranya, di hari yang mendatang ai akan terus berblogging dan terus dan terus. non stop ! cewahhhh~ 

and of coz, ada readers yang macam korang semua !! lebiu tu..........





Cabaran yang lepas,

Cabaran 30 Hari : Hari 1 : Gambar Terbaru dan 5 Fakta Saya ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 2 : 5 Cara memenangi Hati Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 4 : Buku Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 5 : 3 Perkara yang anda ingin katakan kepada bekas KEKASIH ?? ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 6 : Apa yang ai makan hari ni ??
Cabaran 30 Hari : Hari 7 : Sejauh mana pendidikan itu penting bagi Ida ??
Cabaran 30 Hari : Hari 10 : Apa yang ada dalam handbag Ida ???
Cabaran 30 Hari : Hari 11 : Kenangan Lucu Zaman Kanak-Kanak ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 12 : 5 Wishlist Ida ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 13 : 5 Blog Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 14 : Cerita Kasut Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 15 : Surat Kepada Seseorang ? 
Cabaran 30 Hari : Hari 16 : Siapa? Bagaimana Ida dalam masa 10 Tahun lagi??? 
Cabaran 30 Hari : Hari 17 : 5 Perkara Yang Ida Rindu Sangat !  
Cabaran 30 Hari : Hari 18 : Siri TV Kegemaran ! 
Cabaran 30 Hari : Hari 19 : Resepi Favourite Ida !
Cabaran 30 Hari : Hari 20 : Quote Kegemaran ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 21 : Tempat yang ingin pergi ?? 
Cabaran 30 Hari : Hari 22 : Destinasi Percutian Impian Ida wiiwwiiii ;)  
Cabaran 30 Hari : Hari 23 : Pekerjaan yang diinginkan selain kerja sekarang ?? 
Cabaran 30 Hari : Hari 24 : Rumah Impian ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 25 : Berita Terkini Hari ini yang dibaca? 
Cabaran 30 Hari : Hari 26 : Gajet Kepunyaan 
Cabaran 30 Hari : Hari 27 : Mood Today 
Cabaran 30 Hari : Hari 28 : 5 Perkara bermula dengan "andainya"  
Cabaran 30 Hari : Hari 29 : Bunga Kegemaran & Ertinya ?
Cabaran 30 Hari : Last Entry yeayyy ! ;)

  #kelabbloggerbenashaari






Yang legaaaaaaaaaa dah settle hutang entry ! kuikuikuiii
 signature ms eida

12 comments:

  1. Wowww..coklat tu nampak yummyy.....

    ReplyDelete
  2. Lepas ni kita boleh tido lena daah. Boleh mimpi rumah idaman... kaw-kaw punya mimpiii :D

    ReplyDelete
  3. Tahniah .. Ida dah sahut cabaran dgn sukses, bisnes berjaya.. semoga terus berjaya.

    ReplyDelete
  4. tahniah ida.. sekarang tugas fifi nak marathon entry eida!~

    ReplyDelete
  5. Wah....tahniah! complete 30 days eh :-) smg business ida terus success...

    ReplyDelete
  6. penat aku melayan entri 30days ni.. but nice! terisi masa aku

    ReplyDelete
  7. semoga trs sukses ngan bisnes..nnt kot nk wat qeqah ke ila cntc ida ok?tp thn dpn..yuhhuuu..
    semoga idabaharum.com trs sukses jgk.. ;)))))

    ReplyDelete
  8. eida! nak jugak join kelab blogger neh! hahahaha.

    ReplyDelete
  9. tahniah ida blog makin maju .. tahniah jugak dah boleh buat sumber pendapatan drpd blog .. tahniah .. tahniah ....

    ReplyDelete
  10. terima kasih semua sudi drop komen ;))

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page