Monday, September 29, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 26 : Gajet Kepunyaan

 

sapa gila gajet angkat tangan !!! ai gila gadjet ke? hubby cakap ya. ai takk mengaku HAHAHA tapi serius apa yang best orang pakai mestilah kita nak jugak kannnnnnnnn tapi kene tepuk poket dulu. ada ke tak duitnya? ke habuk sajokkk? kuikuikuiii... setakat ini apa gajet kepunyaan ai? hmm sikit jakk

handphone - semestinya. ai akan lenjan sampai rosak. dah rosak baru beli lain. tak de makne nya ai setiap bulan nak tukar setiap kali keluar brand baru nak tukar.. hoiiii mantik laa nakkkkk

 Samsung Galaxy Mega. sampai sekarang pakai. tak pernah rosak syukur nasib baik heee ~ model pun biasalah, benda baru mestii nak datang interframe! kehkehkeh
(setahun lebih pakai)


camera - camera is WAJIB. ai kan gila gambar. gila posing . nasib baik dapat hubby suka tangkap gambar hikhik kalau tak, terpaksa pakai monopod yang mana ai is tak gemar laaaaaaa.. lebih suka orang tangkapkan pleaseeee...... kalau terdesak boleh laaaaa ;p .. kalau camera setakat ini ada dua. satu camera Tough Olympus yang mana ai beli dulu sebab camera ni underwater. Gambar dalam air dia memang CUN habis ! Satu lagi pun camera underwater jugak. aa ala gopro tapi bukan. SJ4000. video dalam air dia memang TERBAIK ! dulu ai ade Dslr tapi dah kene curik. okay tak payah ungkit buat sakit hatikk kan? sedih~ 
 
 adik Gopro. ai beli tahun ni tak ingat bile. RM500. video dalam air memang terbaik. bagi ai gambar kureng sikit. baik ai snap by Tough Olympus tapi carik gambar nak tepek sini tak jumpa laa.. hikhik.. korang search google jela ehh ehh , tapi Tough tu macam dah nak KO.. tiga tahun berbakti pada ai.. huu ~



laptop. ni hadiah dari hubby sempena besday! wiwiwiii... sayang benor ai dengan lappy merah ni....... ai gunakan sebaik mungkin. update blog haaaa ape lagiii HAHAHA
 
 haii che merahh ;)) okay sangat lappy ni. dalam 2k jugak hubby beli ni. kuikuikuii ~



haa itu jela gajet kepunyaan ai. standard je kan....... ai planning nak tambah lagi satu camera. which is kalau dapat ni taknak cari lain dahh.. eh yeke? boleh percaya ke? kuikuikuiii.... tolong laa percayaaaaaaaaaaaa..... camera ape? alaaa cuba korang baca balik Wishlist ai ~ klik ~ sepatutnya macam dah boleh 'visit' kedai daaaa, tapi ada tuntutan komitmen yang lebih memerlukan, ai korbankan wishlist ai nan satu ini... tak pe, take ur time ida.. banyak masa.... ;))






Cabaran yang lepas,

Cabaran 30 Hari : Hari 1 : Gambar Terbaru dan 5 Fakta Saya ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 2 : 5 Cara memenangi Hati Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 4 : Buku Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 5 : 3 Perkara yang anda ingin katakan kepada bekas KEKASIH ?? ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 6 : Apa yang ai makan hari ni ??
Cabaran 30 Hari : Hari 7 : Sejauh mana pendidikan itu penting bagi Ida ??
Cabaran 30 Hari : Hari 10 : Apa yang ada dalam handbag Ida ???
Cabaran 30 Hari : Hari 11 : Kenangan Lucu Zaman Kanak-Kanak ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 12 : 5 Wishlist Ida ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 13 : 5 Blog Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 14 : Cerita Kasut Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 15 : Surat Kepada Seseorang ? 
Cabaran 30 Hari : Hari 16 : Siapa? Bagaimana Ida dalam masa 10 Tahun lagi??? 
Cabaran 30 Hari : Hari 17 : 5 Perkara Yang Ida Rindu Sangat !  
Cabaran 30 Hari : Hari 18 : Siri TV Kegemaran ! 
Cabaran 30 Hari : Hari 19 : Resepi Favourite Ida !
Cabaran 30 Hari : Hari 20 : Quote Kegemaran ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 21 : Tempat yang ingin pergi ?? 
Cabaran 30 Hari : Hari 22 : Destinasi Percutian Impian Ida wiiwwiiii ;)  
Cabaran 30 Hari : Hari 23 : Pekerjaan yang diinginkan selain kerja sekarang ?? 
Cabaran 30 Hari : Hari 24 : Rumah Impian ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 25 : Berita Terkini Hari ini yang dibaca?

  #kelabbloggerbenashaari



 Yang menabung balik untuk next gajet ituueww! huuu ~
   signature ms eida

9 comments:

  1. same here.guna HP tade nya ikut trend

    ReplyDelete
  2. Teringin gak nak cr camera yg boleh masuk dlm air...

    ReplyDelete
  3. enpon, camera, lappy = tiga gajet pentingggg kita! hihihi

    ReplyDelete
  4. Olympus Tough kitorg dah inalillah! Abis je warranty terus kiok. Tapi gambar2 underwater dia mmg terbaek! :)

    ReplyDelete
  5. wahh..byk la jugak gajet..ila xsuke sgt camera (bkn xsuke tp mcm xreti nk mengodek n malas nk blaja..haha)..tu yg camera pun pakai henset je..same la..mega jgk..hikhik

    ReplyDelete
  6. fifi tak bawak camera da.. tak gile gambar dah sebab dapat 2 henadbag tambahan.. tunggu derang besar sikit kot..

    ReplyDelete
  7. bagus² menabung nak beli sesuatu ... sama kita giler kamera, giler bergambar ... kalah retis.. tp sejak ada anak .. anak lg ober amik alih hahahaha .. pasrah ... dulu masa belajar siap beli kamera pakai duit loan .. gilerkan.. organg lain loan beli hs .. kt x berheran pun ..

    ReplyDelete
  8. terima kasih sudi drop komen disinii ;))

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page