Monday, September 29, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 25 : Berita Terkini Hari ini yang dibaca?

 

kembali lagi pada entry cabaran. lama tertinggal . tapi xpe kita kejar semula quite busy minggu ni. dengan hal weekend lagi. apa yang terjadi weekend kelmarin? nanti kita story mory okay? entry ni khas untuk Cabaran Hari ke-25..... Berita Terkini apa yang kita baca? alaaaaaaaaaaaa ai tak suka baca surat khabar. mencikk. politik saja.. kadang kadang berita dalam tu bukan betul sangat. pusing cerita. sebabnya? ada lah satu ketika dulu, hal family ai masuk surat khabar, yang terjadiknya lain, yang ditulis dalam akhbar lain... choii ! semenjak itu ai TAK suka baca surat khabar.... kalau nak tahu berita, baik ai tengok TV. itupun Astro Awani & TV1 je yang ai rasa boleh dipercayai. HAHHAHAHA  #inipendapataisaja

 satu akhbar kate 15minit

 satu akhbar lain kate 2jam

HAHAHA nampak takkk? ape pun tak boleh.. nasihat ai pada wartawan, ataupun yang nak jadik wartawan nanti, sampaikan lah cerita yang benar pada umum. jangan sekadar ada berita , ok publish! kesian orang tertipu.. ini kes yang ai tahu cerita sebenar, kes yang mana kita tak tahu cerita sebenar??? dimana kebenarannya?? so, memang takkkk la ai nak percaya 100% surat khabar tulis... hikhikhik




maknanya, celah mana ai nak tengok TV waktu bekerja masa 25hb itu? so tiadalah berita terkini yang ai baca or tengok pada hari tersebut.. kuikuikuikuii ~ tapi yang paling ai tahu 25hb, berita terkini nya ialah, Hari Gaji Goverment. yeayy yeayy yeayy !!! okbaiii itu sahaja  ;p





Cabaran yang lepas,

Cabaran 30 Hari : Hari 1 : Gambar Terbaru dan 5 Fakta Saya ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 2 : 5 Cara memenangi Hati Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 4 : Buku Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 5 : 3 Perkara yang anda ingin katakan kepada bekas KEKASIH ?? ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 6 : Apa yang ai makan hari ni ??
Cabaran 30 Hari : Hari 7 : Sejauh mana pendidikan itu penting bagi Ida ??
Cabaran 30 Hari : Hari 10 : Apa yang ada dalam handbag Ida ???
Cabaran 30 Hari : Hari 11 : Kenangan Lucu Zaman Kanak-Kanak ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 12 : 5 Wishlist Ida ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 13 : 5 Blog Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 14 : Cerita Kasut Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 15 : Surat Kepada Seseorang ? 
Cabaran 30 Hari : Hari 16 : Siapa? Bagaimana Ida dalam masa 10 Tahun lagi??? 
Cabaran 30 Hari : Hari 17 : 5 Perkara Yang Ida Rindu Sangat !  
Cabaran 30 Hari : Hari 18 : Siri TV Kegemaran ! 
Cabaran 30 Hari : Hari 19 : Resepi Favourite Ida !
Cabaran 30 Hari : Hari 20 : Quote Kegemaran ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 21 : Tempat yang ingin pergi ?? 
Cabaran 30 Hari : Hari 22 : Destinasi Percutian Impian Ida wiiwwiiii ;)  
Cabaran 30 Hari : Hari 23 : Pekerjaan yang diinginkan selain kerja sekarang ?? 
Cabaran 30 Hari : Hari 24 : Rumah Impian ;)

  #kelabbloggerbenashaari






Yang lama actually tak baca surat khabar HAHHAHA
 signature ms eida

8 comments:

  1. yeaaahh..same la..xsuke jgk bace surat khabar..xtau nape..klu ade brite penting je bukak, tgk kot..klu x, memang TAK la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnn.. paper tu 20% je boleh caye hihihihi

      Delete
  2. Itu laa... Dimakah kebenarannya? Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebenarannya hanya DIA yang tahu hehehehe ~

      Delete
  3. fifi pon tak bace surat kabar.. bia la org kate tak tau dunie luar dari kene tipu.. :)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page