Wednesday, September 24, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 24 : Rumah Impian ;)

 

Lagi satu entry cabaran yang ai suka. tau tau je ai sekarang ni sedang skodeng design rumah wiiiwiwiiii ~ kini ai bongkar rumah impian kami laki binik. mari berangan korang? ai suka rumah modern style. tak suka rumah kayu kayan... ai suka depan rumah ai ada dua tiang besar HAHAAHA


haaa tiang besar gini. ouh ai like.. tapi tak suka rumah dua tingkat. nak buat setingkat je tapi 5 bilik. boleh? kuikukuiiii .. rumah ai nanti memanjang or melebar la. xkesah ikut keluasan tanah jeww



masuk part dapur. kenapa kene dapur dulu? ala mood memasak kasi TURN ON dulu uols.. ehh masak ke? HAHAHA ..  ai berangan dapur kaler merah putih hmm hmm.. yummeh! ala ala macam dekat bawah ni... tapi hubby suruh add satu top tengah tengah buat seksyen memotong bawang bawang.. HAHAHA apakah? tapi okay jugakk.. xde kacau kawasan kabinet tu kannn ;))

 merah itu mood ai untuk memasak kuikuikui ~ tapi putih susah nak jaga takk? tukar merah hitam okay? kuikukuii ~

haa top yang tengah tengah tu nak buat seksyen potong bawang ke ape ke.. ape panggil? nak yang itu lah! bawah dia still kabinet. dapat letak ape ape. plastik sampah ke. erkk? HAHAHHA


settle part dapur. ok jom tengok living room ai. oh sebelum itu, walaupun rumah ai hanya satu tingkat sahaja, tapi ai suka syiling tinggi. rumah TAK panas.. kuikuikuii... ai suka penggunaan banyakkkk cermin dalam rumah. korang nak tahu takk, rumah yaya ade cermin besar, ai suka betul menepek depan cermin tu HAHAHAAH mohon sayang buat cermin besar macam tu boleh takkkkkkk? pleaseee ;p lagipun penggunaan cermin dalam rumah menampakkan rumah menjadi lebih luas, haaa gitu ~

 oh maii........ suka gila living room macam ni ! living room nanti, ai nak bermain dengan kaler white grey. ni request dari hubby. dia kan suka greyy puiii .. ai nk letak pink die tak bagi.. ini tidak adil tidak adil bagikuuuuuuuuuuu .. . .  dekat ruang tamu ni hanya ada pintu masuk sahaja. ai tak suka sliding door. boleh gitu? HAHAHA cukupla tingkap keeee....



dari ruang tamu ke ruang makan, kene naik beberapa anak tangga. ai nak ruang makan tinggi sikit dari ruang tamu. ai nak main jenguk jenguk HAHAHA motip ape ni?  ruang makan simple. ade meja makan. konsep white je. . tapi yang bestnya, ai nak ade sliding door tepi ruang makan ni. so boleh amik angin luar.............

macam ni konon kononnya...... meja makan tepi ade sliding door. leh jenguk ke luar. kat luar tu nak buat taman mini.... nanti mushang nak main senang HAHHAHAHH



okay masuk part bilik tidur pulak. ai suka master bedroom warna putih je. almari pun putih. biar cadar je warna warni gitu hihihi ~ oh yaa ai berangan betul kalau dalam bilik tidur ai ni ada "walk in wardrobe"  gigih tau tanya yaya apa nama style almari dalam bilik ni HAHHAHA #villagepeople


 lebih kurang macam ni la... alahaii admire kita tau!

sapa ada dekat rumah macam ni? mahal tak costnya?  



masuk pulak part bilik bilik tetamu. if ada anak, kalau lelaki, ai akan cat warna bilik ungu.... if perempuan macam biasa pink jew.. hikhikhik.. if tiada rezeki, bilik bilik yang ada hanya akan menjadi bilik tetamu.. warna bilik tetamu? belum fikir HAHHHAA

dekorasi dalam bilik buat simple je. ada katil, side table, almari baju karpet dah settle. hikhikhk



hubby kata, dalam rumah kene ada stor besar. sebabnya nak letak peralatan gunung ganang dia, barang barang coklat fountain ai.. hikhikhik.. kemain ! okay settle part dalam rumah, jom sambung berangan luar rumah pulak.. wiiwiwiiii ~ luar rumah ai berangan nak ade gazebo. HAHAHA syok kan? lepak lepak minum dekat luar. kalau ada kolam ikan best TAPI ai malas bela ikan. cukup la bela mushang sekor.... huuu ~

ai berangan nak tanam rumput karpet dekat luar rumah. then buat gazebo kecik plus ada batu batu putih ape ntah nama tak tahu.. HAHA berangan je ai tahu .. ~

 ala ala cenggini 

ada buaian macam ni pun smart jugak kan kan ? ehem sayang ehem...


HHAHHAHA sudah sudah laaa berangan cik puan ida hoiiii............. ini lah rumah impian ai. perghh kering air liur nak buat rumah cenggini.. dah habis pencen pun hutang tak habis habis bayar nantii HAHHAHHAA... tapi ai harap sangat sebahagian daripadanya, mampu tercapaii hikhikhik............. tapi ai tak kesah kalau tak dapat yang macam mana yang diidamkan.. hidup ni kan tak semua benda kita dapat kan? tapi tak salah usaha... walau rumah sekecik mana pun nanti, ai nak bahagia didalam rumahku syurgaku.. itu aja ;)) sekian hikhikhik


p/s : tidak lupa jugak kitaorang plan nk buat rumah kucing a.k.a rumah mushang dekat belakang rumah.... kuikuikuii curlas mushang ada rumah sendiri! ;p


Cabaran yang lepas,

Cabaran 30 Hari : Hari 1 : Gambar Terbaru dan 5 Fakta Saya ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 2 : 5 Cara memenangi Hati Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 4 : Buku Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 5 : 3 Perkara yang anda ingin katakan kepada bekas KEKASIH ?? ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 6 : Apa yang ai makan hari ni ??
Cabaran 30 Hari : Hari 7 : Sejauh mana pendidikan itu penting bagi Ida ??
Cabaran 30 Hari : Hari 10 : Apa yang ada dalam handbag Ida ???
Cabaran 30 Hari : Hari 11 : Kenangan Lucu Zaman Kanak-Kanak ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 12 : 5 Wishlist Ida ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 13 : 5 Blog Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 14 : Cerita Kasut Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 15 : Surat Kepada Seseorang ? 
Cabaran 30 Hari : Hari 16 : Siapa? Bagaimana Ida dalam masa 10 Tahun lagi??? 
Cabaran 30 Hari : Hari 17 : 5 Perkara Yang Ida Rindu Sangat !  
Cabaran 30 Hari : Hari 18 : Siri TV Kegemaran ! 
Cabaran 30 Hari : Hari 19 : Resepi Favourite Ida !
Cabaran 30 Hari : Hari 20 : Quote Kegemaran ;) 
Cabaran 30 Hari : Hari 21 : Tempat yang ingin pergi ?? 
Cabaran 30 Hari : Hari 22 : Destinasi Percutian Impian Ida wiiwwiiii ;)  
Cabaran 30 Hari : Hari 23 : Pekerjaan yang diinginkan selain kerja sekarang ??


  #kelabbloggerbenashaari





Yang bestnyaa berangannn HAHAHAHA
signature ms eida

18 comments:

  1. Sambil baca Rumah impian ai, dh boleh barang mcm mna Rumah impian ai tu.. Saya suka master room ai..

    ReplyDelete
  2. fuh...memang best la kalau dapat rumah macam nie..boleh santai gedik dalam rumah je

    ReplyDelete
  3. Nak gazebo gak!!! Tapi gazebo tu kita satu family ada nama lain. Wadi unung. Kenapa entah bapak kita panggil wadi unung. Hahahahaha.

    Cantik rumah. Leh dtg raya? Hhehehee

    ReplyDelete
  4. plg suke tang meja mkn ngn wardrobe tu...nangis!....

    ReplyDelete
  5. Ida berangan tak pe sbb cop duit. Huntunglah..

    ReplyDelete
  6. Ida...swimming pool mana..?
    Nory dah bawak pelampong dahni..hehehe

    ReplyDelete
  7. Fuhhhhhhh penatnya nak kemas klu rumah besar sgt ........ Pitammmm

    ReplyDelete
  8. berangan tak pe ida. mane tau boleh jadi kenyataan? ameeeeennn

    ReplyDelete
  9. best gak berangan-berangan ni kan..impian tu la buat kt berusaha kn..kalau x msti rilek je hidup..

    ReplyDelete
  10. waaaa...bestnyeee berangan kann..
    xpe..berangan tu FREE..best hape..mntau jd kenyataan kan..amen3..
    tp kitchen xcomei dh la ida klu merah hitam..merah putih jgk yg cun melecun..hikhik..

    ReplyDelete
  11. Walk-in wardrobe & rumah kucen tu samalah, ida! :)

    ReplyDelete
  12. fifi pon berangan nak ade walk in wardrobe.. tapi rumah kecik.. macam tak tercapai je impian..

    ReplyDelete
  13. terima kasih sudi drop komen disinii ;))

    ReplyDelete
  14. berangan tak salah.. mana tau 1 hari nanti jadi kenyataan kan.. :)

    ReplyDelete
  15. Design yang bagus sangat
    best lah ni :)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page