Sunday, September 14, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 14 : Cerita Kasut Ida ;)

 

cerita kasut? ai tak de perkara lucu dengan kejadian kasut sebenarnya. cumanya apa yang ai boleh kata, kasut adalah benda yang paling ai titikberatkan. sebab ianya melibat kaki. salah pilih kasut, kaki kompem melecet. salah pilih kasut, kompem kaki tak selesa nak jalan jauh. kasut itu mahal ke murah ke tak jadik masalah , bagi ai, janji keselesaaan yang kasut itu mampu bagi pada ai. . tapi majoriti kasut yang murah murah ai beli, mestii TAK tahan lama................. sedihh


so, ini ai nak cerita, kasut yang paling paling palingggg mahal ai pernah beli. tahu dek emak ai mau membebel satu tahun HAHAHAHA.. masa itu ai baru start kerja dengan JKR. gaji pertama selain beli handphone, ai beli kasut jugak kuikuikuii.... heel actually. dah kerja kan? nak lah jugak jadik ala ala gadis pakai heel ke office kohkohkoh.. disebabkan tak banyak duit time tu, ai survey kasut/heel yang paling selesa , yang paling BOLEH  TAHAN LAMA.. sebabnya, ai tak suka beli kasut banyak banyak kali. nak beli satu tu jeee.. pastu nak pakai bertahun baru beli baru.... haa style ai gituk... ;))


ai beli jenama crocs. haaaa sapa tahu jenama ni sangat selesa kan? sangat tahan lama kan? dan harga boleh tahan kuikuikuii... ai is redhoooooooo demimu kakiii ;)) ai beli heel wedges pertama crocs warna hitam RM269 .. kasut paling mahal ai pernah beli !!!!! itu paling mahal bagi ai, korang punya lagi mahal lagi kan? kan? kan? ai beli Tahun 2007. sekarang dah 2014, heel ai tu masih elok dipakai lagi, selesa lagi............ tak jadik masalah. jadiknya, berbaloi takk RM269 untuk sepasang heel selama 7 tahun kawan kawan???? kuikuikuiii 


disebabkan lama ai tak beli heel, bulan lepas ai beli lagi satu heel dari crocs jugak.. harga? RM289.. menggigil keluar duit weiii TAPI bila mengingatkan ntah tahun bila lagi ai nak beli heel lagi, ai redha membayar... wiwiiiiiii ~ harap harap heel kali ni tahan sampai ai beranak pinakk kekekekkekeke ~

 haruslah beli kaler pink kannnnns  ;))
serius selesa sangat! kene dengan harga ;))
puas hati sangat !




korang macam mane? suka beli sekali terus mahal selesa or suka beli yang bebiasa pastu bulan depan beli lagi dan lagi dan lagi? hkhikhikhik..






Cabaran yang lepas,

Cabaran 30 Hari : Hari 1 : Gambar Terbaru dan 5 Fakta Saya ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 2 : 5 Cara memenangi Hati Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 4 : Buku Kegemaran Ida ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 5 : 3 Perkara yang anda ingin katakan kepada bekas KEKASIH ?? ;)
Cabaran 30 Hari : Hari 6 : Apa yang ai makan hari ni ??
Cabaran 30 Hari : Hari 7 : Sejauh mana pendidikan itu penting bagi Ida ??








Yang tak kesah pun pakai baju RM10, janji kasut ituewww hikhikhik
signature ms eida

12 comments:

  1. mine..kasut plg mahal...hurm.....x pyh la bli mahal2...pkinyer br 3 kali. and xkan pki dh pun. hahahaha!.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikkk napee xkan pakai dah pun? suka pakai selipar ke sue? hikhikhikhikhik

      Delete
  2. yeees kita sama !! sep sep.. CT suka crocs jugak. tapi tak pernah beli heels lagi.
    ada sepasang yang normal crocs tu and satu lagi wedges. claim kat mak sebab mintak as hadiah besday :D crocs is ohsem but kalau nak jadi cikgu macam CT tak boleh pakai crocs ke sekolah.

    mailaah jalan jalan sini :D
    Siti Yang Menaip

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy seppppppppppp!!! jap jap japp .. nape xleh pakai crocs ke sekolah ehhh??? ade rules ke? crocs pun ade wedges pe.....

      Delete
  3. Rara pon sama eida.kasut paling mahal penah beli.Aldo.rm200.dan sampai skrg x beli kasut lain.bia mahal.asal selesa.pas tu 4 tahun lg baru beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.................... jimat lah kalau gitu . xgaduh asik nk beliii kasut je kannn hihihihih

      Delete
  4. ermm..suke beli kasut..klu kasut murah tu mesti pakai kejap2 je..crocs ni jgk yg jd pilihan hati..selesa sgt+kaki pun xmelecet pakai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. pakai kejap je. kang tapak tercabut la .... tapak haus la. tali tercabut la. hasih macam macam stresss! HAHHAHHA baikk beli crocs je.. smooth jeeee

      Delete
  5. ai same macam eida.. suke beli yang tahan lame.. kalau teringin nak kasut baru pon.. beli je.. tp tunggu kasut lame lingkup baru bkk kotak kasut baru.. haha.. kedekut tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kedekuttt tapi jimatttt heeeeee~ minyak dah naik duoposen ni. ehhh? HHAHHAA

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page