Tuesday, September 2, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 2 : 5 Cara memenangi Hati Ida ;)

 


Cabaran 30 Entry : Hari 2 : 5 Cara memenangi Hati Ida. okay dah masuk hari kedua. apa??? terlepas entry hari pertama? klik sini okay? jangan nangis nangis  .. macam poyo jee nak cerita pasal hati hati ni? kuikuikuii.. tapi percayalahh kalau kita nak satu perhubungan yang lamaaaaa tanpa buruk sangka gaduh sana sini, kita perlu tahu macam mana nak memenangi hati seseorang tu. atau kata lain, nak tackle dia. kan? untuk tackle ai? senang simple jewwww........ jom baca! 


1. tolong jangan tanya ai banyak kali benda yang sama! HAHA paling tak suka ini.. bila ai bercerita tak nak dengar, bila tak paham dok tanya ulang kali... hoi angin terus! kekekke~ so bila ai bercerita, tolong laaa dengar . pastu jangan tanya dah! kuikuikuiii jenuh nk explain benda yang sama tujuhpolohratuskali tahuukkkkk  ;p bila korang bukan spesis begini, kita kompem sahabat baik!


2. ai suka orang cakap 'terima kasih' . . kalau apa pun yang ai buat walau benda tak penting pun bagi korang, tolong laaa ucap terima kasih ida. time tu gila terharu wehhh ! lepas tu kaw mintak la tolong apa, kompem ai sudi nak tolong sebab terasa sangatt dihargaii kuikuikuiiii... (sapa yang rapat dengan ai mungkin ini korang perasaan kannn? )


3. suka sangat dengan suprise! tapi jarang sekali terima suprise. kahkahkahakah sedihhhhhhh ~ so akibatnya, ai suka buat supriseeeeee kepada oranggggg huuuu ~


4. tak suka orang pendiam. sebab mungkin ai jenis banyak cakap. jadik bila keluar bersama, no idea kang. ai suka orang gilaaaaaaaa gila......... happening ! plss kalau keluar dengan ai tak yah nak cover macho ke.. cover cun ke.. gelak jeeee macam hapee, ai is tak kesahhh....  ;p 


5. tolong jangan mengumpat ai. HAHAHA kalau ade yang menyampaikan si polan bin si polan ni pernah cakap kau macam ni macam ni, memang sampai ke sudah laaaa kene banned dengan ai. lepas itu jangan tanya kenapa ai berubah tak layan sangat ko ke... sendiri mau ingat lah yee? kalau tak suka ke hape ke dekat ai, sila cakap depan depan jangan cakap belakang belakang okay bebeh??



simple kan? pleaseee jangan buat benda benda yang di atas, nescaya hati ini korang sudah memilikinya . cewahhhh ~ okbaii jumpe esok di cabaran hari ketiga.. mihmihmih

 last, tolong sayangi my Mushang. 
rindu dia 300%!








Yang tak suka jugak orang yang poyo! pls jgn poyo dengan ai. uwekkkkkk!

signature ms eida

25 comments:

  1. kirim salam kat kucing tu ye...haha

    ReplyDelete
  2. Makaii...semua mau kasi warning, haha Ida..no.4 tu x apa , ai terima huhu then ai cover balik dgn ucap terima kasih Ida..

    Gambar tu Musang ke kucing??

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kak ida join cabaran 30 hari ni. Hikhij

    ReplyDelete
  4. terima kasih.. Thank you.. xckp benda sama 2 kali ye..

    ReplyDelete
  5. ok jangan risau i tak pendiam hahahhahaah

    ReplyDelete
  6. Chakkkkk...!!! Surprise tak bila chakkk kn akak..??

    ReplyDelete
  7. Oh my!!! Seksi nyeee mushangg tuuuu... terdode ai... ekekeke... terbaiklah.. ena pun suka org yg peramah

    ReplyDelete
  8. ieda nih jnis straight to the point..xsuke ckp xsuke kan kan

    ReplyDelete
  9. Tanya banyak kali benda yang sama, Eraz pun menyampah!! :)

    ReplyDelete
  10. Ai pendiam sobss cane nak menang ni .. dah awal2 kalah .. xpe dah alang2 kalah kita tanya benda sama je la nnt :p

    ReplyDelete
  11. Terima kasih kak ida. Thank you so much. Muahhh! :*

    ReplyDelete
  12. Assalam eida,

    Ingat akak lagi tak???
    ramai betui org dok wat post pasai cabaran blog ben ashaari ni..
    merata blog akak baca, mcm best jer..
    akak nak join tp tak reti..
    ni pun dok merangkak bru nak menulis blog... sebelum ni bertahun2 blogwalking jer haaaa...
    kot mana pun salam perkenalan di alam blog yer eida :)
    nanti akak nak kaco eida soh ajor cara berblog..he3

    ReplyDelete
  13. Hihihihi i pun suka surprise!!! Dang! tapi jarang dapat surprise hihihi.

    ReplyDelete
  14. Akak pun tak suka org mengumpat..mengumpat epan tak per jgn belakang :-)

    ReplyDelete
  15. same!! tak suke orang tanye banyak kali.. benci tau nak ulang2..

    ReplyDelete
  16. sy pendiam hanya baru kenal dan tgh marah hahahaha ... dah lama kenal ada jer benda nak cakap ....

    ReplyDelete
  17. alamakk..saya pendiam..acaner?hekhekehk..pendiam la sgt..hihi..

    ReplyDelete
  18. samala...jarang dapat bende surprise ni..huaaa

    ReplyDelete
  19. terima kasih semua yang meninggalkan komen ;)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page