Tuesday, August 19, 2014

Restoran Burger Ramly Bandar Tun Razak

 

hari itu tekak teringin nak makan burger. nak order dekat MCD , tak boleh sebab boikot ~ so ke Ramly lah kita. ai selalu je pergi ke Restoran Burger Ramly dekat Bandar Tun Razak, itu je paling dekat. . dulu seingat ai, ai pergi kosong lengang jee restoran dia. sekali hari tu ai pergi, penuh !!! gerenti pasal boikot MCD lahh niii.... kuikuikuiiii . . ai pergi sana dulu dulu bukan sebab nak makan burger tapii sebab nak beli segala daging ayam ramly. sebelah restoran tu ada kedai jualan jugakk ~ Kat mana Restoran Burger Ramly Bandar Tun Razak ni? dia bebetul dekat tepi jalan area Bandar Tun Razak.. nanti kejap ai cari alamat dia yekkk ;))


disebabkan lama dan perut dah lama tak makan burger, so ai order la burger daging special dua set. kami laki binik. mula mula dapat ai is veryy the teruja tauuuuu. yelaaaaa 1st time ai makan burger dari Restoran Burger Ramly.. selama ni dari MCD je. sedey~ pengakuan ikhlas ni. hikhikhik.. so kitaorang teruja laaa nak rasa buatan Malaysia niii ehem... 

 okay dua set burger daging special dalam tangan daaaaa....


1st impression ai, okay not bad. packaging lawa. ada style. senang je order boleh pilih dari menu set yang disediakan. sepatutnya minuman bagi set dia adalah air tin pepsi, tapi ai is tak minum air gas ni mintak tukar air lain...... okay jom makan ! bila start makan je.. alamakkk???? fries dah sejuk. spoil! burger? sejuk ! spoil! serius tekak ai cakap "tak sedap tak sedap" kalau macam ni, baik ai order burger tepi jalan je.. lagii sedap... hmm hmm hmmmm #acenanaksupportproduktempatankalautakkenetekak??


menu set burger yang ada.... murah dari MCD kann kann ;))


ada orang cakap sedap. ada yang cakap tak sedap. itu ai lah. ikut tekak korang la. kalau ai, memang takkan makan daaa.... erkkk. sorry en.ramly! buat korang yang nak cuba Set Burger Ramly ni, korang boleh la terjah area Bandar Tun Razak, pekena sendiri k? hehe


nah alamat dia, 
Ramly Food
Lot 35, Persiaran Mewah,
Kawasan Perindustrian Bandar Tun Razak,
Cheras 56000 KL.
03-9172 6617








Yang walaupun tak suka menu set burger dia, ai selalu je guna daging kisar dia buat burger sendiri! HAHAHAHA
  signature ms eida

36 comments:

  1. ala.. baru nak cuba² ramly ni.. sejuk pulak spoilnya... dah buat awal²lah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah diorang dah buat awal2 lewtewww.. tu yg sejukk spoil sangattt!!

      Delete
  2. Baik buat burger bakar sendiri kt rumah dik...akak pun selalu je buat sendiri...pastu leh simpan byk2 dlm peti...lg jimat...leh goreng panas2...aummmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnnnnnnnn hari tu ade hubby ida buat banyak2 burger kecik2 tu.. best !! hehehe~

      Delete
  3. Ena belum lagi cuba makan kat sini.. bila akk cakap camni, rasa malas pula.. ena ni kalau makan makanan tak sedap, mulalah jiwa kacau.. ekekekkee xpelah nanti try je, kot kot cawangan lain sedap ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar citer cawangan lain ok ena. akak je kene tak ok. sedihh~ hukhuhukhuk

      Delete
  4. baru nak cuba..tak pe nanti kita cuba dlu eh..

    ReplyDelete
  5. alaaa... bilalah nak bukak kat perak ramly burger ni.. teringin sangat dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat perak xde ehhhhhhhhhhhh. buat burger sendiri lah kalau gitu hehehehhe~

      Delete
  6. memang dah boleh agak dah.. baik makan burger otai la cam tuh

    ReplyDelete
  7. aisyeh...selalu gitu..baru nak cuba. Cuba burgerbyte Zizan la cam gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh burgerbyte zizan memang terbaikkk laaa!!!!

      Delete
  8. hihi betul2 mcm packing mcd..nak try kat sabah xda

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhikhik xpe la kak.. makan je burger yg ade kat sane. bukan sedap ponn kekkekeke~

      Delete
  9. yup..btul tu...br try last week...sy dpt fries yg panas lg...tp burger dia sangt mendukacitakan..better beli burger tepi jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. at least fries awak panas. ida dapat dua dua sejukk.. spoil!!!!

      Delete
  10. Yang aku makan dekat salak tinggi ni okay, burger baru masak, fries pun masih panas lagi :))

    Ko cakap tak dekat pekerja dekat situ yang burger dan fries ko dapat sejuk..?

    N.H.M.H

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungla ko............ aku tak cakap punn tapi aku buat la muka HHAHAHHA

      Delete
  11. Nad belum lagi cuba..selalu beli ramly pun sbb beli yang barang frozen die

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah brg frozen die ok la. sbb kita masak sendiri uhuuhu

      Delete
  12. Cik Anon : Kita saya aritu pun saya makan kat salak tinggi - okey jer . Cuma diorang nie bukan expert macam brader yang biasa bisnes stall burger tu.Bagi saya kalau nak tegur bab service la... sebab diorang kena fikir dengan kehadiran customer yang ramai dalam sesuatu masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. abg man, cust tak ramai mana pun time tu.. hihihii.... mungkin die dah buat awal2 kot. tapi cuba fikir la cara utk jgn bagi customer makan mknn sejukkkk huhu

      Delete
  13. Adeh...sejuk la pantang YM...huhuhu...hurmm...kena la jaga standard kan...maybe lain branch,lain cara diorg handle kot..huhu.saboo jelah.

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. tak komplain pulak. sbb muka yg cashier pun seram nak tengokk masamm jeeeeeeee

      Delete
  15. dah makan hari tu, biasa je....lebih kurang je macam burger tepi jalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. lebih kurang je... cuma burger tepi jalan bestt kita order dapat yg panas2... hehehhee

      Delete
  16. Assalamualaikum ida. kalau tak panas mana sedap nak kunyah fries tu. depa kena improve lagi.. hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila........... aah kene improve. produk malaysia ni kita nak bantuu tapi kene ubah cara laaaaa

      Delete
  17. burger bakar yg hubby ida wat tu lg nmpk sedapp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnn.. ida pun cakap cenggitu kat hubby, "yang burger yu lagi sedap!" HAHHAHAA

      Delete
  18. kne sediakan borg kaji selidik psl produk diorg....dr komen komen pelanggan dorg leh improve produk diorg kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde pulak sedia borang kat kaunter ke .. kalau ak mau ida tulis jugakkk komen ida ni hehehhhhe~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page