Wednesday, August 27, 2014

Laman Grill Kajang

 


Laman Grill  |  Steak & Bar-B-Que . Laman Grill ni ada dua cawangan. Satu di Shah Alam, satu di Kajang. Last Monday, ai pergi dinner dekat Laman Grill Kajang. sedap sangat ! highly recomended okayyy.................. ;)) tapi bagi ai datang bila #payday sahaja sebabnya harga boleh tahan tapi jangan risau, lepas makan korang akan rasa "berbaloiiiiiii sangatttttt makanan dengan harganya" thumb up !


Famous dah kan Laman Grill ni? Kepunyaan Chef Zubir , juri MasterChef tu.... tapi ai baru 1st time sampai isnin hari tu. itu pun AnnaJuna yang bawakkan. padahal dekat je dengan rumah . sedihh~ kuikuiii.... next time kita pergi lagi ye sayang? bulan gaji gaji seterusnya. muahhahahhaaha.. sebab sedap sangattt ! oh yaaa, apa yang kitaorang order? jom review menu di Laman Grill ;))

"sayang tolong tangkapkan gambar kitaorang tengah nak order  ni"

 
 ini ai dengan Anna punya
Australian Baby Lamb Foreshank 
*chef's signature dish RM34.50
rasa? sedap! daging lembut! banyak gila ! kenyang sangat! 
ohh ai tak suka kentang dia. babaiii ;p
4/5
 
 
Juna punya
Anna cakap, juna kalau datang sini mestii order steak aje. nampak sangat steak ni sedap! next time ai datang ai nak order steak pulakk yumsss
Steak Tenderloin 220gms RM42.50
5/5

*kalau masak steak ni ada medium rare lah, rare lah ape lah. 
ok tak paham! refer pic bawah ni HAHAHA*

cara order steak. study yek. nanti nak order next month, ehhh?

 bahagian bahagian lembu... moooo moooooo. 
ai suka part T-Bone. dap ahh ahhh yumss


 hubby punya
New Zealand Lamb Cutlet & Turkish Lamb Kebab RM37.50
yang ini serius sedap sangat ! please untuk sesiapa 1st time, dish ni highly recomended okay!
sayur sedap ! baked potato sedap sangat !
5/5


Overall, ai puas hati. walaupun mahal sedikit tapi sedap kenyang mengatasi semuanya. kehkehkhehh.. oh ya lupa bagitahu kitaorang order ai sesimple aje. Ice Lemon Tea, Lime Ice, Mineral Water............ *tips jangan lah order minuman bersusu kang muak sebab dah kenyang sangatt kuikuiii.. nak tahu total? RM189 ;)) sekali sekala ape salahnyaaaa ;p  ni bukan #eatclean TAPI #eatuntillclean wiwiiwiwiiiii


Info
Hours : 11am-11pm EVERYDAY
Call Reservation Shah Alam : 03-5523 7386
Call Reservation Kajang : 03-8741 7385

Address :

Laman Grill @ Shah Alam - G33, Blok 5, Laman Seri Business Park, Persiaran Sukan, Seksyen 13, 40000 Shah Alam 

Laman Grill @ Kajang -No. 38G, Jalan Putra 2, Taman Putra Kajang, 43000 Kajang





p/s; korang pernah makan sini? korang order ape?
sedap takkkkkk







Yang nak pergi lagi next month, sapa nak join? wiiwiwiiiii
signature ms eida

32 comments:

  1. Kena belajar oder menu ...susah la bkn masakan menu melayu malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA tau xpeee.. ida pun terkial kial order kekekkeke

      Delete
  2. Perghhh...untonglaaa...money...money...come to mama...hekhek

    ReplyDelete
    Replies
    1. money money moneyy alaa nory beli carlos boleh! kahkahakahakha

      Delete
  3. fuhh..nampak menyelerakan sungguh nih.

    ReplyDelete
  4. Waaa... Ok laahh.. restoran chef zubir.. mesti harga pun walaa.. janji sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaaa sangatt tapi time gaji sokayy laaaa kan kannn

      Delete
  5. fiza sukaaa western! , biasa duk makan kt steak house tu je, so next time leh try chef zubir punya pulakk =)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum ida. sambil baca sambil telan air liur. arghhhhh ida ni... lapar dah sheila... nak ikut.... hehehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila..... hahhaha sheila pergiii ajak hadii okay... ;))

      Delete
  7. Dekat aje ngan tempat kerja saya. memang every month g makan sana. marvelous. mmg sedap semuanya. tapi my favourite sama ngan kawan awak - steak!

    ReplyDelete
  8. lama grill mcm nama restoran chef zubir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. FF hoiii memang laaaaaaaa chef zubir punya.. kekekkeke ni baca ke takk entry nii niii? haip!

      Delete
  9. nice place kalo nak pi special dinner ;-)

    p/s: bila blog ida nk bagi notification new entry nih... huhuuu...asik missed ur new entry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ST.. sedihhh.. bloglist buat hal dono whyy.. dono how to fixed it ;((

      Delete
  10. steak tu nampak sedap!!!! malam- malam bile tengok gambar2 macam ni mesti lapa. adui. ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. steak memang sedap wiidaaaaa plsss pergiii plsss kekekke

      Delete
  11. alamak!! nak ngoder pun tak reti ... huhuhu siap ada bahagian² dan nak masak steak yg macam mana yer.. mesti chef dia pun taraf profesional habis.. tu yg mahal .. nak bayar gaii chef ...

    ReplyDelete
  12. yummmehhhh..dapnye ida..ila xpenah try lg..slalu lalu je sambil telan ailio..hekhek..takut nk masuk sbb takut mahal sgt..hihi..skng dh tau harga..agak reasonable la..n lg berbaloi sbb sedapppp..so xkisah la harga cmane kan..tq ida..best review..ai suke review makan2 ni..hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai like too makan makan then review... sbb nk suh orang pegi jugakk same same kita gemokkk HAHHAHA

      Delete
  13. Replies
    1. bukan nampak kak.. memang sedap hoiiiiiiiiiiiiii HHAHHAHA

      Delete
  14. Rasanya kat Wangsa Melawati ada 1 lagi cawangan Laman Grill ni.. baru bkk jugak la.. banyak kali dah lalu depan tu.. cuma tak pernah try..Bila tgk review Eida ni, terus rasa macam nak try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh yeke? ida tahu kat kajang aje. shah alam jauh. hihihi.... sedap eyza. try la.. hehehhe~

      Delete
  15. dekat jugak dengan rumah.. tapi selalu lalu je.. tak pernah singgah.. takut mahal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hkhikhik sekali seumur hidup jee fifi.. kuikuikuiii

      Delete
  16. ida wangsa melawati ada satu lah dekat dgn zawara dan restoran adam lai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ade orang kate ade.. milo pergi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page