Friday, August 29, 2014

Eidul Fitr 1435H 2014M #3 #kawankawandatangberayakerumahje



sepatutnya plan ai, nak buat rumah terbuka untuk kawan kawan tahun ni. yela, last ai buat masa tahun 2010 dulu. kehkehkeh lama sangat dah tak buat. seseorang kata dekat ai "rezeki kene kongsi , baru murah lagi rezeki ko"  kuikuikuii.. kongsi sangat kannnnss ;p  ai plan 23hb hari itu. tapi disebabkan 22hb adalah Hari Berkabung Malaysia, dan ai seorang rakyat yang prihatin, (cewahhh~) telah meng-kansel-kan jamuan rumah terbuka ai. its ok. tahun tahun depan ada lagi boleh buat... cuma ai membayangkan "macam mana kalau salah seorang ahli keluarga ai berada dalam nahas kapal terbang tu? adakah aku akan happy begini? berumah terbuka bagai? jawabnya TAK kann? so kita kansel"  dapat jugak kata kata negatif dari kawan-kawan yang pelik kenapa ai kansel? tapi biarlah ai dengan pendapat ai yekk ehem..


tapi tiada rumah terbuka TIDAK bermakna, pintu rumah ai tertutup untuk menerima tetamu yang ingin datang beraya. takkan nak halau pulak , ye dak? tetamu kan rezekiii ;)) so kita terima.. ada beberapa kawan yang ingin beraya ke rumah, okay ai nak masak lahh. masak ape ehh? tak main ah tempah! kuikuikuiii~ time ni laaaa nak tunjuk skill masak kan....... selama ni korang dok baca resepi ai je kan? heeeee~  antara menu yang sempat ai masak ialah ;

Kuey tiaw cantonese. ada yang puji. nasib baik ai buat tak pedas. sebab ada budak. so ai fikir, buat tak pedas la, nanti budak boleh makan jugak. nak resepi? okay KLIK SINI yekk


Makaroni Goreng . sorry pedas. ok ok ok sangat pedas sebenarnya. HAHA

Mini Burger Bakar. ini hubby yang buat. haaa limited edition okay! daging tu buat sendiri okayyy. tapi pakai daging hancur Ramly dicampur dengan beberapa herbs. dapat pujian ramai!  nak resepi? KLIK SINI ; ;))

Pavlova ai tempah dari SKAlicious


malam tu ai order satay sekaliii................ ai tahu nory suka makan satay ni. that why ai order. hikhkhikhik.. sajeee nak bagi noryy gemokk mokk mokk macam idaa kehkehkehehh.. ohh tak sempat amik gambar pun dah habis kuikuikuiii



dan of coz, datang rumah tokey coklat fountain, mestilah ada Coklat Fountain kannn. Actually ai terlupa nak serve coklat fountain tapi tersebut cf cf cf, dah ade orang tu requestt haaa bersilat kejap kat dapur cairkan coklat ... kuikukuiiiii.. tapi tokey is malas nak on mesin fountain so kita main dip n dip saje laa yekk ;))




kawan politeknik. selalu datang rumah. thanks korang. Anna & Anum datang bersama keluarga masing masing ;)) mohon kenyang yekk korang......



haaa anak Anum memang penggemar coklat ai..... bangun bangun tido terus hadap coklat yang abam tu. si kakak pulak memang tak bergerak gerak dari tempat dok celup celup sekut jari dengan coklat.. heee ~ mak budak sorang tu xyah cerita memang gila coklat!  ;p



disebelah malamnya pulak, geng kembar datang. ieza & nory bersama anak dan suami masing masing. milo? balik kampung. yaya? sedang berpantang. heeee ~ diaorang datang malam sebelum pukul 8pm dah terpacak umah ai. kul 1am baru balik. kuikuii gosip tak hengat dunia kaw! mohon kenyang lah yekkk. . nanti datang la lagiiii ;)) 

ieza, ida , nory


#bukanopenhouse KALAU tetamu ai hanya 4keluarga sahaja ;p


p/s: macam biasa, ai kompem akan share segala pic dekat IG(follow @idabaharum) , dekat FB (add Ida Baharum) tapi ada yang kata 'ida buat openhouse TAK ajak!!"  HAHHAA ai nak gelak tauuu... dah kenapa tunggu openhouse baru nak datang rumah ai? hari tak openhopuse pun mai jela.... takkan ai buat openhouse, tetamunya 4 orang saja?? kuikuikuii.. kelakar lah!  its just makan makan buat kawan kawan yang sudi nak datang rumah WALAUPUN ai tak buat openhouse ;)) harap maklum. tak yah nak sentap sangatt lahh ;p








Yang berharap tahun hadapan ade rezeki nak buat housewarming? eh.. kekkeke~
signature ms eida

18 comments:

  1. huhuhu biasalah tu x buat open house sibuk tanya, buat open house x dtg pulak.. sdhnya sapa nak dtg.. dtg je lah kan.. itu kt lah tu ... ada org nak dtg masaklah menu sikit.. bila lg nak tunjuk skill sokong sgt hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA typical kan kak.. standard lah tu tiap2 tahun gitu. HAHHA balik2 muka yg same je datang kekekke... yup! time ni laa nk tunjuk skill yg mana boleh kita masak, kita masak..

      Delete
  2. Eida, Yani pun tak ada buat open house pun, setakat jemput kawan-kawan opis datang makan-makan kat rumah sebelah malam je. Kawan-kawan sekolah menengah datang masa buat gathering ramai-ramai sekali singgah rumah....huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe~ okay lah tu.... sapa yg nak datang sila laaa kann ;))

      Delete
  3. dapnye ida masak..masak sndr br puas ati kan..menu sume ade link plak tu..paling nk try skali ialahhhhh....berger bakar tuuuu..slurpppp *sambillapailioq*

    ReplyDelete
  4. Huwaaa bestnyaaa rasa lapar tengok!

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaaa kak ida tengok strawberry dengan cokolat tu. Huaaaaaa. pandai betul kak ida ni masak

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandaiii tp xsedap enaaaaaaaa hikhikhikhikhik

      Delete
  6. Salam eida, akak nk try daging hancur herb tu :-) semua mknan nampak menyelerakan nyum nyum nyumA

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam JM.. try kak. sedap sangatttttttttttttt ;)

      Delete
  7. thun nih plan nak buat open house pun xjd...tgguh thun dpn..huhuhu

    ReplyDelete
  8. Amboiiiii makanan dia mengamcammmmm sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn presentation harus hebakk kakkkkkkkkkkk kekekeke~

      Delete
  9. ko kejammm taww...menu semua sedap2..tenkiuu tuan rumah masak sedap2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAA sajeee jee nak bagi noryy gemokkk wakkakaka..

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page