Monday, August 11, 2014

Eidul Fitr 1435H 2014M #2


Salam AidilFitri semua. HAHA dah nak masuk minggu kedua baruuu nakk ke udara dalam blog .. mohon maaf, masuk je office, serius banyak kerja. . sadis tak dapat nak update cerita raya dengan lajunyaa macam korang semua.. hukhukhuk.. minggu ni boleh? ;p  sedia maklum, tahun ni turn hubby , maknanya ke Pahang lah kitaaaaaaaaaa ;)) #tahunnitakdegaduhgaduhnakbalikrayamungkindahmatangkot? kehkehkehkehhh

Salam EidulFitr dari
Andi & Ida
Raya tahun 2014 kami bertemakan Biru Pink ;))


Korang perasaan takkk? tahun ni punya jem balik raya, luar biasa kan?? rata rata update kat facebook jem jem jemmmm !!! kitaorang ke pantai timur, memang gile ah jem! Kitaorang balik hari Sabtu jam 8.40am. keluar je tol duke dah jem dahh.. korang bayangkann? pergghhhhhhh ~ so, dengan bijaknya kami lalu jalan dalam (jalan gombak ke bentong, then keluar bentong terus masuk LPT) ai suka gilee lalu jalan dalam nii. tak banyak kereta walaupun jalan agak seremness kuikuiii.. kami terlepas tol gombak & tol bentong. wow ! besttt! jimat duit tol walaupun ai dah sesiap topup TNG. minyak? larat dua takuk jew.. pergh jimatttt~ dari kejauhan kitaorang usha je kereta kereta yang stuck kat highway............... #bertabahlahhhhh... ai sikit pelik la, dah kenapa tahu jem, kenapa tak amik alternatif lain? mungkin tak tahu kot jalan dalam? xpe.. korang baca blog ai, so korang dah tahu, kalau tol gombak jem, mohon lalu jalan dalam yekk nakkkkk  ;))  #bebasjem  ;p


macam biasa pagi raya, ai is busyy.... get ready makanan untuk tetamu yang datang beraya di rumah mak.. lepas hubby balik dari solat raya, aktiviti wajib adalah bergambar satu family. WAJIB! sebab tahun ni ai nak buat frame besar yeayyyyy ;)) #walaupunhanyaberdua

keluarga besar hubby.. tema kami BIRU
hubby anak bongsu. ada seorang abang dan dua orang kakak..
anak buah ade 7 orang. kalau korang kira terlebih tu , sorang tu anak jiran. . ai anggap konon konon itu anak ai la.. kuikuikuiii



lepas bergambar, ai ikut hubby ke kubur , jenguk kubur arwah bapak. . lepas balik dari kubur baru lah pergi beraya. . dari flat perut ai, terus kembung muncit. makan makan makannnn !! HAHA

 tetiba ai sukaaa sangatt hubby pakai baju Melayu teluk belanga ni. sebelum ni hubby buat baju cekak musang jew.. tahun depan boleh buat patern ni okay. ai likeee. . 


itu je kisah raya di hari raya pertama. hari raya kedua stay rumah untuk layan tetamu yang datang. petang sikit baru beraya ke rumah kawan hubby. . ai angkut sekali anak anak buah. HAHA motif?? supaya orang tak tanya sangatt pasal anak kat ai, orang ingat, anak anak buah yang ai bawak tu, anak ai. kekekekeekke.. bijak takkk? ;p  dan memang ai tak berapa nak kene soalan cepumas itu. yeayyy. ada la selit dua tiga orang tapi ayat tak berapa pedas. ai is sokayy jewww  ;)) esoknya pulak dah raya ketiga dah nak balik kampung ai pulak di Melaka, yeayyy !


 selamat hariiiee rayeeewwww  ;))




p/s : okbaii nak baca cerita raya korang,
lama dah kan ai tak BW ke blog korang.. windu!








Yang sedang OT di bulan Syawal ;(

signature ms eida

14 comments:

  1. Selamat hari raya maaf zahir dan batin Eida :-)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ida, selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin. cantik baju ida. i like it. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila........... baju kurung biasa jeee sheila hihihii

      Delete
  3. comel la combine pink & biru!! tak terfikir lak nak combine.. hahahaha..

    selamat hari raya eida.. zana baru boleh masuk blog eida time office hour.. sebelum ni kena block.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh ida mmg dah set nk combine. xde makne nk biru sajeee zana. kekkek~ aah sebelum ni kene block tak tahu kenapaaa ;( tapi skrg dah ok dahh hehehhe~

      Delete
  4. selamat hari raya.. buat frame canvas cantik gambar raya tu.. elok jer sedondon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya kak... kann ida mmg cadang nk buat punn.. tu yang tunggu sedondon samee kekkke~

      Delete
  5. selamat hari raya jgk ida..lame dh xnyingah cni..tgk ida xupdate pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari rayaaaa dalila.. ida update.. bloglist yang tak update. xtau kenapaaa huhuhuu

      Delete
  6. cantik tema.baju raya ieda biru+pink...pink tetap hado

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page