Friday, June 27, 2014

Promosi Buffet Ramadhan 2014 di Bangi Golf Resort

 

Buffet Ramadhan 2014 di Bangi Golf Resort memang TERBAIK. eh korang jangan pelikkk, belum masuk bulan Ramadhan tapi ai dah pergi merasa Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort ni. bukan apa hari tu ada dapat jemputan untuk 'tasting' makanan di sana.. dan hasilnya perut ai memang kenyang tahap gaban super duper sedap yums...... !opkos ai tak tinggal hubby.. ai pergi bersama geng kembar dan berpuluh blogger blogger yang lain yang jugak dijemput ;)) syukur alhamdulillah rejekiiiiii hekhekhkeh

 media tasting ramadhan buffet ;)


okay ini review dari hati ai sendiri yek. bukan paksaan dari mana mana, sebab selalu orang cakap, alaaaa ida pergi makan free mestilahh die akan cakap sedap sedap best bestt.. HAHA tapii percayalahhh kalau korang pergii Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort ni, korang takkan menyesal sebabnyaaaa, satu satunya buffet yang berani jamin makanan diaorang TAKKAN habis. cukup menampung semua tetamu yang hadir. sebagai contoh, Kambing Golek. ai tanya Chef Kamaruddin yang mana Ketua Chef di Bangi Golf Resort ni, berapa ekor kambing yang diperuntukkan dalam sehari untuk buffet ni? Chef yakin menjawab, "kamu takkan balik dengan TIDAK merasa Kambing Golek dari saya.. Chef berani jamin!" maknenyee kalau korang datang lambat sekalipun, kambing golek tergolek dot ni tetap ada. . kan chef kan? ai kan sokmo pergi mana mana buffet, kalau lambat sikitt datang mestii tengok ada segelintir makanan yang dah habis. kesian ai. tapi tidak di Bangi Golf Resort ya!
 
 ohoiii kambing bakar tergolek dot di situu. haii abangg kacakk. (ada rupa adi putra tak?)
penat ai suh abang ni senyum tauu mihmihmih

 nahh ai tepek gambar Chef Kamaruddin. kasi glemer. 
cheff nak masuk blog kan? hehe



Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort ni ada menyediakan lebih 200 jenis makanan.. ada macam macam jenis, ada western food yang mana kegemaran ai. ada masakan kampung. ada dessert yang menjadi tumpuan buffet selalunya dan banyakkkk lagiii weiii... larat tak larat je nak rasa semua. but dont worry korang. korang boleh makan lepak makan lepak. boleh pergi solat dulu boleh pergi kasi berasap dulu (merokok - u/p: hubby dan zul kekekeke) pastu boleh sambung makan lagii dan lagii.. Surau korang jangan risau, ada disediakan. kemas bersih. toilet pun bersih besar.. cermin besar weii! HAHAHA (ala lupe nak tangkap gambar!) jom tengok gambar makanan laaa wiwiwiiwiiii adehh lapar!


diantara masakan kampung yang disajikan , 

 





antara western food yang disajikan , (kegemaran!!!)
 ini ai suka sangat!!!


 ohh dengan ini. memang sedap meletopppp !

bukti ai suka sangat western food di Bangi Golf Resort terbeliak biji mata kooo~  
#okbai



 antara dessert yang disajikan , 






itu semua baru sebahagian yang ai tunjuk, padahal ada banyakk lagii makanan , jenuh lah pulak ai nk upload kan? korang pergi berbuka sini nantiii tauu ;)) ehh lupee nak bagitahu, kalau ada yang dah terliur dengan Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort ni, cepat cepat call untuk beli voucher dan booking, sebab kalau korang call dulu, voucher dewasa hanya RM50 nett dan kanak kanak (umur dari 5tahun hingga 11tahun) pula RM25 nett.. TAPI kalau korang main terjah a.k.a walk in, memang ada tempat punya cumanya harga dah jadik lain, tahu berapa ? dewasa RM65 nett dan kanak kanak RM30 nett. tak ke beza banyakk? tak sayang duit ke cik kak? mihmihmih. so ai punya cadangan sila laaaa call dulu dan booking untuk beli voucher awal awal .. ;))


untuk booking , korang boleh call nombor diatas
ataupun call Yati 016-388 7178 tau ;)) 
 Kak Yati yang berbaju hitam ;))


ni alamat Bangi Golf Resort 
 No.1 Persiaran Bandar
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor




antara kawan blogger yang sempat diterjah, yang lain tak sempat sibuk duk makan makan bergosip bergosip sedar sedar eh eh buffet dah nak tutup HAHHAHA moh la kita pulangg kekekeke  ;p

 kiri faizal abam pojie, ida, nory, milo, yaya, syafiq , andi dan iqy kekekeke

dengan mek onie

dengan Neena Anuar



Sedapnya juadah buffet ni punya penangan, sampai ai dah pun booking slot berbuka puasa di Bangi Golf Resort ni 5hb Julai ni. jom lah sape sape nak join.. call tau nombor tu .. jumpa di sanaaaaaaaaaa  ;)) tatatititutuuuuuuuu




p/s: Terima kasih Bangi Golf Resort ;))
#SelamatMenjalaniIbadahPuasa







Yang tak sabar nak makan lasagna lagi !! yums
signature ms eida

53 comments:

  1. fuyooooo..semua sedap2 ni...mmg tak kuruih la bulan pose kalau berbuka mcm ni...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaha sekalii sekalaa kak. jangan pergi hari harii kekekkee

      Delete
  2. huiiyyyooo..TERBAEKK..
    thn lps penah pegi..makanan mmg puas hati sgt3..byk gila..sampai tak terlarat nk makan..orang pun ya ampun! ramai gilos..tp mmg puas hati..kambing tu mmg betul..org beratur bkn maen pjg tp sume dapat..makanan lain2 pun..dessert pun terbaekk..mcm2 adoo..thn ni mcm nk repeat lg je..tq ida..mmg tgh mencari2 harga berapa utk thn ni..smlm FIL dh tny..die nk banje lg kot utk thn ni..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung laaa orang banjerr. hhehhehe sedap sangatt!! ida sukaaaaa BGR hhehhe

      Delete
  3. sambil senyum² kita baca tau .. eida suka goda kalau bab makan.. adehh mata kemahin bulattt membuktikan kesedappannya carbonara tu... sob sob sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe akak di kejauhan.. boleh buat carbonar tuu. akak kan pandai masakk kekekke

      Delete
  4. Eida, meriahnya menu....perut ku berbunyi dh ni.. ehhehehe

    tapi jauhla..jarang terjah bangi ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida pun jarang.. tapi bulan pose, BGR ni wajib! hehehhehe

      Delete
  5. Assalamualaikum eida, sedapnya Y_______Y"

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila.............. sheila sila pantang baik baikk baca entry ni dgn tutup mata yekk hihiii

      Delete
  6. Fuyooo nampak sedap ni, ko pergi dengan siapa sabtu ni..?

    N.H.M.H

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi laaa ajak haniff, jumpe aku esokkk... aku g ngan budak2 blogger niiii laaa. ehheee

      Delete
  7. sedapnye tgk kambing golek tu...dessert redvet yummmmmmmmm...untung la dpt p review kn

    ReplyDelete
  8. Terliur betul tgk makanan ni semua.. sebab tgk review Eida la eyza gigih masuk GA yang tawakan hadiah buffet ni.. n Alhamdulillah..eyza menang..lepas ni boleh merasa gak macam Eida... hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy eyza menaangggg yeayyyy ! nnti boleh pergii. sedap ouhhhh .. eyza pergi bileee??

      Delete
    2. 20 julai ni.. hari Anniversary yang ke 7.. hihihi.. Eida ada baucer lagi ke? Jom la sekali..

      Delete
  9. surau selesa x? ke kene bersendat2 huhuz

    ReplyDelete
    Replies
    1. surau dia tak besar. tak kecik jugak. tapi kalau ramai2 masuk bersendat jugakk.. so take ur turn hehehehhehe

      Delete
  10. Ya Allah kak.. sedapnyaaaa. Terliur!!!!! Tambah tambah tengok Beef Lasagne tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapnyeeeeeeeeeeeee dapnyeeeee... tak sbar nk pergii esokk huhuhuhu

      Delete
  11. Yaaa ampun...sekali buat terjahan balas ade kambing golek plk... dugaan !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahaha sabarrr naaaa. malam nii abam leh berbukaa dgn kambing golekk kk

      Delete
  12. wahhh..masih teringat lg menu sedap2 di sana ; pcl sekeluarga dah book meja Ahad ni...eida bila?

    ReplyDelete
  13. wah bestnye, meriah dengan aneka makanan! :)

    Jom ramai2 kita berombak di Buffet Ramadhan Casa Ombak XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Casa ombak? ampang ehh adehhh kene layan jemm dulu baru sampaaiii hehehhhee

      Delete
  14. Rugi tak dpt join jemputan dari nadia hari tu...sebab dpt tau pun last minit hahahha...bz ngan kerja sambilan itu yg tak dpt join...besttt yeeeeeee aummmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe la kakk.. kan dah menang voucher? heheh leh bawak abii k.

      Delete
  15. hani datang sini...sedapnyeeee,,,,

    ReplyDelete
  16. wah bestnye....tgk gambar pun tau sedap...nsb baik bce entry nih waktu mlm

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandaii akak baca entryy food time2 malam. agak2 terliur boleh makan ye dak? hahahhaha

      Delete
  17. Menariknyaaa
    Bw :)
    Salam singgah dari irra
    http://www.irrayyan.com
    Irra follow blog ni
    Selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
  18. Salam Perkenalan.
    Done follow you #998.
    Feel free to visit:-
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete

  19. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari Segmen Giveaway Duit Raya Gempak 2014 By Ainaa Roseberry..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  20. nak nangis rase tgk gambo2 makanan nie..especially mbek mbek golek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sorrryyyyyyy...pergi laaaa pergi laa sya.. hehehe

      Delete
  21. alahai..tgh pose duk tgk gmbo food..spageti tu yang menggoda ;)

    ReplyDelete
  22. fuyooo bace & tgk pic time pose ni mmg menguji iman...eheh

    anyway fllw sini...klau sudi, pls fllw me back..tq :)

    http://eirza.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa sorry .. nnti next time baca blog ida time malam malam tauu heehhehee

      Delete
  23. Bundar mata dah dapat makannn.. :P

    ReplyDelete
  24. wah.. wah... meriahnya makanan... mampu ke makan semua tu? haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mampu! sebab sebelum pegii mmg dah kosongkan perut awal2 hehehhhehehe.. rasa sikit demi sikit je. tak hadam kalau sekalii banyakk ehhehe

      Delete
  25. Slurpp mkanan dia menyelerakan.. Gmbr last tu yg jelesssss...neena anuar :(

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page