Monday, June 16, 2014

Lesson Learnt Coklat Fountain #1

 

selama dua tahun ai dalam bisness services coklat fountain ni, banyak ai belajar.. banyak ragam manusia ai jumpa.. yang nak macam macam tapi nak murah, hikhik (ini ramai) yang nak macam macam barang, itu ini tapi bila tak habis guna nak pulangkan balik dengan harapan ai pulang semula duit. okay ini kelakar sangattt ! yang nak sewa mesin coklat fountain tapi TAKNAK bagi deposit keselamatan atas alasan deposit sangat mahal. RM200 deposit keselamatan ai. ini bukan saja saja mintak tapi untuk menjaga keselamatan mesin coklat ai jugak.. incase customer buat rosak, ai repair, kos repair akan ditolak dari deposit keselamatan sahaja. itu belum kawan kawan sendiri yang nak sewa, ada yang mintak free. ayat selalu ai dapat "kata kawan kawan". HAHA wahaii KAWANku, dah nama saya buat biss, kalau semua kawan mintak free, baik saya TAK yah buat biss, saya bukak kedai amal jariah jew. kuikuikuiii... FREE tu memang tak laa kan.... selalunya ai bagi diskaun jew ;)) ai kadang kadang tak paham kenapa ada ragam manusia macam ni? ai hanya mampu tersenyum melayan karenah mereka. kekkekekehh


tapiiii baru baru ni, ai berhadapan lagi dengan situasi yang ai rasa hoii mencabar tahap kesabaran ni weiii.......... ceritanya begini, ai bagi sewa mesin coklat fountain. then customer ini siap datang rumah atas alasan nak tengok mesin berfungsi ke tak. alahaiii takkan ai nak tipu bagi customer mesin rosak. xpernah dalam dua tahun tu ai berperangai macam tu. ai ingat ni adalah rezeki ai takkannnnnn ai nak tipuu.. tapi what to do, customer ada hak. ok mari lah datang rumah ai. ai demo mesin depan mata dia. depan mata husband dia. mesin ON. nyala elok. pusing pun elok. ai suruh diaorang sendiri tekan button. ok dah setuju. sain borang sewa semua, serah deposit duit segala. ok mereka pun balik..... sampai hari nak guna mesin tu, akak tu call ai. cakap mesin TAK nak pusing??? ai tak percaya. bagi video. ok hantar video tru wasap. ok betul memang mesin TAK pusing. tapi bukan itu persoalannya, persoalannya siapa yang salah? adakah ai? adakah mereka? yang ai tahu, mesin keluar dari tangan ai dalam keadaan baik dan berfungsi depan mata customer kannnn


ai nak selesaikan hal ni cara baik, dengan niat nak hantar mesin pergi check dan repair, so duit repair kita bahagi dua. . alih alih die mintak dikembalikan full deposit. ai macam whattheheckkk?? pfftttttt.. sudah la ai kene return semua deposit, kos repair mesin ai pun kene tanggung lah kan ?? ishkk teruknyaa customer macam nii. bertabah laaaa ai kene hadap manusia yang macam ini punya perangaiii. kesian. ai kembalikan RM200. ai pun TAK ingin nak simpan duit dia. mungkin rezekii ai lebihh banyak menantii lepas ni dengan customer yang molek molek sungguhh perangai ;)) aminnnnnn

So Lesson Learnt yang ai dapat :
Get ready TnC yang mana customer kene baca dan sign. dalam TnC tu wajib ada semua benda. bagi clear. tak nak jadik macam ni lagii. OK nanti ai buat ! (so lepas ni, kawan tak kawan yang sewa, maaf korang kene baca TnC dan sign.) ai tahu kewujudan TnC ni penting, tapi ai malas nak susahkan customer nak kene baca itu ini, sign itu ini, tapii dah jadik macam ni kenalah yeee wahaii my lovely customer hikhikhik  . TnC Coklat Fountain akan diupdate di Blog Coklat Fountain ;))



Okay itu part Mesin Coklat. Ini part Windguard pulak. Windguard tu Kotak Penghadang Angin. dah dua tahun ai bagi secara PERCUMA kepada semua customer ai yang sewa mesin.  ai cuma pesan jaga elok elok je. TAPI, as we know, benda percuma kan, orang tak kan jaga baik baik punya. ada yang ai dapat pecah la... ada yang tak kembalikan langsung windguard ai, senang cakap, "sorry dah hilang" senang cakappp !!!!! Nampak macam simple si Windguard tu. tapi tahu takk korang, ai tak tido malam mencariiiiiiii dimana bolehh menempah si windguard tu tahuukkkkk?? tanya orang sana sini, survey sana sinii...... susahnyaa dulu............. ;(( oh ya harga dia adalah sangat MAHAL okay ! sebab ianya adalah customade mengikut ukuran mesin ai. sedihnyaaa lahaii orang tak jaga bebetul hmm

So lesson learnt yang ai dapat :
Mulai Jun/2014, Windguard akan dikenakan Harga Sewaan. (sebab bila benda berbayar baru orang akan jaga dengan baik kannnn) Harga Sewaan akan dipamerkan di blog Coklat Fountain  ;)) betul cakap orang, benda dalam dunia ni semua berbayar.. dah orang bagi FOC awak taknak hargai nasib lah ehhh ;)) 


 


**senyum ida senyum**
 jangan nampak kesenangan ai dengan biss ni je, 
cuba layan kesusahan ai jugak kadang kadang  ;))











Yang redha je cabaran/dugaan dalam bidang yang diceburi hukhukhuk,
 signature ms eida

40 comments:

  1. Hehehe ni la tadi akak mrh2 kat FB ya.. huhu sabar tau kak! bisnes life.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHA tau xpee.. yang ini lahhhh . tak cukup marah dekat FB, sambung mara dekat blog pulak kekkeke

      Delete
  2. assalamualaikum ida... alahaiii sabar banyak la ida jumpa cus camtu. in shaa Allah, bertambah murah rezeki ida lepas ni.. heheee jgn marah lama2 tau ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila..... taklah ida mara kejap je. berdoa sangat sangatt taknak jumpe dah cust yg cm nii aminnn ;))

      Delete
  3. semoga ida murah rezeki lepas ni, boleh belanja kami burger besar Yazid hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahhaha tak abis2 burger milooo.. dulu ida banjer milo ade takkkk ?

      Delete
  4. Suka ayat terakhir adik tulis tu....gogogo ida....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe setiap kesenangan ada kesusahan kan kak. orang nampak senang kita je , ce layan sikitt kesusahan kitaa kekekeeee

      Delete
  5. ida, adat la tu...bila business mmg macam2 perangai customer... moga Allah permudahkan business ida, temukan dengan customer yg baik2 dan x perlu layan customer2 yg perangai x senonoh...amin... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ;)) ida tahuu ida pasti akan jumpeee , biasalah meroyan ttp akan meroyan HHAHAHHA

      Delete
  6. Adesss customer mcm tuh pnye prgai pun ade ke...whatttttheeeheckkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeeeeee wthattheheckkkkkkkkkkkkk okayy !

      Delete
  7. biasalah tu..manusia nie mcm2 ragam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. redha jela.. harap2 kita jgn jadik manusia begituuuu ;(

      Delete
  8. adehhhh...kite yg baca ni hangin jugak..

    betul la..dlm biz ni customer mcm ragam, lepastu lepas tgn..

    yg bab kawan pun 1 hal jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan kita leh handle. xde masalah. dah lumrah manusia suka benda free dan murah.. kita pun suka jugakk hehehhehehe

      Delete
  9. nak jadi tokey kene garang skit..kekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak, ida tak biasa la garang2 nii.. ai is baik hati lorhhhh kahkahkahakah

      Delete
  10. Berniaga dengan manusia mmg mcm tu. Bertabahlah..

    ReplyDelete
  11. bagus2..baru mereka akan hargai klu buat camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm terpaksa.. kita actually nak senangkan dua dua pihak kan.. tapi dah jadik cmnii , terpaksa laaa mnyusahkan sikittt huhu

      Delete
  12. Replies
    1. hahhahhaa mcm gaya nk cakap padan muka kat aku je? muahahhahhaa

      Delete
  13. mmg bkk biss ni kena tgg mcm² risiko .. customer always alright .. xpe.. akak percaya bnyk lg rezeki ieda kat luar dgn coklat ni tnc mmg jln terbaik demi memajukan biss cayalah .. good luck ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup customer is always right. tapi perangai agak2 sikit laa.. HAHHA kita jgn jdk customer cenggitu k. ;))

      Delete
  14. jgn kasik muka ida ngan cust camtu..hikhik..*jd batu api plak*
    sabar ida..mgkn ari ni ari die..in sha Allah ade lg rezeki ida..
    cuma lps ni kene lbh hati2..mmg kene ade tnc tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHHA fire stone kemainnn.. kekkekke.. xpe laa ida mengalah sbb salah ida xde prove yg boleh dakwa die untuk tidak pulangkan duitt. hambik laaaaaaaaaaa hhukhuk

      Delete
  15. customer ni mmg byk ragam kan eida.. mmg kena buat T&C btul2, supaya pape hal ade hitam putih..sue pnah berniaga sblum ni, buat cupcakes online.. mcm2 ragam..nak cupcakes deco mcm2 tapi nak murah..haih..sabar jelah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh yeke sue? pandai sue buat kek? bak seketullllllll

      Delete
  16. jangan layan org macam tu.. buat sakit otak je.. eida.. sebab tu la bangse kite tak maju kan.. patut kawankawan sokong kawan.. bayar lebih ke.. ni tak.. nak free je.. macam mane kawan yang bisnes nak nak maju? silap2 ade yang takut nak bisnes sebab takut kawan2 nak free je.. ala2 pusat amal jariah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan............ ida rasa benda tu awal2 berniaga.. skrg ni semua orang dah paham. biss is biss. free tu memang tak laa.. diskaun maybe. hhehhehee

      Delete
  17. geng kembar pon kena bayar taw utk khidmat sewa mesin coklat...hahahah....tapi tenkiuuu ida sebab bagi pinjam mesin ckelat aritu...hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. HHAHHA tau xpeeee. gengkembar memang baik hati . always support my biss! tenkiuuu

      Delete
  18. Cabaran dlm biznez mmg berjuta kannn. Pengalaman mahal sodih duduk bangun mmg da best life experience eva. Utk pembaikan tu ida...jd gitu ida boleh control guna tnc etc kan...Kalau semua OK x fun pulakkk kkekekekeke..jgn mare idaaa...senyummmmmm senyymmmmm...kekeekeekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh have fun kemainn kekeke.. btyl2. cabaran name nyee tapi tak salah meroyan sekali sekala dalam belog HAHHAHHAA

      Delete
  19. melayan cust mmg penuh pancaroba kan eida.sabar ye.moga eida selalu dimurahkan rezeki ye =)

    ReplyDelete
  20. baru nmpk ida da taik lalat...seblm ni tak perasan..sweet yeah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yeke. laaaa. aah ida ade taik lalat .. manis takk ? Khakahkahakahakah

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page