Friday, June 13, 2014

Holiday Incoming with Geng Kereta Putih yeayy ! ;)

 

dah makin baik sikit kesihatan ai. terima kasih pada yang mendoakan. amin. dah sihat sikit ni laju laju update belog, heyy menggigil jari jemari ku kalau tak update blog kekekeke. . ni saja nk share, ai bukan sahaja dapat menrembat tiket flight anniversary (klik sini ceritanya) , malah ai berjaya membooking tiket flight holiday Geng Kereta Putih ataupun kami rata rata dikenali dikalangan blogger as 'kembar'  HEHEHE . sapa lagi kalau bukan, Yaya, Mila, Nory, dan yang kurang menonjolkan dirinya is Ieza. 

 cuba tekaaa kemanakah kami? tak sabar !



mohon doakan persahabatan yang terjalin dari dunia maya bawak ke dunia realiti ni berkekalan sampai bila bila tanpa gaduh terok, tanpa hasad dengki , tanpa segala galanya yekk.... ai pun tak paham segelintir manusia yang ntah datang dari dunia mana? sikit punya dengki dengan persahabatan budak budak kembar ni. adakah kami kacau kaw ke? adakah kami mintak duit kaw ke ? adakahhhh ??? TAKK kann? dah tu kenapa mestiiii dengki? dah tu kenapa mestii ada rasa cemburu dalam diri terhadap kamiiii? kalau jeles dengan kami, tiru saja kami. jadikkan idola. sekarang jugak pergii cari laju laju kawan then berkawan macam kami. okay? tapi pastikan sekepala. kalau tak, kompem dua tiga bulan je dah bermasam muka. kekekekekehh  *mohonjanganterasapulak*

 kami masa celebrate Yaya's Baby Shower..
ohh tima ni mila dengan ieza xde. busyy kate kooo ~
kalau tak kompem bunga diapit 4 orang dayang kkekekkee ~


ai pernah terdetik kenapa kami boleh serapat itu? mungkin sebab suami suami kami juga sekepala. diaorang suka berkawan each other. percaya tak kalau kitaorang tak ajak keluar sesama sendiri, diaorang sendiri yang akan ajak melepak sama sama... dari situ lah kot.. semuanya sekepala dari isteri mahupun suami.. itu sebabnya kami agak rapat berbanding kawan yang lain ;))  bagi yang mendoakan kami BFF, terima kasih banyak. kami berkawan bukan kerana nama as blogger ke hape ke. kami berkawan sebab sekepala. asal buat apa apa je, jadik ngam! kamceng orang kata.. rasa selesa. itu sahaja. bila kita berkawan secara ikhlas bukan untuk menunjuk nunjuk, bukan niat sebab kaw adalah blogger, bukan bukan.. kompem laa tak payah cerita dekat orang, orang pun boleh nampak kalau itu datang dari hati. cewahh ~ jemput baca korang, entry dari Blogger JMR23.com (klik sini - Erti Persahabatan Seorang Blogger) yang sudii meng-up-kan cerita kami. tak sangkaaa ! terharu sangattt ! yang pasti, kami TAK pernah suruh dia untuk berbuat demikian. . 


#sayasayangsemuakawansaya
#kawansajati
#sosuhwet
#kitakawanselamanya
#kamiyangberkawankawyangpanasdahkenapa?
#kamitakusikkawkawjangannakmemandaihebatberkatakata
#busukhatiehh
#ehhterasa?
#pergimuhasabahdiricepat
#okbaiii







Yang mengharapkan sangat sangatt ianya kekal selamanya , 
   signature ms eida

32 comments:

  1. maaf kalian i is busy...i kan PM kena pikir cara membanteras jenayah dan hati-hati yang terluka kena ubatkan. tp kalau dah jodoh tak kemana kita tetap together :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii menteri jenayah kah milo? kekkekeke.. insyaALLAH ;))

      Delete
  2. selamat bercuti ieda n da gang.... hope persahabtan geng kereta putih berkekalan sampai bila2.

    best tgk korang mase event anak yatim thn lps... dr situ kenal semua n sllu BW kat blog korang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasihhhhhhhhhh.. aah kite kenal dari sane kan kan.. insyaALLAH, semua orang nak persahabatan dunia akhirat ;)) aminnn

      Delete
  3. suka tengok akak-akakku ini,semoga terjalin persahabatan ini,inshaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah terjalin dah onie.. cuma berharap kekal selamanyaaa no fightting kekkekeke aminn ;))

      Delete
  4. Nak teka boleh tak??? klu betul nak bagi hadiah ape?? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. choiiiii tak dibenarkannnnnnnnn.. sbb nory orang yg pergii kkekkee

      Delete
  5. buat tak tau sudah dgn org yg panas hati tu...dia tak puas hati sebab korang tak nak geng dia ler tu...hahahahahahahaha....

    enjoy holiday korang k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa kannn die mara kita tak geng dengan dia. alaaa sila laaa antar borang ape susah kekekekkeke.. thanks lyza, FM mintak kat milo k? mihmihmih

      Delete
  6. lahhh ada jugak pendengki ke eida.alahaiii.kenapa lah eh.ada jugak yg x senang duduk.haishhh.tak pelah eida.yg penting korg happy! enjoy ur holidayyy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade rara ida pun tak paham....... tenkiu rara!

      Delete
  7. Semoga percutian ini menjadi dgn jayanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap harap begitu lah hendaknya makk hehehehhe

      Delete
  8. Ala Eida.. biasa la tu.. bab dengki mendengki ni memang dah lama ada.. rasa busuk hati bila tgk org lain hepi... Abaikan je la orang macam tu.. Moga persahabatan kalian terus utuh dan berkekalan... teringin nak ada kawan2 macam korang.. HAVOC.. :) Peace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la buat bodh je kan. orang taknak kawan dgn kita kita babaikan mereka. diaorang tak senang padahal kita happy happy jekk. hehehehhehehe..... peace!

      Delete
  9. melancong jer..jeles i tau...ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecececececehhh dia lagii laaaa banyakkk kaliii travell.. puii nk jeles! hahahaha

      Delete
  10. ikhlas .. yups bila ikhlas ... buat apa pun x berkira .. jadi ngam terus sekepala kan ... eh² sama pulak warna kereta kita yer hihihihi .. kereta warna putih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh yeke kakk? kalau cmtu akak leh join ida lahhh hehehhehehee

      Delete
  11. aih...kawan baik ngan org lain pon ada yg jeles gak ke eida??? huuhuu...itu tahap obses ke apa x bagik nak kawan baik ngan org lain... pelik betui manusia ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeeeee.... mungkin sbb tak happy bila kita asik utamakan kawan yang inii , die disisihkan kekekeke.... abaikan lah? kann? kita berkawan pada yg sudi aje aaaa

      Delete
  12. Replies
    1. dekat dekat je naaaa. kaw rasa? hehehe.. masing masing ade babyy , xleh jauh2 hihihihii.. bila kita nak pergii bercuti lagii niii? heeeee

      Delete
  13. wahhh..bestnye bercuti rameii rameiii..mmg salute ngan PERSAHABATAN korg..semoga korg trs hepi ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasihhhhhh dalilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;)) aminnn

      Delete
  14. eida.. derang nak geng dengan eida kot.. g suruh die cat kete jadi putih cepat.. pesan add on hati pon kene putih.. nak lagi bagus lutsinar.. moge korang bahagie selalu!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha g cat putih yekk.. kalau xde cat meh ida banjer cat! HHAHHAHA

      Delete
  15. bercuti lagi... bestnya....
    best kn dpt kwn sekepala mcm nie... tambah2 lagi suami masing2 plak ok... bertambah meriah la

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur dikurniakan dipertemuka dgn warna warni kehidupann hehehheee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page