Wednesday, May 21, 2014

WORDLESS WEDNESDAY #63 | Without Kids

 

Kadang ada anak, TAK bersyukur.
Kadang yang tak ada anak pun TAK bersyukur.
Dua dua ada kebaikan dan keburukan. 
Redha ;))


salah satu contoh, 
 buat TTCians, mari kita enjoy life kita sekarang yekkk !







Yang TAK sabar esok gajiii weehuuuuuuuuu,
 signature ms eida

9 comments:

  1. yang dah ada anak rindu masa belum ada anak.. yang belum ada anak, tak sabar nak menanti anak.. apapun keadaannya, nikmati saat2 berharga tu.. :)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah bebeh..one day..amin..;D

    ReplyDelete
  3. eida, bila saya tengok gambar tu kan, tetiba nak rasa bersyukur sebab still boleh makan dengan aman kat kedai. huhu.. boleh ke macam tu? and yes, true lets enjoy life selagi boleh ye!

    ReplyDelete
  4. esuk? gaji??
    Weols dah nak habis duk bayar2 online dah hari ni.
    kuikihkuikihkih :P

    ReplyDelete
  5. btl sgt2 ida.. tibe2 skrg ni kdg2 rindu zaman ttc.. senang nk g mne2.. tp tu la.. bile ckp nnt org kate tak bersyukur.. dulu nk sgt.. ni tgh rase ni,,

    ReplyDelete
  6. yesss ida..btl sgt..so Allah bg peluang utk ida hanimun puas2 ngan hubby..so jgn sedih2 ke ape ye..enjoy2 dulu..

    ReplyDelete
  7. sy bru 6bln kawen..aci x kira ttc jgk..hehe..yup, enjoy our life..+ve kn dr :)

    ReplyDelete
  8. kita enjoy! walau dlm hati ni kadang2 mengalir air mata menanti si kecil, tapi senyuman tetap juga terukir di bibir ;)

    ReplyDelete
  9. Assalam..

    bab anak tu mmg ada betulnya.. yg ade anak, kdg2 x bersyukur..mengeluh penat itu ini & marah anak macam hape walhal budak tu kecik lagi.. pastu bila dpt anak, x dihargai..x didik betul2.. nak2 zaman moden ni..mak bapak sibuk ngan gajet, anak2 pun camtu..xde komunikasi.. kdg2 kesian tgk tp x leh ckp ape... lifestyle dorg..

    kita yg struggle nak dpt anak ni ada hikmah knp Allah SWT bagi lambat.. kita masih boleh nikmati kehidupan berdua wlupun kdg2 rasa sunyi. Tp bleh gunakan peluang yg ada utk bersedekah pada anak2 yatim, kumpul2 duit utk beli benda yg nak & dahulukan kedua org tua masing2.. bila dah ada anak nnt, duit kita pun dah pergi kepada keperluan anak2 & byr pengasuh pulak..masa tu peluang nak enjoy2 beli ape or g mane2 mungkin dah terhad. Mungkin kita antara yg istimewa diuji.. insyaallah ade manisnya..dan insyaallah ada rezeki kita nnt..

    saya ttp sabar (insyaallah) menunggu detik2 utk bergelar ibu tanpa jemu & TTC selama hampir 8 thn ni... dlm masa yg sama, byk tempat sempat pergi bercuti wlupun x jauh mane, sempat kumpul aset & insyaallah rumah plak pasni...berpeluang ulang alik blk Swk jaga abg yg masih belum sedarkan diri lagi since 28/3..

    teringat kata2 sorang kawan TTC jugak...belum ada rezeki anak, bermakna adanya rezeki utk kita berbakti kepada ahli keluarga berbanding yg lain...insyaallah ada ganjarannya..amin :)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page