Monday, May 12, 2014

Tempat Makan Best dan Sedap di Wangsa Walk Mall






memang sajeww jeww update pasal makan masa nak dekat lunch ni. senang korang yang berada berdekatan boleh terjahhhh HEHE takkk pun esok cuti kan? boleh pergiii tempat yang bakal ai rekemen nii okayy ;)) Tempat Makan Best dan Sedap di Wangsa Walk Mall. . mana lagi kalau bukan di U-Cafe Wangsa Walk Mall. ;)) Sabtu 3Mei2014, ai dengan hubby first time sampai sini. huu ~ actually ai bukan pergi makan berdua dengan hubby tapi ini adalah Food Review among bloggers. acaranya adalah makan makan, lepak lepak dan selfie di mana mana HAHAHA.. ni adalah Food Review yang pertama ai rasa nak marah sebabnya, makanan yang dihidangkan super duper banyak okay ! ada 18jenis semuanyaaa. sila tadah mulut dan sediakan perut kosong. baeklahhh ;)) HAHA


U-Cafe Wangsa Walk | Tempat Makan Best dan Sedap di Wangsa Walk Mall
Ai rekemen korang ke sini okay ;))



U-Cafe Wangsa Walk | Malaysian's Favourites Fusion Restaurant , ni sebenarnya dimilik oleh seorang chinese tapi korang jangan risau, U-Cafe Wangsa Walk ni adalah HALAL. U-Cafe ada dua cawangan. Satu di Wangsa Walk dan satu di Sungai Wang ;)) Menu makanan di U-Cafe ada pelbagai. ada malaystyle, ada chinesestlye dan untuk penggemar western pun ada. semua ada lah kate kooo ~ Bestnya U-Cafe ni sebabnya, tempatnya santai, cozy, selesa, sesuai sangatt untuk gathering, party atau apa apa jeww.. Korang jangan TAK tahu, U-Cafe siap ada sediakan katering untuk apa jua event. Kalau korang nak buat party dekat U-Cafe ini sendiri pon bolehhhh, dekorasinya adalah PERCUMA ;))

           tak caya ? boleh Klik Link ini - Facebook U-Cafe (klik) untuk lihat sendiri, betapa banyaknyaa mereka menerima tempahan catering. ;))



tapi sebelum itu, ai nak ucapkan jutaan terima kasih pada Jonathan kerana sudiii dan percayaa dengan ida untuk arrangekan this Food Review diantara bloggers.. thank youuuu Jonathan, thank you U-Cafe, thankkk youu Rachel ;)) oh ya Rachel adalah Manager bagi U-Cafe Wangsa Walk Mall.. next time ade lagi, panggil ida lagiii yeee kuikuikuiiii . .
 
 inilah Jonathan, inilah Rachel ;))
(abang jamar, ida amik gambar ni tau tau.. korang nak tengok gambar gambar ohsem dari abang jmr leh refer SINI - cerdit to jmr23.com  ;)))


mula mula Jonathan bagi sikit penerangan tentang U-Cafe sebelum acara makan bermula. lepas tu mula lah satu dua hidangan dihidangkan, ai is okay lagi makan sambil berborakkk.. sedap kannnn ;)) lepas tu satu satu lagi hidangan keluar, hoiii banyakknyaaa Jonathannnn ... mantikk nak habiskan... tapi percayalahhh semuanya licin kitoarang makan sebabnya semuanya adalah sedap sedap belakaaaaaaaaaa :)) antara Menu U-Cafe yang sempat kami rasa hari tu ialah ;


Combo Platter RM26.90

Popcorn Chicken Green Salad RM14.90

Spagheti Aglio-Olio with seafood RM26.90

Salmon Fillet RM39.90

Classic Chicken Carbonara RM18.90

Nasi Lemak RM13.90

Nasi Bonjori RM13.90

Fried Rice in Japanese Style RM 7.90

Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop RM17.90

Stir Stewed Chicken with Three Cups Sauce (Big) RM20.90

Fried Prawn with Salted Egg-yolk (Big) RM38.90

Fried Prawn with Salted Egg-yolk & Season Vegetables in Yam Baskets Rice RM20.90

Fried Kailan with Salted Fish RM13.90

Penang Curry Laksa RM13.90

Penang Char Kway Teow RM10.90

Pan Fried Kway Teow with Beef Rm10.90

Fried Vermicelli with Sambal Sauce & Mussel RM17.90

Stir Fried Glass Noodle with soft shell crab RM17.90



serius ai cakap, semua makanan yang dihidangkan sedap sedap belaka , semua masuk tekak melayu ai..... yang paling ai hadap sampai licin, Nasi Lemak dengan Nasi Bonjori.. mula mula ai tengok yaya hadap sorang sorang, ape laa yang sedap sangatt ni? nasi lemak je kottt? ai pun rasa. rasa dan rasa lagiii .. heyy sedap nyeeee.. nasi dia lain macammm... lemak lemakk... sambal die memang superb! hoiiii abis diet akuu... TAPI tak pe hari ni adalah #cheatdayy hekhekhekhek ;))


hari tu, kitaorang dibenarkan untuk pilih minuman sendiri . serius rambang mata nak pilih. nampak gambar semua sedap sedap. tak tahu kenapa sengalnye ai taknak pilih ai palingggg MAHAL HAHAHA. yaya pilih air yang paling mahal tuuu. dan satu satunyaaa boleh refill sendirii. huwaaa menyesal HAHA .. nanti korang pergi U-Cafe ni korang order tau tau ;))

 shake dan siap refil semula ;)) TERBAIK ahhhh
Chocolate Banana Shake RM9.90

tapi ai order air ni jeee ;)) pun sedap jugakk nampak fresh kann? nata de coco tu yums
Lemonade Ocean RM8.90

ni senarai air yang ada....semua nampak sedappp kannnn . 
selamat membuat pilihan yang TEPAT kehkehkehkehehhh



kami TAK makan secara terus menerus, gila weii banyakk kot makanan, kita slow slow makan yekk. nak feelingggg the taste cewahhh ~ kita makan kita selfie kita makan kita selfie. HAHA itu je kerjanyaa budak budak blogger niii.. senang buat duit yeee kehkehkehkehkhh ;))

cubaan untuk selfie kuikukuiiiii

blogger sangatttt kannn? mental tak mental, ada aku kesah? 
kehkehkehkehkehh



lepas makan, acara bergambar beramai ramai bersama pihak U-Cafe. tapi banyak main budak budak bloggers ni kehkehkehe pening aaarrrr kepala Jonathan melayannn ;p

blogger gegurl ;))

ramai ramaiii ;)) senang je nak ajak bergambar diaorang ni, blogger kannn 
blogger dengan camera TAK boleh dipisahkannn hikhikhik

nampakkk takkkkk abang kacak monopod tengah memanjangkan monopodnyaaaaaa.. kikikikiki ..  dan hasilnya adalahhhh ??

tadaaaaaaaaaaaaa............... omey sangatt ! welfieee katanyaaaaa
gambar ohsem ni dari abang kacak monopod shakiddo.com ;))


HAHA kelakar laaa gambar niii, aiols dipaksa tangkap pic sensoranggg oleh dak dua orang kat bawahh niiii.. dah korang kenapaaa weiii... malu aiiiolssss kahkahkahakhhhh tapi comey jugakkk.... bergambar dengan wall menu kat U-Cafe niii. pitamsss puji diri sendiriiii HAHAHA

kenalkannnnnn, geng dotCom baruuu daftar same macam ai hari tu kehkehekhekhehh
KIRI - kak ju dari juliajohari dotcom , KANAN rara dari safuraradotCom


yeayyy ketemuuuuuu jugakk mama darwishhh (baju biru).. susah heyy nak jumpeee HAHHAHA
yaya awat muka cam redhaaaaaa jeewww kehkehkehkeh
mama iqy dah selim melimmmm ;))



mari ai senaraikan para bloggers yang sempat ai contact untuk join Food Review ni ;)) yang mana TAK diajak, maaflah yeee.. next time ada peluang ida ajak lagi yekkk..... jangan la buat ayat sedu sedan pm ida kat facebook lagii hoii sediihhhhhhhh ;(( ida jugak nk mintak maaf banyak banyak kepada para bloggers yang datang awal, datang ON TIME, sorry ye tunggu lama sebab kene tunggu blogger yang lain sampai dulu.. thanks korang, sporting habis ! ;))

kenalkannn semua blogger yang terlibattt dalam Food Review di U-Cafe Wangsa Walk

2. Ainaa dari http://www.ladyainaa.com//
10.  Nannie dari http://www.coklateyes.my/
11. Abam Pojie dari http://www.fauziaryaan.com/
12. Hadzman dari http://hazmanfadzil.com/
13. Eizil dari http://www.eizil.com/
14. Jamar dari http://jmr23.com/
15. Rawlins dari http://www.byrawlins.com/
16. Kid dari http://shakiddo.com/
17. Kak Ju (xde dalam gambar) dari http://www.juliajohari.com/


duk bercerita dari tadi, lupe pulak nak bagi info U-Cafe, okay ini info diaaa ;)) 
terjah tau korang. 

Alamat U-Cafe Wangsa Walk
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue
No9 Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju, 
53300 Kuala Lumpur.
No Tel : 03 4131 9686
019 3133 668 Rachel



**nak share something, masa ai dapat job ini, ai search kat google, rata rata feedback yang ai dapat, mengatakan U-Cafe ini tidak halal tapi ai memberanikan diri tanya Jonathan , adakah U-Cafe ni halal? Then Jonathan cakap , dia akan buktikan to bloggers pada hari kitaorang datang. yup. ai tengok sijil HALAL depan mata. sah HALAL. hehehe.. so dont worry yee kawan kawan**

 
lepas ni bolehh makan dengan senang hatiii legaaaaaaa okayyyy ? ;))



SELAMAT MENJAMU SELERA korang !





Yang pastii akan datang lagiiiii ;))
 signature ms eida

37 comments:

  1. Yeyyyyy....akhirnya sifu blog review dah berjaya update wehuuuuu besh yer gambar semua....siap ada backlink lagi setiap seorang blogger yg di jemput....i loveee u lah adik hehehhehe....napa gambar kita 2 orang tuh tgk banyak kali pun nampak omeyyyyyyyy.....fengsannnnnnnn kena gelak ngan dik ida hahahhahaha.....ida jemput lg tau...akak suka geng2 food review ni...semua otai2 yg sgt sporting dan mesra alam...rinduuuuuuu korang semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyy ! akhirnyaaa.. hahahha berjanggut okay nk updateee kekekke... omgeee pengsann kann kak juuu tgok pic tu tersangattttttt omeyyynyee kuikuikuiiiii

      Delete
  2. Serius, masih terasab kesedapan makanan kat UCafe ni. Hope dapat pergi kat sini lagi. Mohon sesiapa belanja ena. Hehehehehe

    ReplyDelete
  3. sekangkang kera je dgn ofc..lalu dpn Ucafe ni setakat lalu je tapi lps ni kene singgah la jugak..

    mcm best jugak port santai2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kene pergii tu.. lepak lepak santaii sesuaii sangatt dengan U-Cafe niii ;))

      Delete
  4. tgk gambar je dah meriah .....teringin gak nak join2 event2 camni..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. kalau milo ade lagiiiiiii meriahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

      Delete
  6. Suke laaa ade nombor2 tu haaa... i loiikeee~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke ehhh .. sila lapor diri, anda no berapa? huuu ~

      Delete
  7. wAHHH gila best tengok akak dengan blogger2 lain... meriahnya makanan yang ada ya, tapi malangnya selera sekarang ni lain macam.. semua benda memilih.. bukan kyra, tapi yang dlm ni... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh kyra dah preggy ye? tahniahhhh jaga kandungan baik baikk ;))

      Delete
  8. Perghh panjang lebar... :D memang best U-Cafe ni, kenyang melampau petang tu... huuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenyang yg terlampau ehhh hehehehehhe ;))

      Delete
  9. Aiyo dlm pantang tp gedik nk bkk post ni. Heeeee. Smua nmpk sdp. Counting days la gayanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyokkkk haha tapi xpeee nnti dah habis pantang g balas dendam kat sini ehhh ehhh hehehe

      Delete
  10. hukalohhh bestnyew makan2..dasat semua blogger kene amek gambo food secare berjemaah tuuww...hehehhee...dekat jeww dgn rumah boley la terjah nnt.. mihmih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeeee.. kelakar sgttt masa makanan dtg semuaaa sibukkk amik gambar selang bberapa minit semua tgh makan .. datang balik mknn lagi semua amik gmbr lagi tinggalkan sudu hhahahahaa

      Delete
  11. Thanks Ida ....inilah food review yang paling banyak menu dalam SEJARAH.... time kasih sangat yea....next time ada rezeki jumpa / jemput la lagi tau....hik3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome...... kan kan ida punn dlm sejarah paling banyakkk makanann rasa hehehhehe.. thanks to Ucafe ;))

      Delete
  12. meriah...rugi2 tk dpt join mkn2 aritu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa mamatisya lmbt bg jawapan hehehhehe.. xpe next time k

      Delete
  13. terbaiklah menu² dia.. semuanya menyelerakan... banyak tu ... ieda kalau review makan mmg blh buat tergoda hahahahaha ... nampak ieda mcm dah kuruslah dalam pict² ni tau.. nampaknya diet berjaya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke kakkkkkkkkkkkkkkkkkk? dah kurusss? yeayy berjayaaa!! tapi ada mok mok tang beberapa tempat nii kene diet lagii hukhukhuk

      Delete
  14. Replies
    1. ida hanya mampu *smile* *libastudungkainbajusemua* HAHAHHAA

      Delete
  15. Pergghhhh..TERBAEKK la ida..part yg last tu yg bagus..akhirnya teka teki terjawab..siap ada bukti tuuu..so bole mkn tanpa was2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah yg last itu pentinggggg.. bagi merungkai semua persoalan hehehehhehehe

      Delete
  16. hari tu gi wangsa walk ade perasan kedai ni, igt mahal..tapi harag reasonabl gak ye..tempting plak tu..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ida jadik orang luar, ida pun rasa cafe ni mahal sbb deco cafe ni macam WOW kan.. tapi sebenarnya tidak.. kita mampu untuk makan sini sebulan sekalii hehehehheheh

      Delete
  17. Sedapnya. Lapar balik perut ni tgk makanan2 tu ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekkekek ida yg menaip entry pun lapaaa haihh hihihi

      Delete
  18. Bestnyeeee...smp ati xajak.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambii kemain jauh pulak kann akak nak datang hehehehhe.. next time yee ;))

      Delete
  19. Salam eida pergi u cafe ni bila? Huuhu...sijil halal dia tamat Mac 2014, enty ni ditulis May 2014

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page