Wednesday, May 28, 2014

Percutian Pendek di Homestay Damansara Damai



 dimulai entry dengan gambar budak bambam ni.. heyy geram akuuu tengok!
ni iqy anak nory, baru genap dua bulan time ni.
kecik kecik ada double chin dah!  HAHA



ayuh sambung cerita weekend kami. untuk yang terlepas pandang entry penginapan superb kami, yang mana tak perlu bayar mahal mahal untuk hotel, tak perlu pergi jauh jauh untuk bercuti, just booking sini sahaja. Homestay Murah di Selangor yang mana ai rekemen korang ke Homestay ini. Klik Entry Review Homestay Murah ini yekkk ;))


dijadikkan cerita, sementara menunggu mak buyung sampai, ai dengan nory gigih menyiapkan party baby shower tuk yaya. gigih kot ai memprint segala deco yang ada. alaaa ai search kat google je. simple tapi harap yaya suka sebabnya ai buat dengan penuh kasihsayangggggggg niii, special for her and her bunga ;)) wiwiiiwiwiiii  ;)) bukan je ai gigih, ai paksa hubby gigih same. HAHA memang plan nak buat selimpang selimpang 'Mommy To Be' untuk yaya. atau orang putih panggil 'sash' cewahhh ~ ai beli sesiap kain then guess who yang lukis melukis ? opkos bapak andi lewwww... sapa sangka hubby memang kreatippp orangnya! how luckyyy we are kan kan ;)) sape nak tempah? mari mariii kuikuikuikuiii
 
 hubby buatkan sash untuk yaya. nanti ai preggy (aminn) sape nak buatkan?? hikhikhik

 dan terhasillah deco deco party baby shower ini untuk yaya and her bunga ;))
port ni jadik tempat kitaorang shoot esoknya.
disebabkan 'dia' adalah bunga, so mama ida tepek banyakkkk bunga tisu situ yekk hihi



lepas mendeco deco dinding ituew, yaya pun sampaii. lalu kami pun beramai ramai siap siap untuk terjun pool . wooooohakkkkkkk ! masa yang ditunggu tunggu telah tiba wiwiwiwiwii.. tahu kenapa ai TAK sabar untuk terjun pool? ehem~ nak test new toy yang boleh masuk air kehkhekehkehhh.. bau kedaii aummm aummmm.. ai panggil dia AdikGopro (nanti ai review eh eh?) . . semua mandi kecuali nory sebab nory kene jaga iqy. tak pe nory, nanti bila iqy dah besar, kita repeat okay? kita campakk iqy dalam pool . biar besar besar nanti dia jadik divers! untung untung boleh bawak kita semua dive ke dasar lautan cewahhhhhh ~

 susah nak panggil ramai ramai nak tangkap gambar semua,
 ate semua dah jakun jumpe pool HAHA
 
 ececececececehhhh



aktiviti malam hari di homestay? dah tentunya BBQ time. mari kita main bakar bakar. menu malam tu ada ayam & sotong yang telah diperap dengan kasih sayang oleh yaya dan syafiq. seperti biasa, kitaorang akan request menu dari chef zul, hoiiii zul masak sedap weiiii. so kitaorang requestt bihun goreng. pergh pergh sedap sangat! zul masak apa pun sedap sebab dia kan cheff ngee~ kenyanggggggg weii.. dan akhirnya, termakbul juga hajat hubby nak membuat burger bakar untuk diaorang semua. nak tahu resepi burger bakar? Klik sini Resepi Buger Bakar Andi ;))  hubby buat bapakkkk besar punya burger sampaikan semua orang dah nak sesakk nafasss tahan perutt sebab kenyang sangattt malam tuu huhuhu.. lepas makan kami borak borak sampai mata dah layuuuuuuuuu

 para suami membakar dengan pemanggang ajaib di balkoni yang besar ituew sesambil tengok panorama Kuala Lumpur. cewahhh ~


dan hasilnya ???

 Burger Bakar Andii, bapak hoiiii besar sangatt ni!
ni kalau makan dekat kedai, mahu tigapolehhengget!
daging sikit punya besar sampai terkeluar dek paksi, 
dengan cheese sorang sekeping.. 
yums


 sotong dan ayam bakar ;))
yaya cakap 1st time dia perap perap ni, tapi not bad rasa. boleh buat lagi yek yaya?
 resepi tu simpan lagi takkk? mihmihmih

sambil makan sambil lepak sambil tengok TV sambil borak
mata pun layuuuu.. sorang sorang masuk bilikkk kehkhekhekhh



begitulah cerita hari pertama kitaorang di homestay. esoknya?
ade lahhhhhh tunggu ehh next entry tau tau ;))


 




Yang terliur pulak tengok burger tu? syg? ehem**
 signature ms eida

43 comments:

  1. Huishhh sakan! Bestnyaaaaa tengok burger dengan ayam sotong tu semua. Hehehhee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak2 ko ni ena kalau bercuti memang sakannn hikhikhik.. sedap kan...

      Delete
  2. bestnyaaaaaa....mandi pool, makan bbq...syok wehhhh...next time jemput aii skali...hahahaha...

    ReplyDelete
  3. Percutian singkat pun mcm2 xtvt korang ehh... entry berepisod bagai... nak baca lg... cpt update..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahahhaha kan.... sempat selit macam macam aktiviti harusss.. jgn bazir masa kekekkkee

      Delete
  4. Burger tu buat air liur meleleh...sedapnyaa..tengah mencari hari nak cuti-cuti malaysia lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa sila la ke homestay ini kalau tak nak pergi jauh jauhhhh... besttt !

      Delete
  5. lama x berblogging...tggelam timbul aku ni...weh, aku pn terliur tgk burger tu..bila andi nk buat utk aku?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dtg la mah babee.. aku suh andi buatkann hehehhe.. aah tau xpe.. aku tunggu syira updates dari koo ni huhuhuhu

      Delete
  6. salam kak ida. akak cantik tulisan mommy tu. suka tgk decoration tu simple but nice, lg bgs bt sndri dpt jimat bnyk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik ehh? tulisan hubby akak tu.. kreatip pulak die hihihihi..... harus jimat xmo bazir2 kekekkee

      Delete
  7. happening! siap membako segala.. thorrbaek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhaa kann.. semua org pelik ? hoh? siap membakar segalaaa? hahahhahaa

      Delete
  8. wahhhh..best-best iqy mama mila gerammm sgt kat awak tau budak botak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha budak botakk... skrg pun botakk lagii mane rambutt iqyy niii hehehhee

      Delete
  9. Vavavava..kurlas u'ollsss..meriah sesgttttt..cantik homestay..:)

    InsyaAllah, akan sampai rezeki itu..amin3..

    ReplyDelete
  10. sronok la lps mandi pool perut lprrr layan burger tu plak..yummmm

    ReplyDelete
  11. mak aiii..ishhh..xleh jadik ni..nasib ade bg resepi..
    best gle kot dpt bekumpul camni..siap bbq, burger bako lagi..mmg xyah gi hotel dh pun xpe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nk kumpul ramai2, nk buat xtvt segala, xyah hotel laaa cari je homestay cenggini k.. hehhehehehe... haa silaaa laaaaa buat burger ikut resepii yekkk ;))

      Delete
  12. wahhhhh .. bestnya .. dekat pun dekat hihihihi .. jimat masa.. janji dpt berkumpul

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. bawak la kak amir dtg sini hehhehehe

      Delete
  13. hee..bila tgk mcmni seronok kan..ade kawan rapat camni..husband msing2 pun kawan rapat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur dipertemukannn dgn mereka. warna warni sikit kehidupan ida hhehhehe

      Delete
  14. Ehem ehem burger bakar nmpk sedap...apa kata pos kat 4 ketul...hahaha

    ReplyDelete
  15. Ehem ehem burger bakar nmpk sedap...apa kata pos kat 4 ketul...hahaha

    ReplyDelete
  16. terbayang2 berger besar Andi yang lagi besar dari muka dia..hahahaha...

    nyamnyamnyam...

    bila nak repeat...??hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahhaa siott noryy burger lagi besar kahkahakahkaha

      Delete
  17. Assalam..

    seronoottttttnyerrr...!!!

    part makan tu haishhhhhhh... menggoda nepesuuuuu hakakkkk..

    ape2pun moga ade rezeki kita pasni kan dik ida... hakak pun dah lame menunggu.. hampir 8 thn....


    *ambik tisu*


    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.... akak dah 8tahun? ida dah 4tahun. sama sama kita doa amin amin aminnn ;))

      Delete
  18. yeyyyy best yer aktiviti mandi manda...wah ada BBQ syokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. besttt.............. nti kita pergi nak nak ? hehe

      Delete
  19. bestnye.. macam2 boleh buat dekat tengah2 kl tu kan.. nak jugak la duduk homestay tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. g laa fifi g laa... xyah jauh jauh . dalam KL pon bolehh kekekkekek

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page