Thursday, May 22, 2014

Homestay Murah di Selangor






Homestay Murah di Selangor | ramainyaaaa TAK sabar nak tahuu kemana ai pergii menghilang weekend yang lepas ehh? ehh? bengang lewtew tengok ai update kat IG (follow @idabaharum), update video mandi pool kat FB (add Ida Baharum) wiwiiwiiii....  ai angkut sekalii kembar kembar yang lain... rasa macam lamaaaa sangattt kitaorang TAK pergi bercutii sejak nory preggy sambung pulak yaya preggy, sebelum milo or ai yang preggy baik kita pergi cuti cuti. HAHA . . . kali ni kami TAK pergi jauh mana pun, dekat saje. janji selesa dapat kumpul ramai ramai , dan paling penting murah jeww. Untuk short vacay kami, kitaorang ke D'Damansara Guest House yang terletak di Damansara Damai jeee ! 'jauh' nyeee percutian kali inii.. kuikuikuiii


D'Damansara Guest House ni terletak berhampiran dengan MCD Damansara Damai. korang kalau nak datang sini, search aje MCD Damansara Damai, kompem sampaii ;)) Homestay ni sebenarnya sebuah unit Kondo @ One Damansara Condominium. owner jadikkan ianya Homestay or GuestHouse.. Keadaan rumah sangatt lahh BEST ! Kondo kan..... ;)) Ada 3bilik dan 2bilik air. Sesuaii untuk percutian ramai orang. Tak yah susah susah bazirkan duit pergi sewa hotel yekkk.... kita sumbat semua orang masuk dalam satu rumah. still selesa ;))

jom ai bawak korang tengok disekitar dalam rumah, BERSIH nya! owner adalah Melayu, no wonder la bersih ya amat. rapi je rumah ni dijaga ;)) yang paling BEST, ketiga tiga bilik adalah fully aircond ! nyaman gileee tidooo......

 ruang tamu. cantik pulak tema ungu kannn ;)) siap ada LCD TV dan Astro Njoi

ai datang awal. sementara tunggu nory yaya sampai, ai lepak lepak dengan hubby duluu.. wiiwiwiwiiwiii  (oh ya milo tak dpat join, hubby nye mcdee masuk sepital.. miloo nnti kita repeat sini, milo mcdee ikut sekali tau!)

 sebelah ruang tamu ada meja makan kecik. laki laki je makan kat atas meja, kitaorang bini binik makan bawah senang nak gosipppp even mulut penuh makanan HAHA

 ai selalu menitikberatkan dapur kalau stay jenis Homestay macam ni. risau nak masak masak peralatan tak de disediakan. TAPI korang jangan risau, dapur dia adalah lengkap! ada pinggan mangkuk cawan sudu, siap ada peti ais, microwave, kettle.. even tak de dapo yang disediakan, ai is OK je sebab ai boleh je bawak portable dapur, tak jadik masalahhhh ;))

 okay ini bilik Utama, siap ade bilik air dalam dia. setiap bilik ada disediakan sejadah, hanger dan dua helai tuala. seeee!! tak payah bawak tuala pun xpe.. tapi ai tak tahu Homestay ni lengkap giler, ai angkut sekaliii tuala dari rumah. buat berat beg! choiiii 
(tapi toiletries kene bawak sendiri yekk hihihi, itu tak disediakan)

 ini bilik kedua. bilik ni sederhana besar, aircond dia kuat ! kejap kejap nory terpaksa off aircond sebab iqyshann tido tak lena sebab sejuk sangatt hihihi.. iqyy, mama ida hadiahkan bilik sejukkkk ni sempena awak usia dua bulan tau tau ;))

 ni bilik ketiga, agak kecil sedikit. ai suka lepak bilik ni sebabnya lagi kecil bilik lagi sejuk HAHA, ai rasa kalau ai tido dalam bilik ni, kompem hubby asyikkkkk terkucil jeeee... kuikuikuii die bukan boleh sejukkk sangattt tapi ade hati nak pasang aircond dekat rumah hukhukhk

 ni adalah bilik air luar dan bilik air dalam bilik Utama tadi. tekanan air die, bapakk kuat! best giler. ai suka air laju laju nii. terasa macam puasnyaaaa mandiiii yuhuuu~ heeeeee ~ oh ya! korang kalau datang sini nanti, tak yah la bawak iron sebabnya, ada je disediakan iron . ai dan nory TAK tahu ade iron , so kitaorang bawak iron sendiri dari rumah. lagi menambah berat beg akuuuuu choii lagi sekaliii HAHA


 okay ini balkoni dia. hoii bapak besar gile............... mula mula kitaorang nak buat bbq kat tepi pool, tapi ada bayaran dikenakan oleh pihak management, so kitaorang taknak bayar.. kedekutt! HAHA last last kitaorang buat bbq kat balkoni niii jeeee.. gile ah ! jimat ! nanti korang buat kat sinii je k.. just kene inform dengan owner jee.... tapi korang jangan risau, owner TERsangatlah baik.... ;))

macam macam aktiviti boleh buat kat balkoni niii. 
sangatt BESAR  kan?? ;))



setakat ini, ai sangatt puas hatii dengan apa yang disediakan oleh owner Homestay ni kepada customer. baru berbaloii bayar kannn... tapii, ai jadik LEBIH teruja, LEBIH puas hatii bila ai round round disekitar homestay ni. macam macam ada . cantik pulak tu kawasan dia. bestnyaaa kalau ade sebiji rumah kat sinii.. #kuatberangan HAHA


jom kita tengok fasilities yang ada di Homestay ni ;))
bestnya semua fasilities ni satu level dengan unit Homestay ni.
jalan beberapa langkah dah sampaii ;))

 ada gym. standard kan sekarang kondo ade provide gym. tapi hubby tak sempat nak merasa sebab sibuk berborak non stop kuikukuikuiii

 oh ni besttt ! Kedai Runcit ni bersebelah jee dengan Homestay ni. sangatt memudahkan kerja. sebab ada orang tu kannn lupa bawak gula dengan tehh, so pergi la beli kat kedai ni. kejap kejap ehh lupe bawak marjerin la pulak.. pergi beli lagi dekat  kedai runcit nii.  senang citer ape semua yang lupe nak bawak, semuaaaaaaa tala pergi kedai ni.. kekeke.. kirenye sumber makanan tak putus la selagii kedai runcit ni TAK tutup . hihihi. ai siap beli ubat stapler tau! HAHA


 ada taman permainan. tapi kitaorang tak main la. so budak budak laa kekkekeke

 ini yang ditunggu tunggu yeayyyy ! pool ... dapat mandi sekalii jeee... sebab petang tu kan hujan sekejap. lewat petang baru boleh mandii. . nnti nak repeat ah ;)) sebab ai tengah menggila nak buat video nii. ehem
**sambil kenyit mata dekat owner Homestay, nk duduk free lagi bolehhhh? hihi**

 yang ada gelongsor tu pool tuk budak budak ... bestttt kannn..
korang bawak la anak korang mandi mandi kat sinii. ala takyah hotel sangatt laaaa, bazir!
pergi je homestay niii murahhh semua adaa macam duduk hotel jeeeww kekdanya! hehehe

 pool tuk budak budak jugak. cetek sikit nii ;))


itu je nak cerita. best tahap maksimum ! nora bagiiii lima bintanggg HAHA aktiviti hari pertama xde menda sangat kitaorang buat. yaya pun sampai lewat sebab pergi EXPO Baby. nory sampai kemudian, ape lagi, kerja ai duk gomel  budak iqyhsan jelaaaaaaaaaaaa hee ~ eh sambung next entry lah penat menaip dahhh lapooooo nak g makan kejap. kekkekekeeee

suprise for yaya and her bunga ;)) next entry ehh?



citer panjang kemain, detail pasal homestay murah lagi best lagi seronok tak hingat ni tak bagi pun dak ida oiiiii!! hiihi ok ini detailsnya yeee..
En. Shahrin (012-5809297)

D'Damansara Guest House

A-01-03, Blok A

One Damansara Condominium

Jln. PJU 10/1

Damansara Damai

47830 Petaling Jaya

Selangor

UPDATE: Harga Homestay RM300/satu malam (kalau nak stay lebih dari satu malam, boleh nego harga dengan owner ye. mintak nk diskaun ke hape ke try la mintak kekeke...) dan PALING BEST kalau korang mention nama ai/nama belog idabaharum.com , korang akan dapat diskaun RM10. hanya dengan sebut nama ai je tau tau. kang tak sebut tak dapat la diskaun RM10 tuuu huhuhu.... RM10 pun duit tauuuuu hekhekhkeh


Selamat Bercuti !





Yang nanti nak repeat lagii yeayy !
 signature ms eida

46 comments:

  1. macam menarik je...xyh g jauh2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann tak yah g jejauh byr mahal mahal. kongsi2 byr murah jeeee hehehee

      Delete
  2. Series!!!!!!!1 akak suka tgk umah dan kolam diaaaaaaaa....chantik sgt dik ida hehhe tema purple lg...damansara damai? napa dkt sgt ngan umah akak...kalo nk pi sana 5 min dah sampai hehhehe...murah gak kan...sebab facilities dia semua best2...hebatttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5min dah sampaiii? kalau tahu hari tu callling calling kak ju sekaliii hiihihihihi

      Delete
  3. giler besar balcony.. best kalau buat bbq kan. lapang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha itu laaa. selesa jeee .. nk buat partyy pun lepasss kekekekee

      Delete
  4. Ajak mila je ke? huhu.. selamat bercuti ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mail la makkk.. mak sokmo ida ajak taknak ikuttt huhuhuhuhu

      Delete
  5. cantiknyaaaa da warna ungu dindingnyaa memg bestlaahhh kalau aku kayaaaaa lalalalalala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha kalauuu aku kayaaaaa yayayayayya jugakk kekeekke

      Delete
  6. wah seronoknya....murah tapi selesa...kira ok lah tu...

    ReplyDelete
  7. Assalam..salam ziarah..

    thanks sudi conteng2 kat dinding umh iolss yer..hehehe..

    homestay tu lagi bestt klu dpt stayyyyyyyyyyy terus por-eber en eber kat situ kan.........?? hahahaha bapak besar bleh letak katil king & meja makan kat situ ko memalam panas..bleh laa tido luar jer kan... hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee ~ nk stay poreber? waaaahhhhhhhhhh bestttnyeeee mai duit seketul duaa hehehhehe

      Delete
  8. mula2 tgk kat ig, igt duk hotel.. skali homestay.. bapak grand homestay.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. semua orang sangka ida duk hotel sue. padahal homestay jee. nnti sue duk la sini bawak familyy hehehehhe best giler!

      Delete
  9. keluar jugak entry yg di tunggu2.. seronok plk tempat tu.. klu bosan2.. need short vacation.. boleh try ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesszaaa sesuaii sangatt tempat ni dgn short vacayy .. ida pun hari tu saje lepas2 kan tensionn hihihihihi

      Delete
  10. kalo homestay macam ni...dah macam tempat percutian...hehehe..

    ReplyDelete
  11. Cantik sungguh homestaynyaaaa. Wahhhhh!!! Siap ada kolam mandi lagi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe bestt enaaa. mai la datang sinii hehhehehee~

      Delete
  12. Replies
    1. kannnn boleh pergi sinii yekk madii nantii ;))

      Delete
  13. Jom repeat lg...aku peratiii je korg kmain seronok brendam dlm pool...next time nory n iqyshan nk join terjun pool sekali...

    Still terbayang berger bapak besarrr andi buat...huhuhu...nyamnyamnyam

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom repeat jommmmmmmmmmmmmmmmm!!! amboiii nak balas dendam kewww hihihihi

      Delete
  14. 250 smlm? huhu.. ok la untuk tengah kotaa..
    cantik ktt

    ReplyDelete
  15. wah bestnye..........dah la murah.mcm2 ada lak 2..........

    ReplyDelete
  16. bestnyeeee...bapakkk BESARRRR balkoni die..mmg puas ati la klu stay cni..dh lebih dr hotel ni..suma hadoo..siap bole masak skali..mmg terbaekkkklahh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn berbaloii kalau nak pergi cuti2 pendekkk bawak family ke. gathering ngan kawan2 keee hehehee

      Delete
  17. kalau sebut nama ida 2kali, dapat RM20 tak diskaun? hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaha sebut lah bang banyak kali pun xpeeee..... tapi taktahuuu laaaa owner layan ke takk. sekalii die menyampah, terus xdpt diskaun HAHHAHA

      Delete
  18. siap ada kolam air .. ni mau berendam xmoo naik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun kakkk.. ida macam taknakk naikk jeee............... sib baik sebab dah maghrib kene jugakk naikkk huhuhu

      Delete
  19. Memg cntik standard hotel...harga memg berpatutan kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. kalau akak ade datang2 KL, try la stay sinii ;))

      Delete
  20. Replies
    1. kannn ;)) ida sukaaaa .. nnti awak try laa hehehe

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page