Wednesday, May 21, 2014

Buku Kapsul Nurani Untuk Dijual



Buku Kapsul Nurani | Satu buku dari sudut pandangan ai lah kan, BAGUS untuk dibaca ;)) ai ni bukan minat baca novel sangatt, baca buku ke..majalah ke...  hoiii malas sangatt okayyyy ;p TAPI cuba bagi ai baca blog korang ,, haaaaa sampai juling juling mata kooo , ai baca ~ hikhik . . so bile dapat buku Kapsul Nurani ni, ai tertarik nak baca.. tak tahu kenapa mungkin sebab dengar tajuk "Kapsul Nurani" rasa macam ada sesuatu yang baik-baik nak disampaikan oleh penulis.... ;)) jadi, ayuh kita baca ia weeeee ~

sila percaya ai sedang MEMBACA buku kuikuikuii



Buku Kapsul Nurani ini sebenarnya bukanlah satu cerita novel cintan cintun, tetapi Buku Kapsul Nurani adalah lebih kepada catatatn inspirasi penulisan dari 50 penulis tanah air tak kira penulis senior mahupun yang baharu menceburi bidang penulisan. Kiranya, ada 50 catatan inspirasi dari 50 orang penulis. hebakkk takkk? Dalam satu buku sahaja ada 50buah kisah yang lebih menceritakan tentang memotivasikan pembangunan diri, kekeluargaan, cinta (suke lewteww) , pengalaman hidup dan macam macam lagiii.. Ai rekemen Buku Kapsul Nurani ni untuk dibaca untuk semuaa peringkat umur. dan yang paling penting, tak perlu korang nak beli 50 buah buku untuk membaca 50 cerita! beli sahaja Buku Kapsul Nurani ni,, jimatttttt kens ;)) hehehe




salah satu petikan dalam Buku Kapsul Nurani, 
bertajuk "Itu sahaja!" 

"Terima kasih Anuar... tahniah... satu kerja yang bagus . . " Teringat cerita seorang rakan tentang ketua di tempat kerjanya.  Beria-ia menceritakan apa yang berlaku pagi tadi di pejabat. Dengan wajah ceria dan bangga. Itulah kandungan email ringkas dari ketuanya kepada beliau. Ringkas. Macam tiada apa apa. Macam malas nak menaip pun ada. Pada ketika itu bagi aku perkara itu kecil saja. Alahh.... email macam nak tak nak sahaja. Telahan aku silap rupanya, rakan aku itu sangat-sangat teruja apabila mendapat email tersebut. "Fuhh.. bos aku ucap terima kasih kat aku la... baru lah seronok kerja macam ni....." katanya. Email ringkas. Itu sahaja ! "
 
koranggg , kenalkan, ni adalah salah seorang dari 50 penulis Buku Kapsul Nurani ;))


 Karya Inspirasi 'ITU SAHAJA' adalah dari En Hafis ;))




kalau korang kaki novelis, korang paham tak maksud tersirat dalam petikan di atas? kot kot kalau ada bos bos yang tengah membaca entry ni sekarang, ITU SAHAJA cukup dapat memberikan keseronokan bekerja untuk staff . ringkas kan? tapi maksud mendalam. tu pasal ai terdetikk nak bacaaaaaaaa Buku Kapsul Nurani ni. ada macam macam catatan yang bagus bagus isinyaaa ;)) berminat tak korang? sekali sekala bagi mata baca sikit benda hok baik baik suci mulia macam niii. heeee ~ tak lah korang asyik baca cerita merapu meraban ai dekat belog jee kan.. sekali sekala ai belanja korang cerita NURANI ;p



Detail untuk membeli Buku Kapsul Nurani ni, 
SMS/Wasap En.Hafis 012-5532490 (salah seorang penulis buku ini)  
ataupun boleh email pembelian/sebarang pertanyaan ke putrainternet@yahoo.com
Nak tahu mengenai buku ini dengan lebih lanjut, korang boleh jenguk 

Senaskah hanya RM25.00 tidak termasuk postage ;))
Order sekarang ;))
Selamat BerNurani ;))







Yang dengar dengar cerita akan ada Kapsul Nurani 2? wow!
signature ms eida

8 comments:

  1. Macam best je.. ena ni bukan kaki novelis tapi kalau buku buku macam ni ena suka la baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. same lah akak ena.. bukan kaki novelis tapiiii suka lah baca buku buku giniiiii ;))

      Delete
  2. dapat 50 cara daripada 1buku...memang bagus...

    ReplyDelete
  3. ai ingt yuu yag jual..menarik jgk ni..aii pun dh lame xmembaca..asik baca blog je...(same la)..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha jual buku? kekekkeek tolong jualkan jeww niii....

      Delete
  4. Hebat tajuknya....akak pun kurang membaca sekarang...rajin baca blog je hehhehe insyaAllah nak pikir dulu beli ke idok...kang ada yg jadi masuk arkib nanti hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeeeeee~ pk sebaik mungkin ye kak ju... ;)) akak baca, walid baca, nnti dah besar, qi pulak boleh baca hehehhehe

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page