Tuesday, April 15, 2014

Tempahan Business Card Blogger Paling Cepat dan Murah

 

korang baca tajuk itu, serius ai TAK tipu, tempahan business card paling cepat setakat yang ai pernah jumpa.. ye betul . al kisahnya begini, ai nak tempah business card untuk blog ai ni. kenapa ai nak tempah? sebab masa itu ai nak attend Majlis Sepetang Bersama Blogger. .macam rugi sahaja ai tak ada business card. tak boleh nak tukar tukar link kan dengan blogger lain? mula mula ai dah beri sepenuh kepercayaan design n print business card blog pada seorang ni. (nama dirahsiakan) TAPI nak dijadikkan cerita, dah dekat hari kejadian, dia TAK reply reply wasap ai. ai tanya dah siap ke? berapa kene bayar? dia tak reply. huwaaa sadisnyaaaaaaaaaaa . . kenapakah dia macam ni? sebelum ni berurusan okay je? percayalahhh sampai sekarang dia senyapp seribu bahasa...... nasib baik ai belum buat apa apa bayaran. huh! 


so, ai cari orang lain buatkan untuk ai. design dan printkan. disebabkan nak cepat, ai order 100pcs sahaja dulu. sebab ni budak baru, ai jumpa pun dalam instagram je. ai kurang percaya lah kann.. takut pisang berbuah dua kali... hmmm.. percaya atau tak, lagi empat hari masa tu, ai TAK tahu budak ni boleh buat ke tak. hukhukhuk. . ai cakap dengan dia. "design simple pun tak apa dikk.. janji ada" sampai begitu sekali. padahal ai nak business card yang comel HAHAHA  tapi dah nasib kan.. ai is redhoooooo


TAPI sapa sangka, budak yang dikenali sebagai Asri. baik budaknye. ai rasa ai kakak kot pada dia. ntah la lupe tanya umur. HAHA so ai cakap, ai nak sesimple yang mungkin sebab nak cepat. then dia cakap OK. ai berurusan dengan dia hari Rabu. kad dah siap hari Jumaat. see !! dua hari sahaja. ai COD dekat Ampang . sanggup kaw.. hubby muka ketat jeee . . gasak ah janji esoknya Sabtu ai pergi Event Majlis Sepetang Bersama Blogger (eh tak update lagi ehh??) dengan business card  yeayy !




anyone nak sekeping? amik ah! kuikukuiii

dan percayalah sapa sangka card yang simple macam ni dia boleh siapkan dalam masa dua hari sahaja? ni ke simple yang dia kata? bagi ai, dah cukup perfecTO untuk seorang blogger suam suam kuku macam ai ni haaa. kekekeke. serius kene dengan citarasa ai. pandai ko dik main dengan colour pink. tau tau je akak sukaa ya amat pink itueww. huuuu ~ disebabkan ai suka ya amat dengan business card ni, terus ai edit sikit sikit jadikkan header blog. perasaan tak korang? wiwiwiiwiii.. simple header tapi sampai semua info . nama ada. link ada. nice . TAK serabut. ai suka sangatt !


so, ai sangatt rekomen korang kalau nak buat tempahan business card blogger or business card untuk apa apa aje, pergi lah tempah dengan Asri ni. contact dia.. insyaALLAH dia tahu apa yang kita nak. hasilnya pasti memuaskan hati ;)) lepas ni ai cadang nak buat tempahan business card lagi dengan dia. dengan jenis kad yang lain. memandangkan 100pcs kad blogger ai dah habis.. huuu ~ cumanya nak kekalkan design tu. lawa pulak tengok . muka hok sebelah sebelah jeww nampok kurus  kekekekke..


nak tempah business card paling cepat dan murah : 
call/wasap Asri 017-234 3425  
instagram : bisneskadmurah




p/s : untuk budak yang senyap seribu bahasa tu, mentang mentang akak dah promote ko dlm belog, ko buat gini yekk? aku delete entry tu kang! xpe xpe. nayaaa lah orang dik noonnn ooiii... tak kemana laaaa jawabnyeee hukhukukhuk..







Yang kalau suka, ai review for FREE je, ;))
 signature ms eida

29 comments:

  1. ahhaaa..nak buat jugak la..tetibe aku plak yg gedix..!

    ehhh dan dan aku korek entry tuh..mane??mane??kekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa buatlah kak... kekeke.. haa itu kene carii. xleh dedahkan. tak baik. walaupun orang tu naya kitee huuu ~

      Delete
  2. Cantik yer bisnes kad adik...weeeee nak tempah lah...akak belum pernah ada kad blogger cm ni...leh letak sekali nombor hp bisnes bas persiaran kan..good idea...tq dik nak contact lah adik asri tuh...omey yer kaddddddd iyerrrrr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. umi qiii, ala simple jee. tapi tetap ida sukaaa. aah buatlah kak.. letak no biss sekali. ida tak letak pun no coklat fountain... sbb same jee. kekekekkee

      Delete
  3. alamak!!! ieda kena tipu ke dgn org yg sebelum ni eida review buat kad tu... saboo je lah ai.. camne nak maju busines.. xpe hikmahnya kad ni simple dan cantik.. info yg penting.. sampai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan lah kene tipu kak masya tapi die senyap seribu bahasa ida tak tahu kenapa? hukhukhuk......

      Delete
  4. BC/Header yang simple, shomel, sweet, shantek dan shepink.
    Haha.

    ReplyDelete
  5. memang comeiii..pink lagik tu..kite nk nak wat bisnes card utk blog memang idokk ler..tp kalau ade org nak wat utk bisnes ke bole la recommend..tq ida..mmg cantik..simple je..i loike ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha rekemen la ila budak ni k.. kalau die naya orang jugak, siap! HAHHHAHA

      Delete
  6. Akak pun memg nk tempah kad jugak..thanks ieda share psl nih

    ReplyDelete
  7. tetapppp pinkkkk..meh sini sep skit hahaha...asal letak sebelah je mukanyer da..awok kn comel..letak penuh la hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetap kakk! mane boleh tinggal pinkkk ku ituewwwww hehhehe.. alaa letak penuh nampak gemuk, letak sipi sipi nampak kurus kehkehkehe

      Delete
  8. comel & semestinya pink!!! ;)

    *terus nak cari balik entry ttg org lama yg buat kad eida tu.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy hidup pinkkkk !hehkhekehke.. haa cari zana jgn tak carii kuikuiii

      Delete
  9. simple tapi cantik...

    siapalah yg buat naya tu kan...huhu...sampai hati dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai hati die kak... sib baik budak Asri ni sempat siapkan... kalau tak mau ida tak g event tu sbb xde kad. haha over!

      Delete
  10. Assalamualaikum Eida, hahahhaha sheila tahu siapa orang tu! dulu waktu sheila berurusan dengan dia pun layan cam nak tanak je. memang sakit hati juga masa tu. sabar banyak je sebab duit dah bayar ke dia. Nak tak nak, kena pasrah tgu barang sampai. hmmmm lawa header eida tau. hehehhee~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh sheila pernah tempah kat die? betul ke kite bercakap pasal orang yang sama ni? hehehhehe

      Delete
  11. Eida asri tu budal risda.lain kali .kalau x mo amk jauh2 org le amk kan...so le amk kat serdang je..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh yeke siyes? ok pasniii kita order then pass kat awak jelaaaaaaaaaa HHAHAHA

      Delete
  12. aah die kerja kat Risda.. lahhhh kenal kee??? pasni kalau jadik xyah g jauh jauh la.. serdang sudah ehh ehh kekekkeke

    ReplyDelete
  13. Ida, thanks for sharing. oooo nak tempah gak la.ieda. tlg bgtau bdk ni..nak cepat gak. Hhahaha. dah wassup dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahhahahahahhahahhahahha pergi wasap sendirii okbaiii ;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page