Friday, April 25, 2014

Restoran Kedai Makan Upin Ipin Cawangan Bandar Tun Hussin Onn (BTHO)

 

dulu kan malu gileee nak makan dekat sini... masa mula mula Restoran Kedai Makan Upin Ipin Cawangan Bandar Tun Hussin Onn (BTHO) dibuka, ai dah niat nak pergi sini makan.. TAPI asal lalu je mestii penuh dengan mak ayah bawak anak anak yang pergi makan... ai malu aaaaaaaaaaa... mane ade anak nak bawak makan situ. nak makan berdua dekat Restoran Upin Ipin, alaa macam segan jeeeww hikhikhik . . tapi ada sehari tu, hujan rintik rintik, ai lalu situ tengok kosong. haaaaa inilah masanya ai pergi cuba makan dekat Restoran Kedai Makan Upin Ipin Cawangan Bandar Tun Hussin Onn (BTHO) nii.. yes !

 haiii selamat datanggggg :))



ai TAHU mestii main menu dia ade ayam. kan Upin Ipin suka makan ayam goreng? kehkehkehh. dapat je menu. tersenyum lebaaar kitaorang. memang selak mukasurat ni menu ayam, selak depan ayam selak belakang ayam jugakkkk kikikikikikiiii. . . 

 so ai order nasi ayam BBQ RM9.90

 ni tuk hubby nasik ayam jugak. cuma ayam dia bukan ayam BBQ la... RM8.90



serius ai cakap, walaupun dia hanyalah nasi ayam TAPI ayam dia perghhhh lembut giler okayyy. sedap sangatt ! ai syak dia rebus ayam dulu baru goreng. that y lembut sangattttt ;)) nasi sup semua sedap. bukan macam nasi ayam biasa yang supnya hanyalah air kosong pastu titiskan setitis minyak letak daun sup ! kahkahakhahh no no no.. kene dengan harganya. ;)) selain menu nasi ayam, banyak lagi menu lain. korang boleh selak selak muka surat belakang tu.....
 
 ada western food

 simple snack pun adooooo


macam macam ada rupanya kat Restoran Kedai Makan Upin Ipin Cawangan Bandar Tun Hussin Onn (BTHO) ni. menu untuk orang dewasa ada, menu untuk kanak kanak itu sudah semestinyaa ;)) menyesal ai malu lama lama dulu.. kalau tahu, ai serbu dari awal lagi. hekhekhkehkk..

 masuk je Restoran Kedai Makan Upin Ipin Cawangan Bandar Tun Hussin Onn (BTHO) ni, banyak jugak dinding hiasan bertemakan Upin Ipin. siap ada sourvenir corner Upin Ipin lagii




Sapa sapa nak terjah Restoran Upin Ipin Cawangan Bandar Tun Hussin Onn (BTHO) boleh la ke alamat Lot12G, Block B1, Jalan Suarasa 8/4, Bandar Tun Hussin Onn, 43200 Cheras, Selangor atau call la kalau nk buat Birthday Party ke apa ke kan di talian 019-279 6960 ;))



p/s : korang pernah makan dekat kedai Upin Ipin takkk?






 Yang next time boleh repeat lagi,
  signature ms eida

31 comments:

  1. Assalamualaikum Eida, wahh terliur tengok nasi ayam.. hehee kalau style sheila, memang ayam tu direbus dulu dalam sup. pastu perap sekejap sebelum goreng. tu petua nak ayam rasa lembut dan sedap ditelan. ahhahahaa kalau goreng terus rasa garing je lebih. kihkihhhh Eida belanja la mak buyong makan sini ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam... ida dah lame tak buat nasi ayam kekekekekke.... mai laa datang umahh mai maiiii

      Delete
  2. Ly tak pernah makan situ. Sedap ek. Mesti cuba nih. Ly dok dekat situ2 je. Ly dok kat suasana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lah yekeeeee.. dekat jee kitee hehehe.. aah sedap jugak nasi ayam die. menu lain tak tahu laaa ;))

      Delete
  3. tak pernah makan la eida..ni kalo anak zee tengok meroyan gamaknya..
    ada yang review sedap..ada yang kata tak sedap tu yang malas nak try..
    tapi nengok eida order tuh cam sedap la pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ida pun baca ada review tak sedap. tpi ape yg ida order ni sedap hehehhehe

      Delete
  4. Kat mydin s2 de restiran upin ipin tp xgi lg pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dah g kan? ida baru baca entry akak ! hehehhehe

      Delete
  5. Kat mydin s2 de restiran upin ipin tp xgi lg pun...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. tau xpeeeeeeeeeeeeee.. portion ayam die besar!

      Delete
  7. aritu dh gi dh...zura rs cm tk berbaloi ngn setiap sen yg dikeluarkan.... smp skrg still tk puas ati.. hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHA yeke? order menu ape? tapi mmg nasi ayam die hege lebih mahal dari luar. tapi portion besar sokay lah bgi ida.. hehehhehe

      Delete
  8. kalo bawak princess ni matiklahhh.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah siap sedia poket rabakk rara hihiihihi

      Delete
  9. pernahh...dkt sek7 shah alam..masa tu xbyk lg kedai upin ipin ni.menu pn xmeriah mcm skrg.skrg tgk dh makin byk branch die..tp mmg betul la knk2 yg meriah dtg..

    sedap pulak tgk menu2 tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanak2 dtg mmg meriahhh... ida g sunyi sepiii segan xde anak tapi makan kedai upin ipin HAHHAHHAHA

      Delete
  10. tak pernah.....tak tau kenapa tak pernah rase nak coba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii ko kakk.. hahahhahahhahaha.. akak kalau g habis laa askar ramaii kekekkee

      Delete
  11. Replies
    1. heheh nnti try ehh ;p eh sesuka je aku suh orang teraii HHAHHA

      Delete
  12. xpenahhh..nasib danish xreti nak mintak lagi..tggu die besar sket br bawak mkn sana.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa dah besar sikit baru bestt bawakkk hehehhee

      Delete
  13. kalau gi cni bawak anak sedara pun blh kopak jgak..sbb byk buku2 n merchandise upin ipin kan.. karang kena pau..ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeeeeeeeeeeeeeee.. sememangnye kopak kalau datang sini bawak budak2 kekkekekee

      Delete
  14. biasa makan mee or kuetiow goreng je kat sini.... belum penah makan western diorang.... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida pon tak pernah.. nnti kite testtt sinii k. hehehehhe

      Delete
  15. Aku ingat kedai makan ni, ada jual ayam je, untuk budak-budak, rupanya rupanya ada menu lain jugak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dulu pun aku pok cenggituuuu.. ko kene pergii nii banyak giler menuu tuk dewasaaaa ;)) hehehee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page