Monday, April 28, 2014

Kedai Makan Murni Cawangan Bandar Sri Permaisuri

 


Kedai Makan Murni ni dah lama wujud kan? baru baru ni Kedai Makan Murni ni baru buka cawangan baru di Cawangan Bandar Sri Permaisuri. yang mana dekat jugak lah dengan rumah ai . wiiwiiiiwiiii.. ai meroyan tengok JJCM dari Karlida, dari Rita. amboii korang. murni saje yekk. aiols pun nak pergi jugakkkkk.. so semalam ai ajak hubby pergi. hubby redha jela. . kehkehkeh


sampai sampai je FULL HOUSE babe. dalam hati ai cakap, memang sedap ni sampaikan petang petang hujan rintik rintik ni pun ramai orang? tapi nasib kitaorang baik, dapat seat tepi kedai. tapi itu lah, kalau kedai makan yang ramai orang ni, nak panggil waiters sikit punya susah lahaiiii . . berkali kali ai panggil, baru sampai buku menu. itu belum lagi makanan yang diorder. sabar je LOL. . nak makan sedap punya pasal kene lah bersabar ye dak?  apa yang ai order ? 

 ni untuk hubby 
Nasi Goreng Ayam Pandan RM9
Ribena Special Small RM4


ini tuk ai
Nasi Goreng Special ChickenChop RM18
Air Kiss Me Baby Medium RM6


serius ai cakap, ni kedai paling sedap ai makan. HAHA serius portion dah la gabak gabak besar semuanya. sedap pulak tu. kitaorang semalam kenyang tahap gaban okayyyy ! korang tengok la portion ai tu? mane ai tahu SPECIAL dia banyak macam tu? kalau tahu ai order yang biasa punya je. nasi goreng dia walau nampak biasa dalam gambar, percayalahhh koranggggggggg, sedap weiiiiii........... tolong lah percayayyayayyayayaaaa hikhik  (chicken chop tu TAk habis, ai tapau bagi kucing kembar makan. kehkehkhe. ai makan ingat kucing dirumah tauuuu puii)


itu belum minuman yang ai order. Kiss Me Baby kemainnnnn ! HAHAHA tolong korang, kalau datang makan dekat Kedai Makan Murni, sila lah order air cenggini, dia ade macam macam jenis air. Kiss Me Baby, I love U , I Miss U, heyy semuaaa sedap tahuukkk... haa jangan TAK tahu, dikalangan kawan kawan ai semuanya KAKI MURNI kehkehkehkeh (agaknya tak lama lagi ai pun jadik kaki murni~ heeee)

kiss me baby? yay or nay? heee~
ai tahu air ni sedap, sebab ai baca blog orang review sebelum ai sampai sinii.
haa tengokk nak order pun tengok blog orang tau? ai suh hubby order air ni sebab ai nak order yang air i love u tuuuu TAPI dia takmo. nak jugak si Ribena Special, pastu menyesal air ai sedap sangatt... sibuk  je minum air orang !kahkahakahkhahh
tu laa hubby TAKNAK dengar power of blog! kekekekeke
(blog review takkan tipu macam ai tengah buat sekarang ni,
 ai takkan tipu, yang kedai Murni ni memang BEST sangat !!!)



macam macam menu ade kat Kedai Makan Murni Cawangan Bandar Sri Permaisuri ni, korang gerenti pening fikir nak makan yang mane. western ade. nasi nasi ade. mee ade. sizling ade. yang penting semuanya sedap. yang penting portion gabak gabak, sila sediakan perut yang besar dan kosong jugak untuk datang makan kat sini tauuuuu ;))


Lokasi Kedai Makan Murni Cawangan Bandar Sri Permaisuri ni terletak di area Bank Islam Bandar Sri Permaisuri. Corner Lot. betul betul sebelum tracfic light. Ataupun type je alamat dia kat waze , senang! hikhikhik Alamat : A2, Block A, Jalan Danau Lumayan 1, Pusat Perniagaan Danau Lumayan, Pusat Tasik Permaisuri, 56000 Cheras KL. Waktu dibuka : 11am-2am . . Close Monday. haa jangan korang pergi hari ni pulak yekk... tutup tauuu ! Kedai Makan Murni ni dah banyak cawangan. Ada di SS2 PJ, Aman Suria PJ, USJ Subang, Kepong, Bukit Jalil...


Anything nak tahu pasal cawangan yang lain, korang boleh klik je kat 

***Untuk Ramadhan 2014,
Korang boleh call untuk reservation ,Call 018-386 3385... Kedai Murni Sri Permaisuri (Cheras) ni beroperasi waktu bulan Ramadhan dari pukul 4pm - 6am***  -info tambahan since ramai yang serach kedai makan murni untuk pergi berbuka yeeee.. ;)) Selamat Berpuasa







Yang lepas ni nak repeat lagiii , wehuuuuuuuuu
 signature ms eida

56 comments:

  1. Dekat ngan umah nie...pas pantang 60 hari leh la cuba i love you tu...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa silaaaaaaa.. sedap ouh ouhh !!

      Delete
  2. Aaauummmm suka tempat makan kat sini. Dulu ena asasi IIUM kat PJ, memang selalu terjah Murni SS2

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ena selalu pergi la ehh. akak pestime! hahahahhahaa

      Delete
  3. ko dah kenapa dik??

    haritu ko buat entry kira kalori sambil nangis nangis akak ko baca..pastu entry makan plak...dah ni menjejeh jejeh air liur dah tentu la nak kene cari???huwaaaaa..................

    nak kene cari la nieee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHHAHHHAHAHA sekali sekala kene ade #cheatday kakkk oii hikhikhik

      Delete
  4. terbaek.....aku hari tu pun makan situ,balik dah senak perut penuh sgt...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha makan dua orang pun senak perut? kekekke.. portion besar sangat kannnnn

      Delete
  5. Kedai Makan Murni akak pernah mkn tp di SS2 PJ...mmg byk cawangan dia kan dik...di Kepong pun ada dik Eida...sonok mkn di sana sbb portion meals dia besar...pastu murah plak tu...yg buat kelainan kedai ni...order lah apa pun....semua hado hehhehe...suka mkn nasi lemak ayam pandan sedapppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... ida pestime pergiii sbb yg jauh2 seme malas pergi.. sekali ade dekat ngan umah harus terjah selaluuuuuuuuuu

      Delete
  6. murni discovery ni mmg dah lama wujud, Dulu selalu makan kat area kelana jaya. Portion dia mmg besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sedap angat!

      Delete
  7. eyza ngan membe2 baru cadang nak pg minggu ni.. sebab kedai cawangan permaisuri ni pun baru bukak....membe eyza pun kata sedap makanan kat situ..umah eyza dekat jer ngan kedai ni... dah ieda kata sedap. mesti kena try jugak ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa nampak nampak eyza g. makan chicken chop kan! hehehhehehehhehe

      Delete
  8. Eida ayu yg dok dkat ni xsmpai2 ag..member dok pum pang pum pang sal mknn dia best,okehh bcoz the power of blog nk cuba try test air kiss me baby oohh curlasss nm

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! sila la percaya the power of beloggggg kekekke lagi lagi belog ida.. eh? lalalalalaa

      Delete
  9. woooo 1st time makan yg kt ss2... tu pon thn 2009... pastu sampai la x pernah dh jejak kaki kt murni... murni mostly full kan...
    kiss me babeh... wow... hahah

    ReplyDelete
  10. eh, ada pulak nama air kiss me baby ye? dh agk memang sedap sebab tengok pun macam sedap ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeeee.. sedap ade nata decoco dalam die. rasa die .. ade kombinasi dua air. tapi tak tahu apee HHAHHA

      Delete
  11. Assalamualaikum eida, lama gila tak lepak murni/william. adoii kecur air liur tengok portion dia. Dulu sheila test nasi goreng cili padi. bapak pedas tahap nak banjir air mata meleleh keluar. hahaaaa dah buka cawangan baru ekkk. sheila biasa makan kat SS2... bestnya, pasni Eida cheat diet la ni. hahahaha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah laaaaa sheilaaa ida terpaksa cheat diet! HHAHHAHAHAAH

      Delete
  12. 'curlass' nama air dia... hehehehe :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnn .. buat org terujaaa nak try! hehehhee bijak2

      Delete
  13. Macam best jer.. Air pun nampak sedap.. Nanti balik nak ajak lan makan situ la.. Hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa sedap za... ajak ehhh die pergi sanee.. dekat jee punn ;))

      Delete
  14. ni sama mcm kat ttdi tu ke eida?

    ReplyDelete
  15. hoi sedapnyeeeeee! dah pindah ni jauh la pulok nak ke BTHO..rindu BTHO..huhu

    ReplyDelete
  16. wahhhh..kiss me baby? hebakkk..hahaha
    ok..dekat je ngan umah mak..nnt nk try..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. umah mak kat maneee.. boleh la terjahhh nantii ;))

      Delete
  17. waaa..lapar dh tgk.. harga tak mahal mana ye..
    kiss me baby tu very tempting :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde mahal mane.... kenyang sampai malam! berbaloiii kehkehkehkehkeh

      Delete
  18. eh seyes ke eida! bestnya,so x yah g jejauh dh.xyah ke PJ nun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah meh sinii rara..... meh mehhhhh

      Delete
  19. kat murni nih nama makanan die pelik2 sikit..segan pulak nak order..haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL segan dah kenapaaa? lagi pelik lagi teruja nak order kekekekeke

      Delete
  20. lama dah nak terjah dr ms kt USJ lagi smp dh byk cwngn skrg tapi tak pergi jugak..

    setiap kali tgk org review, stp kali tu telan liur byk kali..

    one day kene kasi perut kosong btl lps tu pergi terjah dkt sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikk kene pergiiii terjah niiii.. dah banyak cawangan means sedappppp.. heeee~

      Delete
  21. ieda sajeeerrrr je kannn up psl makanan nk bg akak terliur la tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa memang sajewww jewwww... akak mehh dtg KL mehhh hehehe

      Delete
  22. dekat dah dgn rumah..haruslah kita terjahh nnt....hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy! terjah jgn tak terjahhh !! huuu~

      Delete
  23. Murni nie masih belum kesempatan nak pergi....biasa layan kat Williams Corner je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa silaaa pergiii.. sedap bak hang! kkikikikiki

      Delete
  24. WOAH ni la kot agaknya restoran yang fuh.my ckp ritukan huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekoooottttt .. bile masa pulak si syahir tu ckp ngan ida HHAHHAHA

      Delete
  25. wah... air kiss me baby tu mmg nampak menyegarkan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiss kiss bebehhhh HAHHAH siap gelek2 bontot laaaagiiiiii

      Delete
  26. semalam p test air yg sama mcm Ida...gigih bukak blog ida kat hp mase nk order tuh...hahaha sbb sebelum nih kalau p main order je air... arituh penah try i love u jgk... sedappp !! nugrul pun sejak kenal gan bakal suami...mmg asyik lepak murni je... sllu pegi area SS ngan Bukit jalil.. mmg kenyangggg tahappp pecah pewut la... better share sepatutnya...tp jenis semua nak makan...hadap laaa sampai licin...ihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihii sedapnyeee rindu pulak nak bermurni lagii.. tapi hari ni tutup laa pulak huhuhuhu

      Delete
  27. murni ni..ok la. not bad. yg x ok..kebersihan. geliiiii tgk lantai, dapur n toilet

    ReplyDelete
    Replies
    1. murni mana? sri permaisuri ke? ari tu pergi ok ok je kebersihan die. xkotor sgt sampai tahap mengelikan....

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page