Tuesday, April 8, 2014

Jalan Jalan Bukit Malawati, Kuala Selangor

 


korang pernah sampai sini takk? nampak macam simple tempat dia. tapi boleh enjoy jugak. terhibur jugak. kadang kadang tak perlu pergi jauh jauh nak release tension. nak happy happy enjoy enjoy ni. . cari tempat dekat dekat pergi dengan orang yang tersayang, settle masalah kaw. mihmihmih

 
famous meriam sejarah ni. kalau sape sape pergi Bukit Malawati, kalau tak snap shoot kat sini TAK sah kan? ai pun nak jugak laaa. heeeeeeeeee ~


ada dua tiga kali jugak la ai datang area sini sebab ade job coklat fountain TAPI tak pernah singgah menghabiskan masa di sini. apa aktiviti bila dah sampai Bukit Malawati ni? okay korang boleh naik trem untuk ke atas bukit dan di atas sane ade....... LOTONG.... apa itu LOTONG ?? dia serupa monyet tapi bukan monyet.. die manja macam kucing weiii...... tak garang macam beruk. rambut dia spike kemain. heeee ~ orang yang paling suka pergi tempat tempat macam ni walaupun pada mulanya agak susah nak ajak dia adalah hubby. wakkakakakkakkaa dia sukaaaaaaa sangatt dengan Lotong ni.. macam nak bawak rumah jee gelagat dia. ai syak hubby kene bukak zoo laaaa kalau dah semua binatang dia sayang.. kekekkekekkeke
ni la dia, Lotong. jangan risau dia tak garang. cuma nya jadik agresif bila nampak korang pegang makanan. tak boleh dengar bunyi plastik, kompem dia kejar kaw sampai dapat! pfftttt bebetul laaaa, ai terkena masa awal awal sampai, ai pegang plastik karipap, memang niat nak bagi si Lotong ni pun tapi dia punya kejar ai sebab ai pegang plastik TAPI lambat bagi je.. terus ai campak plastik tu kat dia! HAHAHA aku takutt weiiiiiii...  tapi lepas tu? dah boleh main usap usap siap selfie bersama! kekekekee

 kahkahkahkahhh TAK boleh blah aaaa gambar ni! rasa nak frame ! choiiii 


" kau mampu duduk macam ni?? " 
kata si Lotong kepada pengunjung Bukit Malawati 
kehkehkehkeh



selain boleh bermanja dengan Lotong atas Bukit Malawati ni, korang boleh selami sejarah Bukit Malawati ni. tapi ai bukan minat sejarah pun HAHA so ai blur pasal sejarah Bukit Malawati ni. korang google je lah eh eh . . .  ai pergi sini dengan kembar seperti biasa. cumanya Mila je yang xde . . . macam mane nak pergi ke Bukit Malawati ni ? korang hala ke Kuala Selangor, dari KL boleh ikut Highway LATAR exit Kuala Selangor.  Nak ke Highway LATAR tu ikut Highway PLUS ke Utara k .

oh lupa nak bagitahu, bile eh ai pergi sini? jap nak recall. rasanya somewhere at March kot? HAHA tengok nory, masa ni belum bersalin lagi.. sekarang dah bersalin daaa.. huuuuu ~berjanggut nak update yekkkk 



nak masuk ke Bukit Malawati ni kene ada bayaran. bayaran tiket Bukit Malawati RM5 untuk dewasa, RM3 untuk kanak kanak. nak naik atas Bukit Malawati kene naik trem tau .. bestt giler weii.. angin kuat ! bergoyang goyang HAHA . .  perjalanan naik trem tu adalah dalam 10minit jew.. alaaa tak puas. hekhek.. sampai atas ramai jugak orang, dan yang paling penting, banyakkk gilerrr koott si Lotong tuuuuuuuuu.. kalau nak bagi si Lotong ni makan, korang kene la beli makanan dia. ada jual kat situ jugak. ai TAK tahu berapa hubby habis beli makanan untuk si Lotong ni. kemain sukaaa dia bagi makan. HAHA
 
 masuk bayar. tapi kalau ai rasa FREE pun okay jugak. 
macam tak berbaloi je nak bayar ? hukhukhuk




lepas main dengan Lotong tu, kitaorang terus jalan turun. turun pun dengan trem, korang jangan risau k. turun je kitaorang dibawak ke Taman Kolam Ikan Air Tawar. xpe lah korang, sini kalau tak pergi pun xpe. xde apa yang best pun . . kuikuikuii... lepas melepak sini kitaorang terus balik. just simple vacay untuk menghabiskan masa bersama sama ;))

riang ria bersama Lotong. kemain HAHA







Yang kelakar pulak rasa kejadian karipap tu! kekeke
 signature ms eida

51 comments:

  1. Last gie 10thn lps time umur 10thn..ehhhh, ahahahha..beraninye korang ngan lotong tuh..aiii is very the penakut..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya... 10tahun? dah boleh repeat balikk tuu. kehkehkeh. eh eh lotong tu jinak dont worry ;)

      Delete
  2. baru jer pegi ahad lepas eida..
    tapi bayar RM3 jer dewasa..yang kanak2 RM2..
    best la bebudak tengok beruk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha ida tgok blog akak. kalau tak mestii jumpe kite kan. hehhehehe~ ida rm5 sbb pergi kolam air tawar tu sekalii. padahal xde menda punnnnn ;p

      Delete
  3. blk kmpung mmg lalu tp blum singgah pun...pernah dl ms lawatan sekolah giler lama tp xde tram kot masa tu dan rasanye mcm free je lagi time tu..

    jinak eh lotong tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikk lama sangattt dah tu.. hukhuk..... aah jinat sangatt! manja macam kucingg ;))

      Delete
  4. Oh...ida dah sampai ke tanah kelahiran i :-) I pon lama dah tak naik bukit tu... puas dah naik masa kecik2 dulu... heheheh :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeee~ ida orang luar jadik jakun sekejap. hihkhik

      Delete
  5. tak hagak hagak ko berselfie dgn lotong..pffftt....itu baru rare!
    hahahaa...hahahaa....

    ReplyDelete
  6. Bab selfie paling tak bleh blah... kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkahhh.. salu orang selfie dtg anak2 la bf la ape la. ai dgn lotong, kau hado? HAHHAHA

      Delete
  7. jinak. tapi rupa dia menakutkan. mcm garang huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeeee.. pandangan die garang tapi dalam hati ade taman lotong ni huhuhhuhu

      Delete
  8. larat lagi si mak buyung a.k.a nory tu berjalan jauh lagi ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa nory memang! kaki jalan diee masa preggy niii ;))

      Delete
  9. dkt dgn umah mil tp xpenah jejak lg..

    ReplyDelete
  10. bhahahahha selfie bersama lotong... kau mampu....

    ReplyDelete
  11. idaaaaa, kejadian karapip pon bolehhhhhhh daaaa hahaahahha ;p ok finee sentap xde gambar yayaaaaaa byeeeeee :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai yaya manis.. manis lah sangat kaw ni! HHAHHAHHA nampok sajee typo ida kan!! ;p

      Delete
  12. hehehe...aterrr...bergambo ngan lotong...tanjat akak tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha lotong pun nak selfie kak.. kite bg die peluang kehkehkehe

      Delete
  13. Last vacation sblum beranak ni...skrg nory dh kurus...eh?? Motiff??? Hahaha

    ReplyDelete
  14. aku penah smpai sni tp xmasuk pun...sbb takut lotong tu...hehe..berani korang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik ko takut? xde benda la naa.... jinak mcm kucing jee niii hihihihi

      Delete
  15. eh eh...frenly nya lotong?? dia x gigit org eh??? ngeee~ O_o

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pun. baik jee.. sila lah pergi tuk mengesahkannye. HEHE

      Delete
  16. hi. salam singgah dr blog sheila..

    kita dh lama stay sini. tp xpenah smpai lg bukit malawati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam.... pergi la wak. petang2. lepak2 hehhehee

      Delete
  17. dorang memang frenly gitu ek..??

    risau lak nengoknya..

    ReplyDelete
  18. bestnye anga...... menarik tempat dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah boleh laaa. kalau ainul pergi mesti die suka kak lin hehehhee

      Delete
  19. comelnya..bestnya peluk lotong tu..:D nak pegi la nanti

    ReplyDelete
  20. hee..sue dh pnah gi situ.. baru ku tahu nama menatang tu Lotong.. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa aah ida pergi sane baru tahu name die. kalau tak ida panggil beruk beruk jeee wakkakkakaa

      Delete
  21. Assalamualaikum eida, sheila pergi haritu tak sempat naik. hehe tunggu nak repeat lagi. hehehe singgah menabung colgate sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida, due date sheila bulan depan.. hujung bulan in shaa Allah. dah siap packing semua barang, tunggu masa je Eida... nervous ~~~

      Delete
    2. wasalam sheila... tenkiu menabung dekat sini. hehehhe. . xpe nanti ajak hadi pergi bawak baby sekali k.... ooo dah nak dekat dah due date sheila niii.... semoga dipermudahkan yeee sheilaaa ;))

      Delete
  22. Wah,...bestnyer...hari nk wat pre wedding kat situ xkesampaian..hehe...salam perkenalan..jemput join GA cik mah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat pre wedding? best jugak hehehhhehhee...

      Delete
  23. wahhh..ida siap selfie ngan lotong lagikkk..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehekehhh xde kerja betul ila. huuu ~

      Delete
  24. Selfie ngan lotong tu yang x tahan tu... hehe
    k nrl pun x pernah sampai sini lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikuiii.......... pelik tapi benorrr keadaan ini ;))

      Delete
  25. lotong kat sana sgt la peramah...besar2 plk tuh...risau je kitorang takut kena najis lotong2 yg jatuh dr atas pokok

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page