Tuesday, April 1, 2014

Hadiah Bornday ! hai new toyyy ;)

 

masih dalam mood happy bornday ! yeayy ! entry ini berkisar mengenai present ke-28. hikhik. . actually ai plan, haaaa jangan macam macam, ai punya besday ai sendirikk yang plan, kau mampu ? HAHA dah xde sapa nak plan kan untuk ai? ai plan aa sendirik sendirik kekeke. not a big deal pun. cuma sentap sedikit je dengan pihak berkenaan. HAHA ok abaikan  ;p

28 tahun sudahhhhh  ;p


ai plan nak pergi bercuti dekat dekat je. plus hubby pun nak dekat dekat je. yang santai santai je katanya. okay, ai cari hotel. 1st choice ai Grand Lexis. gile teringin hotel ni. boleh berbikini dalam bilik kekeke. tapi time besday ai tu kan weekend + school holiday pulak, harga hotel melambung tinggi weiiiiii.. begitu juga dengan Gold Cost Sepang. heyy sabo je laaaaaaaaaaa.. sudahnya TAK jadiklah short besday vacay ai. sobs sobs

so hubby bagi ai choice. nak hadiah lain? pilih salah satu. Laptop or goPro ? aduyaiiiii . . aduyaii dua dua idaman hatii. Laptop tu sebabnya komputer di rumah dah rosak. macam mane nak update belog kan? update belog di office? dah jarang daaaaaa... sebabnya kerja dah makin bertambah sejak naik pangkat ni kan.. hukhukhuk.. so tak dan aaa nak berupdate bagaii. berBW sempat laaa , itu pun curi curi masa lunch hour or masa terluang sikit sikit tu.. sobss sobsss  . . tapi goPro? heyy sukanyaaaaa! sejak Mr.Tough ai tu dah buat hal, ai xde pun camera lasak lasak masuk air ni.. tapi bebila ai fikir balik, goPro ni lain kali boleh beli since bukan penting sangat buat masa sekarang nii, so ai choose Laptop. kekekkekeke. nampak kan, ai pentingkan berblogging dari berselfie HAHA

besday gurl try to selfie tapi blur pulak.. kahkahkahkahh


so pergi la kitaorang men-survey laptop. . kat The Mines. survey punya survey, ai tertarik dengan Laptop Asus.. X-Series. ada warna marron yaw.. spec dia boleh tahan. . fikir dua tiga jam terus ai decide yang itu la... hubby turutkan ajeeee heee ~ now, yeayyy ! ai ade lappy daaaaa.. kesian, umur 28tahun baru ade lappy sendirikk. kuikuikuii..... lepas ni malam malam lepas cocok marsmallow boleh laaa update belog.............. yeay !! tenkiuuuuu hubby.... lebiuuu soo muchhhhhhooooo ;p

 welcome my new toy.. behave ya!

ada mata mata yang memandang.. jeles ehh mushang kekkekeke








 Yang suka gile ade lappy sendiri, next entry celebrate pulak eh? eh?
  signature ms eida

42 comments:

  1. Huh... ade lappy niat nak tido lmbat plak... kang majuk budak mat tu... hahaha... kaya siot budak mat ni... hadiah kemain... ribu riban ko... hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. setahun kumpul duit nak belanja binik kahkahkahkahh... xde laa kalau mat panggil ai tutup aa lappy tu kekekke. istewii solehahhhhhh sangatttt kenn ;p

      Delete
  2. bijak².. memang pilihan hadiah yg bijak kikikikiki ... warna meroon mmg uniklah x pernah nampak.. ke mata nig x perasan hihihihi .. tahniah eida.. dpt hadiah gojes.. berbaloi².. lps ni jgn cipta alasan xde entry lg kikikiki ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida perasan mmg xde lappy marron.. ASUS ni boleh ade pulak .. kekkeke.. lepas ni lappy ade, harap2 masa pun ade.. huu~

      Delete
  3. mushang pun jatuh cinta tau dgn lappy tuh..hehehe...comel la mushang..meh nak chiumm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mushang mmg suke mnyebokkk HAHA tapi kali ni ida yg paksa die duduk sebelah lappy tu kak. hehhehehhehe

      Delete
  4. wahhhh bestnye dpt laptop bru...so jeles

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuuuuuuu~ umur 28 baru ade lappy sendiri kak.. sedih! HAHA

      Delete
  5. grand lexis ade promo haritu dkt groupon or mydeal xslp..520 xslp..

    happy bornday ieda!!smg dimurahkan rezeki, bahagia ever n ever..

    sama la kita pkai asus cuma bkn Xseries la..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha ade ida nampak tapi tu la tarikh ida nak pergitu keen public holiday + weekend. ade surcharge.. jadik mahal.. hukhuk.. so kansel! sedihhhhhhhhhhhhhhhhh

      Delete
  6. HOMAI KAKKKKKKKKKK...BESTNYA DAPAT LAPTOP,BTW,SELAMAT HARI BESARDAY KAKAK ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gile......................... tenkiuu onie... ;))

      Delete
  7. Ok fine lappy iolls bateri dah kongggg so kena charge time nak guna..huhu mmg kena plan beli sndri la nampak gaya lappy tuh xde sape nak bagi sobsob..happy belated besday sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke.... sabo sabooo..... xpe slow slow kumpul duit yeeee ;)

      Delete
  8. hepi belated besday ieda..muda lagi rupanya..ingatkan kita sebaya..hahahaha..
    nak jugak ni perasan muda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuuu.. hekhekhek.. xsebaya ehh? zee umur berapa ?

      Delete
  9. Lepas meletop la dia update blog sebab dah ada laptop baru Asus X-Series lak tu hahahaa..
    Sambil makan marshmallow kata nyer hahahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhahahhaha dedikk jee perlii gitu.. cis. ;p

      Delete
  10. wahhh..bestnye birthday dpt hadiah lappy..
    anyway, hepi belated besday ida, moga diberi kesihatan yg baik, dipjgkan usia, diperuaskan rezeki dan berbahagia selalu disamping yg tersayg..yeahh..umur kite sama la..tp ai muda sket..bln 9..yuhhhuuu.. -__-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuu dalila.. eh eh kite sebaye yee? sep sep sikitt,,,

      Delete
  11. ehh sama plak dgn laptop my asben..kaler pun sama..hakhak mines mmg murahhh klu nk beli gajet... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah? hukhukhuk.. mahal je.. tapi orang byr ade ade hal. HAHA waaaa same sep sep Ujang.. kekekke

      Delete
  12. Assalamualaikum Eida. yeayyy. bestnya dapat laptop baru! hehehee. pasni rajin2 la update blog ye Eida. heheheee... gopro next time Eida boleh grab kannn. hihiii... kita lak sedih tak beli lagi laptop baru.. harapkan pc je T_____T"

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila... yeayyy ! besttt sangatt.. aha gopro next time la. heeee ~ xpeee pc pun pc janji BW blog ida k. HAHA

      Delete
  13. wahhh bestnye..aini pun ada gak usha Asus marron ni.. cantik kan....??

    ReplyDelete
  14. yeayyyyyyyy bestnyaaaa ada ladtop baruuuu.
    lepas ni konpemmmm hari2 ida update blogggg wiiii ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy ! yeayyy ! ida update yaya jgn tak baca pulak kekkekeke

      Delete
  15. kerlasss kemain hadiah besday.....i is jelly ok....hikhikhik...
    anyway. happy bornday mama ieda....rizqy nak choclate fountain bolehhh...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama nory jgn lah jelly melly sangatt heeeeeeeeee~.. rizqy cepat besar nnti mama ida banjer cokelat kkk...

      Delete
  16. hehhe..Mushang dh rasmikan dulu ke laptop tu :P

    ReplyDelete
  17. Alolo... si comey meow, opps... mushang yee... nak lappy jgkk!!!
    Hehe... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeeeee~ nak lappy mintak kat hubby kekkekee

      Delete
  18. Wah....nice bday present! I last year dapat lappy sbb lappy lama i kena panah petir. hehehehe :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mintak benda yg kita selalu guna bagus kan. kekekkeke.. kene panah petir?? haaa ni mestii hujan petir tak tutup lappy ehh? hiii ~

      Delete
  19. wah.. hadiah besday.. kalau fifi sebulan senyum meleret.. syoknye.. ieda.. tahniah.. naik pangkat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu fifi.... ida mmg senyumm melerettt berbulan bulan niii kekekke.. naik pangkat? ala bukan naik sangattt hukhukhuk

      Delete
  20. heppy belated besday ieda....
    brape ek harga ieda beli laptop tuh sbb nugrul skrg pun tgh survey2 laptop....skrg nih bukak blog guna laptop opis je lps laptop sendirik kene rompak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuuu........... lappy tu? harga die RM 1900.. huhuhuhu

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page