Friday, April 4, 2014

Celebrate Birthday dengan Berpiknik

 


okay okay ini entry last . jangan muak eh eh. kalau muak sila X kan belog ai yekkk... tiada paksaan. biasalah laaaa besday gurl teruja lebihhhh ;)) disebabkan hanya dapat present SAHAJA no celebrate, ai bosan pulak . . takkan nak duduk rumah je? tengahh ai scroll scroll facebook, ai ternampak abah careno celebrate besday Akiff kat taman. ai pun nak jugak la. simple je kan? TAPI at least celebrate jugak... xde la suram jee besday ai. mihmihmih... so ai decide ke Taman Wetland Putrajaya ;) yeayy!

seperti biasa, besday ai, ai sendirikk yang plan. HAHA ai plan berpiknik di taman sambil makan makan cekelat, sambil sambil shoot. lepak lepak santai santai je la.... ade jugak la ai ajak beberapa kawan, ai bagi hint kat kawan kawan , nan hado yang nak ikut. HAHA but its ok, berdua lebihh baikk ;)) hubby turutkan je walaupun mestii dalam hati dia kata, "dua orang je?" tetiba time ni rasanya, bestnyaaa ada anak................. ;((   sekali ai toleh ke Mushang, ai terfikir, kan best Mushang ni baby.. ai boleh bawak sekali.. kahkahkahakhakhh

nak dijadikkan cerita, adik beradik ai tanya pagi sabtu tu " happy besday anga! celebrate mane? jom keluar!" ai pun bagitahu laaaa "anga plan nak ke taman je. makan makan piknik je. simple"  sekali adik beradik ai kate "JOM!!!! aku beli kek ok? aku bawak ini kau bawak itu.." hati ai yang suram terus eh eh seronoknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !! TAK SANGKA orang yang ai sangka busyy nak luangkan masa dengan ai. kekkeke.. bestnyaaaa.. sukaaa.. FAMILY IS THE BEST !!  ;)) lebiuu lebiuuuuu.....................
 
main menu on the day. my Pratha Chicken. yeayy !





cake by my sister, Lya. sedap angat cake ni..... cekelattttt !


dan of kos, mesti ade. coklat fountain ehhh tak fountain la.. 
coklat buffet jeew.. mihmih




so plan la kitaorang nak ke Taman Wetland petang sabtu tuuu. walaupun hujan lebat pada mulanya, sekali pukul 4.30pm hujan berhenti, yeayyy ! ai eksaited nak celebrate birthday dengan berpiknik, so ai beli macam macam deco. topi. ballon helium. tikar. air, buah buah nak celup cokelat. heyy eksaited gile! yang paling ai tak sangka, ai siap buat Pratha Chicken lagi . . HAHAHA . . sesampai je kat taman, setting semua, besday gurl setting semua, nan hado suprise bagai okay. HAHA am dok gelakkan ai. siuttt jekkk.. abis tu dah tak de sape nk suprise kita? nk buat macam ne kannnnnn

my family beside me. 
Happy 28th years old Eida !

makan dan makan makan dan makan lagiii yeayyy ! HAHA



lepas dah setting bagai, main tiup tiup kek, kecoh aa taman tu. nasib baik Wetland ni kurang orang, so nak HAVOC macam mane pun bolehhhhhh ;p acara makan makan dan makan. lepas makan tangkap gambar. lompat sane sini. selfie sane sini. haaa kemain ai reti pulak bawak monopod kasi selfie.. kahkahkahkah sib baik TAK taksub sangatt ;p

 selfie adik beradik. kami berempat ;)) mak abah xde balik kampung. kalau tak ai angkut sekali berpiknik sekalii heeeeeee~

 lagi selfie. 

kalau selfie sorang sorang orang panggil perasan.
kalau selfie ramai ramai, orang panggil STYLE ! HAHA



dalam maghrib gitu, kitaorang kemas kemas barang terus blah dari taman. hari dah makin gelap. kang tak pasal pasal kene halau pulak. cuaca sangatt bagus. tak hujan tak panas. just nice. thank you ;)) such a simple celebration tapi ketahui laaa wahai adik beradik ku, wahai suamiku, ai sukaaaa plus happy gileeeeeeeeerr dengan simple celebration niii !! thank youuuuuuuuu semua yang ade hari tu sudi celebrate besday ai. hehehe..

ok tamat dah cerita #itsmy28thbirthday heeee ~









Yang berterima kasih pada semua yang wish ye ye! tak sempat nak reply semuaa ;))

 signature ms eida

34 comments:

  1. Happy bday Eida.. seronoknya celebrate bday santai2 macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuuu.......... aha sekali sekali seronok jugak! hehehee

      Delete
  2. best!best!celebrate gini lagi meriah kan..

    ReplyDelete
  3. lapar ok tengok food u ni... heheheh... best celebrate ngan family kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple je ida buat .. hukhuk.. lapa lewtewwww

      Delete
  4. celebrate dengan adik beradik memang best walaupun besday kita, kita keluar duit tapi sampai mati bestnya tu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA dah la keluar duit sendiri. plan sendiri. suprise nan hadoo. kahkahkahkahh tapi best nye tak terkiraaaa ;))

      Delete
  5. sori babe xdpt nk join aritu...ada kt kg...xpe, pasni kite celebrate kali ke 2..:)

    ReplyDelete
  6. Klu nory dh hbs pntg boleh join sekaki...pndai ida plan sndiri...I loikee helium balon tuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida syak ida salah bidang ni.. dari jadik qs baik jadi planner HAHHAHHA

      Delete
  7. celebrate kat taman pun mcm best...lg best bila dapat kumpul adik beradik kan...

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. heeeeeeeeeeee ~ boleh tahan la syok Sal. nnti Sal buat lah gini.. bawak segala macam apam. sedapnyeee ohoiiii

      Delete
  9. sapeeee kawan ida yang ida bagi hint hing tapi xlayan tuuuuuuuuu cuba cakapppppppppp ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHA ade yang terasa takkk.. kekeke.. tapi xpe mungkin busy semuanya. aiols pahamm ;p

      Delete
  10. Hahahahahaha sakan akk.. nak juga sambut birthday macam ni nanti...hehehehehee

    ReplyDelete
  11. wahhh..best jgk ni..mcm nk plan utk besday hubby je tgh bulan ni..tq ida bg idea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kena sangat laaa nii.. sila sila.... best tau! nk lepak lelama pun xde hal heeeeeeeee~

      Delete
  12. wow... bestkan celebrate kat taman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA ikut akiff laaa.. celebrate kat tamannnn ;p

      Delete
  13. Kerenah anak2 ku bila mak abah xde dirumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekke kalau mak abh ade, anga ajak sekali laaa. plan pun last minit kekkeke

      Delete
  14. Aku dah wish ke belum eh..? Lupa :))

    Happy Birthday ya kamu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke. dah dah ko wish kat IG. heee~ tenkiuu bebehhh ;))

      Delete
  15. De kene bayar ke kalu celeb kt taman ni

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page