Monday, April 21, 2014

Cara Melipat Baju dengan Cepat dan Senang

 

baru baru ni ade ai share video dekat Instagram ai (boleh follow IG eidabaharum) mengenai cara melipat baju dengan cepat dan senang. ai kan cukup MALAS melipat baju. tu ai suka hangerkan je semua baju bajan ai. TAPI lately ni ade sesi mengemas rumah, hubby dah cabut penyidai tu. pastu paksa beli rak baju. bermaksud, semua baju baju lepas ni kene dilipat. huwaaaaaaa malasnyaaaaaaa kuikuikuii.. kaw bagi lah segunung baju untuk dibasuh, untuk dihidai, TAPI jangan bagi ai sebakul baju untuk dilipat. aku malas weiiiiiiii kehkehkehkeh


hubby agaknya TAHU binik dia malas tahap jebon pasal melipat lipat baju ni, dia pun search or terjumpa or ape ape , ai sendiri pun TAK pasti, yang ai tahu hubby dok godek godek hp ai then die tunjuk video ni. . pastu semangat hubby nak TEST. ai pun okay test la. . sekalii hubby lipat baju ikut video tu eh eh jadik laaaaaa.. lipat lagi sekali sayang? (sambil amik sehelai baju lagi)  hubby pun lipat baju dengan cepat dan senangnyaaaa. ohoiii. ini sudah bagus ! hubby sukaaaaa.. ai? giler ai TAK suka. rasa nak gelek gelek bontot jee hubby suka teknik melipat baju dengan cepat dan mudah giler ni... ai rakam then ai upload dalam IG. ramai pulak tanya macam manee macam mane... okay dalam video korang xberapa paham kan? sebab laju sangat kan? dah kata memang cepat melipat baju dengan teknik ni. dan semalam, ai paksa hubby buat tutorial untuk dimasukkan kedalam blog ai... kehkehkehkeh


Tutorial Melipat baju dengan cepat dan senang by hubby ;)

bentangkan baju korang macam tu. 

nampak jari/tangan hubby di mana? di titik A & B .. sila ikut ehhhh....

 okay ni perhatikan bebetul. tangan hubby yang kat titik A tadi, telah pergi ke titik C. Tangan di titik B same je. okay? pastu pusingkan baju itu..


 pusingkan begini. ni pandanngan belakang baju selepas dipusingkan

 ni pandangan depan baju.

 letak begini

lipat dan pusingkan baju jadik macam ni. siap !



korang paham takkk? kehkehkeh. ai pun susah nak terangkan dalam gambar. berusaha gigih tau ai capture setiap movement hubby.. tapi kalau korang tak paham jugak, boleh la tengok video yang ai dah upload ni.. ohh yaaa. ajar hubby hubby korang lipat baju guna teknik ni tau senang kerja bukannya kita yang belajar ! HAHAHAHA  baii ;))



Selamat Mencuba korang !








Yang senang kerja ai lepas ni hehehe,
 signature ms eida

41 comments:

  1. teap jugak takmo belajar..kakaka..kiter bagi je dia belajar n lipattt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun kak.. akak takyah belajar.. biar hubby yg belajar. kekekee

      Delete
  2. hohoho/.. kite pon baru tengok youtube ni hari sabtu lepas.. mula2 memang belit2..

    nasib la pergi keje manjang baju kurung.. senang tinggal hanger.. baju tshirt sikit jek.. xla menggunung baju..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuh dulu ida pun hangerkan je semua baju bajan tapii dah xde space daa.. kene lipat jugakk sobssss

      Delete
  3. akak pernah praktikkan memg senang giler

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tgok hubby buat mmg senang ya amat!! kejap je dah siap semua bajuuu dieeeeee tabikkkk !!

      Delete
  4. hihihi..terbaekkk la ida..tq3..ai pun paling MALAS lipat kain..dh ade teknik yg cepat n mudah ni senang la keje ai..kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. teknik ni tuk hubby ida je.. baju ida takde makne ida lipat cmnii... die banyak la tshirt kite mane ade sgtt kann ehehehhe

      Delete
  5. Fuh sama plak hobi ngan Umi QI pemalas nak lipat baju hihihi...bagus plak tgk hubby eida buat tutorial lipat baju ek...cm nak cuba jek lipat baju Qi dulu cenggini jadi x heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju qi? kompem kejapp je settleee umi qi buat giniiii hehehhehe

      Delete
  6. Assalamualaikum eida, wallah bagusnya. Andi bagi tutorial. hehehe singgah menabung nissan ~~~

    ReplyDelete
  7. Huiyooo, macam buat magic pun ada Eida tengok cara lipat baju husband you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. magic kemain weiii HAHA ce try.. kirenye ain pun boleh buat magic nii hehhehehe

      Delete
  8. Opsss mcm habit ayu lah plak..takyah lipat nati kedut byk,so ayu pon sidai guna hanger kihkih pdhal pemalas huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHA same laaaaaaaaa.. tp non hado dah space.. kene lipat jugakk hukhuk

      Delete
  9. Dah buat tak jadi. Nape erk :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah teknik tu.. cuba lagi sekaliii ;)) perhatikan tuto tu bebetul tau tau

      Delete
  10. ingatkan awin je yg malas nak lipat baju, rupanya kita seangkatan...hehehhe...memang bercinta klu nak melipat baju, stok seminggu pulak tu, berbakul-bakul...ada x mesin utk lipat baju, mcm nak beli je ;) heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh kalau ade mesinn lipat bajuu ida sanggup je belii HAHHAHHA

      Delete
    2. kisahnya di sini...

      http://sepisorangperindu.blogspot.com/2013/09/al-fatihah-adam-bin-jumadin.html

      Delete
  11. kehkehkeh... dah lama tau psal teknik lipatan ni... tp tak jugak praktikkan... ekeke...

    ReplyDelete
  12. i pon malas lipat, seb baik hubby i ok je i hangerkan sume baju dia. hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. byknyeee pace duk hanger semua bajuu?? huhuhu bak sikitttt

      Delete
  13. lajunya hubby eida buat.. sue tgk cam tak dpt tangkap w/pun step by step..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh punya sue.. lama lama mestiii jadikkk hehehhehe

      Delete
  14. sangat senang terbaikkklah.. mujurlah suami akak mmg rajin lipa baju dia sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa bagitahu die teknik ni kakkk hehehehhehe

      Delete
  15. fifi suke lipat baju.. hal baju ok.. tp jgn suruh kemas rumah.. tak suke.. haha..

    ReplyDelete
  16. mau lah bersilang2 kang tgn aku eida oiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahakhakahakhahhh.. silang jgn tak silang kekkekeke

      Delete
  17. wohaaa..aku paling malas nak lipat baju...jemur dan basuh boleh tahan lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. same ah! malas jugakk sep sep sep! kekekkeke

      Delete
  18. omooo..semagat suami akk sgt comel sekali..sya penah try..tp mals sbb tshirt je boleh buat gitu.. =,=

    ReplyDelete
  19. Nak share care kite lipat baju gak laaa..utk semua jenis baju taww...tapi smenjak tenet ciput ni dah xhapdet2 blog tu...boring tgk blog sendiri hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahkahh sabau ajelaaaa cmne awk lipat baju? haa cmneeee?? hihihi

      Delete
  20. Waaa bagus.. memang pantas... tapi kalo nak lipat jubah tu, susah skit kalo cara ni.. ade tips x?

    ReplyDelete
  21. Nice sharing :)

    Bestnyaaa..
    Boleh cuba nih :)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page