Monday, March 3, 2014

M A R C H = BESDAY = 90 days Challenge



 

*lompat bintang* yeayyyy.. sukanyaa MAC coming sudaaaaa . kenapa teruja sangatt ni? Mac bulan kelahiran. yeayyyy... tapi lambat lagii, ada 26 hari lagi.. kuikuikuii... dalam kepala ni , dah fikir macam macam daaa, nak celebrate dekat mane ehh? nak mintak hadiah ape ehh kat hubby ? kesian takk sayeee, sendiri punya besdayy sendiri fikir? kahkahkahakhahh.. hubby? tak de makne nak pikir... selama pat tahun kahwin ni, belum pernah lagi ade suprise dari dia. HAHA  ai is redhaaaaaa , janji aiols happyyy dengan plan sendirii. kahkahkahkahahh


plan tu harap harap menjadik. hikhikhik~ tapi apa yang lebih penting MAC ini, bermulanya cabaran menurunkan berat badan. kohkoh.. tak leh aaa kene turunkan berat jugakk. satu untuk salah satu usaha untuk dapatkan zuriat, ada kawan ai yang berjaya preggy sekarang ni, dia cakap turunkan 10% dari berat badan tu sangatlah membantu bagi yang berat badan naik mendadak nii. . ok ok ai sahut !  untuk pengetahuan semua, berat ai sekarang adalah 62kg. sila terkejuttt 62kg !! ooomakk kaw... dulu sebelum kahwin is 50kg yekkkk.. selama 4tahun berkahwin, tak jaga makan, tak buat exercise terus naik 12kg mendadak.. perghh perghh hebakk kaw lemakkkk ! i hate uuuuuuuu

by sweet tooth


korang doa doa aaaaa ai berjaya ehhh ! ai sahut cabaran 90 days Challenge by sweet tooth (ST) (klik)..  bagus jugak ada kawan yang sedang consume nak turun berat badan ni. ai likeeee. hee ~ dulu ai pernah diet pemakanan, tak banyak yang turun.. so ai syak badan ai boleh terima diet pemakanan + kene exercise jugakk.. so, here we goooo MARCH please be kind to me yek yekk. kita jaga portion makan, minum air 3liter sehari, go go zumbaaaaa. HAHA  kemain ai donload video zumba & exercise cardio, buat depan TIVI ajekkk... setiap jumaat kita pergi gym free kat JKR ni okay! pleasee pleaseee harap harap konsisten laaaaaaaaaaa

ni result ai larikkk atas treadmill
21mini34saat dengan speed larian 5.0, sejauh 18km dapat lah burn 116calories. HAHA



okay apa target ai untuk 90 days Challenge ? tiga bulan pertama, MAC-MEI, ai target 3kg. satu bulan satu kilo. nampak sikit tapi betul la, mane tau lemak dah tepu susah nk turun kan... kuikuikuii...bila badan dah biasa dengan apa yang baruu, kita naik kan target okay! tungguu update dari masa ke masa yekkk.. kohkohkoh kemaiinnn puiii

belanja korang gambar kurus dulu satu ! kohkohkoh








Yang harap harap BERJAYA !
 signature ms eida

44 comments:

  1. Eh...berat badan Eida lebih kurang Yani la sekarang!!! Wow...sekarang Yani tgh stuck kat berat 62-63kg. Start usaha turunkan berat badan dulu masa berat badan 80.6kg.....chaiyok Eida!! Jom usaha sama-sama utk cabaran ni k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow~ banyak turun.... bagus2.. ida banyak naikk. HAHAHHAHHA.. caiyokk kiteee!!

      Delete
  2. Wlkam to 90 days challenge ida!!! When u blog about ur progress in reducing weight, InshaAllah boleh consistent. Lagipun, bila buat ramai2, dan dgn kawan, lagi semangat.I pon bertambah semangat bila ramai kawan2 nak reduce weight ni :-) Good Luck dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuuuu ST ;) insyaALLAH... harap2 konsistennnn ;))

      Delete
  3. Assalamualaikum Eida, kurusnya dulu... sheila skrg dah 58kg.. baru halfway pregnant.. camnelah sheila nak diet nanti. risau memikirkannya. Ohhh bulan ni bulan birthday Eida ya... semoga dipermudahkan segala urusan Eida ya ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila.. itu dulu. skrg? kahkahkahkahhh....tenkiuuuu

      Delete
  4. sama la dgn di sini...dlm proses je memnjang tp hasil msh xnmpk..kene excersice jugak nmpknye..kurang mkn mcm xbrp berhasil...chayookkkk!!!

    ReplyDelete
  5. chaiyok² mesti berjaya punya.. yg penting semangat kene kental ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul2 btul2... semangat kene kental. ida harap2 bertahan !! HAHA

      Delete
  6. Waaa cayalah lah adik eida ku sayang kakak ni...akak pun ada 1 month challenge...tp lebih kepada kulit dan dalaman...tang nak kurus tuh ada gak niat...hahhahahha tp nak kulit ngan dalaman cantik dulu baru nak ke arah adik yer plan...kikikiki tetiba nak beli treadmill kt umah hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli treadmill? mahal kokkkk. ida tak mampuu.. HAHA pakai JKR punya jelaa. huhuhuhu

      Delete
  7. aku lagi berat dari ko :))

    good luck beb, aku pun tengah berdiet, eh ko puasa lah, aku puasa turun jugalah berat badan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe...... insyaALLAH boleh kurus balikk.. ;) buat masa skrg aku takleh puasa.. hehehe.. nnti dah boleh puasa, cadang nak puasa jugakk hehehhee

      Delete
  8. chaiyok..chaiyokk ida..mesti bole punye lahh..
    good luck ok!
    *omg...nak kurus jgkkkk...

    ReplyDelete
  9. go dayah go!!!

    hahahahahahah...

    _mizz war_

    ReplyDelete
    Replies
    1. wardah!!! hahahahhahahha.. tenkiuuu.. akan kubuktikkannnnn ;p

      Delete
  10. good luck ieda! sweet tooth nye challenge ni mmg best ok.. alhamdulillah since jan 14 i buat dpt turun 1.5kg..tinggal sebulan challenge i ni. i plan turun dari 65kg to 63 kg..but now dah 63 kg,,hehe..tp yg sedihnye berat statik pulak bln lps..huhu.pape update k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuuuu !!! xpee.. at leastt turunn... kene kuat lagiii usaha! hehehe.. ;))

      Delete
  11. good luck to you! jom smaa-sama kita turunkan berat badan!

    ReplyDelete
  12. salam ziarah dari bunda...
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  13. heeee....sue pun ske bulan march, sbb besday sue n husband.. tapi suka camtu jelah..mmg takde hhadiah ape sgt pun..hadiah beli sndiri..hahhahahah

    btw, good luck eida..semoga berjaya.. sue pun dh sengal2 ubi kat cni

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh same lah kite babies mac yek!! sep sep......

      Delete
  14. sy pn dlm proses turun berat badan juga =) sbb dah naik 5kg sejak lepas kawen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa gud luck!! meh la join segmen ni.. ade kawan jadik bestt sikit. ehheee~

      Delete
  15. serammm aku baca entry ni sbb ida counting days macam nory counting days jugak...besday ida kan sama ngan due date nory...phewww....ehh kite nak kurus jugak...tggu lah kite beranak dulu, leh work out sama2...tak aciii taw kurus sorang2, sentappp makk..hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. same kan kite. baby r ples 29mac yekk! hehehhehehhe.....

      Delete
  16. good luck! haihh..kite pun dah lama nak diet tapi asyik tak jdi je.adehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu! yakin boleh.. ida pun harap2 tak kecundang di tengah2 jalan hehehhe

      Delete
  17. good luck eida.. inshaAllah akan berjaye.. tak cube join jom kurus 1 malaysia by kevin zahari? kawan fifi lost banyak jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida follow jugak ig kevin zahari tapi tak dapat follow sangatt. bukan kemampuan badan hehhehee

      Delete
  18. samelah kita..harap2 nya kali nie bukan hangat2 taik ayam macam dolu2, huhuhu nak turunkan berat susah, nak naikkan senang jer..jom chaiyok2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann nak naik senang jeee.. nak turun menangis nangiss HAHHAHA

      Delete
  19. Gud luck eida....akak gak lum berjaya utk kurus....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida lum jugak kak.. tengah berusaha nii hehehhehee

      Delete
  20. Chaiyok ida...akak doakan ida berjaya...n akak doakan spya tahun nih ade berita gembira utk ida n adi...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page