Wednesday, March 19, 2014

Budjet ke Penang

 


Entry sebelum ni,
1. Bercuti ke Penang PART 1 (klik)
2. Pengalaman check-in Hard Rock Hotel, Penang (klik)
3. Bercuti ke Penang PART 2 (klik)



kahkahkahhh berjanggut nak habiskan cerita percutian ke Penang ni. at least update jugak kan? mak busyyy laaa lately ni. sobs. sobs. ni entry last ni.campur sekali harung dengan entry budjet ke Penang. gasak kaw. muehehhehe ~


13hb Februari 2014 Khamis

babai Penang ;(

hari last di Penang. xde menda sangat buat. pagi tu memasing bangun lewat. huwaaaaaa sayanggnyee nak tinggalkan Hardrock niiiiii.. apesal laa kaw mahal sangattt. kalau murah, boleh pergi sini hari hari. mihmihmih ~ lepas dah check out, kene tunggu sekejap.. ada staff hotel yang akan check hotel. incase ade barang barang hilang kot? amboii kemainn ingat kitaorang ni batakk sangat kew.... tapi disebabkan kitaorang TAK jakun, xde la barang barang hilang. kekekeke. . lepas check out, pergi makan dekat kedai sebelah Mady Char Kuey Tiaw.. ingat nak makan dekat Mady tapi time lunch tutup yekk. kedai sebelah dia ni, TAK SEDAP langsung. ntah papeee jeww rasaaaa ;(

 ade timun LOVE pun tak dapat cover ketaksedapan nasi diek. hukhukhukk


disebabkan masih awal, flight kitaorang pukul 6.30pm. kereta kene pulang dekat airport pukul 4pm. sekarang pukul 2pm. HAHA mau kemana ? last last kitaorang lepak dekat tepi tepi pantai jee. ada batu batu besar. panas. mengantuk. muahhahahhaa . . .  masa kitaorang lepak lepak dekat tepi pantai ni, ada lah seorang makcik ni jual jagung manis. lain style jagung manis dia ni dengan jagung manis kat KL. jagung rebus + susu pekat manis + cornflakes . . sedap sangatt !! try lah buat kat rumah hekhekhkehh . . makan dua cawan berebut berebutt huuu ~

Sampai kat airport dalam pukul 3.30pm, awal gile kan? dah tak tahu nak g mane weiii.. terus la pulang kereta dan kitaorang just melepak dekat MCD. sambil charge hp. sambil update gambar. HAHA . . flight balik xde delay ape. elok je sampai LCCT just on time dia. naik bas ke KL Sentral dan berpisah la kitaorang dekat siniii........... hubby datang amik ai.. itu saja cerita cuti cuti Penang ai bersama akak akak tersayang.. wiiwiwiwiii.... just create one moment together again. lebiuuu girls  ;))

miss u girls. miss Penang. miss miss


Kira kira
Lunch di kedai sebelah Mady RM6.50
Jajan tepi pantai RM8
Bubur MCD RM10.20
Tiket bas dari LCCT ke KL Sentral RM8
Total RM32.70
 
*******************************************************************************


okay, now kita masuk ke fasa mengira budjet ke Penang. haa berapa lah agaknya yang habis ehh? ai sendiri pun tak tahu sebab malas nak kira. sebab ai tahu banyak punya ni. semua sebab harga hotel je. yang lain lain masih under control . kekkekkee.. 


PART 1 Penang, boleh klik SINI - Bercuti ke Penang PART 1 untuk kembali ke masa lampau . HAHA tak laa.. kalau kalau korang nak baca balik, haa situ lah entrynya ;)) sedia maklum, ai pergi Penang naik flight.. haaa tak mahal yekkk. agaknye naik kete lagi mahal. tapi yang jadik mahal sewa kereta di sane! kahkahkahakhak padan muka ai  ;p

Kira kira Penang PART 1
Tiket Flight 3hari 2malam seorang RM55.10
Tiket Bas dari KL Sentral ke LCCT seorang RM10
Kereta Sewa di Penang 3hari 2mlm seorang bayar RM100
Lunch di Nasi Kandar Jamal Mohamed RM11.20
Jeruk Pak Ali RM52.50



Disebabkan keter-mengada-an yang terlebih nak merasa stay di Hotel Hard Rock, berapa ai berhabis untuk ini? oh yaaa, kalau korang nak tahu TAHAP BEST Hotel Hard Rock Penang ni, boleh baca dekat SINI - Pengalaman check-in Hotel Hard Rock Penang .. kalau dah sampai dekat HRC, tak shopping tak sah kannnnn? berapa ehh habis tuk HRC je?

Kira kira Shoppping untuk Hard Rock ;p
Hotel Hard Rock dua malam sorang bayar RM386.70
Baju Hard Rock lengan panjang (perempuan) RM120
Baju Hard Rock (lelaki) RM100
FM Hard Rock Penang RM60
Beg Hard Rock Small 6pcsxRM5 , RM30



PART 2 Penang, kitaorang just jalan jalan sekitar Penang. banyak lagi TAK sampai ni. kene repeat. HAHA tapi banyak tempat tak sampai pun, dah habis banyak $$$$ daaa. kekekekeke... cerita ai menghabiskan duit di Night Market Bukit Feringghi, lepak lepak dekat Bukit Bendera, santai di Rumah P.Ramlee, korang boleh baca dekat SINI - Bercuti ke Penang Part 2 tau tauuuuuuu

Kira kira duit habis di hari kedua !
Belanja makan Char Kuey Tiaw RM25
Jajan RM4.40
FM Street Art 1set RM25
Sehelai Pagoda Penang RM10
Lampu (deco deco Coklat Fountain) RM80
Selipar tulang oren RM10
Minum je, makanan TAK sampai kann , Sirap Laici RM5
Break1st Mamak RM4
Isi minyak sorang bayar RM10
Bayar parking kereta RM3
Bayar Tiket Masuk Bukit Bendera Dewasa seorang RM8 (guna mykad)
Jeruk Pak Ali (buah cermai 1kg) RM14
Lunch Nasi Kandar Line Clear RM24.60
FM Rumah P.Ramle RM4
Santai di Padang Kota Lama (pasembor + coconut shake) RM7
Bayar Saman seorang RM15
Dinner Mady Char Kuey tiaw RM8
Baju i LOVE Penang dua helai RM24
Beli jajan kudap kudap RM10.40


dan last day, ai hanya belanja RM32.70 sahaja. ce scroll atas sikit ai ade bagi details apa yang ai beli. alaaaa hari last xde menda sangatt.. cuma sedih nak tinggalkan Penang. huwaaaa.... definetlyy ai pasti akan datang lagi Penang. kaw tunggu aku Penangggggggggggg heee ~


so, total Budjet Ke Penang adalah RM1,249.60 jeeeeeeeeee okbai!







Yang lepas ni takde cuti cuti dah, eh yeke? ;p
 signature ms eida

14 comments:

  1. Assalamualaikum eida. murah la tu, harga hotel je mahal sket. heheee. bestnya. tak pernah mai penang lagi... sob sobbb.. tunggu ada rezeki lebih la kot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila.... murah ni ida rasa. kalau duduk otel biasa lagi murah budjett hehehheehhe.. xpee ade nnti rezeki sheila g okkk

      Delete
  2. Hamboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, banyak tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... ena pergi sana, mak ayah sponsor.. errrrrrrrr hahahahahah... lama dah tak jejak kaki kat penang.. asyik study je.. hurmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha lg bestt mak ayah sponsor.. kekekeke. tapi ena, pergi holiday dgn duit kita sendiri lain enjoynyaa. heeeee~

      Delete
  3. Hohoiii kemain riban bajet ke penang

    ReplyDelete
    Replies
    1. duduk hardrock kakk.. kalau duk otel biasa, xde riban derrr.... hehehhee

      Delete
  4. hee..tq ida utk bajet penuh ke Penang..tp HRC tu memang x la..tp klu ade rezeki lebih teringin jgk :P
    tp siyesss..klu gi penang, i nak carikk baju pagoda tu..cantekkk..murah plak tu..i loike..huhu ;'))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa silaaaaaaa ida rasa macam nak pergi lagii sebab nak beli baju pagoda tu jekk.. hehehhehehe

      Delete
  5. bab bajet ni yg selalu tunggu² hihihi...

    dah tukar header baru perasan.. simple.. cantik.. yg penting masih pink hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhikhik...... ida pun tertunggu tunggu budjet sendirii. kahkahkah.. pink tu WAJIB kakkk. heeeeeeee~

      Delete
  6. RM1,249.60 jee ? Okay. Bajet dah boleh p krabi atau bali T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. jee sebab ida rasa murah sbb ida stay hardrock kan.. kalu stay otel lain yg biasa mesti xde riban... hekhekhek.. krabi? ida habis 2.5k kot sane! mane ade 1.2k jee?? hahhahaaa

      Delete
  7. Ok..duit eida byk..huhu..bila za nk merasa msuk hrc ni..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn aminnn.. mak kate duit ida banyak., amin........... hehhehehe.. mak boleh.... ajak je arab tu.. sebelum pergi sila kumpul duit mcm ida dulu .. hehehhee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page