Wednesday, February 26, 2014

Pengalaman check-in Hard Rock Hotel, Penang ;)



 

Entry sebelum ni,
Bercuti ke Penang PART 1 (klik)

ampunkan laaa budak poyo ni. kuikuikuii



dah janji kan nak review ? dulu kann, masa study lagi ai dah duk berangan, bilaaa laaa boleh merasa duduk Hard Rock (HR) Hotel ni...? tengok orang pergi macam bestt jewww. akhirnyaaa, tahun 2014, ai berjaya jejak ke sana. salah satu wishlist ai jugak ni.. kuikuii. poyo betul wishlist nak pergi HR kan? kohkohkoh.. biasalah laa budak jakun memeyy aaa giniiii  ;p

 bukan kaki ai. mihmihmih

 teka teka mane kaki ai. pelik aaaaa orang tengok kitaorang, dengan karpet lobi pun nak tangkap gambar. abg bellboy tu siap jadik mangsa tolong tangkapkan gambar HAHA



tujuan utama memang tuk ke sini aje. motif cari makanan jatuh pada tujuan kedua. HAHA pada mulanya ingat nak book guna rate goverment. haa HR ade tau bagi rate goverment tapi alaaaa masih mahal laaaa. xpe xpe. jom kita usha Agoda.com pulak.. Agoda kan murahh jewwww. kuikukuii.. pada mulanya masing masing nak stay bilik Lagoon Suite yang berhadapan dengan pool. bukak sliding door terus nampak pool, haa terjun jee dari balkonii tu... tapi ya ampunnn! MAHAL gilossssssssss... so kitaorang decide untuk book Bilik Deluxe Seaview Room ajeeee.. sedihh ;( jadiknya,  untuk dua malam, tau kitaorang dapat berapa ?

 RM1,160.00 , pengsan jom?


tapii kitaorang kongsi tiga orang.. murah sikit la. bangun dari pengsan balik! HAHA so seorang kene bayar RM386.70 untuk berpeleseran di Hard Rock Hotel , Penang selama dua malam. jadik la kan? nak sangatt kan? muehehhehe ~ untuk makluman korang, hotel ni sangatt lah straight. bilik yang ai book tu kan untuk 2 orang sahaja kan? tapi kitaorang nak stay 3 orang kan? haaa berlaku laaaa adegan berlakon kat lobi hotel. ai pergi check-in dengan sis p, yang wardah pura pura main hp kat sofa lobi. kahkahkahakahkahh.. siap masa nak cek in tu dia tanya how many person? ai cakap two person only. HAHAHA tapi nasib baikk masa nak naik cari bilik tu, ai panggil wardah sekalii, kang naya tak leh naikk sebab, nak naik lift kene ade akses kad bilik. amboiiiii straight sangatt kan?maybe pihak HR tak mo bukan guest boleh naik ke atas kott.. choiii jeeeee ;p

 gambar WAJIB mesti ada kannnnnn  ;))


lepas cek in, terus masuk bilik. ohoiiiii cantiknyaaa bilik dia. elegan gile! terus bukak langsir cari balkoni.. kan bilik ni seaview type. kemainn nak tengok ade ke seaview nyeee. muahahhaah... style wehh bilik dia. toilet curlas habis! TV !! ha TV hebakkk aaaaaa.... semua movie bestt ade.. kaw pilih je.. sila la tengokkkk.. kitaorang sempat la tengok citer Fast Furios 6. kiikikiki.. macam macam ceritaaaaa adaa. freee jeeeeee... itu belum lagi boleh tengok Live Band yang kat lobi hotel via TV je.. tengok LIve Band sambil goyang goyang kaki atas katil.. alaaa rinduuu percutian santaiiii gitu.... ;((  pergghhh perghhhh ! stresss haku dengan hotel ni! HAHA . . tapi bengang dengan bilik dia, asal ada orang bukak sliding door balkoni je, aircond mesti tertutup automatik.. pastu ade bunyi. tiap kali mesti bunyi, tiap kali tu lah mesti ada orang tanya "bunyi ape tuh? oo bunyi aircond balkoni" HAHA

dari balkoni bilik. santekkkkkk

haaa korang ingat takk tadi, ai ade cakap bilik Lagoon Suite depan pool? bilik kat bawah tu la.... mau tak, bukak sliding door terus terjun! heaven kannnnnnnnn.. kalau sape sape ade anak kecik, bilik ni TERBAIK ahhhh! senang pantau anak dari dalam bilik jewww .. hikhik




apa yang menarik dekat hotel Hard Rock ni? WAJIB try swimming pool dia. swimming pool dia memang TERBAIK aaaaaahhhh. sepanjang panjang hotel, itu lah swimming pool dia. siap tengah tengah tu ade cafe pulak heh! bestt wooooooo.. tapi kitaorang tak mandi pun sebabnya biasalah hotel 5 stars ni, rules die ketat sangatt ! menyampahhh.. nak mandi kene pakai baju swimming suits jeee. no tshirt no seluar treck legging ke hape keee.. no no no yekkkkk.. kene 2 piece or muslimah suits. haaa celah maneeee kitaorang bawakkkkkkkkkkk. . jadiknya? tengok ajeee pool tu dari balkoni bilik sajeewwwww. sambil dalam hati berkata "next time datang, aku bawak muslimah suits aku!!!" wiiwiiiwiii




alaa model ai TAK BEST aaaaa.. kuikukuii... tak ke heaven pool dia? siap ade cafe tengah tengah. tapi tuk non muslim kot? sbb ai nampak ade jual arakk jeeeee



yang selebihnya, hotel ni banyakk sangatt shows kalau korang berminat nak tengok. ada live band. ada parti buih (tak digalakkan HAHA) , ada banyak mat salleh two piece bersidai. kuikuikuii. ai tak de la setiap masa duduk terperuk je dalam bilik, ada jugak yang kitaorang keluar cari makan , cari tempat berhibur. tapi siyes cakap stay di Hard Rock bestt sangattt ! tak tahu kenapa yang bestt sangatt mungkin dah set mind , Hard Rock itu best sebab mahal. HAHAHA
 
bayangkan katil Queen ni tidur 3 orang? gasakk aaaa. lagi mesraaaa. sudahnya, hubby wardah panggil kitaorang lesbian ke hape ni? HAHA
(war, cakap kat hubby yu, ni bukan lesbian, ni kasih sayang adik kakak. kahkahkahkah)

ada bawak lappy sila lah online kat sini. siap ade wifi. tu yang memanjang jewww ai upload pic. berbuluuu jeeee facebookers tengok status ai. HAHA

 yeayyy !



dan yang WAJIB jugak korang kene shopping di Rock Shop. mihmihmih.. mula mula kitaorang masuk malam tu... dah set semua orang kene beli baju HardRock sebab nak pakai untuk esoknya, kene sedondon.. HAHA well bercuti dengan ida kan.. tak sedondon TAK sah. kekekkee. redha jelaa sis p dengan wardah nii ;p .. ai cari yang lengan panjang, muslimah sikittt ;p RM120. yang lengan pendek RM100. mungkin lagi RM20 budjet nak buat lengan baju kiri dan kanan. muahhahahaha... dari kejauhan KL lagi ai dah aim , kene beli seketul FM HRC Penang ni. nak tepek kat peti ais. mahal pun mahal laaaa. ai latih diri tuk simpan duitt tuk FM itueww... kahkahkahahh tak boleh blaaaaaaaaaaa  ;p

 actually, bila purchase melebihi RM250, kita boleh beli beg hitam label Hotel Hard Rock Penang tu dengan harga RM5 satu. yg besar RM10, tapi yang besar tu ai dapat percuma jeww sebab dok mintak kat abang hensem cashier tu. kikikiki. ai beli yang kecik tuuuu jeee




overall, Hard Rock Hotel Penang ni memang BEST sangatt. ai pasang niat dalam hatii, nak datang lagi sekali dengan hubby. kalau boleh, ai nak angkut sekali mak abah adik kakak. HAHA doa doakan la rezeki aiols murahhhhhh tahun ni.... boleh lahh kesini lagii ;))

 
riang ria kami di Hard Rock Penang ;))







Kira kira
Hotel Hard Rock dua malam sorang bayar RM386.70
Baju Hard Rock lengan panjang (perempuan) RM120
Baju Hard Rock (lelaki) RM100
FM Hard Rock Penang RM60
Beg Hard Rock Small 6pcsxRM5 , RM30
Total RM696.70







Yang teringin nak cek in bilik lagoon suiteeeee, sayang jom? mihmih
 signature ms eida

31 comments:

  1. Huhuhuu... windu nak g sane lagi... oh duit... kemari kow...

    ReplyDelete
    Replies
    1. duit duit sblum ke sane, kemari sini dulu.. hahahahhahahha

      Delete
  2. sambil baca telan air lioooo sambil baca telan air liooo....hoiii mahal nyer..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhaha.. ida dh pergi baru rasa hoii mahalnyee jugakkk . kahkahkah

      Delete
  3. hi...sluar tu cantik lah..mane beli?

    ReplyDelete
  4. Besttt yeeeeeeeee....nak ckp apa lg ek dik...sbb hotel nih pun akak byk kali lalu jek...mmg impian gak nak duk situ...tp Umi Qi ada nenek tgl kt penang gak...so dok ngan nenek jek...huhuhu nak gak pi hard rock...kena kumpui duit nih heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. umi qi orang penang? wahh syokk ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... hari hari leh laluu HRC keikekhekhe

      Delete
  5. Kene masuk dalam list nihh ! The scenery seems beautiful ! Jeless >.<

    Btw , done follow you sis ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ masuk list, ida lak masuk list repeat !hahhahahahha ohh btw thanks yaa ;))

      Delete
  6. FM rm60???? pitammmm...hahahaha...cantik sgt eida hotel ni..padan doh ngn rege dia..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah berbaloii hotel ni dgn hege die. hehehhe... HAHA ida pitam bangun pitam bangun semulaaaaa.. haa makan laaa FM HRC Penang tuu kiekeikeieie

      Delete
  7. huhu..siyoknyeeee..
    tak mampu den..tp siyes mcm best je..

    ReplyDelete
  8. bestnya... teruja kan.. seronoklah ieda dah sampai .. wishlist penting.. pasang niat katanya kikikiki ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikiki...... kann teruja gilee dah sampaiii.. puas hatii ;))

      Delete
  9. walllauweyyyy....best giler...
    titew nak jugak merasa dok hotel ni...
    tapii mahalllnyer kemainnn...hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hukhukhuk.. jom laa titeww kongsi same sameeee duduk satu bilik jewwww

      Delete
  10. menerujakan yg lagoon tu..tp kene pkai swimming attire jugak ke yg tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene.. itu mmg wajib hehehhee.. sbb diaorang ad penjaga pool yg sentiasa round round

      Delete
  11. aku tidur sebelah hard rock tak mampu nak tidur dekat hard rock, hahaha

    eh baju ko beli tu, mula-mula aku nak beli tapi entah kenapa aku tak jadi beli, aku beli baju Cik Rose je

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpeee next time ajak haniff pergi k. kumpul duit. aku pun xmampu tapi kumpul duit nak tido sini. hahahahhaa kesian akuu ;p

      Delete
  12. Saya nak checkin sini. Fikir dua puluh kali. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun!! tapi keinginan melebihi segala galanya..hekhekhekehee

      Delete
  13. best baca cerita eda....menarik dan lucu...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page