Tuesday, January 28, 2014

Percutian ke Hat Yai DAY 3 PART 2



 


Entry sebelum ini,
1) Teaser Hat Yai (klik)
2) Percutian ke Hat Yai, Thailand  DAY 1 (klik)
3) Hotel Murah di Hat Yai, Thailand (klik)
4) Percutian ke Hat Yai, Thailand DAY 2 PART 1 (klik)
5) Percutian ke Hat Yai, Thailand DAY 2 PART 2 (klik)
6) Percutian ke Hat Yai DAY 3 PART 1 (klik) 




Isnin 23hb Disember 2013

Masih lagi di hari ketiga di Hat Yai, Thailand.. kalau ada sesiapa yang tertinggal PART 1 , boleh la klik baca semula yek. almaklumlaaa dah lama tak sambung cerita cuti cuti Hat Yai ni, takut korang semua dah lupe. heee~ minggu lepas ai sunyi sepi je kan dari blog? mana ai menghilang ehh? ade laaaa rahsiaaa.. HAHA  jawapannya next entry okay? hehhehehe~


okay jom sambung cerita. lepas balik dari beraktiviti di Chang Puak Camp tu, perut dah lapar kemain. cakap dengan driver tu nak pergi makan dekat Samila Beach. driver ni memang tak mengecewakan. dibawa kitaorang ke Kedai Makan Subaidah Seafood. HALAL yekk. perut dah lapar. makan nasi tepi pantai. dengan angin sepoi sepoi bahasa. Ya ALLAH. best ya aaa maat ! kedai ni memang sedap. siyes! Anna sampai sekarang teringat ingat kerabu mangga dia. somtam dia. heyy sedap weii. betul aa orang cakap, makanan Thailand sedap giler........................ tomyam die tak yah cakap aa. sedap giler... nampak putih je tapi pedas ya amat ! HAHA

 terngiang ngiang rasa kesedapan dia...... ! 

 haa makan kat sini la. bawah pokok tepi pantai. best gilerrrrrrrrrrrrr



Lepas dah kenyang, ayuh kita ke pantai dia. tak de aktiviti sangat tapi sajee nak jenguk ke sana, apa yang ada kan ? orang kata pergi Samila Beach ni WAJIB tangkap gambar dengan patung mermaid. kitaorang pun nak kesana laaaa. sebelum jumpe patung mermaid, kitaorang jumpe kuda dulu. HAHA dah tak memasal semua orang nak naik kuda.. heee ~satu kuda THB150. siyes cakap walaupun ai selalu naik kuda, tapiai masih TAKUT. badan keras kejung duk atas kuda tu. nama kuda yang ai naik tu Lobin. Lobin garang woooooooo.. awal awal naik ai rasa Lobin ni tengah marah. muatan berat kottttt HAHA .. so guide die pun bawak la kitaorang round round pantai naik kuda. tak sampai garisan penamat, si Lobin ni dah mengamuk ngamuk. bunyi die berdengus garang. heyyyy terus ai nak turun. taknak naik dah. takut. HAHA. guide said sorry to me. its ok. ape la sangat RM15 dari nyawa aku melayang kan. muahhahahahha

 my name is Lobin. ai is sombong. tengah marah ni. 

 kami pat orang naik. kuda Juna garang sikit, tu yang hadap ke lain. kuikuii



So lepas semua dah turun dari kuda baru kitaorang ke tepi pantai yang ada patung mermaid tu. air laut die sejuk. lari lari anak kitaorang kat tepi pantai tu. angin kuat. lawa. nice la. tapi hear and there ada bau taik kuda. HAHA , so hati hati korang, jalan kat tepi Samila Beach ni, takut terpijak tahiikkk kuda. HAHA. kejap je kitaorang dekat sini sebab badan letih, perut dah kenyang, ape lagi.. nak balik hotel tido. HAHAHAHA. seingat ai, orang cakap sampai Samila Beach ni WAJIB cuba kelapa ice cream. cari punya cari tak jumpe. ada tapi orang china jual. takut nak makan takut TAK halal. tanya driver ade tak yang HALAL? dia cakap takde. so, terkuburla nak rasa. ai pelik aaa apesal orang lain pergi sini jumpe je yang halal? musykil. huhuhu.. tak yah banyak cerita dah jom balikk.......

 eeeeiii.. nampak tek. dieee. tak maluuuu  kohkohkohh

 amboi kemain juna duduk atas riba mermaid. HAHA

kami bertiga. mermaid paling TAK sopan. haish!

 gambar kontroversi. tak dipamerkan dimana mana pun. hanya di G.E.D.I.K. sahaja. kahkahkahkah

 anyonyonyonyoo. lebiuuuuu yuuu.........


Oh ya. sebelum sampai hotel, kitaorang singgah kat Salma Restoran. haaa sini boleh tukar duit. lagi murah dari Malaysia. so, nasihat ai, korang tukar dekat sini jela yekkk.. murah time ai pergi. so ai tukar lagi RM400. malam ni nak shopping dekat area Lee Plaza lagi. repeat yang semalam punya. kuikuiii.. sampai hotel dalam pukul 5pm. terus ZzZZzzZzzzz..

 ni la driver kami. best dia ni. nak nombor? sorry tak amik. hukhuk



sebelah malam pulak, kitaorang ke Lee Plaza. dalam jam 8malam. haa kali ni kitaorng jalan kaki saje. taknak naik tuk tuk. dekat jek. sebelum sesi menghabiskan duit, mari kita mengisi perut dulu ya.. ingat nak makan dekat Salma Restoran, tapi tutup pulak daaaaaaaaaaaa..., so ke Hamid Restoran je la kita. Menu kat Hamid Restoran ni so so je. ai suka lagi Salma Restoran. hukhuk. lepas mengisi perut, ayuh shopping !!!!!!

makanan dekat Hamid Restoran biasa. sedap lagi pulut mangga ni. HAHA jangan tak tahu, ai beli lagii pulut mangga ni. kuikuii



maaf ye. masa shopping tak de gambar langsung. semua simpan camera dengan handphone. fokus pada shopping sahaja. HAHA .. malam ni ai beli banyak barang tuk diri sendiri. seronoknyaaaa. heavennya shopping sebab murah ! balik ke hotel pun kitaorang jalan kaki jugak. sampai kat hotel pukul 11malam. terus tido. dah tak ingat ape dah... HAHAHA

antara hasil shopping. sikit baru ni. lupe amik gambar. HAHA tapi xpe, 
senarai harga ade dibawah. ;p




Kira-kira
Lunch di Samila Beach (Restoran Subaidah) THB500 (convert duit M'sia , THB500 x 0.1030  = RM51.50)
Naik kuda THB150, dua orang THB300 (convert duit M'sia , THB300 x 0.1030  = RM30.90)
FM Mermaid THB100 (convert duit M'sia , THB100 x 0.1030  = RM10.30)
(tukar duit di Salma Restoran RM400- rate 9.70, hey murah!!)
Beli pulut mangga THB50 (convert duit M'sia , THB50 x 0.0970  = RM4.90)
Dinner di Restoran Hamid THB330 (convert duit M'sia , THB330 x 0.0970  = RM32.00)
Beli 2xseluar THB460 (convert duit M'sia , THB460 x 0.0970  = RM44.60)
Beli FM/souvenir THB700 (convert duit M'sia , THB700 x 0.0970  = RM67.90)
Beli kemeja batik Thailand sayang THB200 (convert duit M'sia , THB200 x 0.0970  = RM19.40)
2xRedbull THB20 (convert duit M'sia , THB20 x 0.0970  = RM1.90)
Rokok THB90 (convert duit M'sia , THB90 x 0.0970  = RM8.70)
Total 272.10







Yang tak sabar nak habiskan cerita Hat Yai ni, hikhikhik
signature ms eida

19 comments:

  1. best nyer ko dik jalan sana sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestt kak.. sementara di beri peluang brjalan, ida gunakan sehabis baik.. hahahahhahhaa

      Delete
  2. hensemmnya Lobin...tapi sombongg ek...biasaa die ni...
    bestt nya makan kat tepi pantai tu....mesti beranginnn je kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. putih gebu Lobin tapi tu la. garang kemainn.. hahahhahhaa... baik lagi sang hukk kita kat krabi tu.. hehhee

      Delete
  3. Berjanggut nak tunggu episod cuti2 u ni.. kalau la disiarkan kat astro mmg i dah boikot dah... kohkohkoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaa... biasalah.. entry hangat mestilah lambat2 kuar. hahhahahaha

      Delete
  4. yg gmbr gajah tu kain tuala ke ieda ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah.. tu wallet. hihihi.. bekas pencil pon bolehhhh

      Delete
  5. hahaha..
    tergelak2 bace pasal kuda tu..
    ok la..nyawa lg penting *pause*
    cantik la pantai ni..siap ade patung mermaid lagik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha akak gelak ehhh.... aah angin die kuat! cantikk.. tapi pasir die agak kotor.. huhuhuhuh

      Delete
  6. hee..cekcinya mermaid..
    nmpk besh2 souvenier dia..yg besar tu ape benda ye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan cekci. cekca tnegok. hahahhahahhaha. yg besar tu boleh jadik wallet. boleh jadik bekas pensil. ape ape boleh jadik. heeeee

      Delete
  7. tak sempat menghayati.. bace sekali lalu je.. tapi tetap nak tinggalkan jejak.. boleh kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je kakk.... tengok tengok pic pun bolehhh.. hehehhehe

      Delete
  8. Andi ada beli kemeja batik ek?xprasan plak aku..babe,byk jgk fm tuktuk ko beli..comel plak aku tgok..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ade. masa korang tgh pilih2 beg. hehehhee. haa banyak weii.. aku tgok pun comel jekkk. hahaha. bagi budak2 opis. heee~

      Delete
  9. Rupanya gerai sekitar Lee Plaza byk kan menarik...wahhh fm ida semua lawa2...wewiiittttttttttt....samila beach punya pantai tu boleh tahan gak kuat eh ombak...nanti kalu ada rezeki nak snap video byk2 kt pantai samila kalu pi la...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah di sekitar sane lagii syok! cari hotel situ pun ok jugak hehhehee ~

      Delete
  10. Hello, yes this post is really fastidious and
    I have learned lot of things from it on the
    topic of blogging. thanks.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page