Wednesday, January 8, 2014

Kenapa sambut Anniversary PENTING bagi ai ? ;)





Ai tak tahu la orang lain khen~ tapi bagi ai TERsangat penting celebrate anniversary. Udah lah setahun sekali, takkan nak buat bodoh je khen?? Memang bukan ai lah kan...  ada sesetengah orang berpendapat, alaaaaaaaaaaaaa anniversary je kot? apa lah yang penting sangatt ?? hellooooo.. Anniversary tu kan tarikh keramat dua hati bercantum. takkan sewenang wenang nak lupe? at least hargai tarikh tu dengan sambutan yang agak luar biasa lahhhhh.. tolonglaaaa hargaiiiiii nyaaaaa.. kuikuikuiii


So, kalau tanya ai, ai akan pergi bercuti on that day. ai suka pergi sambut anniversary dengan pergi bercuti. heeee ~ even tak kene tarikh, ai akan make sure we all akan sambut ulangtahun perkhawinan dimana mana. bukan dirumah. haa ini satu lagi, orang lain berpendapat, alaaaa sambut aje lahhhh kat rumah... iye tahu. itu korang. bukan ai. ai suka ke tempat lain. lain orang lain cara kan? kat rumah ai ade Mushang, tak privasi laaaaaaaa... HAHA  suasana rumah lain. kalau taknak pergi jauh jauh pun xpe, aiols okay jee dekat dekat, janji ke tempat lain....... aum aum aummm  ;p  contoh sambut dekat hotel dalam KL pun, ai sanggup je! janji bukan rumah. muahahhahhaha

2nd anniversary kat Fraser Hills je. kan ai cakap xperlu ke luar negara sangatt nak sambut anniversary perkahwinan ni. cukup ke tempat lain hok murah murah sudahhh... Fraser hills ni tak sampai empatratus belanja dia rasanya. 
Boleh KLIK SINI kalau nak baca travelog Fraser Hills ai  ;))



Ada sesetengah orang jugak cakap, eleh kau boleh laa. xde anak. duit ade je. duit tak pernah habis. HAHA ameeennnnn  ;))  boleh la sambut dengan pergi bercuti ?? hokmaigoshhhhh ! ada jugak ini orang dalam dunia?? sebanyak mana pun duit kita, kalau tak reti nak manage duit, duit akan habis jugakkkkk! duit kita sikit tapi boleh buat macam macam benda sebab kita pandai manage duit kita? paham takk maksud ai ? ai tak banyak duit. siyes tak banyak. tapi macam mane eh ai boleh je luangkan masa/duit untuk pergi bercuti dengan hubby tersayang? ape susah sangatt. kunci dia, simpan lah duit. penat tau nak ajar. HAHA  contoh, anniversary korang dah nak dekat kan, mula la plan nak pergi mane hari tu. pastu mula rangka budjet. survey sane sini. siap semua baru lah boleh menyimpan duit. simpan duit DAN jangan sentuh sentuh duit tuuuuu sehingga tiba masanya......................... *iniTAKramaiorangbolehbuat*


siyes. ai buat macam tu. contohnya sekarang ni, anniversary ai pada bulan ni, on Januari 2014. ai dah lame plan nak ke suatu tempat tu. so, ai aim flight murah. now ai dah siap beli tiket flight murah , last promo Air Asia tempoh hari, sekitar bulan September hari tu. murah jewww.. seratsetengah jeeeww.. murah kan ? pastu mula rangka budjet, dengan survey pakej sane sini. ai dah macam orang gila dulu dok baca blog blog yang pernah pergi. ai akan cari pakej paling selamat. sebab nak kata pakej yang ai dapat ni murah? taklah sebab pergi berdua jadik mahal. xpe la janji tour muslim kan... hewhehwhew.. simpan duit? dari setengah tahun yang lepas ai dah mula simpan duit tauu.. gigih ai simpan duit dalam sampul. hati kene cekal la. kalau nak bercuti ni. HAHA  poyonyee ayat akuuu.. yela, kalau kaw banyak duit, kaw pergi terus tak yah simpan menyimpan macam ai ni haaaaaaaa . . bila tiba masanya ai akan pergi, dan seperti biasa, ai akan update details dalam blog, time tu banyak komen yang ai akan terima " bestnyee idaaa asyik pergi berjalan jeee.. banyak duit oii"  haaa aku sekehhh pale kang baru tahu. tak tahu macam mane azab ai menyimpan duit. TAPI berbaloi baloiii hasilnyaaaa.. mihmihmihhh  *aijustLOVEtravel*

3rd anniversary ke Kundasang. Boleh KLIK SINI untuk baca travelog sabah ;))


sementara ai belum ade anak, siyes ai nak gunakan quality time ni bersama hubby sepuas puasnya.. ai pernah ajak hubby pergi dating. tau die kate ape? dating tu tuk orang yang belum berkawin jeww. orang yang dah kahwin macam kita, pergi bercuti jee. amboii. HAHA.. ai dengan hubby bukanlah branded orangnya. tak kesah pun pakai baju duapolohhengget. seluar sepolohhengget. tak kesah. bajucapayam pun we all pakai.. semua tu sanggup jew. asal ada duit lebih simpan bawak pergi bercuti... heee~ itulah kitaorang ;)) dan satu lagi, ai pergi bercuti TIDAK sama sekali nak menunjuk nunjuk pada semuaorang yang kami mampu pergi bercuti. TAKKKKK.. kami pergi bercuti sebab KAMI SUKA. ;)) bukan sebab nak berlumba lumba or niat yang TAK baik selain dari tu . tau tauuu




p/s : uols pulak macam mane? suka sambut anniversary macam mane? meh meh kongsi ceritaaa. cerita pandangan masing masing bukan suruh kondem pendapat orang tau! muahahhaha

p/s/s : sebelum orang tanya baik ai cakap. kali ni punya trip Anniversary bukan Coklat Fountain yang sponsor, ai simpan guna duit gaji tiap tiap bulan yekkkk. sebulan seratus. see takde bisness pun boleh bercuti. pokok pangkalnya, simpan la duitnyaaaaa.. hewhehwhehww (kalau takde komitmen yg lain)







Yang 1st time nak berhoneymoon luar negara (lahh sangattt) dengan hubby! ;p
signature ms eida

47 comments:

  1. yeah ieda..kite same..
    meh sepp sket..
    hihi..
    tp sedih anniversary bln lepas terpaksa postponed ke mggu ni..
    tp bkn anni je ila sk bercuti besday hubby pun suke bwk die bejalan..xpe time tu kite yg sponsor..sebab hari tu hari dia kann ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep sep akak.. hehehhehe.. xpeee ida pun kadang2 tak kene tarikh cm tahun ni. hehehehhee

      Delete
  2. persetankan apa org nk kata.. Janji HAPPY.. Ceeewaah..Hahaha.. Best paa pergi bercuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. janji kitaa happy. diaorang jeles2 buat sakit hati sendiri je. HAHA. bestt sangattt!!!

      Delete
  3. kiter sama..sep skit!

    anniversary is important to me too :) lantak la ape org nak kata..beranak pinak pun ku hanggut je pegi bercuti dan kiter sama lagik sekali...berjimat..menyimpan dan merancang..

    hello...ko tak simpan duit..ko nak belasah je..pastu bising tak mampu?? T___T

    nak seribu daya tak nak tak yah ckp org okey..heheheh...

    good dik good :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep akak !! yeayyyy ! kan.. hangkut tetap hangkuttttt.. hahahahhahahha.... kan. nak bercuti kene menyimpan sikit laaa.. xleh menyimpan jgn bising xleh g cuti. muahhahahhaha

      Delete
  4. bagi zee pon penting eida, hari bersejarah tu takkan tak nak celebrate..
    cam zee ni dah nak masuk tahun ke-9 tapi takde la sumer tahun pi bercuti..
    memula kawin dulu fulus pon tak manyak..camaner?? tapi wish2, kek, hadiah tu wajib..heheheheee..

    bestnya nak gi oversea lagi..
    okey dapat idea nak celebrate mana tahun ni..
    ke fraser hill la kot..nanti nak baca entri lama jap wat rujukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... kita clebrate ikut kemampuan la kan..... mane yg mampu. tapi wajib ingat tarikh keramat tu kan kakk. walau dah sedozen anak. hehehehe gud gud ;)) ha sila kakkk.. FH sangatt best!!!

      Delete
  5. kemain skrg ni ehh... bercuti luar negara ajer... Visit Malaysia Year 2014 laa... apapun, i respek cara uolss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA. okay okay ai pergu dalam negara bulan dua nnti. hehehhehehe

      Delete
  6. nory dulu berangan nak macam ida jugak, nak sambut anniversary dgn pergi bercuti...
    tapiii tulahh susah nak dpt tarikh yg ngam2 time anniversary, dgn zul susah cuti nyer...
    ida memang besttt lahh, syiokkk jadi ida taw....berjalannn aje...mmg duit tak penah abis ek...?meh antor sini sikit...hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan zul susah cutii. tapi sekali die cuti. heyy lame kemainnn. hahhahahahha... ida ade mesin fotostat duit, nory nak? hahahhahahhaha

      Delete
  7. Selamat Honeymoon Ida, bawak baby oversea hokehhhhh~ mila kalau anniversary xde duit p bercuti mila buat photoshoot heeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu mila.............. okay okay! baby medan yekk. kuikuikuii.. ida suka shoot tapi andi dah tak berapa suka dah skrg.. tu yang dah kureng ajak die tgkp pic...... huuuu~

      Delete
  8. I n hubby memang kaki dok umah (pemalas nk kluar umah...hahahahha). Anniversary sambut dgn dinner saje...kalo terlebih rajin, kitorang dinner kt luar. hehehehe :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. dinner ok jugak pe... hubby ida tak suka dah skrg makan2 luar ni kan pulak nk ajak dinner sweet sweet. harapan jela.. tp cuti2 ni ida ok lagi.. selagi die ok, selagi tu ida ajak. kang tiba masa die takmo g cuti, haaa ape pulakk laa ida nak buat kan. . hahahhahahaa

      Delete
  9. Ala biasela org.. susah hati tgk org lain lebih... suke kitela nk buat ape pn kn... kite ada care kite... kite xsusah kn org pn kn.. biarla org nk kate ape...
    mcm eija... eija suke gak nk selebrt aniversary... tp slalu x kene time.. sbb dah brape tahun asik kene bln puase je... bile puase fhm2 jela.. xlarat nk jenjalan jauh2... lg pn nk raye... bajet bnyk lari ke raye... so kitorang selebrt kt kedai jerla... jdla kan... janji ingt...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ida.. pandainya ida. bagus2. pasni sape nak jalan, pratik simpan duit. cekalkan hati. heheee nice.. semoga ida selamat pergi dan balik sambut anniversary yang ke-4.. amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpee sheila. nk hidup kene pandai2 la. nak cuti pun kene pandai2 la. semua apa kita nk buat kene pandai mengatur hehehhhehhehe. tenkiu sheilaaaaaaaaaaaa aminnn ;))

      Delete
  11. ROmantisnya. Selamat ulangtahun ye sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. romantis? muhahahhaha aum aum aummm. tenkiuuu sis ;))

      Delete
  12. yes, i pon stuju dengan ieda.. tak kisah la celebrate kecik ke besar ke.. ikut kemampuan masing2 kan.. i pon sama nga ieda akan g jalan2 ke.. tapi selalunya tak sama pon dengan anniversary date, terawal or terlambat haha.. sebabnya our anniversary jatuh time cuti sekolah, semua mahal time tu..haha.. tapi sejak kawen mmg akan holiday mana2 dalam tahun tu.. tapi x dapat holiday pon, keluar dinner kat luar pon ok kan.. cari suasana baru.. anyway, salam kenal ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal awakk, ye betul. pandai2 laaa atur ikut kemampuan kan..... skrg ni ida mampu ini. mungkin next next year ida dah tak mampu, clbrate depan tivi pun okay jugakk. muahahahhahaa

      Delete
  13. Wehuuu..selamat ber honey moon :-) betul..yg penting bijak urus wang

    ReplyDelete
  14. EIDA NAK PG MANE NI?? NAK PERGI BANDUNG EH.. EH .. AKAK PUN SUKE SAMBUT PG BERCUTI KALAU ANNIVERSARY .. TP IKUT JADUAL CUTI SUAMI HUHU.. KLU X KT ORG AKAN PASTIKAN SALAH SATU BESTDAY MESTI PERGI BERCUTI .. KLU X DAPAT BUAT MASA ANNIVERSARY ... BAJET SAME CAM EIDA JUGAK .. KUMPUL DUIT MASUK SAMPUL PASTU PEJAM MATA HIHIHIHI ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pejam jgn tak pejam kan kak. hehhehe. bandung tak la... hehhehehhehe

      Delete
  15. I olls nk jgk..tp arab ckp xbest klu tiap tahun surprise..huhu..redha je r..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tak paham maksud mak? tiap tahun suprise? ape yg suprise nye? ida xde suprise pun.. hehehhee

      Delete
  16. ai anniversary pi makan je...haha thn ni mcm nk special sket...x sure la special tu camne...kena ty menteri kewangan dulu...huahua idea sambut anniversary kt hotel pun menarikssss jugaksssss.. *winkk* :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. goda goda sikit menteri kewangan tu. hotel kene cari yg best jugakk. kang jadik cm morib tu haaa acena? hehehhehe

      Delete
  17. awak mmg rajin berjalan ea. best je :) lari tajuk sikit haha

    ReplyDelete
  18. bercuti ni bagus utk release tension & mengeratkan kasih syg.. blk drpd bercuti tu kompom bertmbh sayang2 kan ieda.. hihhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul zura! hehhehehehhee~ eh eh zura ni yang ida jumpe kat hardware tu kan kan. next time jumpe tegur tauuu.. ida tak makan orang aaaa~ hahahahhaa

      Delete
  19. Wow nk g obesi tu..nk kaco daun boleh?hehe..aku tahun 1st x smbut anniversary pn sbb abg aku meninggal.thn kedua g lgkawi, thn ketiga g cameron je,thn ke4?jeng jeng jeng..haha..rasa cm x best je time anni tu duk umah je..setahun sekali je kan..tp thn ni ada 3 tmpat obesi menanti aku.harap2 x burn..hahaha...

    P/s : jom g bali weh..:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun ke4 ko balas dendam. sume pon obersi.. cayalahhh! hahahhahahhaha

      Delete
  20. Silahkan kunjungi WEB kita kakak :-)
    buat anak-anak kakak yang mau belajar

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    ReplyDelete
  21. first anny last year sambut kat langkaw. Tapi bukan tepat pada tarikh anny. Tahun ni 2nd anny tak plan lagi nak gi mana. Nak gi sabah gak la...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi la sabah. sabah best gilerrrrrrrrrrrrrrrrr.. hehehhehe

      Delete
  22. kita punya minat yang sama eida..travel!! hehehe. betul tu sementara belum ada rezeki dapat anak ni apa salahnya kalau nak pergi berjalan-jalan. mungkin rezeki kita lebih kat situ. kadang2 org cakap eleh dia ni menunjuk2 asek pergi berjalan je. taulah kaya. ish bila berjalan je kaya. tak semestinya kan. kita ni simpan duit macam nak apa lagi demi mencapai impian tu. lagi satu bila travel ni rasa boleh release stress memikirkan masalah takde anak..hehehehe. go go eida..selamat berhoneymoon..pedulikan orang kata ;)

    ehh panjang plak komen kali ni..hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjangnyee yus komen... hekhekhek.. sep sep sikit yus!! hehehhee

      Delete
  23. teringin nak g cameron tapi x kan sorng2 kot huhuhuhu

    ReplyDelete
  24. eida.. kami satu keluarge tak kesah jugak.. pakai baju 5 hengget pon takpe.. yang penting.. dapat jalan... tunggu.. next mont anniversary kami.. kami jalan jugak!~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page