Thursday, January 2, 2014

Hotel Murah di Hat Yai, Thailand





Entry sebelum ini, 


Ahad 22hb Disember 2013

Kitaorang sampai hotel , tak sempat receptionist tanya apa, ai dah sua kertas booking. ai booking hotel ni tru Agoda.com. (klik) senang. kalau ikut ai, memang ai akan booking hotel terus. xde makne sampai baru terhegeh2 nak cari. bukan cara ai. hikhikhik  . . . Ai booking Aloha Hotel. kenapa ai nak hotel ni? sebab ai tengok kedudukan die dekat dengan Stesen Hat Yai, walaupun xde bath tub tapi wifi paling penting ! HAHA  wifi dalam bilik okay bukan di lobi...  lobi pun ade jugakk wifi yang lain.. hewhehwhew.. so dimana mana ai boleh mempoyo.com dengan mencheck-in facebook/IG dll. kuikuikuiii
sampai sampai je terus nampak signboard ni terus 
"sayangg... tolong tangkap gambar kitaorang jap" hihihi


Aloha Hotel Hat Yai ni memang jauh dari kawasan yang orang gile bershopping tu. ala area Lee Paza. situ night life happening gile ! tapi hotel area situ agak mahal. kalau pergi waktu biasa, murah je. cumanya ni cuti sekolah kan, semuanya fully booking / mahal ! no no  no. walaupun Aloha Hotel ni agak jauh tapi still boleh jalan kaki ke sana. kalau sayang lemak sangatt, ape susah naik ajee tuk tuk. heee ~ sebut je "Lee Plaza" gerenti sampaii... dua malam kitaorang dekat Hat Yai, dua dua malam kitaorang pergi area situ. jalan kaki pon ye. naik tuk tuk pon ye. haaa merasa dua dua . . hee~ ayuhhh shopping shopping shopping !! yeayyyy

lobi dia siling tinggi so nampak luas sangatt lobi dia. staff veri the peramah. keluar masuk semua dibukakkan pintu. terasa VVIP sangattt.. HAHA


Rate satu malam Aloha Hotel Hat Yai ni dalam RM100. bila campur tax Agoda.com je , terus jadik satu malam RM111.92. so, ai booking dua malam. dua bilik. total dapat rate untuk satu pasangan RM223.84 ;)) murah je kan? jadik laaaaaaaaa  ..  masa nak check in tu ai kene tinggalkan pasport. masa return card hotel baru pasport diberi semula. Aloha Hotel ni memang BEST! View bandar Hat Yai, cantik ! Bilik bersih.. tapi yang TAK seronoknya, NO IRON okay! Menciiiii !! yang paling best, katil dia.. eh? lalallalalallalalaaaaa
 
 bilik ni cukup kemas bersih masa kitaorang baru sampai. semua okay bilik ni. aircond sejukkk gilakk. ada orang tu tido sampai meringkuk ringkuk. 
alolololo meh meh polokk mehhh  lalalalala~


Awal awal ai cakap dekat minah kamkumkap tu, ai nak big big room. HAHA  Bilik Deluxe dia okay laa. disebabkan bilik kami bersebelah, siap ada joining door lagi. eh sesukaa je aku bagi name.. HAHA  alaaaa yang ade pintu tengah tengah tu. bukak pintu tu nampak laa bilik ai dengan Anna. heee~ tapi kitaorang xde la bukak pintu tu.. TAK privasi laaa. kuikuii. tapi syok ai senang nak panggil Anna, main jerit jerit je kat pintu tu.. hekhkehkhekhkehh..  nanti korang ke sini, mintak la bilik ni tauuu. heeee~

cumanya, korang perlu tahu, plugpoint Thailand lain dari Malaysia, so jgn lupa bawak universal adapter okay? pastu setiap bilik kompem ade satu je plugpoint. haaa jadik bijak macam ai yekk. sila bawak extension plug. senang nak charge hp, camera, powerbank sekaligus. kannnnn HAHA

(oh ya iklan iklan, ada yang tanya ai, mane beli powerbank? ai beli kat kawan ai cinta (fb klik) , dia jual powerbank Samsung 30 000 mah , ai pilih kaler pink. heee ~ berapa ce teka? RM100 je babeee. Samsung mega ai tu, 4x charge okay! sepanjang dalam keretapi ai charge. 16jam main internet tanpa hirau bateri habis. kuikuii.. so, kalau uols nak beli, roger lah cinta k? tu ai sedang charge powerbank ai. bateri dia tak habis lagi tapi ai sajee nak penuhkan balik baterinya , al maklum laa sekejap lagi nak keluar balik. heeeeeeeee~ )



Settle check-in, settle tangkap gambar bilik sana sini, well blogger kan? kuikuii.. mandi mandi rehat rehat kejap, terus keluar pergi tempat idaman kalbu. lagipun perut dah lapaaa kemaiiiin ni. last makan, malam tadi dalam keretapi , ingat takk? so, next entry is Klonghea Floating Market, oo yeahhh!  makan makan makan laapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



no bilik 1103A, babaiii nak pergi makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn  ;))





Kira kira
Aloha Hotel dua malam RM223.84
Total RM223.84








Yang menyarankan kalau banyak duit duduk lah Hotel Lee Plaza ,
signature ms eida

30 comments:

  1. Assalamualaikum ida. bestnyaa. next idaa.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila.. jap jap sabar.... hahahhahahhaha

      Delete
  2. ok dah habis baca, lagiiii pleasee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha cepatnyeee.. heyy ida mengarang sehari suntuk , die baca sepolohminit je!!! huhuuhu

      Delete
  3. eida...ape kata eida update sekaligus.. x puas nak baca..ehhehe
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahhaa.. sue tolong updatekan lahh boleh?? hahahhaha

      Delete
  4. Biliknya looks nice. x kisah la kan x de bath tub, yg penting selesa nk tido... bukan nk tido dlm bath tub pun... kikikiki ;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan............... bilik tuk tido mlm je.... asal balik je mandi siap2 trus keluar balik. HAHAHHA

      Delete
  5. thanks for the sharing, good info ni :)

    ReplyDelete
  6. cantikk hotel ni, nampak macam mahal..
    eh comell lah power bank tu...kalau nory beli nanti nak kaler pink jugak lah...
    eh cover henpon sama taw kalernyer ngan nory punyer..
    hikhkhikhik...takpe kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpeeeeeee.. kita kan kembar................... hee~

      Delete
  7. hotel dia murah dan cantik ler :)
    plan renioun kita g hatyai la mcm yu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii reunion sampai ke Hat Yai. heeeeeeeeeeeeee~

      Delete
  8. boleh dimasukkan dalam waiting list next cuti-cuti..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa boleh sangatt ni yus... dekat jewww.. best Hat Yai. makan superb! tpi tunggu Thailand tenang dulu yeee. heeeeeeeee~

      Delete
  9. cantik jgk hotel ni kan. cuma tu la. risau pulak nak ke sana sebab sekarang tak selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice selesa hotel ni. aah tu la. nnti la pergi. time Thailand dah tenang sikit hehehehe

      Delete
  10. Wahhhh memg murah la ieda...yg mata akak x lepas pandang tuh powerbank pink pink tuh..adoiii jeles ai

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa akak kene ade pb pink tu.. barulah pinkyyy.. hehhehehehhehe

      Delete
  11. murah memang murah...habis gambar penuh tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha kan............ penuh habis dah nii letakk. heeee~

      Delete
  12. murah nye hotel kat sane.. kalau dekat sini.. 100 lebih mau berlage montot.. nak sembahyang pon susah.. luas.. best!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. laga montot. tau xpee.. hahaha.. sane mmg murah.. semua murah! suka sangat Thai ni la.. tapi asyik laa bergolak jer kije nyee uhuhuhuh

      Delete
  13. Plug yang boleh pakai mcm2 jenis international plug in dh ada dulu masa pi umrah, sgt membantu kan ada plug cm ni...waweeeeeee bilik hotel cun sgt...wpun jauh dari tempat shopping xper dik leh berjalan...kalau akak kena cari central sbb ada anak kan...tu bayar mahai sikit malas nak tolak stroller jauh2 kehkehkeh...nextttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah akak kene dekat sikit la dgn lee plaza tu. hehehhee ~

      Delete
  14. nak pergi juga ni. Baru hegeh2x nk survey. hehehe

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page