Friday, January 31, 2014

Budjet Keseluruhan ke Hat Yai, Thailand ;)



 


Entry sebelum ini,
1) Teaser Hat Yai (klik)
2) Percutian ke Hat Yai, Thailand  DAY 1 (klik)
3) Hotel Murah di Hat Yai, Thailand (klik)
4) Percutian ke Hat Yai, Thailand DAY 2 PART 1 (klik)
5) Percutian ke Hat Yai, Thailand DAY 2 PART 2 (klik)
6) Percutian ke Hat Yai DAY 3 PART 1 (klik) 
7) Percutian ke Hat Yai DAY 3 PART 2 (klik) 
8) Percutian ke Hat Yai DAY 4 (klik)


nasib ada yang request nak tahu. actually ai pun nak tahu jugak berapa laaa yang ai dah berabis dekat Hat Yai hari tu. ai kompem, hubby mestii baca jugak ni. dia pun mesti nak tahu bape banyak duit die dah mengalir. kuikuii.. jadik, moh la kita meng-total-up-kan semua perbelanjaan dari hari pertama sampailah ke hari yang terakhir. segala sen yang dikeluarkan semuanya ai catit. dont play play aaaaa  ;p


Hari pertama , 21.12.2013 ,, Boleh baca semula di entry INI. Percutian ke Hat Yai Day 1 (klik)
Perbelanjaan DAY 1 adalah ;
Makan Ringan RM24.50
Tiket KTM dari Segambut ke KL Sentral (dua orang) RM2
Tiket Keretapi Tanah Melayu dari Kl Sentral ke Hat Yai RM192 (dua orang pergi dan balik)
2bekas nasi lemak (dalam keretapi) RM11
2ketul sandwich (dalam keretapi) RM8
Break1st di kedai di Stesen Padang Besar RM7.30
Toilet di Stesen Hat Yai THB3  (convert duit M'sia , THB3 x 0.1042  = RM0.31)
Naik tuk tuk dari Stesen Hat Yai ke hotel THB40 (dua orang) (convert duit M'sia , THB40 x 0.1042  = RM4.20)
Total RM249.31



Perbelanjaan hari kedua adalah termasuk ; 
Aloha Hotel dua malam RM223.84
Tuk-tuk dari Aloha Hotel ke KlongHea Floating Market THB200 (dua orang) pergi balik (convert duit M'sia , THB200 x 0.1042  = RM20.84)
Makan makan kat Floating Market THB205  (convert duit M'sia , THB205 x 0.1042  = RM21.36)
Tangkap gambar bersama Burung Helang THB20  (convert duit M'sia , THB20 x 0.1042  = RM2.08)
T-Shirt Mini Cooper THB300 (dua helai)  (convert duit M'sia , THB300 x 0.1042  = RM31.26)
Beli kulit ayam di Night Market Hat Yai THB40 , (convert duit M'sia , THB40 x 0.1042  = RM4.20)
Beli crepe cream di Night Market Hat Yai THB30 , (convert duit M'sia , THB30 x 0.1042  = RM3.10)
Naik tuk tuk dari Night Market ke Lee Plaza seorang THB20 , empat orang THB80, (convert duit M'sia , THB80 x 0.1042  = RM8.30)
Beli pulut mangga 1bungkus di gerai depan Lee Plaza THB50, (convert duit M'sia , THB50 x 0.1042  = RM5.20)
FM (3pc THB100) THB300 , (convert duit M'sia , THB300 x 0.1042  = RM31.30)
6pc Tshirt Hat Yai, (sehelai THB150) THB600 , (convert duit M'sia , THB600 x 0.1042  = RM62.50)
Seluar Hat Yai THB250, (convert duit M'sia , THB250 x 0.1042  = RM26.10)
Supper di kedai Teh Tarik Hat Yai depan Lee Plaza , THB130, (convert duit M'sia , THB130 x 0.1042  = RM13.60)
Total RM453.68
 


Hari ketiga , 23.12.2013,, boleh baca semula entry hari ketiga di Percutian ke Hat Yai DAY 3 PART 1 (klik ) dan Percutian ke Hat Yai DAY 3 PART 2 (klik)
Perbelanjaan di hari ketiga adalah termasuk ;
Songkla Tour seorang THB300, dua orang THB600 (convert duit M'sia , THB600 x 0.1042  = RM62.50)
Break1st di Salma Restoran THB200 (convert duit M'sia , THB200 x 0.1042  = RM20.80)
Tiket masuk Ice Dome Hat Yai seorang THB300, dua orang THB600 (convert duit M'sia , THB600 x 0.1042  = RM62.50)
FM Ice Dome Hat Yai THB39 (convert duit M'sia , THB39 x 0.1042  = RM4.10)
Tiket Ride ATV (Chang Puak Camp) seorang THB500, dua orang THB1000 (convert duit M'sia , THB1000 x 0.1042  = RM104.20)
Archery 1 round (Chang Puak Camp) seorang THB150 (convert duit M'sia , THB150 x 0.1042  = RM15.60)
Main Gunshoot 10peluru (Chang Puak Camp) seorang THB100 (convert duit M'sia , THB100 x 0.1042  = RM10.40)
Beli pisang bagi gajah makan satu bakul THB100 (convert duit M'sia , THB100 x 0.1042  = RM10.40)
Beli gambar Ride ATV THB200 (convert duit M'sia , THB200 x 0.1042  = RM20.80)
(tukar duit RM100 di Chang Puak Camp, THB10.30 je)
so lepas ni rate harga telah bertukar ke THB10.30 yekkk ;))
Lunch di Samila Beach (Restoran Subaidah) THB500 (convert duit M'sia , THB500 x 0.1030  = RM51.50)
Naik kuda THB150, dua orang THB300 (convert duit M'sia , THB300 x 0.1030  = RM30.90)
FM Mermaid THB100 (convert duit M'sia , THB100 x 0.1030  = RM10.30)
(tukar duit di Salma Restoran RM400- rate 9.70, hey murah!!)
Beli pulut mangga THB50 (convert duit M'sia , THB50 x 0.0970  = RM4.90)
Dinner di Restoran Hamid THB330 (convert duit M'sia , THB330 x 0.0970  = RM32.00)
Beli 2xseluar THB460 (convert duit M'sia , THB460 x 0.0970  = RM44.60)
Beli FM/souvenir THB700 (convert duit M'sia , THB700 x 0.0970  = RM67.90)
Beli kemeja batik Thailand sayang THB200 (convert duit M'sia , THB200 x 0.0970  = RM19.40)
2xRedbull THB20 (convert duit M'sia , THB20 x 0.0970  = RM1.90)
Rokok THB90 (convert duit M'sia , THB90 x 0.0970  = RM8.70)

Total RM583.40





Hari keempat , 24.12.2013 ,, entry nya klik SINI Percutian ke Hat Yai DAY 4.
Perbelanjaan hari ni adalah ;
Tuk tuk ke Plaza Market dua orang THB100 (convert duit M'sia , THB100 x 0.0970  = RM9.70)
Handbeg Jeans THB280 (convert duit M'sia , THB280 x 0.0970  = RM27.20)
Tshirt Hat Yai untuk my sis THB200 (convert duit M'sia , THB200 x 0.0970  = RM19.40)
Masuk toilet THB20 (convert duit M'sia , THB20 x 0.0970  = RM1.90)
Cap Abah (Thailand) THB100 (convert duit M'sia , THB100 x 0.0970  = RM9.70)
Sarung tangan THB30 (convert duit M'sia , THB30 x 0.0970  = RM2.90)
Tuk tuk balik Hotel dua orang THB40 (convert duit M'sia , THB400 x 0.0970  = RM3.90)
Dua helmet comeyy THB600 (convert duit M'sia , THB600 x 0.0970  = RM58.20)
Gajus 1kilo THB300  (convert duit M'sia , THB300 x 0.0970  = RM29.10)
Lunch THB80 (convert duit M'sia , THB80 x 0.0970  = RM7.80)
Portable DVD THB1500 (convert duit M'sia , THB1500 x 0.0970  = RM145.50)
Beg Dueter Pink THB800 (convert duit M'sia , THB800 x 0.0970  = RM77.60)
Tuk tuk ke Railway Station 4 orang THB80 (convert duit M'sia , THB80 x 0.0970  = RM7.80)
Dinner dalam train RM16.00 
Tiket KTM ke Segambut RM2.00 (dua orang) 
Total RM418.70



Total budjet keseluruhan bercuti 4hari 3malam di Hat Yai, Thailand ialah  RM 1,705.09  *pengsanberkalikali*



P/s : kalau korang nak ke Hat Yai, jangan ikut budjet ai ni ha, berbelanja tak hingat dunia, pastu bila total up kan terngangaaa tengok total tu. kuikukuiii. so korang buat lah budjet ke Hat Yai tu dengan berhemah ye. boleh follow harga harga yang mana korang nak. yess dah settle travelog ke Hat Yai, lega sangattt.. tertebuslah keinginan nak meneroka ke Thailand. ai nak pergi Krabi dgn Hat Yai je. yang lain lain tu bila ada rezeki lebih.. heee ~ lepas ni kita teroka negara lain pulak aaaaa... kbaii ~









Yang tak sangka , banyak tu ke ai belanja? yekeeeeeeeeeeeeeeee
 signature ms eida

22 comments:

  1. Replies
    1. jgn ikut nafsu cerakah shopping ni nina.. HAHHAA

      Delete
  2. dh okey tu dear sbb 4days lepas tu utk 2org. kalau jns boros mcm cikji nih kompem terlebih lagik. enjoy giler baca ur blog. asik berjalan je. i loike ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. jimat ni ida rasa. hahhahaha. tapi kalau xshopping lagii jimatt.. tapi ape la maknenye travel tanpa shopping. kahkahkahakahhahha

      Delete
  3. Boleh tahan gak bajet ke Hat Yai...yang penting hajat tercapai yer idokkk...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini budjet ida. hahhahaha. budjet orang lain mungkin kurang lagii. hehehhee.. ;)) *sekali seumur hidup*

      Delete
  4. Assalamualaikum ida. wahh bestnya tak mahal sangat kot tapi jenuh haihh nak naik keretapi tu. hehe. thanks ida share budget. senang nak catu, muahahha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenuhh sangattt sheila............ letihh! kalau banyak duit boleh naik flight ajee. kuikuii

      Delete
  5. woww..bestnye ida ade record sume..
    bagus betul..senang nk refer nnt..
    tq ida..muah..muahh..
    ni yang ditunggu2 ni..
    ;')))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. ida style mmg rekod. saje nak tahu bape dah habis.. hehehhehe... ;))

      Delete
  6. Byk gile babe..ingatkan skit je habis..betull kaki shopping la kite ni..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpee. kaki mengkaki betul laaa. hahaha. bahayee. jom vietnam! sure riban habis! HHAHHA

      Delete
  7. hohohoiiiii nak cecah rm2000 jugak kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohooohoooiiiiiiii akak jgn lah reaksi begituuuu.. hahahhahahhahaa

      Delete
  8. good sis.. okeylah bajet RM1900 ke bawah.. ngee~~ kebetulan rancang habis pengajian nak pergi melancong.. ngeee :3

    btw jemput ke teratak kita pula ya www.haneeza com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa pergi la sinii.. tapi skrg tgh bahaye sikit... tunggu kejap la.. hehehee

      Delete
  9. eida ni baguih laa.. kalau org nak gi travel snang je nak refer.. thumbs up :)

    ReplyDelete
  10. Fuhhhhh..... Fuhhhh..... Buntang mata kejap tgk bajet tu, tp blh skipkan kikikikii.... Berangan jap klu dpt pg nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh skip je kak. hahhahhahha.. buat buat tak nampak jeeeeee ;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page