Wednesday, July 31, 2013

Jom C A N T I K bersama Kolagen EPHYRA ;)






sticky post ni. 
scroll bawah sikit untuk next entry yeeee  ;)





Nak rayaaaa sudahhhhhh. yeayy ! asal nak raya jee sibuk berdiet. bukan ape, takut baju raya tak muat pulakkk.. kohkohkohh . . itu belum kira nak cantik luar dalam nii. budjet nak muka putih cerah gebu mulus bak kapas sebelum rayaaaa. hikhik . .  Orang kate, dalam masa 14hari dah nampak kesan daa. heyy tak sabar nak tahu kesannyaaa.. putih gebu takk ai nanti? hilang kee segala jerawat mak nenek yang ada kat muka ni.. heyy tak sabarrrr... kuikuii


Uols tahu ai minum ape sekarang? haaa nak tiru lewteww  ;p  Sekarang ni ai amik EPHYRA. pernah dengar? TAK? mustahill. hangat di pasaran niiiii ;)) EPHYRA ni sebenarnya sejenis minuman antioksida yang berasaskan kolagen, yang paling sedap dalam bentuk sachet dihasilkan daripada gabungan mantop alam semulajadi di seluruhhh duniaaaaaa...  EPHYRA sangattt sesuai untuk lelaki ke perempuan ke, kanak kanak pon boleh bantaii minum jugakk (4tahun ke atas), ibu menyusu dan hamil (6bulan ke atas), perempuan yang nak cantik meletop dipagi rayaaa. HAHA dan sesiapaaa saja yang mempunyai masalah seperti kulit berjerawat,berjeragat/berparut, penyakit kulit dan macam macam lagii laaa ;)


ni lah peneman ai sekarang. hewhehww. nak cantik. nak kulit licin. nak putih cerah gebu. 
pleasee EPHYRA pleaseee.... ;p



Kandungan dalam EPHYRA ada Kolagen ikan laut dalam, acai beri, Astaxanthin, L-Glutathione, Acerolla Cherry, Serbuk Tomato,Bunga Marigold, Superberry dan Gam akasia.. Jangan risau, EPHYRA mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan (rujuk : (10)dlm.KKM-163/S/25 Jld. 172) dan dijamin SELAMAT dan HALAL. heee~ tu yang ai yakin nak minummm.. ;)) kalau produk yang TAK dapat kelulusan tu, was was lah sikit kenn ~
nahhhh buktiiii.. tak caya lagii?  ;p



senang je bancuh dia, amik satu sachet, then campur dengan air sejuk 180ml, shaker tu die dah siap siap bagi. Masuk dan goncang, then selamat minum.. sedap!  ;)
ai minum sebelum sahur selalunya. pagi pagi dah berEPHYRA kawww  ;p



Rasa EPHYRA? giler sedap wehhh. TAK macam produk kecantikan yang lain, TAK sedap pun kutelan, ape ntah lagi yang sedap beginii… macam minum air peel fresh orange jeeew. Heyyy rasa macam nak minum setiap SAAT! HAHA haaa uols pernah rasa? haaa macam tu lah rasanya.. rasa nak minum setiap saat tapi tak boleh, kene minum sekali sehari ataupun dua kali sehari untuk dapat kesan yang lebih cepat. satu kotak tu ada 30 sachet, kalau sekali sehari, kiranya sekotak untuk sebulan.. haaaaa.. tak sabar uols nak tahu apa effect/kesan pada diri ai ni after sebulan minum EPHYRA. tunggu ehhh.. nanti aiols revieww..benda bagus haruslah dikongsi bersama. jom cantik bersame sameeee... mihmihmih~  heyyyyyyyy tak sabarrrrrrrrrrrrrrrrr ;p


Berlambak sangatt produk kolagen kat luar kan? kenapa ai pilih  EPHYRA ?? sebab EPHYRA lain dari yang lain tauu.. ;)


Apa beza EPHYRA dengan collagen lain?:
  • EPHYRA menggunakan kolagen ikan laut dalam jenis "white fish" yang hidup di laut dalam. Sebab ikan dekat perairan laut dalam ni bebas pencemaran.  
(Bukan sebarangan ikan yang mudah didapati di pasar seperti ikan tilapia, ikan keli tauuuu…kukuikuiii)
  •  EPHYRA menggunakan kolagen yg terhidrolisis. Kolagen terhidrolisis tu terdiri daripada pecahan asid amino yg kecik, yang mudah diserap oleh badan. 


Kolagen dalam Ephyra mudah diserap - part ni yang paling penting. Tau tak kenapa ramai amik collagen tapi lambat nampak kesan? Sebab berat molekul collagen yg tinggi, so badan susah nak serap. Berat molekul collagen sesuatu brand tu diukur dalam unit DALTON (Da). It's not about how many mg collagen content, tapi how small the protein is. Semakin cepat diserap, semakin cepatlah nampak kesan kat badan.Fakta penting : Berat molekul collagen Ephyra = kurang dari 1500Dalton




Size collagen EPHYRA = kurang dari 1500Dalton, sangat mudah diserap oleh badan. Sebab tu dgn minum EPHYRA kita dah boleh nampak kesan seawal 7 hari. Most collagen di pasaran sekarang 3-4 kotak pengambilan baru nampak kesan. 



  • Kandungan kolagen EPHYRA cukup untuk keperluan badan. Badan manusia tidak memerlukan kuantiti collagen yang banyak sekali ambil tapi amount yang sedikit tp berterusan.Hati-hati ya kawan-kawan, Lebihan kolagen yang diambil boleh membebankan buah pinggang! Akibatnya, boleh buat kegagalan buah pinggang!

  •  EPHYRA ialah skin supplement, (minuman tambahan utk kecantikan kulit) ,tetapi bukan kulit sahaja yang akan dapat manfaat. Ada macam2 lagi manfaat lain selain kulit jadi cerah dan anjal. Antaranya:-

Energy booster ~ Ramai yg beritahu, lepas minum EPHYRA kurang sangat2 rasa penat. Siapa yang mudah lesu mmg nampak kesan sbb balik kerja boleh terus bersilat kat dapur. 

Rambut kurang gugur.~ Kuatkan akar rambut, malah rambut baru banyak tumbuh. Mmg betul pun sebab collagen kan stimulate hair growth.

Sistem pembuangan jadi lawas.~ bantu utk kawal berat badan. Ramai pengguna yang turun berat badan selepas minum EPHYRA

Kuku jadi cantik dan bersinar. ~rawat masalah kuku mudah patah

Cracked heel berkurang.~ tiada lagi masalah tumit merekah & kering

Lingkaran hitam bawah mata berkurang. ~ lebih sekata tona kulit

Mengurangkan sakit radang & sendi lutut ~ Ramai yang sakit lutut minum EPHYRA dalam sebulan mmg dah Nampak kesan, utk golongan tua, dah boleh berjalan laju & tunaikan solat dgn mudah




testimoni pengguna EPHYRA ~
huwaaaaaaaaaaaaaa cantiknyaaaaaa! nak jugakk nak jugakkk !  hukhuk


Rajin rajin uols boleh layan youtube mengenai testimoni EPHYRA ~ siyes ai tengok, nafsu nak cantik kulit licin gebu meluap luap .kohkohkoh... alaaaa bukan nak cantik untuk sape pun, untuk hubby jugakk. tak salah pun kan? okay laju laju klik ;




Uols nak tahu lebih lanjut pasal EPHYRA ?
simple. 
Klik Oficial Website  - www.oceanlife2u.com
Klik FB - Oceanlife2u
Sapa ada instagram? boleh la follow, search ephyra2u


Nak beli jugakk? tengah promo ni. cepat cepatttttttt
Call 019 3999 238 atau nombor yang tertera tu yeee ;))






Notakaki : ai start minum EPHYRA pada 28Julai2013






Yang TAK sabar nak tunggu kesannya bulan depan.. wiwiwiwiwi   ;))
signature ms eida
Read More ->>

Tuesday, July 30, 2013

Resepi Sotong Goreng Tepung






Harii ni nak update lagii resepii. hikhik. selagii tak habis bulan Ramadhon ni, selagii itulah nak up entry. mempoyo kan.. HAHA  kali ni resepii campak campak jeww. bapokk senang gilakk. budak umur satu tahun pon bolehhhh. ape ntah lagii kita yang dah jadik binik binikkk nii.. pleaseee eh eh jangan bikin maluuuuu  ;p


Hari ni resepii Sotong Goreng Tepung semudah ABC.. kikiki. simple je. dengan hanya menggunakan Tepung Magik. magikkk sangatttt... campak campak terus jadik. muahahahaha  ;p

ni rupa Tepung Magik tuuuu............. Sebungkus hanya RM10  ;)



Ok mula mula sediakan bahan utama, of coz sotong..
 basuh sotong then potong sotong tuuu ;)
settle !



Petua, untuk kurangkan letupan masa menggoreng nanti, 
lepas basuh sotong tu, rendam sekejap dengan air suam. then toskan , lap lap dengan kicthen tissue, then baru gaul dengan tepung magik tu.. ;)




biarkan sekejap then baru start goreng. mudah kan? dah siap! yeayyy!
dah boleh jadik juadah berbuka puasa. yeayy! tak sampaiii pun 15minit.. heeeee ~
resepii yang sangat sesuaii untuk wanita bekerja .. heee ~



haaaa, nak beli Tepung Magik ni? boleh lah call contact person. ai tolong sebarkan jeww  ;)
012- 678 6910 Niza.. tak semestinya sotong je, uols leh goreng cendawan, boleh goreng pisang, boleh goreng ayam, nanti jadik ala ala kepsii. hihihihi.. bestttt ! ;)







Yang suka sangattttttttttttttttttttttttt tepung nii,
signature ms eida
Read More ->>

Wednesday, July 24, 2013

3 Pemenang GiveAway Chocolate Fountain adalah . . . . .





Maaf atas kelewatan mengumumkan pemenang untuk GiveAway ini
(mak busyy nokkkk  ;p)



Straight to the point , 

3 pemenang yang bertuah itu adalah ??


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



yeayyyy!!!!

T A H N I A H         kepada semua pemenang... yeayyy !

so, lajuu lajuuuu email ai,  fullname & no. hp. kepada iedand23@gmail.com, dengan tajuk,

" yeayy! saya menang GiveAway Chocolate Fountain "






p/s : buat semua peserta, terima kasih banyak banyak kerana sudii join GiveAway ai nii ;)
Jangan kecik hati, jangan serikk jika tak bertuah kali niii.. next time kita cabut undi lagii yeeekkk ! thanks a lot bebehhhhhh  ;))











Yang legaaaa settle umum pemenang !  ;)
signature ms eida
Read More ->>

Resepi Lasagna yang sedap ;)



 

Syukur Alhamdulillah , dah masuk setengah bulan kita berpuasa, Ramadhan 15 ;) para isteri gigih kan mencari resepiii , time bulan puasa ni lah nak cuba resepi baru. heee ~ Ai pun TAK terkecuali. Ai memang suka western. gila tau takk... hubby tak berapa gemar tapii satu benda je yang die suka makan, Lasagna. Sebagai isteri mithali (puiiii) , ai tekad nakkkk buat Lasagna untuk juadah berbuka puasa hubby.. how suweetttt nyaa aiii~ isteri sape ni? kohkohkoh . . 


Resepi Lasagna ni ai klasifikasikan sebagai, sedap tapi leceh. boleh? HAHA  Tapi kalau sekali sekala buat ape salahnye nak renyah sikit tapi hasilnya yummmyyyyyyyy  ;) okay dah stop membebel, sila sedia pen dan kertas untuk menyalin.. cewaaaahh~ budjettttt je aii nii.. kahkahkah



Bahan bahan yang perlu ada, *kemain mahal bahan2 dia* 

1) Harus ada Kepingan Lasagna Instant (ai beli jenama San Remo) RM5.30
 kepingan lasagna ini boleh direbus terlebih dahulu ataupun tak perlu rebus terus je bakar nanti. ai malas nak rebus, so ai pilih terus bakar je. muahahhaaha  ;p

Ini bahan untuk Sos Merah
1) Daging Cincang Ramly (ai guna 600gram) RM10.95
2) Bawang merah 2biji *potong dadu*
3) Bawang putih seulas *potong dadu*
4) Cilipadi 16tangkai *potong kecik*
5) Cendawan Butang *potong dadu* (ai beli Jenama Ayam Brand) RM4.70 - tapi guna 6biji jeee
6) Sos Bolognese (ai beli Jenama Leggo's) RM12.10

Ini bahan untuk Sos Putih
1) Susu Full Cream RM5.40
2) 2 s/b Butter RM4.99
3) 6kpg Chesedale RM19.29
4) 2 s/b Tepung gandum



Cara caranya seperti ;

Nak buat sos merah begini, 
Panaskan minyak dan tumiskan bawang bawang tu, masukkan daging cincang, goreng sehingga air daging itu kering. kemudian campurkan sos bolognese, kacau sebati. masukkan cendawan butang dan sedikit cili padi. ikutlah nak rasa pedas lagi lebihkan cilipadi. okay? kacau sehingga sedikit kering/pekat. siap dan letak tepi. ;)


Nak buat sos putih pula begini, 
Dengan api slow, sangai terlebih dahulu tepung gandum sehingga menjadi colour brown, masukkan butter, kacau sehingga cair , masukkan pula 600ml susu segar. kacau sebati dan masukkan chesedale , kacau sehingga cair. Tutup api bila ada "blup". siap dan letak tepii  ;)




Melapis lasagna seperti berikut ;

Langkah melapis begini, 
1. Letakkan kepingan lasagna di bawah sekali dalam pan. 
2. masukkan sos merah, ratakan. jangan bagi ada ruang kepingan lasagna terdedah.
3. masukkan pulak sos putih di lapisan kedua. carik-carikkan mozarella cheese
4. ulangi langkah ini untuk beberapa kali, senang citer sampai pan penuh. HAHA. Mesti di akhiri dengan lapisan sos putih dan taburan mozarella cheese




Mari membakar, weeee ~  
    - panaskan oven 10minit 
    - bakar lasagna pada suhu 180darjah selama 40minit. 

dan hasilnyaaaaaa? yummmmyyyyyyyyyyyyyy. hubby sukaaaaaaaaaaa.. makan lagi dan lagi dan lagii. kejap ratah begitu. kejap makan dengan roti. sahur pun makan lasagna jugak. HAHA  kejung perut nak habiskan lasagna nii.. almaklumlaaa makan berdua ajeeee.. heee ~



*thanks Chocolate Fountain sponsor oven baru ai. heee~ dapat untung terus beli 
oven dan terus buat lasagna. muahahhahaha.......  lepas ni nak buat ape pulak ehh? ehemm ~*




Resepi campuran dari cinta, ieza, my bos!  hehehe ;)










Yang akan buat lagii tapi nk guna bekas sedikit kecikk laaa, jenuh nak habiskan! HAHA
  signature ms eida
Read More ->>

Tuesday, July 23, 2013

Cadangan Tempat Berbuka Puasa : Mr. Kabab & Biryani, Putrajaya





Weekdays adalah hari memasak. ala lauk simple mimple je punn~ kalau tak masak pergi bazaar. tapi lepas g bazaar mesti menyesal makanan tak sedap, mahal je lebihh.. puiii ~ pastu masak balik.. HAHA  blurrr aaaaaahhhhhh.. tak sabar tunggu weekend, hari berbuka di luar. muahahaha. . . 


Ai nak suggest dekat uols semua , pergi la berbuka disiniiiiii, 

 dah lame ai aim nak makan dekat sinii, akhirnya Ramadhan kali ni dapat jugak merasa  ;))



Mr. Kabab & Biryani ni terletak kat Presint 15, Putrajaya. Ingatkan tak ramai orangg, sekali datang, heyy meja penuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. merayuu rayuu ai dengan tokey die nak jugakk meja tuk dua orang. hukhuk ~ so, nasihat ai, book meja dulu ye. seawal jam 2pm dah boleh call kedai untuk book meja.. Call je 03-8889 3209. okay? jangan jadik macam ai dapat meja depan pintu masuk. HAHA gasakkk janji dapat buka siniii  ;p


Jom tengok menu, ai dah set dalam kepala nak makan kebab , nak makan kebab, nak makan kebab, kononnnn diettt. heee ~ hubby ofkoz dengan nasinyaa. mane leh pisahh ;p harga boleh tahan. takpe tekak nak makan jangan kedekut sangatt boleh? mihmih

 Hubby punya, Lamb Biryani (pakistani) RM17
lamb dia heyyy sedap weiiii.. siyess ! sebab ai penggemar lamb.. tiptop!!! lembutt jewww 

 Ni kebab ai punyaa, nampak simple kan? tapi kenyangnyeee heyy malas nak bangun daaahh pastuuu.. hikhik . Nama dia, Lamb Shish Kabab RM15 .. Lamb jugakkkk.. ;p



Air yang special kat situ adalah Barbican. Sebotol RM4. ada macam macam flavour. best best. Selain apa yang ai makan tu, ada macam macam lagii menuuu, ai sememangnya nak je tangkap semuaaaa gambar yang ade dalam menu tu then tunjukk kat uols tapii dah semua orang kiri kanan dok pandang ai pelikk jewww, terbantut sudahhhh niat ai. hihi.. pandang orang macam heyy tak pernah nampak orang tangkap gambar keee? HAHA


ada set kids, set family, pizza pun adeeee.. macam macam laaaa.. 
ada masa kelapangan, duit terlebih, eh eh minggu ni kan gaji? jgn tak serbuuuuuuuuuuu.. weeee~




Info untuk uols, 
MR. KABAB & BIRYANI
No.44, Jalan Diplomatik 3/1, Presint 15,
Putrajaya
No. Tel : 03-8889 3209








Yang teringin nak makan kat SABA Cyberjaya tuh,
signature ms eida
Read More ->>

Monday, July 22, 2013

Al-Fatihah





Al-Fatihah untuk Allahyarhamah Widayati Abdol Aziz dan Allahyarham Muhammad Syafiq Mohd Yusob yang telah pergi meninggalkan kami sekeluarga pada 17hb June 2013 (Rabu). mereka adalah keluarga terdekat dengan ai. makcik palinggggg rapatttttttt. Arwah bukan setakat makcik pada pandangan ai, sememangnya boleh dibuat kawan, arwah tak kekok mendengar cerita ceritut anak anak buah yang membuatkan arwah sangatt rapat dengan kamii semuaaa ;(  dengan perangai gila gila, riuh, arwah menceriakan suasana dimana mana sajaa... kehilangan arwah siyes terasa sangatttttt.. ;( sunyi jee kampung tuuuu.... hmmm


Pada yang rapat dengan ai, ada ai bercerita tentang kejadian yang menimpa arwah. real story. dalam paper tu bukannya betul sangattt. hukhuk ~ pada mulanya ai rasaa nak berkongsiii dengan uols semua tentang kejadian ni, tapiiii, bila difikir balik,  tak perlu lah ye? yang dah pergii tetap pergiii.. kita doakan arwah tenang disana dan berada dikalangan orang orang yang beriman..

mane ade sampai 2jam. tipu.


dalam paper ni pulak, dikatakan kereta yang merempuh arwah makcik, mak ai dan orang awam yang lain terbabas, TAK! Abah ai yang berada ditempat kejadian bagitahu, kereta tu sememangnya lajuuuuu dan sengajaaaaa masuk lorong kecemasan tu. boleh dikatakan mereka sedang beracingg  ..
BODOH punya orang !!!!




Betul kata orang yang pergi biarkan pergi, yang hidup ni perlu teruskan. Uolss, doa doakan la mak ai cepat sembuhhhhh.. sampai sekarang masih TAK boleh berjalan lagii. kaki terlampau sakitt sampai tak boleh bergerak banyak akibat rempuhan dari kereta bodoh tu! bila hantar mak pergi berurut, Ustaz tu cakap, tulang emak beralih jauh dari kedudukan asal... ngiluuu dengar kann? hari hari mak merintihh.. sedihnya alahaiiii  ;(



Doakan mak ai kuat! tabah !
Doakan mak ai cepat sembuh ! cepat boleh berjalan seperti biasa !
Amin............................



yang sedang mencium arwah tu adalah anak sulung arwah makcik ai. umur baru 17tahun. 
tahun ni SPM. Doakan beliau tabah yeeee  ;(
yang meninggal anak no.2. yang bongsu alhamdulillah tak de apa yang teruk. 
heyy sedih rasanya teringat mereka yang kehilangan ibuu.. ;(





Al-Fatihah. Semoga tenang disana ;(




Baca SINI kalau uols nak tahu cerita.










Yang tak de mood nak kerjaaaaaaaa ;(
signature ms eida
Read More ->>

Wednesday, July 17, 2013

Cara Berpuasa bagi Pesakit Dialisis






Sedia maklum, abah ai kan menjalani Rawatan Dialisis sepanjang hidup. Ini adalah tahun pertama abah berpuasa dengan menjalani rawatan dialisis. sesiapa dalam keadaan ai, mestiii tahu punya, orang yang mengalami dialisis, sedikit sebanyak badannya akan lemah selepas rawatan tu, jadik, bagaimana pesakit dialisis ingin berpuasa sepanjang harii?


Awal awal lagii, mak ai dah bertanya kan hal ni kepada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). dan ai rasa, ai patut share mengenai hal ini. pada yang mengalami keadaan ini, inilah jawapannya yeee ;))



************************************************************
SOALAN:
Assalamualaikum,
Saya ingin bertanya bagaimanakah caranya untuk berpuasa bagi pesakit dialisis...... ?
JAWAPAN:
Waalaikumussalam wbt
Dikongsikan di sini hukum dan fatwa tentang puasa bagi pesakit dialisis. Puan bolehlah membacanya di sini :
http://mufti.johordt.gov.my/fatwa
Harap maklum. Terima kasih
************************************************************



Huraian yang ada didalam link tersebut.
Fatwa Status Puasa Bagi Pesakit Yang Menerima
Rawatan Dialisis Peritonial

Keputusan: 
Dimaklumkan bahawa perkara di atas telah dibincang dan dibahaskan oleh Jawatankuasa Fatwa Negeri Johor pada 27 Syaaban 1430 bersamaan 18 Ogos 2009. setelah dilihat dengan penuh penelitian, maka keputusannya adalah seperti berikut :


بسم الله الرّحمن الرّحيم. الحمدلله ربّ العلمين والصّلاة والسّلام على اشرفالأنبياء والمرسلين وعلى ءآله وصحبه اجمعين.


Alhamdulillah fatwanya :

"  Sekiranya rawatan dialisis peritonial dilakukan pada siang hari ramadhan ( bermula dari terbit fajar hingga terbenam matahari ) maka ia membatalkan puasa kerana darah yang dimasukkan semula ke dalam badan pesakit ada dicampurkan unsur kimia dan unsur berzat iaitu larutan gula dan asid amino.

      Oleh itu, orang yang berpenyakit buah pinggang yang mana kehidupan hariannya sepanjang hayat bergantung pada penggunaan dialisis peritonial ( tidak boleh tidak ) maka gugurlah kewajipan berpuasa ke atas dirinya dan ia hanya diwajibkan membayar fidyah iaitu secupak beras untuk setiap hari yang ditinggalkan.

     Walaubagaimanapun jika sekiranya penggunaan dialisis peritonial hanya pada waktu tertentu sahaja ( pada keadaan kritikal ) dan kebetulan semasa itu ia berpuasa maka batal puasa tersebut dan ia wajib qada' semula puasa tersebut pada hari yang lain ".

والله أعلم بالصواب.




Ini bermakna, abah ai tak boleh berpuasa pada hari yang abah menjalani rawatan dialisis atau jika dia kelihatan letih pada hari yang tiada rawatan dialisis,mudarat bagi abah untuk meneruskan puasanya itu, maka abah ai dibenarkan berbuka puasa.. Hanya layak membayar fidyah sahaja iaitu 1 cupak beras sehari bersamaan 675g beras iaitu RM1.80.


Maka pengiraannya adalah seperti berikut :

Jumlah hari tinggal puasa  X   RM1.80 =  ?




Paham tak uols? harap dapat membantu sesiapa yang berada dalam keadaan ini ataupun sedang mencari penyelesaian untuk hal ini. Sekian perkongsian ai. heee ~  ;))









Yang sekadar berkongsi untuk semuaaa ,
signature ms eida
Read More ->>

Tuesday, July 16, 2013

Chocolate Moist Murah dan Sedap !






marii lah beliii.... aiols jadik model Chocolate Moist Cake nii. . lai lai laiii
bapokk besarrr kek nii, coklat melimpah ruahhh, baruu RM30 jewwww



tau sape buat? si nadiafarahida.com tu... ai semacam pelik je minah ni pandai pulak buat kek coklat? haaaaaaa, tak disangkal lagiii, kemain sedapnyaaaaa.. saje lewteww nak bagi ida gemukkkkk  ;p   bak kata kak pinky momma, cake ni lembap lembap basah gituuu.. sedap yum yum yumm ~ bukan cake tu lembap otak yekk. HAHA ~ korang korang asyik baca belog nadia je kan? ape kate cuba kek coklat dia.. HAHA


pendapat ai, bagus benor lah sangatt kek coklat ni pada waktu ini, heyy terliur babeee... boleh la order as buah tangan kepada mak mertua masa balik kampung nanti... haa bodek bodekkk.. muahahhaha.. tapi siyes, ai tak suka beli kuih raya bagi dekat family sebabnya dah biasa sangatttt............ ape kate tahun ni try bagi chocolate moist ni? nampakk tak .. nampak takkkk... ada usaha nak kan kelainan, gerentii disayangiii.. HAHA   ~tak kesah nak bagi sape, as along as buah tangan. sesuaii sangattt  ;))  ngam ngam soiiii  



seketul chocolate moist ni, RM30 jew.. tak de pos pos yee..... nadia sendirii yang akan hantar ke depan pintu rumah uols.. haaaaaaaa bestt kann? order, bayar, tingggg! cake sampaiiii...  mihmih ~ kalau uols semuaa nak order, boleh la order.. kalau order sekarang, dapat sekarang, boleh buat juadah berbuka puasa.. haaaaa bestt kannn ~ kalau order lewat lewat dekat dekat raya gitu, boleh jadik buah tangan bawak balik kampung.. hee~ itu ai nantii.. yaya take noted  ;p  


Nak order macam mane yekk? boleh contact nadia dekat ;
email nadiafarahida@gmail.com
hp 019-756 4019 (call/sms/whatsapp)
nak fb dia? Nadia Syafiq SINI   pm dia yeee  ;))


apa apa pun, last penghantaran Chocolate Moist Cake oleh nadia adalah pada 1hb Ogos tu. sebabnya, 2hb nadia dah balik kampung berayaaa.. lambat order, lambat nadia hantar, uols pun kempunan nak makan Chocolate Moist... rugi rugiiii..... ;p


so, apa tunggu lagiiiiiiiiiiiiiiiiii????? order order... semua dihujung jari je sekarang niii .. ;p










Yang teringin nak buat tapi malas, so wa order je dekat nadia.. HAHA
signature ms eida
Read More ->>

Monday, July 15, 2013

FREE MAKE OVER DINDING RUMAH SEMPENA RAYA, nakk takkk uolss ?






Heyyy its FREE laaaa.. Ai tak tipu. Siyes ni! Sape nak rumah cantik cantik sempena raya? Angkat tangann?? yeayyy! Okay sape sape yang nak tu, sila fokus. ai taip sekali je niii... ;p  Kembar ai, NadiaFahida.com officially dah jadik Blogger Manager untuk WallMakeOverbyNa . . Best kan?? Nadia dengan baik hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinya nak berkongsi kegembiraan beliau dengan memberi FREE 3 biji rumah untuk dimakeover oleh WallMakeOverbyNa secara percumaaaaa !!! percuma babe. Ulang lagi sekaliii, PERCUMA ye ye !  ;p
  



Okay, 3 biji rumah tu mestilah berada didalam kawasan, Kuala Lumpur, Selangor ataupun Lembah Klang saja. Maaf warga negeri yang lain. kuikukuii ~ Dan TAK semestinyaaa rumah tu rumah sendiri, heyyy rumah sewa pon bolehhhhh tau. rumah mak ke..rumah kakak ke. tak kesah laaaa... Sajalah nak bagitahu uols, setiap satu makeover tu berharga RM500 tau tau. Kiranya, WallMakeOverbyNa bagi hadiah rayaaaaa untuk uols.. wahhh bestnyaaaaaa !! gempak giler kannnnnnnn??? kalau la ai ade rumah sendiri kan best, rumah sewa sekarang TAK mo buat. sakitt hatikkkk... kalau tak, kenyit mata sikit dengan nadia, mestii dapat free jugakk punyaa...huuuu~ so, uols semuaa tolong laaa,, jangan lepaskan peluang ni yeee yeeee  ;)


Okay, macam mane nak melayakkan rumah uols untuk dimakeover oleh WallMakeOverbyNa ni, cara caranya adalah seperti dibawahh :
1. Like Facebook FanPage Wall Make Over by Na, tekan SINI
3. Pilih salah satu gambar (satu je tau!!  ;p) dari Facebook Fanpage Wall Make Over by Na yang uols suka untuk buat dekat rumah uols nantii ;))
4. Buat entry , attach sekali design yang uols dah pilih tadi, dan sambungkan ayat ini,
" Saya nak http://www.nadiafarahida.com memilih rumah saya untuk dimakeover oleh Wall Make Over by Na dengan design pilihan saya ini kerana . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  "


haaaa, sila lah karang ayatt membodekkkk... HAHA . . nadia tak kesah panjang mana, karang lah uols. tunjukkan keikhlasan, keterujaan, keinginan yang tersangatt tinggi kenapaaaaa uols nakkk dimakeover tau tau tauuuuuu.... ai berharap sangatt uols menang! ai tumpang gembira.. nnti boleh pergi rayaaa berposing sakan dekat rumah uols yang cantikk mantikkk tuuuu.. mihmihmih ~


5. Dah siap entry dengan slogan ayat ni, sila lah tinggalkan link entry uols dekat SINI. settle !


Okay lah okay laa, ai nampak kesedihan warga negeri yang lain yang TAK dapat join contest niii. kikiki~ baik baik. ada berita gembira niii.... nadia cakap, warga negeri lain still boleh join cumanya tak dapat lah makeover bagaii tu , tapi ada tambahan hadiah berupa 6 stensils dengan design yang menarik bernilai RM90 setiap satu untuk dimenangiiii ! yeayyy ! haaa jangan monyok monyok yeeeeee.. still boleh menang jugakk. dah dapat stensils free, uols boleh makeover dinding rumah dengan sendiriinyaaa.. heyyy bapakkk lagi besttttt ! nak buat dekat rumah abang kakak adik makcik pokcikk, ikut sukaaaa.. its our stensil katenyeee.. muahhahaha. semua lah besttt  ;p


Okay okay , jangan tunggu lagii, cepat siapkan entry contest ni, sebabnya tarikh tutup adalah pada 18Julai2013, hari Khamis nii... HAHA yaa ampunn, sorry lambat ai up entryyy niii. busyyy makk busyyy ;p untuk semuaa followers ai, goodluck uolss.. ai doa uols menang tau tau ! dah menang jangan lupeee aiols.. heeeeeeeeeeeee ~











Yang mengajak, jom ramai ramai join. barang free barang free. lai lai laiii... HAHA 
signature ms eida
Read More ->>

Saturday, July 13, 2013

Blogger Pilihan .COM Utusan Malaysia 13.07.2013 .. wiwiiwiwiiw ;)






heyyy, tak pernah sangkaaa , sungguh, tak pernah terlintas langsung nak bagi muka ai yang selebet pipi nembam ni,  masuk paper. tak pernah! dah kenapa tetiba nak masuk kan? ai bukan retis punnn.. huwaaaa.. tak sangka dengan berblogging ajeee.. thanks G.E.D.I.K. ai sayang yu ketat ketat tau tau . muchooo muchoo muah muah  .. HAHA


haaa pelik lah tu dah kenapa budak G.E.D.I.K ni dapat masuk paper? kohkohkoh.. peluang tu datang sekali, ai is malu nak terima pada mulanya, terfikir , apa yang aku nak ketengahkan dengan blog G.E.D.I.K ni? nanti orang cakap ntah papeee budjet poyoo jee. muahahahaha.. last last ada orang tu bagi support, "daaa, fikir business ida, CF boleh pergi jauh kalau dapat peluang masuk paper".. Hmm, betul jugak kan??Dengan itu, baru ai terima. itu pun jenuh fikir skrip. ape nak jawab kalau wartawan tu tanya ini, tanya itu? HAHA  jakun kan ai babe? jakun sangattttt.. mihmihmih

Kiri, Fahmi (PhotoG) - Dhiya (Wartawan yang interview ai) - Hubby - Me - Fara - Kak Lyn
#thanks tau team Utusan Malaysiaaaa. kalau ada salah silap, ida tergurau terlebih cakap segala TER TER, harap dimaafi. sesungguhnya ida hanyalah blogger picisan sajeeeww..
 eh eh ada kene mngena? lalallalala


TAB adik yaya jadik mangsa, pandai kan ai berlakon? muahahhaha
#thanks yaya bagi pinjam rumah, lokasi di interview. heeee ~


gambar ni tak masuk paper pun. hukhuk..  ;p  so ai tayang kat sini yeeeekkk  . HEHE


Paper Utusan Malaysia Sabtu 13.07.2013 
Ruangan Blogger Pilihan
.COM
(beli tau paper nii , jangan lupa baca cerita ai. kuikuikui)


Tajuk tak boleh blah kan uols? ada yang muntah darah tak baca? muahahaha. bukan bukan ai yang letak tajuk tuh. dhiya yang letak. HAHA . . Tapi ai pun rasa blog ai sekarang ke arah travel. sikit sikit update pergi bercuti, eh sikit ke? ber part part kan uols.. mantikk uols baca sampaii muntahh. Siap ada yang bohsan.  kene sound tak yah cerita laaa kan.. tapi ade ai kesah?? HAHA  memang ai sukaaaaaaaaa sangatt update cerita details hal hal percutian ai. kalau setakat letak gambar, caption sikit, info tak de, not my style. HAHA  buat orang sakit hatii tak dapat info jee.. buat apa kan? at least biar laaa cerita kita, orang dapat info.. at least, sedikit sebanyak, blog kita dapat membantu mereka yang ingin merancang untuk bercutiiii.. at least kannnn ~


Dan jangan cakap ai banyakkk sangatt duit tiap kali pun pergi bercutii. ai pun ada masa masanya. ada duit duitnya. tak de duit kita duduk rumah. ada duit kita pergi bercuti. okay? heee ~ tapi ape yang paling penting,  tips bila nak pergi bercutii, mengumpul terlebih dahulu duit tu adalah penting, ai kalau dah aim nak pergi satu satu tempat tu, dah start mengumpul daaaaa... maklumlaa orang duit tak banyakkk. heee ~  kumpul jangan tak kumpulll   ;p


Nasihat kepada orang muda, "daripada melepak dan membuang masa di luar, baik kita menghabiskan masa lapang dengan berblogging kerana selain sentiasa berada di rumah, kita juga dapat menjana pendapatan sampingan daripadanya."  haaaa sape setujuu? hee ~ kemain nasihat aii kan.. HAHA  ai lewat berblogging, akhir Tahun 2009 baru tergedik gedik nak berblog. sebelum tu banyak buang masa melepakkk tak tentu halaaaaaa.. heyy... kalau la ai mula awal, mestii dah tetap pendapatan dengan blog nii.. *verangan*  hee ~




p/ s : Bagi pendapat ai lah, berblogging ni adalah aktiviti yang SIHAT, bukan sia sia. curahla segala minat dalam blog. anggaplah blog tu pendengar yang setia, peneman dan sahabat yang kekal. siyes! masa tu, uols akan rasa, heyyyyy bestttnyaaa ada blog.................. heee ~ kbai! ;)










Yang malu pulak nak publish entry ni, malu tapi mahu, boleh? HAHA
signature ms eida
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page