Thursday, December 12, 2013

Makan makan di Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah Wangsa Maju





Semalam 11.12.13. santekk nyeee nombor ituewwww~ kecah sane sini dalam wasap group dalam fb jangan cakaplah pasal Cik Ta kahwin, pasal Jovian kahwin... ai tak minat nak tahu . sebab dua dua ai tak minat kot. HAHA so ade aku kesah? muehehehe~ tapi yang perlu dikesahnye semalam adalah HARI LAHIR EMAK titewww.. yeayyyyy! cantiknyaa tarikh birthday mak tahun niii.. ;))

Pn. Kamariah Abd Aziz
Selamat Hari Lahir emakku ;))
Semoga mak makin sihat, sihat dan sihat selalu ;))
suami, anak-anak, menantu, ♥♥  yuuu ! ;))



Semalam mak berpuasa, adik ai, Lya tak kerja. katanya Sultan Selangor sayang die lebih tu yang bagi cuti kat dia. HAHA ~ So, we all decide nak bawak mak pergi makan berbuka puasa ;)) tapi lokasinya adalah pilihan emak sendiri. haaa jangan tak tahu mak kemain google cari kedai makan yang dia suka. So pilihannya ialah Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah kat Seksyen 5 Wangsa Maju. alaaa area Burger Bakar famous amous tu.... dekat dekat jugak dengan NZ Curry House tu..... teringat dolo dolo selalu lepak situ dengan kawan kawan. HAHA

*air kedondong asam boi ni WAJIB order kalau datang sini okay! 
gilakk sedappp!*


Semalam makan besarrr. kecohnye lahaii dalam kedai tu. dengan yang sorang tulis order asyik je ade menda yang tertinggal. dengan sorang nak makan itu makan ini. dengan yang sorang asyik nak tangkap gambar je.. HAHA kecoh betul. orang kiri kanan ushaaaa semacam jeww... biasalah kami sekeluarga memang kecoh kecah macam niiii.. huuuu ~


Apa yang diorder? semua try n error je ni sebab semua TAK pernah datang makan sini. Emak? mak teringin nak makan sini sebab kawan kawan dia kata sedap? so, meh kita teraiiiiiii  ;))

 *tomyam seafood* Small RM15
*kuah sedap. isi TAK banyak.* spoill

 *brokoli masak udang* RM25
sedap sangat !!!!!!! brokoli fresh. udang yum yum yumm

 *ayam masak sweet n sour* RM18
menu kegemaran my brother. tak de ayam die TAK mau makan. 
tapi siyes nampak biasa jeee ayam ni tapi SEDAP sangat !!

 *Siakap goreng Kapitan Style*  RM38
WAJIB CUBA! SEDAP SANGAT ! PALING SEDAP !

 *butter prawn* RM25
biasa je. udang kan. sedap je. nak kata sedap sangat takk. 
rasa yang standard  ;))


dan menu menu yang TAK de dalam gambar,
Nasi goreng Kam Heong RM6.50
Nasi Goreng Daging RM7
Nasi Goreng Seafood RM7
Nasi putih RM1.20/satu
Air kosong RM0.30/segelas
Air suam/0.30/segelas
Special Latte RM3.90
Aik Cheong Kopi O RM2.30
Kedondong Asam Boi RM3.90 (thumb up!)


Total kami makan semalam, RM188.00 (setelah dibundarkan HAHA) oklah kan ? 9 orang makan niii... heeee ~ boleh datang lagi nin. kenyang tahap gaban malam tadiii.. ai tak sure sape yang layan we all. owner kot? baik gila. slumber je ai mintak tolong amik gambar then dia suh kitaorang ramai ramai sebutt "chaaaaaan" HAHAHA  tapi sayang, kedai ni beroperasi sampai hari sabtu ni sahaja. sebabnya akan berpindah ke Kuala Selangor pulak but dont worry, cawangan cawangan kat tempat lain masih beroperasi. heee ~

happy familyyy ;))
ohh ada seorang sepupu ai tu. cuti sekolah kan.
 stay kat umah mak ai. ;))


Untuk yang ingin ke sini, boleh lah call , 
Taman Melawati ,  03-4105 6125
Shah Alam Seksyen 15 ,  03-5511 8228
Bandar Baru Bangi , 03-8922 1001
Kelana Jaya PJ , 017-882 8861
Klang Sentral Meru ,  03-3341 9585
Rawang , 03-6091 9881 








Yang ok ok jugak lah kedai ni, ada menu yang BEST , ada menu yang TAK berapa BEST, hee ~
signature ms eida

28 comments:

  1. eh macam pernah makan je, tapi kt bukit antarabangsa cawangan dia ke bukan ? eh tak pasti huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukit antarabangsa tu taman melawati kee? ye la kot.. hehehhehee

      Delete
  2. nory penah makan kat branch shah alam...
    best jugak makanan2 kat sini..
    chinese food...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa shah alam ade.. kan kan.. ikan die paling mantop ! sedap! hehehhehehe

      Delete
  3. lps ni kt Kuala Selangor ai plak nk try..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila silaaa. situ lagi fresh seafood die kott dkat dgn sumber pantai. hehehheeee

      Delete
  4. Happy belated birthday buat ibunya.... moga sihat... sihat & sihat sentiasa. Wajah ibu nampak ayu menawan... manis sekali, kirim salam ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasihh...... okayy nnti ida kirim salam yaaa ;))

      Delete
  5. peh nampak sedap air tu..mintak tolong delivery boleh ke..he2..btw klu free2 singgahla skfitri37.blogspot.com..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha.. deliveryy? memang tak dapat la johnn.. kuikuiiii.. okay nnti ida singgah yeee ;))

      Delete
  6. terliur tgk brokoli boh udang tu.. feveret :)

    ReplyDelete
  7. Umi Qi pun mmg suka mkn kt mohd chan abdullah...terutama sekali nasi goreng dia hebatttt pastu byk plak tuh....ibu adik sgt jelita org yer...patotlah anak dia cantikkkkk :) happy birthday ye ibu eida

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. nasi goreng die boleh dua orang makan.. hahhahahhahha.... amboii santek ke anak die? kohkohkoh.. malu titewww.. kahkahkahkahhhh... tq umi qi ;))

      Delete
  8. Vavavava sedapnyeeee..lg sedap bile mkn ramai2..yg berebut tuh la yg best..heheh..boleh try nie..me very the peminat chinese food..huahuahua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... yg berebut tu nampak tak senonoh tapii part tu yang buat kita sukaaaaa sangatt makan ramai ramai. hehehhehehehe.. next time sya terai k. ;))

      Delete
  9. i dah pi kedai dia yg kat klang central...memang yummeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa klang ade satu kan.. yummeh kan!! aummmmm ;))

      Delete
  10. Happy befday makcik.. semoga sihat-sihat selalu ye..

    ReplyDelete
  11. bestnye mkn ramai2..
    huish.. sume nmpk sdap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan berebut tu yang best. hehehhehe... sedap sangat! sila la terjah kak.. hehhehe~

      Delete
  12. sedap nya makanan tu suma. hihi.. licha suka jgk makan mknnn cina muslim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kalau suka dah boleh dah datang sini testt.. bestt. hehehehhe~ ikan siakap tu jgn lupe order k! ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page