Friday, December 20, 2013

Kebanyakkan Orang Kita ;)

 


Kebanyakkan orang kita. orang ade belog kau pun nak ade belog jugak. OK !Pastu ape isi dalam belog kau? hal hal personal, hal hal harian kau, hal hal lain semua la. SAME! Dah memang itu tujuan nye kita berbelog kan? kita suka menulis apa yang kita lalui seharian. betul ? pergi mane. makan kat mane. beli ape. heyy suka hati laaaa belog kita kita nak tulis ape kan.... OK !

ai LOVE my hubby  
(lagi beberapa minggu nak masuk 4tahun usia perkahwinan titeww)


Tapi yang buat ai bengangnyaaaaaaaa, kalau ai TAK kesah kau nak tulis ape dalam belog, dah kenapa kau nak KESAH apa yang aku tulis dalam belog aku?? heyy pelikk bin ajaib kau ni!....... kau ade anak. haa seminggu kau cerita pasal anak kau buat itu ini pergi sane sini dah pandai itu ini, ada ai drop komen komplen dalam belog ko? TakDE kan ? itu belum campur lagi laki kau hadiahkan itu ini laki kau puji itu ini, ada ai drop komen perli perli ? TakDE kan??? bagi ai, itu belog kau, lantak kau lahhh nak tulis ape. ade aku kesah? ai tak bangang lagi nak serabutkan kepala dengan memikir masalah orang lain.. OK?


ai LOVE both of u
(manjee nye mushang ngan bapak iyeee)


Tapi, sudah kenapa setiap kali entry akuuu, ko komen macam tuuuuuuuuuuuuu?? kau jeles ehh dengan kehidupan bahagia aku? kan kan jeles kan ? kenapa jeles? kau tak cukup bahagia ke? kesiann tapi entry kau kemain nampak bahagia?? tipu ke semua tu? HAHA kesian.... tapi sorry komen sebegitu memang TAKKAN ai publish ye. harap maaf. buat penat kau komen ai tak publish. kesian. maaf, belog ai hanya untuk kawan kawan indah ai sahaja. kawan kawan busuk , ai TAK berminat ! muehehhehe

ai LOVE my bisness
(Coklat Fountain Buffet)


Cubalah positif.. kalau ai boleh terima apa je isi kandungan belog ko. kau cubalah terima ape yang aku tulis. hal mushang. hal personal. hal coklat fountain. hal cuti cuti. ai rasa tak de over pun ai tulis. standard blogger lain.. ataupun kalau dah TAK boleh terima sangat, takyah la bukak belog ai. takyah la follow. TAK SUKA tapi still baca belog ai. muahhahahha... admire ai lewtewww.. kohkohkoh  tapi adakah kau tahu wahai kawan busuk ku, setiap kali kau bukak belog aku, kau perli itu ini, komen itu ini, heyy kau penyumbang 800UV sehari aku tahu takkkkkk !!! TERIMA KASIHHHHHH   ;))  lallalalallala



p/s: wahai kawan kawan indahku,
sorry terpaksa baca bebelan ai pepagi hari ni. huuu~



quote of the day
 BELAJAR untuk terima diri orang lain supaya
 orang lain akan TERIMA diri kita  ;))











Yang dah tahap bengang dengan seorang makhluk ALLAH yang &*^%$#@*&^%
 signature ms eida

59 comments:

  1. Kalau org mcm tu abaikan jer ieda.. Memeningkan kepala jer mikior..

    ReplyDelete
    Replies
    1. abaikan kan... agak2 die komen lagi, xyah apporve delet saje. hhihihi

      Delete
  2. hurm. biarkanjea org macam tuuu. kita punya belog kita suka la kan. bukan suruh diaorg baca pun. uhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ida tak pernah paksa sape sape baca. ape ntah lagi paksa suh komen. huhuhuu

      Delete
  3. Sape tuuuu Sapa niiiiii ape daaaaa ????

    ReplyDelete
  4. lorrr...ada jugak org mcm nie....biase la dik kehidupan...

    so sila la update lagi entry u itu gedix pun ai is suka tak gedix pun ai is sokaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaahh tenkiu la akak. ai is sukaaa kalau orang pun is sokaaaaa. hehehhehe

      Delete
  5. betul tu,Da...belog kite, kite punya suka lah nak citer apa pon kan..sesuka hati plak nak kondem2 orang..belog kan umpama diary gituu...hehehe..
    ida, dah lama tak up entry mushang...
    kasi up lah...tepek gmbar mushang banyak2 sikit...rinduuuu...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. entry mushang eh? okay! next week okay! hihihihi .. mushang pun rindu mama laura niiiii

      Delete
  6. kohkohkoh... huntung la ade yg caring dgn u... sayang die kat u ehhh... hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa terasa disayangi pulakk.. kahkahkahakhhh

      Delete
  7. tq ieda .. ieda punyumbang url tertinggi blog akak, kdg x pahamkan dgn org mcm ni .. x suke baca blog kt tp dia dtg singgah ermmmm .... seyes x paham .. tp akak suke jer baca blog ieda best² ... dah macam berborak cara ieda tulis. blog akak tu merapu jer hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh mane ade merapu kak. okay je... ida pun sukaaa baca.. hehhehe..

      Delete
  8. tak mo marah-marah di hari jumaat yang indah ni

    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekhekhekhekk.. okay tak jadik mara ri ni. aku marah esok sabtu. boleh? muahhahhaa

      Delete
  9. ades... you tak approve la ye komen sebegitu.... to those whoever she/he is, blog je pn, bukan kami dapat rumah bertingkek tingkek pn..ini adalah terapi , dengan cara sendiri..nape nk terasa2.... tak baik mendengki tau...
    utk ida, be strong n happy blogging n travelling!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeee. emo pulak kawan busuk tu. blog aje pun. rilek sudah. xnk baca dah aaa close ape susah. dengki mendengki bukan dapat ape punnnn.. huhuhuhuhu

      Delete
  10. mslh r org gini..jd TERserabut pula dgn kehadiran beliau-beliau ni kn..susah pyh dorg taip komen da,ko xapprove??sedeyyyy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takk approve mak.. lantak die. hahahahhhahhhaa

      Delete
  11. kenapa mara mara adik manesss??
    karpet mau?? karpet parsi??? hihikkkss :D

    ReplyDelete
  12. saya kah kawan yg INDAH ittew.yeay! mekasih eida.hahaha.tu lah kdg kdg pelik org yg mcm ni kan.dia taip entry pasal tombol pintu pon kita xkesah.tapi bila kita.nk hentam suka suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye awak salah satu. hehehhehehe... ;)) entry tombol pintu? kahkahakhakahahha

      Delete
  13. eida, pedulikkan org yg busuk ati tu. janji kite bahagia dgn apa yg kita ada dan bersyukur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tetap bahagia dgn ape yg ida ade.. ida tetap bersyukur dgn ape yg ida tak de. heeee~

      Delete
  14. Hahahaha..ko bengang kn?tp aku rasa lawak baca entry ni.. :p

    ReplyDelete
  15. Aish...cenggini punya orang pon ada ka... betui la ida... blog ida, sukati ida la nak tulis apa... i senang je...kalo x suka sapa2 punya entry, x yah komen...dari buat org tu sakit hati kan.... x suka dah ngan entry2 dlm blog tu, tak yah follow dah la... buat apa nak serabut2 kan... huhuhuhu sabo je la ida... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabo jelaaaaa awak... hukhukhuk. ida pon meroyan habis la dalam belog ni ha, xde menda nk cakap da.. hihihi

      Delete
  16. bak kata pepatah rambut sama hitam hati lain lain..sbr jela ieda kan..sekati nak tulis pe pun..bukan mintak duit org pun kan...

    ReplyDelete
  17. errr eida marah la.atut.. larii...
    sabar ye eida.kawan ni mmg macam2.pedulikan mereka...just b yourself

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan memang macam macam? suka ayat eka! hehehhee

      Delete
  18. Betul marah nie yang..sabo yer..anggap org tuh jelesssss...xpe2 tulis je entry mcm mana...aiii baca tanpa rase jelesss..aiii suke..walaupun baca tp xdrop comment..kire aiii nie silent reader yuuuu tau....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee.. id apun silent reader je sya punya blog. nak komen xtahu. tp ida suka je bca psl qisya, hehehhehe

      Delete
  19. ngahaha...
    akak tak boleh blahhh part kawan busuk tu..
    walaupun dia busuk ieda sudi anggap dia kawan..

    hoiii untunglah....
    hikhik

    btw ieda nya blog is okey ye...
    ;)

    okey sangat sangat sangat ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik.. terpaksa kak. kang kesian xde kawan die. hahahhahahhaa

      Delete
    2. Haha *kata xnak komen dah kan*
      Tapi xble blaaahh terbaca balik entry nih.. gelak balik sorang..

      Sesekali eida marah kan..

      Haaisshh... nasib baik akk tak kena marah sbb request ayam celup coklat.. kahkah.. tak boleh bayang cemana eida geram masa akk menyakat tu haha :p

      Delete
    3. kahkahkahkahkahh akak memang.. sib baik ida tak sembur akak. sib baik ida tgh busyyy time tu. hhehhehehheeeee

      Delete
  20. yay, hidup kak ieda. Jgn biarkan aura negatif mengagnggu hdup. Org mcm tu mmg xsenang tgk org lain senang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. yeayy ! yeayy ! buat2 tak nampak je kawan busuk tu. hhehehe

      Delete
  21. Biasa la tu Eida.. x semua orang suka tengok kita bahagia.. eyza pun selalu gak kena... kkdg pelik jugak.. kalau nak ikutkan diaorg yg ada anak lg best kut dr kita.. dioarg dengki kita bole kesana sini sbb xde anak.. diaorg x tahu yg kita ni jeles sbb diaorang ada anak.. family dah lengkap.. x paham ngan manusia2 mcm ni... buat x tau jer la.. bila dia penat, nnt dia berenti la sendiri..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye betul. maknenye orang tu tak bersyukur dgn ape yg diaorang ade. ALLAH bagi diaorang rezeki anak, nk dok jeles dgn kita lagi ape kes kannnnn??? nak sangat cuti cuti? ALLAH tarik balik rejeki anak baru tahuuuuuuuuuuuuuu

      Delete
  22. Salam.. Hi Eida!!!
    Hahahahah.... lawak baca bebelan Eida. Tak sangka ada jugak eh org mcm tu. Sabar ye Eida... Just be u are... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam hai naimi! hahahha lawak ehh? kenapakaaaaaaaaaaa... kuikuii

      Delete
  23. huhuhu..sebenarnya stalker macam ni memang suka jeles dengan orang yg di stalk. komen2 negative tapi still follow/stalk. nampak sangat jeles tu tapi still nak amik tau kehidupan orang. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihii.. kan.... tp ketara benor . kalau iye pun nk stalk orang, jgn laaaa tunjuk sangatt.. sorok2 aa sikit. hihihihihi

      Delete
  24. alah rugilah baru nak baca komen org tu n nk tau orang tu sape..tapi takpelah Eida janji kita bahagia, biarkan dia mungkin jeles tu..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe.. xleh approve. tak baik aibkan orang. kita kasi hint hintt je boleh. hehehehehhee

      Delete
  25. sabar ieda..
    susah btl org lain nak tgk kite senang kan?ape yang disakitkan ntah..
    kite lek2 je..die plak yang lebih..aptb

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi... betul2 betul2... malas nak layan kadang2 tapi sound kang lebih2 pulak.huhuuhu

      Delete
  26. Ni la masalah blogger yg punya hati seloji itu.. Biasanye org gitu disudut hati nya ada perasaan jeles , tak byk-sikit tu tentu ada... Sabarlah wahai eida.. Bolayan sama dia...tp yg bestnye tu, dlm jeles2 tu sudi gak komen n bukak blog eida..pastu komen ada unsur2 negetif.kelakar la org mcm ni... kesian gak org mcm ni sbb mental dia sedikat terganggu kan... Walau mcm mana pun eida teruskan dgn penulisan blog. Teruskan share sbb rmai lagi yg nantikan entry2 eida... sy pon suka baca blog eida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. kadang2 pk salah ke aku berblog? slah ke cara aku menyampaikan info? sbb ade yg tak suka kan. tapi bila fikir balik.. ada yang menanti. ada yang lebih memerlukan, ida gagah lah jugak update.. huhuhuhuhu

      Delete
  27. hey siapa lah yg buat cik eida kita ni bengang ni hah??! adoii klu dh nama blogger kn...mesti ada je kwn busyuk...oke tiup jauh² aura busyuk² tu..kita sedut aura/kwn² indah je ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. busuk sangat ni! hahhahahhaa...... kan.. nk indah indah jewwww

      Delete
  28. haish ade je yang dengki tak sudah-sudah..biar die sedar

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah manusia nad... mane pernah senang tgok orang senang. heeee~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page