Monday, December 16, 2013

Food Review Flora Terrace at Hampshire Place






*ai tak tahu aaaa , mestii nak tangkap gambar tisu
 sebelum pape kejadian makan. HAHA*



Jumaat, 6Disember2013, Jam 8malam bertempat di Flora Terrace Hampshire Place, yaya ajak ai join Event Food Review. heyy makan free sape TAK mau? tapi bila jatuh pada hari bekerja ni yang agak susah. deal punya deal punya deall, settle masalah hakuuu... hikhik ~  tak yah cerita lah eh masalah tu. titew nak cerita pasal makan makan makannnnnnnnnnnnnn jeww  ;p yum yum yumm

*thanks yaya a.k.a nadiafarahida.com*
mane lehhh tinggal kembar sorang ni enn ennn


Actually dah dua kali ai sampai Flora Terrace ni. 1st masa Event Ephyra kat Entry ni (klik) , so TAK berapa jakun la ai bila masuk ke Flora Terrace tu.. kuikuiii~ dulu ai jakunn woooooooo. sebab? curlas gilaaaaakk Flora Terrace ni. siyes! macam kat hotel. kalau TAK dijemput untuk event event ni, memang ai TAKUT nak masuk. HAHA tapii percayalahh orang biasa macam kita ni boleh je pergi tempat curlas macam ni, tak perlu tunggu event, tak perlu tunggu jadik retis tak perlu semua tu... pergi sajaaa bebila korang nak pergi kay? Flora Terrace sesuaii sangatt event seperti clebrate besday party ke.. gathering kawan kawan ke. apa apa jeww. sesuaiiii  ;)) dapat punya layanan TERBAIK dari Flora Terrace ni. percayalahhhh ;))  *jgn lupe datang bawak duit pulak hihi*    

*omakk haii... santekk kan.... ni belah dalam*

 *jadi pilihan JJCM*


Mula mula bila semuaaaa orang dah sampai, kita serbuuuuuuuuuuuuu makanan dulu ye. Konsep hidangan course by course. tak yah susah susah bangun, ada jew pelayan dok serve kitaa.. heaven kan! jap jap nak berlagak DIVA jap. mueheheheh~ oh ya! haruslah event makan makan gini, ai angkut sekalii hubby. takkan laaaaaa nak makan sorang.. perut hubby gimana en ennn  ;p

*tengok tengok buktiii..... kami masih berkemeja & berbaju kurung.. after work , terus datang sini... sayang titeww takk Flora Terrace? mihmihmih*



Okay mari kita makan............... yeay! mula mula kami semua dihidangkan dengan The Appetizer . salu ai buat bodoh je dengan pembuka selera ni.. salunya hok biasa biasaaaa jeee. tapii Flora Terrace punya appetizer, perghhhh ! mengancam okay ! lazat tak terperii katee kooo ~
 
Flora Spring Roll. sedap sangattt ! siyes! semua cakap sedap. heyyy ai makan tiga ketul nak makan lagii, tapii maluuuuuu... HAHA  *sengal*
sape sape datang sini order yang ini TAU !

 Chef Salad. ada salmon freshhhh gituu... tapi ai tak makan salmon laaaa.. so ai paksa hubby makan.. HAHA  hubby cakap sedapppp ! hubby ratah salad cengitu jeeeee.. TAK rugi bawak hubby. berbaloii.. makan banyak banyak yee sayang.... nanti ai tak yah masak. kuikuikuii



Appetizer ni pun dah buat ai kenyang tau .. tak pe tak pe jom makan Main Course pulak. heee ~ ni lagii sedap weyyyyyy... hilang diet akuuuuuuuu ! ni semuaaaa salah Flora Terrace.. kohkohkohhh

 Udang Sambal. name macam biasa jee. so ai tak sentuh laaa. niat dihati , nak makan yang rareee jeww.. sekali menyesal. semua orang cakap sedap .. huwaaaaaaaaaaaa.. tak pe tak pe nnti ai repeat! HAHA

 Daging Masak Hitam. yang ni memang tak rare langsung.. disebabkan tadii dah menyesal. so ai rasa jugak la.. nasib baik ai rasa! gilaaaaaaaaa sedap weyy.. daging die lembut sangattt. ni paling sedap siyes! kan kak dayah kan.. kita sukaa ni kan.. heeee ~ walau nasi ai dah habis, ai tetap meratah daging ni.. yum yum yummmmmmmm

 Chicken Masala. ni pun sedap. paling cepat licin. HAHA

 Nasi Serai. nasi ni paling WAJIB korang makan kalau datang sini TAU ! Sedap sangattt. Ai tambah dua kali. kan udah hilang diet hakuuu.. dap sangattttttttttttt! beras die panjang... huwaaaaaa nak lagiiiiii  ~

 Nasi Goreng Flora. Disebabkan dah kenyang dengan nasi serai, ai tak rasa nasi goreng ni. jujurnyaaa ai~ muehehehe. tapi hubby makan. die cakap boleh tahan... heeeeeeee ~

 Spaghetti Salted Fish.  atau dalam malay, Spageti Ikan Masin. haaa kaw mampuu campur timur dan barat? HAHA ai kan suka hok rare rare nii. ai rasa sikit. wahh! sedap! amik lagi. lagi dan lagi. dan lagi.. huwaaaaa lagi sekalii kantoii sudehh diett ! ni sedap tahap menjejes okay! rasa ni tau tau !
 
 Minuman malam tu, yang biru namenye Blue Lagoon. yang coklat namanya Lily Kiss.. ai rasa dua dua. tekak ai cakap die suka lagi yang Blue Lagoon. tapi ramai tak suka. semua suka yang kiss kiss tu. hehe~


 Masa untuk dessert ! yeayyyyyyy ! Chocolate Fondant.. hoii ape ni meleleh lelehh nii.. sedap ya amat ! kalau dah name tokey cokelat, ai TAK pernah akan muak dengan cokelat..... dap nye!




Okay dah kenyang ! burppp. Alhamdulillah ;)) okay ni ai nak perkenalkan manager Flora Terrace. orang yang bertungkus lumus nak memuaskan hati kami semuaaa. Terima kasih Kak Ona and the team ;)) Kak Ona baik sangatt. ape je orang tanya, resepi itu ini, semuaaa dijawab dengan senyuman....... humble pun ade.....  nanti jumpa lagi yeee ;))
simple aje orangnyaaaa. baru je join Flora Terrace. .  ;))



Lepas dah kenyang semua, after Kak Ona bagi briefing semua, tibalah masanya untuk bergambar, HAHA part ni semua orang sukaaaa ennn. korang memang!  kuikuii..  ai rasa macam rajin pulak nak senaraikan semua para bloggers yang hadir malam tu. korang jangan segan silu terjah blog diaorang k. ada yang hok femes amous tu. nasib tak sombong. ye laa ai kan blogger suam suam kuku. kikiki~ ada yang ai tak pernah jumpa. ada yang tak kenal ai. its okay. mari kita berkenalan. haii saye ida dari msieda.blogspot.com  muehehhe ~



 
Flora Terrace BEST  


nama ikut susunan nombor yang ai dah bagi tu ;))
1.  nanie dari http://www.coklateyes.my/
3. kidd dari http://shakiddo.com/
4. kifli si dolce dari http://www.kiflimally.com/
5. syafiq kawan kifli ;))
6. kak nunu (wife abg jamar) dari http://teddypinkygurl.blogspot.com/
7. abang jamar si photoG dari http://jmr23.com/
9. zaza (wife careno) dari http://83zaza.blogspot.com/
12. kak aty fared dari http://vanillapink3113.blogspot.com/
13. ainaa dari  http://www.ladyainaa.com/
14. aim (boifren ainaa) ehem~
16. abg bacthiar (ai sesuka panggil log hehe) dari  http://dengarisaya.blogspot.com/
19. hubby yaya , syafiq
20. hubby ai, andi
21. adik yaya, kak jie




eh eh lupa nak bagi info pasal Flora Terrace, ;p
157, Hampshire Place,  A-LG-1,
Lower Ground Floor,
No.1 Jalan Mayang Sari
50450 KL. 
Call for reservation 03-2181 0872  / 017-  605 2604 Kak Ona
Untuk lebih banyak info menu Add FB Flora Terrace & Like Fb Flora Terrace
Waktu Operasi : 11am-11pm (Isnin-Jumaat)  , 11am-1am(Sabtu)  ,  Ahad TUTUP


p/s : credit pic yang ohsem dari Abang Jamar , JMR : Travelog & Photoblog (klik)
blog JMR: Travelog Kehidupan (klik)









Yang berharap semua saling keep in touch lah yee  ;p
signature ms eida

29 comments:

  1. SPAGETI IKAN MASIN, SEYES PERTAMA KALI DGR HAHAHAHA ... JGN KATA MAMPU MAKAN .. MAMPU MASAK PUN BELUM TENTU... RAMAINYA JOIN.. MESTI SERONOK.. KALAU DAH IEDA BLOG SUAM KUKU AKAK NI LGLAH BLOG SEJUKK ORG X KENAL GEGEGEGE

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak.. capslock terus! hahahahhahah...... mampu masak pun belum tentu kan kak.. same lah titew ni aaaaa.. hihihihi

      Delete
  2. Replies
    1. ida pun dah lapa balik dah ni milo.................. hahahahhaha

      Delete
  3. cantiknye restoran ni eida.. kalau fifi pon takut nak masuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik sangat fi..... sangatt ! tapi percayalahhh kita mampu masukkk... kalau tak caye, ce try! hehhehhee

      Delete
  4. Anniversary mggu dpn
    Bagus gak celebrate kt sini kan?
    Idea baek ni :)

    Tp sesuai ke nak bawak bebudak?
    Tmpt cam eksklusif jek
    Takleh tggl hanbag bergerak ni
    Sayang...! :)

    ReplyDelete
  5. eh eh... mantap lah... rasa nak booking je kat Flora Terrace ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kid! chocolate fondant satu!!! hehhehee

      Delete
  6. Terbaiklahh Flora Terrace... nanti nk makan lagi kat sini, biarlah berbayar sekali un... hehehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ainaa kannn.. akak pun same! nnti datang nak order spagehti ikan masin!!!! hihihi

      Delete
  7. ehem...dua kali i dapat link.. #untunglah

    hihi..

    dah la time baca tgh lapar,tgk la pulak daging masak hitam tu..
    rasa meleleh ayaq liuq ai...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2x link? tak pahammmmmmmmmmmmmmmmm.... hehhehe

      sabar sabar,, pergi cepat booking Flora Terrace nii. hhehe~

      Delete
  8. cantik la tempat ni yeah eida...
    Bertaraf hotel dah bila tgk..
    range harganya mcm hotel juga ker??

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik sangatt !! hege tak lah sampai ratus ratus.... bawah limapoloh hengget jugak buffet die... murah jeee

      Delete
  9. teringat kek leleh leleh dia sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaa. menjejesss air liur idaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  10. Replies
    1. heee~ kali ni bukan ida incharge.kalau ida yang incharge mestii ida ajak rara punyaaa cm hari tuuuu.. heee~ next time k!

      Delete
  11. aku seboleh2 taknak baca entry kau yang ni, takut terliur...Tapii terbaca jugakk, terliur jugak...kek coklat leleh betul2 menggugat iman...nak...nak...nak..

    ReplyDelete
  12. HAHAHAHHA.. meh meh kita main celup celup coklattttt ;))

    ReplyDelete
  13. antara daging hitam dengan kek coklat...
    huii teringat..dap..dap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapnye akak.............................................. repeat jom!

      Delete
  14. da gji kan? jom kite repeat mkn cni.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dah.. hehehhehe.. haa jom! coklat satuuuuuuuuuuuuu

      Delete
  15. Hahaha..nih kalo akak de kat sne sme mcm ida..jhanam diet

    ReplyDelete
    Replies
    1. jahanam giler kak! udahlah malam hari pulak tu.. hihihi. tapi xpe. lepas makan terus telan lecithin yekk.. hhihihihi

      Delete
  16. hahaha..dapat makan free tak ingat diet dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ingat dah.. balik rumah baru menyesal . HAHHAHAHHA

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page